Plug Power ($PLUG)

Tervetuloa ketjuun!
Kiva saada vähän huolellisempaa numeronmurskausta myös Plugin vitjaan.

Näin se pitäisi pääosin mennä, kuten DTXL yllä kirjoitti. Kokonaisuuteen toki vaikuttaa myös tuo polttoainepuoli. Kannattavuuden kääntämisestä kysyttiin myös Q1 konffassa, jossa CFO vastasi näin:

Polttoaineet segmentti lienee aikamoinen kultamuna, kunhan IRA paketti saadaan lopulta tulille.

12 tykkäystä

Pitäisi saada jostain halpaa vihreää sähköä jolla jauhaa vetyä.

Mutta mistä ja koska?

1 tykkäys

Haluan varmistaa, että ymmärrät eron noiden Hydrogen Plant Development Strategyn ja itse laitteistojen valmistamiseen tarkoitettujen tehtaiden välillä? (Oletan että joo) Nuo ensimmäiset ovat siis vihreän vedyn tuotantolaitoksia. Ne vaikuttavat suoraan tähän tappiolliseen sektoriin:

Käytännössä nähdään vasta Q3 rapsassa tuon Georgian laitoksen vaikutus, mutta tämä on sellainen sektori jolla on potentiaalia hyvinkin nopeasti hypätä raskaasti tappiollisesta voitolliseksi. Syy on se, että Plugi on nyt ostovedyn varassa ja toisaalta IRA:n tuki vihreälle vedylle on varsin hyvä.

Sales of equipments kohtaan:

Tämä on varmaan mahdoton laittaa vielä etukäteen exceliin. Syy on se, että tuotannon kasvuvauhti esim lyysereissä on ollut 5MW vuonna 2021 → 200MW 2022 ja 100MW/kk vuonna 2023 (Tämä kyky saavutettiin kaiketi josain vaiheessa Q2/23). Andy sanoi eräässä haastattelussa, että projektien/toimitusten kokojen kasvaessa 10x niin hinta puolittuu ja jättää tilaa katteelle. Samaa on sanonut moni muukin toimija, mm Toyota. Eli aikalailla uskon tämän väittämän, mutta millään ei oikein sitä voi etukäteen varmaksi laskea auki… Tässä toki on myö se, että vedyn nesteyttämiseen tarkoitettujen laitteistojen myynti kasvaa tänä vuonna huimasti (Andy arvioi sen olevan 200miljoonaa tänä vuonna) ja niiden katteista en tiedä.

Tuleva Q-rapsa kertoo paljon.

Kolmas sektori, huolto on sekin vedyn myynnin ohella tappiollinen.

Samaisessa haastattelussa Andy sanoi uuden sukupolven laitteistojen olevan halvempia huoltaa. Tarkoittaa sitä, että huoltokulut asiakkaalle laskee ja kannattavuus Plugin suuntaan paranee. Tämä on pitkäaikainen trendi ja jossain vaiheessa tämäkin muuttuu kannattavaksi. Tällä on isompi vaikutus tulevaisuudessa, kun noita polttokennoja on aiempaa enemmän kentällä. Viittaan tällä suoraan noihin vetytrukkeihin ja Hyvian pakuihin. Vetytrukki on kaikista kustannustehokkain ratkaisu isoihin varastoihin, joten potentiaalia on paljon. Jokatapauksessa tämäkin sektori on menossa kohti kannattavuutta.

Tuossa kai ne on ne ainekset, jolla tämä soppa saataisiin katteiden osalta positiiviseksi. Tämähän saattaa tapahtua yllättävän nopeastikkin ja tätä auttaa vetyalan nopea kasvu yleisellä tasolla+ yhteiskunnan tuet. Sitä en sitten uskalla sanoa milloinka kokonaisuus menee plussalle, koska operating expenses ovat aika isot ja koko ajan kasvavat :smiling_face_with_tear:

Edit: Vähennetty kirotusvirheitä ja lisätty tarkennus.

33 tykkäystä

Noniin, kannatti kysyä! Suuri kiitos palstan guruille vaivannäöstä rautalangan vääntämisessä. :pray: Tietoa on paljon, se vaan pitää saada jäsenneltyä. Nämä vastaukset auttoivat valtavasti siinä prosessissa. Sitä varten kait nämä foorumit varmaan ovat olemassa.

Lisäys: Tarjoan kaljat kiitokseksi, kun nähdään.

16 tykkäystä


Mulla on ollut tällainen weekly falling wedge pitkään seurannassa, jonka mukaan olen tehnyt liikkeitä. Tällä hetkellä tuon mukaisesti lähinnä shortteja, odottelen seuraavaksi ema12 kohtaamista ja tarkastelen long-tilannetta siitä. Ei pitkää positiota tällä hetkellä. Kaikki on tietysti suhteellista, mutta ei tämän kanssa mielestäni vielä mikään kiire ole. Kvartaali kerrallaan.

22 tykkäystä

Oye! Se onkin ensimmäinen kerta kun tienaan sijoittamisella :heart_eyes:

Q2 rapsa on toki tärkeä, mutta itsellä suurin mielenkiinto on Q3 raporttiin. Siinä pitäisi näkyä täysimääräisenä Georgian pläntin ja kasvaneen elektrolyyserituotannon vaikutukset. Se on hyvä lähtökohta arvioida loppuvuoden suoriutumista ja mahdollisen kannattavuuden saavuttamisen mahdollisuutta.

17 tykkäystä

Ja sieltä q2 investor letter

13 tykkäystä

Siinä nopeasti EPS ja revenue vs. estimatet. EPS jäi tuttuun tapaan. Vaikka firma muuttunut hirveästi, niin viimeksi ylittynyt joskus 2018 ja muutenkin hyvin harvoin. Revenue reippaasti yli, joka on hyvä asia.

20 tykkäystä

Reported GAAP gross loss of (30%), improved sequentially. This includes approximately $45M of costs primarily associated with multiple scale up related activities incurred in the quarter. The range of new offerings being launched in the quarter and the pace of scale up for sales and manufacturing of these new offerings for Plug is unprecedented in its history

EPS-missaus ainakin osittain liittyy tähän. Liikevaihto todella vahva.

12 tykkäystä

Net loss kasvoi aika karusti vrt vuoden takaiseen. Suurin line item on inventory.

12 tykkäystä

Inventory on yli 900 miljoonaa. :grimacing:

Vahva LV kasvu :smiling_face_with_three_hearts: Vedyn nesteyttämiseen liittyvät toiminnot kasvavat vauhdilla, josta Andy aiemmin mainitsikin. Melkein 70 miljoonaa tullut liikevaihtoa siltä sektorilta.

Lämmittää noiden Gendrive -yksiköiden asennus Koreassa busseihin. Siellä on paikallisilla todella kunnianhimoiset tavoitteet vetybussien jalkauttamiseen. Ja Hyvian pakulle myönnetty palkinto…

20 tykkäystä

Näyttää menevän ensi vuodelle näiden projektien valmistuminen.

11 tykkäystä

Ensimmäistä kertaa itsellä tulosjulkistuksen jälkeen jopa ihan positiivinen fiilis. Bisnes rullaa ja kysyntä on selkeästi suurta. Kysynnän suuruus toki on ollut jo pidempään selvää, mutta myös tuotevalikoima on kunnossa, koska se menee kaupaksi. Liikevaihto osuu koko vuonna tavoitteeseen. Tämä on casen kannalta äärettömän tärkeää.

Nyt edessä kuitenkin on se hankalin tehtävä - kääntää pulju kannattavaksi. Tähän annan aikaa nyt seuraavat neljä kvartaalia - vähitellen tuloksen on parannuttava.

Summattuna; oikeaan suuntaan menevä liikevaihdon kasvu antaa itselleni valtavan määrän uskoa, vaikka tiedostan ettei se itsessään vielä mitään auta.

23 tykkäystä

Tuossa transcript jos joku ei ole kerennyt vielä lukemaan, meinasin copy/pastettaa tuo tekstin mutta liikaa, merkkejä ei onnistu :frowning:

Mutta niin kuin jo aiemmissa postauksissa mainittu, niin nyt alkaa näyttämään oikeasti hyvältä tämä keissi.

Tuossa yksi mikä otti itsellä silmään kun nopeasti kävin läpi:

We actually have – that even opens up some of the traditional existing market for us even on a smaller size because of that mobile refueler. It actually has a lot of application for fuel cell electric vehicle companies that are looking to launch Class 7 and Class 8 truck before the whole infrastructure gets built out, right? So, we’re completely sold out. It’s a very good-margin business for us as well within our cryogenic business. You will see a big impact in Q4 of this year with that revenue.

28 tykkäystä

CC:sta:

Gross Margins 2023.- We are going to see a big step function in Q3, the volume growth, and then even more substantial step function in Q4 as they deliver the back half. So, they expect sequential growth and we’re going to see strong performance and strong growth in the margin profile as they progress through the year.

We don’t know if it will be quite breakeven in Q3, but it should be low-teens kind of range. They think we will absolutely see positive in Q4 and pretty meaningful accretion on the rate in Q4 as these cost downs continue to kick in.

Fuel Business.- Once Texas plant is running, 2H24, we will start to see the fuel business turn profitable.

13 tykkäystä

Eipä näytä tulos maistuvan markkinoille, pre-marketissa vajaat 13% punaista. Mikähän se isoin ongelma, kun yllä olevat kommentit ovat aika eri suuntaisia? Odotettiin pienempää miinusta EPSiin ja break-eveniä jo tänä vuonna?

Tätä menoa ei mene montaa päivää, kun ollaan jo testaamassa tuota viikkotason wedgen alareunaa.

8 tykkäystä

EPS… EPS… EPS… ei jenkkisijoittajat muuta seuraa ja se määrää tahdin tuloksen julkistuksen jälkeen. Jo puolitoista vuotta sitten muistaakseni eka kerran Plug ilmoitti hyvin selvästi että Q2 ja Q3 2023 tulee olemaan huonoja mutta sitten alkaa nousu. Toivottavasti rommaa nyt mahdollisimman alas niin pääsee ostamaan lisää vielä alempaa.

24 tykkäystä

Lyhyellä tähtäimella suurimmat kurssiajurit edelleen IRA ja korot. IRA:aan odotettavissa syyskuussa selvennyksiä ja korkosyklin kääntymisestäkin taitaa olla toiveita vielä tämän vuoden puolella. Eiköhän tässä ennen vuodenvaihdetta olla ihan eri lukemissa jos ei mitään odottamatonta IRAN:n tai FED:n suhteen tapahtu. Itse yrityksen suorittaminen on erittäin vahvaa, kauppa käy ja kysyntää riittää. Ilman tukiakin muuttunee 2024-2025 voitolliseksi kun vedyn tuotantokustannukset tippuu 1/3:aan nykyisestä. Tukiaisilla ollaan plussalla jo tänä vuonna.

19 tykkäystä

Pakko lisätä tämä tuosta Motley foolin skriptistä:

One has been our gross margin challenges. What’s not readily apparent is that excluding one-time charges, our margins in the second quarter would have been minus 12%, over 20% better than Q1. Throughout the rest of 2023, we will see continual margin expansion.

7 tykkäystä


Näin se on, weekly ema12 breakdown selvästi. Ei toistaiseksi mitään merkkejä vahvuudesta.
TA on hyvä markkinatulkki siihen, miten yhtiön toiminnan uskottavuus näyttäytyy, varsinkin lyhyellä aikajänteellä. Yleisesti ottaen muutenkin, markkinareaktiot tulosjulkistuksiin ottaa sen vähintään muutaman päivän.

20 tykkäystä