Podcastit: kun milleniaalin keskittymiskyky ei riitä kirjoille

En löytänyt otsikkoa podcasteille, sijoitusaiheisille tai sijoittamiseen läheisesti liittyville, joten perustin tällaisen. Tänne kerätään aiheeseen liittyvät podit, muita rajoituksia keston, kielen tai tarkan sisällön perusteella ei ole. Podcastit, nimi tulee ainakin allekirjoittaneen kuuleman mukaan sanoista iPOD + proadCAST, ovat itselleni mitä mainiointa viihdettä ja ne ovat myös sijoittamisen osalta kirvoittaneet monia hyviä ajatuksia, joihin olen palannut.

Seuraavat podit ovat omasta mielestäni mainitsemisen arvoisia:

  • Inderespodi, for obvious reasons.
  • Masters in Business, Barry Rithotlz haastattelee monia talouselämän merkkihenkilöitä Burt Malkielistä ja Eugene Famasta lähtien. Itse olen todella tykännyt. Jos ei muita ehdi kuunnella, niin tämä on must
  • Invest like the Best, mielenkiintoisia vieraita.
  • We study billionaires, erityisesti näiden kvartaaliraportit ovat viihdyttäviä ja ajatuksia herättäviä. Muu materiaali on ihan ok, mutta ei erityisen säväyttävää.
  • DW Wirtschaft, tätä kuuntelen lähinnä uusimpien talousuutisten ja saksan kielen takia. Hyvä molempiin.

Kaikki nämä podit löytyvät ainakin Applen podcasts sovelluksesta. Mitkä podit teillä on aiheeseen liittyen kuuntelussa ja miksi?

19 tykkäystä

Hyvä idea.
Vähän kevyempää: Rahapodi.Jälkipörssi myös usein viihdyttävä. Macrovoices on kiinnostava markkinoiden "ison"kuvan kannalta, suositan. Lopuksi Economistin Marketplace, usein kiinnostavia aiheita.

2 tykkäystä

Mistä muualta kuin Applen sovelluksesta näitä on mahdollista kuunnella? Onko android pohjaista sovellusta mistä näitä löytyy? :slight_smile:

Ainakin Soundcloud, Spotify, Youtube mahdollistavat kuuntelun

2 tykkäystä

Ei tarvitse olla milleniaali ollakseen “huono” kirjojen kanssa :slightly_smiling_face: Alla joitain kotimaisia, mitä tulee kuunneltua. Lisäksi kuuntelen erilaisia tiedettä ja teknologiaa, energiaa ja ympäristöä, (talous)politiikkaa, yms. asioita ja ilmiöitä käsitteleviä ohjelmia. Nämä em. taustoittavat ohjelmat usein kaikkien antoisimpia.

Yle Pörssipäivä

Yle Mitä maksaa?

Nordea Markets

Teerenpelit

Puttonen & Vilkkumaa

1 tykkäys

Itse tykkään myös melkein eniten tuosta Macro voices (Erik Townsend)

Pari muuta hyvää mitä ei olla vielä mainittu:

  • Älyradio (Salesforce)
  • Stansberry Investor Hour
  • Wall Street Unplugged
  • Modern Value Investing (Sven Carlin)
1 tykkäys

Hyviä podeja listattu :+1:
Omat lisäykset listaan ovat SalkunRakentaja-podi ja OP Podcast, jotka ovat ihan asiapitoisia. Otsikoista ja tiivistyksistä saa hyvin selvää jaksojen aiheista, joten en nyt sisältöjä jaksa tähän avata. Monesti näissä suurelle yleisölle tarkoitetuissa podeissa ei niin tiukkaa asiaa ole vaan enemmän yksinkertaistettua ja viihteellistettyä materiaalia, jotta saataisiin mahdollisimman paljon kuuntelijoita.

Rahapodista sen verran, että on samankaltaista höpinää kuin eräällä tällä foorumilla.

2 tykkäystä

Samaa mieltä rahapodista. Paljon puhetta, vähän asiaa. Ei ylitä omaa kuuntelukynnystä edes viihdearvoltaan.

3 tykkäystä

Kieltämättä Rahapodi on viimeiset vuodet polkenut paikallaan. Samat jutut vuodesta toiseen. Toki indeksisijoittamisen ilosanomaa tuleekin kertoa. Tarjolla on kuitenkin nykyään niin paljon laadukkaampaa materiaalia ihan suomeksikin, että Miikka ja Martin voisivat joko keksiä itsensä uudelleen tai antaa suosiolla kustannustehokkaan sijoittamisen viestikapulan seuraaville henkilöille.

13 tykkäystä

Itsellä käytössä Podcast addict anterossa. Muitakin löytyy play storesta hur mycket…

1 tykkäys

Heikkilä ja Vilen on hyvä esimerkki rennolla tyylillä vedetystä showsta, jossa mennään kuitenkin selkeesti substanssi edellä. Ilo kuunnella.

10 tykkäystä

Onko kenelläkään uusia täydennyksiä sijoittamisen podcasteihin?

Työmatkaa tulee viikossa kohtalaisesti ja auton ratissa tulee aina kuunneltua äänikirjoja sekä podcasteja. Inderespodi tietysti ihan ykkönen, mutta myös Ylen sijoituspodcastit kuuntelen ja jonkin verran rahapodia. Nuo muut @Peelo n listaamat pitää myös laittaa testiin.

2 tykkäystä

Capital allocators: Vahvasti Masters in Businessin ja Invest like the bestin tyylinen. Haastatteluja siis. Itse löysin tämän Nomadin Hemmingin linkkien kautta (niissä lähes aina podeja mukana)

1 tykkäys

Lisätään listaan yksi lemppari https://10xfinland.fi/ podisarja. Tämä enemmänkin erilaisia ilmiöitä taustoittava, henkilökuvien kautta asioita lähestyvä sarja. Mielestäni hyvin toimitettu ja vieraat aiheineen kiinnostavia. Laittakaahan lisää linkkejä tulemaan :+1:

Johtamisesta ja kiinan yrityskulttuurista kiinnostuneille suosittelen esim. Kai Seikun jaksoa. Teki ja tekee edelleen hienoa jälkeä Okmeticissa ja omaa työnsä puolesta hyvän näköalapaikan Kiinan puolijohdeteollisuudessa.

4 tykkäystä

Kiitos hyvästä vinkistä, äkkiä silmäillen mielenkiintoisia vieraita jaksoissa. Kuunteluun👍

1 tykkäys

Tämä tulee nyt testaukseen. Kiitos vinkistä.

Jos tykkää englannin kielisistä ja osittain UK markkinoihin keskittyvistä, niin tämä on ollut aloittelijalle mielenkiintoinen.
Investors Chronicle

Check out this podcast: Investors Chronicle #investorsChronicle
http://rss.acast.com/investorschronicle

3 tykkäystä

Oma suosikkini menee ehkä vähän enemmän viihteen puolelle mutta löytyy myös kovaa asiaa.

Animal spirits

Lupasivat tehdä kaksi jaksoa viikossa nyt olevan kriisin takia, joten kuunneltavaa riittää :sunglasses:

Pakko nostaa tämä uusin The Investor’s Podcast - We Study Billionaires jakso tänne. Uusimmassa jaksossa (sunnuntai 22.3) oli hyvää keskustelua hieman eri skenaarioista mihin tämä kriisi voi johtaa ja miten sen ympärillä voi sijoittamista ajatella.

Suosittelen kuuntelemaan! Ainakin itse sain paljon ideoita ja eri näkemyksiä jakson aikana.

6 tykkäystä

Olen suht tuore näiden parissa ja toistaiseksi olen kuunnellut lähinnä inderespodia ja yllämainittua the investors podcastia. Rahapodin ensimmäisiä kausia kuuntelin myös aikoinaan, mutta siinä ei kyllä ole asiaa nimeksikään.

Inderespodeissa on ollut ehdottomasti hyviä jaksoja. The investors podcastista en niin välitä. Pysytään lopulta kovin pinnallisissa asioissa ja kovin usein innostuvat keskustelemaan kovin epärelevanteista asioista esim. Bitcoinista.

Otin hiljattain kokeiluun Audiblen ja sain juuri tänään kuunneltua loppuun ilmaisen kokeilukirjan. Nyt pitäisi päättää miten toimin jatkossa. Kirjan kuuntelun totesin huomattavasti haastavammaksi ja usein lenkeillä ajatukset harhailivat muualle. Podacastien keskustelu soljuu sujuvasti eteenpäin ja sen seuraaminen vaatii selvästi vähemmän keskittymistä. Toisaalta kirjojen ehdoton plussa on se, että syventyvät asiaan eivätkä ole pinnallisia raapaisuja, kuten monet podcastit ja niiden asiantuntia haastattelut. Kirjoista voisi siis oppia enemmän, vaikka osa menisi ohi. Kuuntelee sitten vaikka uudestaan tarvittaessa.

Kirjojen osalta tosin mietityttää kuvaajat ja graafit. Itse kuuntelen vain kävelylenkeillä, joten en haluaisi kaivaa kännykkää esiin ja alkaa etsiä oikeaa kuvaajaa. En myöskään päässyt kokeilemaan ensimmäisen kirjan kohdalla miten tuo toimii, kun kirja oli Fisherin ikivanha Common stock uncommon profits, jossa ei sellaisia taida olla. Tai ainakaan lukija tai leipäteksti ei viitannut yhteenkään kuvaan.

Palatako siis podacastien pariin ja keskeyttää audiblen tilaus? Tai jos sitä jatkaa, niin millä tilauksella. Pihiä miestä tietysti houkuttaa vuoden 24 creditin tilaus, koska sillä kirjan hinta painuu reiluun 5€. Jos ei noin montaa kirjaa kuuntele vuodessa, niin keskeyttäisi tilauksen ennen sen uusiutumista. Pitää varmaan katsastaa tarjontaa ja tehdä toivelistaa, niin näkee, että löytyykö tuolta 24 kiinnostavaa opusta.

Edit: Päädyin audiblen 24 kirjaa kerran vuodessa vaihtoehtoon. 122,49€ tuli hinnaksi. Katsotaan missä vaiheessa sijoituskirjallisuus alkaa tökkiä ja täytyy käyttää kredittejä muuhunkin.

4 tykkäystä

Olen tykännyt tosi paljon kuunnella esimerkiksi Inderesin kvartaalikatsauksia Youtubesta. Tulikin mieleen, että osaisiko joku vinkata jotain vastaavaa sisältöä enkuksi? Youtube-kanavat ja podcastit kiinnostaisivat.

Lähinnä haen siis enemmän yksittäisiin firmoihin keskittyvää sisältöä yleisen sijoittamissisällön sijaan. Etenkin IT-firmat kiinnostaisi ja yleisestikin laajasti katsottuna megatrendeistä hyötyvät firmat (verkkokaupat, uudistuvat, terveydenhuolto jne)