Pörssien suunta (Osa 1)

Pörssi seuraa taloudellisia realiteetteja, ei välttämättä heti, mutta kuitenkin.

1 tykkäys

Oishan se mukavaa salkun rakennuksen kannalta jos tästä vielä romahdettais, mutta ei sitä silti viitti liikaa käteiselläkään pitää

Uudet huiput tulivat. Jos ei FED tee mitään äkkikäännöksiä ennen vaaleja, saatetaan hyvinkin jatkaa uusien huippujen tekemistä ennen vuoden vaihdetta. Merkillistä että aika pienellä volyymillä tehtiin uudet huiput. Usein se on merkinnyt korjausliikettä alaspäin. This time is different?

10 tykkäystä

Saattaa olla, että mennään pari kuukautta ylöspäin iloisesti, koska alkaa vähän näyttämään, että ”this time it is different” alkaa olemaan markkinoiden uusi normaali. On tämä vuosi kyllä ollut hurja😅

3 tykkäystä

Sininen taivas on auki mutta lähdetäänkö sinne vai mörnitäänkö ATH:n tuntumassa vaaleihin saakka? Paha sanoa mutta en uskalla paljoa kevennelläkkään.

1 tykkäys

S&P 500 teki uudet huiput, mutta S&P 500 futuurit ei vielä aivan. Edellinen huippu on 3398.2. Nyt on päästy lukemaan 3398.1. Peli ei ole vielä selvä. Tekninen analyysi - #3560 by MoneyWalker eiliseltä on yhä validi.

5 tykkäystä

Teknisestä näkökulmasta pitäisin todennäköisempänä, että joko käydään ottamassa vähän vauhtia alempaa (-5-10%) ja tullaan kokeilemaan ATHta uudestaan tai jos mennään kerralla läpi niin voidaan nähdä nopeastikin nousun loppukiri (+5-10%), jonka jälkeen voitaisiin tulla takaisin ottamaan tukea tästä entisestä ATHsta. Sitä, että vaaleihin saakka tässä mörnittäisiin pidän epätodennäköisempänä. Mutta kuten MoneyWalker totesikin, vielä on täysin auki lähdetäänkö tästä rajalta alas vai ylös. Itse olen valmiina molempiin skenaarioihin.

9 tykkäystä

Lepikkö on yllättävän hyvin ennustanut mm. ATH:n. Tässä seuraava näkökulma:

18 tykkäystä

Tämä on kyllä erinomaisen hyvä arvaus. S&P500 on ylittämässä päivätason RSI 70 ensimmäistä kertaa sitten kesäkuun rallin (ja sitä seuranneen korjauksen) ja viime viikkoina on nähty vahva nousu ja taas hieman jopa euforisia piirteitä markkinoilla. Voi tosiaan käydä niin, että viimeisillä höyryillä murretaan ATH, huijataan vielä viimeiset mukaan ja sitten lähdetään ottamaan isompaa korjausta. Tämä sopisi myös siihen historialliseen näkemykseen miten pörssikurssit ennustavat USAn seuraavaa presidenttiä: jos lasketaan vaaleihin niin valta vaihtuu mikä näyttäisi tällä hetkellä galluppien perusteella todennäköiseltä.

9 tykkäystä

Todennäköisesti eivät, mutta todennäköisesti syöksyvät muun sektorin mukana kuplan puhjetessa🤔

Muutama chartti aamun videolta.

Jenkeissä on laitettu kuokkaa maahan oikein kunnolla ja asuntoaloitukset elpyvät voimalla. Tätä tuskin voi ottaa ainakaan huonona indikaattorina, vaikka nuohan heiluvat m/m kuin mikäkin hännästä oveen kiinni jäänyt käärme.

Ameriikan piensijoittajat negailevat edelleen:

Muutoin täytyy toistamiseen todeta, että markkinalla tuntuu vallitsevan yleinen hämmästys. Paikoitellen on ahneutta ja maanisuutta (vety, Tesla jne.), joka näyttää hissukseen leviävän muihinkin sektoreihin. Toisaalta pörssi edelleen hinnoittelee firmoja diskreetisti: voittajia vain palkitaan entistäkin ruhtinaallisemmin ja heikompien suorittajien kurssit saa mörniä. Eihän tämä epäloogista ole miettien koronan voimistamaa disruptiota ja isoa elvytystä, mutta tuskin kukaan osasi maaliskuun pohjilla tätä odottaakaan.

11 tykkäystä

Voisiko taloushistorioitsija Pulkkinen pohtia joku aamu Melkein minuutissa -videolla USAn vaalien vaikutuksia sijoittajalle? Olisi meinaan aika herkullinen aihe alkavaan syksyyn. :sunglasses:

15 tykkäystä

Komppaus tähän :smile:

Pahimpaan hätään voi tarjota toiseksi viimeisintä jaksoa Nordnetin Traders Clubista, missä juuri käsiteltiin näitä aiheita.

3 tykkäystä

Hyvä aihe, tuossa Traders Clubissa tuota käsitelläänkin pörssikurssien näkökulmasta ja allekirjoitan näkemyksen, että epävarmuus on myrkkyä. Sitten kun vaalit on ohi, osakkeet sopeutuu uuteen ympäristöön voitti kumpi vaan: yleensä radikaaleimmat ohjelmat jää kuitenkin tekemättä ja status quo maistuu markkinalle.

Pörssin näkökulmasta on periaatteessa, hieman karrikoiden, “sama” onko politiikka hyvää vai huonoa yhtiöille ja omistajille, kunhan se on ennakoitavaa: sitten siihen sopeudutaan. :slight_smile:

Miettikää Suomessakin, miten Helsinki-kupla oli muuttamassa maasta pois persujen jytkyn jälkeen, tai nyt vastaavasti nykyhallitus sai oikeistolaisten niskakarvat pystyyn. Loppupeleissä ei nämä niin dramaattisiksi muutoksiksi ole osoittautuneet: demokratioissa muutos on hidasta, hyvässä ja pahassa.

20 tykkäystä

Jenkkien retail-sektori jatkaa keulintaa. Tokmanni-efekti? :smiley:

Tainnut olla markkinoiden konsensus harvinaisen paljon myös metsässä.

7 tykkäystä

Toimittajiltaja tai analyytikoilta on mielestäni kohtuutonta nykytilanteessa odottaa mitään objektiivista analyysia. Jos Trumpista kirjoittaisi edes neutraalisti, niin kirjoittaja saisi somehörhöt niskaansa. Muina uhkina olisi sitten työpaikan menetys jne.

On toisaalta ollut kyllä imelää lukea näitä Kamala Harriksesta kertovia äiti teresa -juttuja. Minullahan ei ole mitään puolueellista uutisointia vastaan, mutta se puoluellisuus pitäisi sitten rohkeasti ilmaista. Jos toimija yrittää esiintyä luotettavana uutistoimijana, niin silloin objektiivisuus pitäisi olla perusedelletys. Näihän asia ei tietenkään ole.

20 tykkäystä

Viihdyttävä video r/wallstreetbetsistä ja heidän toimintatavoista:

8 tykkäystä

Juuri puhelimeen pärähtäneen tiedon mukaan, Nordnetiltä julkaistiin juuri uusi Traders’ club -jakso :smile:

S&P 500 on noussut uusiin kaikkien aikojen huippuihin samaan aikaan, kun maailmantalous romahti ennennäkemättömällä tavalla. Miksi tämä taantuma/lama on niin erilainen kuin aikaisemmat?

  • Todistimme juuri historian suurimman 100 päivän nousurallin – mitä osakemarkkina on tehnyt historiassa vahvimpien nousurallien jälkeen?
  • Kuinka suuria korjausliikkeitä voimme odottaa seuraavien kuukausien aikana?
  • Tekninen analyysi suurimmista osakeindekseistä
11 tykkäystä

Tuo on Lepiköltä hyvä nosto ja muistutus, että yleensä nousumarkkinoiden alkunousut on voimakkaita ja voidaan vuoden päivätkin höyrytä ylös ilman suurempia (>10 %) korjausliikkeitä. Edelleen aika moni sitä taitaa odottaa, mikä markkinan käänteislogiikalla tarkoittaa että sen syvyys jäänee matalaksi. Pitäisi tulla uutta ja järisyttävää tietoa, jotta tämä perusasetelma muuttuisi.


Tässä mielenkiintoinen huomio Callumin Thomasilta, miten lainakorot jatkavat laskujaan ja rahoitus on näennäisen helppoa, mutta samalla pankit kiristävät ehtojaan niin ettei periaatteessa pienet firmat saa helpolla lainaa.

Tämä hyödyttää isoja pörssiyhtiötä, PK-sektorin muutenkin vaikea asema vaikeutuu ennestään.

15 tykkäystä

:cold_sweat:

Tosin ei ainakaan heti futuurit tunnu hetkahtavan merkittävästi. Ehkäpä tämä oli tarpeeksi torjuntavoitto.

6 tykkäystä