Pörssien suunta (Osa 3)

  • Onkohan US dollarin pidemmän aikavälin tasolla nähtävissä oleellista vaikutusta FED’n korkopäätöksiin?

[Megan Horneman, chief investment officer at Verdence Capital Advisors, told Barron’s in an email. “What is a bigger concern for us is that the dollar remains elevated, Fed rate cuts are being pushed out further into 2024 and we have not seen this reflected in earnings estimates for 2024 or 2025.”]





1 tykkäys

@Marianne_Palmu kuinka paljon on FED tase? Aamukatsauksessa annetaan ymmärtää että alle 800 miljardia USD?

Kuulosti yllättävän “vähältä” ja piti käydä katsomassa muualta. Fed sivuilta

Vajaa 8 miljooonaa miljoonaa, eli 8 tuhatta miljardia, eikä sataa miljardia, eikö?

3 tykkäystä

Muutama poiminta aamupäivän Vartista! :sunglasses:

Euro-osakkeiden keinuessa kaikkien aikojen huipuissaan, ei niitä enää voi kehua aliarvostetuiksi.

Jos huomioidaan Eurooppalaisfirmojen heikompi kannattavuus ja hitaampi tuloskasvuvauhti hitaasti kasvavassa eurotaloudessa, on arvostus linjassa amerikkalaisosakkeiden kanssa.

Tässä vielä eiliseen Fedin korkopäätökseen kulma. QT hidastuu odotetusti. Mutta nettolikviditeettihän kääntyi jo 2022 syksyllä! :smiley: Ja liittovaltio virallisesti odottaa Fedin taseen kääntyvän myös kokonaisuudessaan kasvuun tänä vuonna. Osakkeille paisuva likviditeetti on ihas jees.

22 tykkäystä

Juu biljoonista kyse, suurkiitos kun huomasit virheen :slight_smile:

14 tykkäystä

After a strong winter for the US labor market, hiring slowed down notably in April.

Työttömyyshakemusten määrä yllättäen kasvoi.

12 tykkäystä

…ja korko-odotukset alas ja kurssit ylös. Huonot uutiset ovat taas hyviä.

47 tykkäystä

Nyt ennustetaan kahta koronlaskua (25bp) tälle vuodelle, syyskuussa eka. Ralli on valmis?

33 tykkäystä

Hienosti nousivat kyllä kaikki kurssit samaan aikaan. Kukahan tätä orkesteria johtaa? :smiley:

4 tykkäystä

JPow, tietenkin. Käytännössä tietty botit. Heti kun tuli datapiste, laskettiin että tämä nostaa koronlaskun todennäköisyyttä, joka tarkoittaa korko-odotusten laskua, joka nostaa kursseja ja sitten botit sekunnissa korjasivat väärin hinnoitellut osakkeet oikeammalle tasolle.

Selittää myös JPowin kyyhkyilysession aiemmin tällä viikolla - taisi olla käytössä etukäteen tieto päivän datoista joten pehmoiltiin kun tiedossa oli mitä tuleman pitää työllisyysdatan osalta.

23 tykkäystä

Rauhanneuvotteluja pukkaa. Voi nostaa kursseja jos tuosta jotain kytkeytyisi.

8 tykkäystä

Kaikki vaan vinkuu ja valittaa, vaikka Helsingin pörssi on ollut nousussa lokakuusta 2023 alkaen. Katso vaikka:

Rehellisyyden nimissä on tietysti myönnettävä, että hieman laajemmassa katsannossa mörnintäähän tämä on keskimäärin ollut. Ei koske sentään Juurikin osaomistamia firmoja, paitsi muutamia.

Pörssikurssien seuraaminen voi olla kiva harrastus, kun enää ei poliisi lehdessä julkaise varastettujen autojen rekisterinumeroita, joita seurata. Silti sijoittajaa luulisi kiinnostavan enemmän oma tuotto, josta OMXHGI kertoo paremmin, kuin osingot unohtava ja mitätöivä OMXHPI.

Siitä vaan valitsemaan, mikä parhaiten itselle sopii: GI, PI, tekninen analyysi vai horoskooppi, olkaatten niin hyvät.

Lähde: Google Finance / Nasdakki

21 tykkäystä
  • Though the jobs report was an encouraging sign, it will take more substantial signs of progress toward the Federal Reserve’s 2% inflation target before any such cuts become a reality.

Barron’s 4.5.2024

3 tykkäystä

Ensi viikollakin on ihan kohtalaisesti ohjelmaa. :slight_smile:

image

Kuva

Ja näin Suomessa:

Ja läpällä vielä Ruotsin ensi viikon ohjelmisto. :smiley:

26 tykkäystä
  • FED ja Powell saa tässä artikkelissa politiikalleen ymmärrystä ja tukea. Kuitenkin vaarana luuraa lama, jos korkotason laskun ajoitus ja määrä ei toimi!

WSJ 6-5-2024 [artikkelista tiiviistys]





Tony Yu, joka kirjoittelee Mediumissa fiksuja sijoittamisesta, kommentoi pörssien suunnan ajureita. Jutussa on Mediumin maksumuuri.

Tony tunnistaa kolme ajuria: rahapolitiikka, teknologia ja kuplat. Viimeksi mainitut ovat Tonyn näkemyksen mukaan itse asiassa hyvä asia, sillä ne allokoivat pääomia tärkeiden teknologioiden kehitykseen, mikä on hyväksi yhteiskunnalle vaikka ei ehkä kuplaan osallistuneiden sijoittajien varallisuudelle. Jos ei olisi AI-kuplaa, Yhdysvallat olisi nyt rahapolitiikan aiheuttamassa taantumassa.

Tony ennustaa tulevasta, että eilsen voittajat ovat myös huomisen voittajia, sillä AI:n kehitys vaatii tuhottomasti resursseja.

11 tykkäystä

Fed on lopulta suoriutunut melko hyvin viimeisen 15 vuoden haasteista, vaikka sitä on helppo kritisoida näkyvänä toimijana.

2008–09 finanssikriisin mahdollinen leviäminen uudeksi 30-luvun lamaksi torpattiin runsaalla elvytyksellä Bernanken toimesta.

Nollakorkopolitiikan vuosia 2009–2017 voi arvostella, mutta inflaatio oli olematonta ja Obama pyrki presidenttinä suitsimaan julkisia menoja. Se heikensi finanssikriisistä hitaasti toipuvaa taloutta. Fedin työkalu on kuin naru: sillä työntäminen ei auta paljoa mutta parempi se on kuin ei mitään. Fed ei voi määrät liittovaltiota tarttumaan naruun ja vetämään sitä fiskaalielvytyksellä.

Pandemiassa Fed reagoi nopeasti, huomioiden koko maailman tarpeet.

Inflaatiomyräkkään Fed reagoi hitaasti, mutta kuuluin itsekin pitkään “team transitoryyn” joten mitäpä tässä arvostelemaan. :smiley: Sen sijaan Fed on nyt onnistuneesti, toistaiseksi, pitänyt korkoja korkealla laskuhuutelusta huolimatta.

Sen lisäksi Trumpin aikana ja vielä enemmän Bidenin aikana liittovaltio on tarttunut talouden naruun, vetäen sitä julkisilla vajeilla kädet punaisina. Tässä tilanteessa Fedin kelpaakin olla narun työntäjän sijaan vastaanvetäjän roolissa ja toivoa, että liittovaltion vetohalu loppuisi tai ainakin rauhoittuisi vaalien jälkeen.

34 tykkäystä

@Heikki_Keskivali kuivattamassa USA-salkkuaan. Hintataso koholla.

Ja juuri tuo liittovaltion talouden vetohalu saattaa vaalien jälkeen päättyä tai Trumpin tullessa valtaan koittaa sekavat ajat (uhkaus ottaa FED haltuun, jättitullit yms.).

Tilalle hänen salkkuunsa etenkin pohjoismaisia osakkeita

23 tykkäystä

Tervehdys kaikille! Onko teillä aikaa lukea inflaation toisesta aallosta? :slight_smile: Inflaatiosurffaajat näyttävät olevan jälleen framilla etenkin öljyn hinnan nousun (+10 % vuoden alusta) ja USA:n odotettua sitkeämmän inflaation myötä. Jo elokuussa Larry Summers varoitteli toisesta aallosta ja viime viikolla luin TS Lombardin artikkelia, jossa kuviota oli jatkettu tälle vuodelle (jälkimmäinen kuvio). Aiheesta inspiroituneena kirjoitin lyhyen makrokatsauksen, jossa käy ilmi että ei suurta syytä huoleen.

summers elokuu.PNG

61 tykkäystä

USA:n palvelut eivät vedä kuin ennen ja tuotantopuolikin on aavistuksen väsynyttä, joltain osin inflaatio jyllää jne. Stagflaatiomaista menoa tiedossa?

https://twitter.com/KobeissiLetter/status/1787549500002939211

Kuva


Väsynyt Eurooppa, väsyvä Kiina ja nuorekas Intia

https://twitter.com/MichaelAArouet/status/1787371375977525296

21 tykkäystä

Palvelualan indeksin dippaaminen alle 50:en nostattaa jo hieman kulmakarvoja, etenkin kun ne ovat se suurin osa taloutta, hinnat nousevat silti ja teollisuus on ollut kohmeessa jo puolitoistavuotta.

Tässä vielä alakategorioittain palvelut:

Ja vastaavasti teollisuus:

Yhdysvaltain taantumaa povasi moni sijoittaja niin paljon 2020–23, että siitä on tullut kulunut läppä. Olisi ironista jos nyt valuisimme siihen huomaamattomasti. :smiley:

20 tykkäystä