Pörssien suunta (Osa 3)

Tällä viihdyttävällä ja rempseällä kansantajuisella videolla avataan syitä Japanin pörssiromahdukseen. Jos moni joutuu myymään pakon edessä margin callin takia, voisi sen olettaa olevan hyvä ostopaikka. Toki rattaat helposti lähtee pyörimään alas ja vahvistaa itseä, mutta ei pitkäjänteisellä sijoittajalla ole mitään hätää jos ei ole sijoituslainaa. Ei ainakaan itselle pelko ole tullut vielä.

33 tykkäystä

Melkein jo 10y2y korkokäyrä kääntyy positiiviseksi. Sitten vaan vahtailee mitä 10y3m tekee. Sahmin sääntöä epäilee jo itse Sahm:kin, mutta epäilyjä korkokäyristä en ole nähnyt. Nähtäväksi jää saadaanko tästä lisää äksöniä aikaiseksi.

2 tykkäystä

Vix indeksi yli 50:n, minkä rikkoi viimeksi kai koronan alussa ja lasku taisi jatkua siitä kolmisen viikkoa. Tämä tilanne toki täysin erilainen, mutta kyllä tässä on tuon luvun perusteella nyt major eventti päällä. Tiedä vaikka syy on jokin ihan muu kuin mitä äkkiseltään luulisi ja joku (iso) tietää jotain mitä me emme tiedä. Tai sitten homma on ohi huomenna :smiley:

27 tykkäystä

Sen verran vauhdikasta on meno että ei voi ihan poissulkea sitäkään skenaariota että Fed vetäisi kanin hatusta (“ylläripylläri-koronlasku”) vähän niinkuin kävi koronadipin aikaan.

Muistan kun kattelin tradingviewiä ja yhtäkkiä indeksit muuttuivat jatkuvasta peppumäestä pystysuoraksi vihreäksi palkiksi ja ihmettelin että mitäs kettua nyt…

36 tykkäystä

Se mietityttää että ehtiikö tässä paljastua ketään suuremman luokan toimijaa joka olisi niinsanotusti uinut ilman uikkareita.

Nyt kun myrsky vie vedet niin paljastuuko jotain odottamatonta yllättävältä suunnalta?

11 tykkäystä

Tervehdys! T-sana on nyt kaikkien näytöillä, niin kokosin taantumaindikaattoreista jälleen viiden kohdan makrokatsauksen. Enemmistö hohkaa nyt punaisena, mutta siihenkin täytyy suhtautua varauksella, sillä elämme taloudessa “valesykliä”, jossa vasta toivutaan poikkeusoloista. Täällä lisää aiheesta:

81 tykkäystä

Hyvää ostopäällikköindeksidataa palveluista, ja nämä ovat se talouden iso pihvi.

The ISM Services PMI in the US rose to 51.4 in July of 2024 from the April 2020-low of 48.8 in the previous month, above market expectations of 51 to indicate a moderate rebound in US services activity. The rebound was supported by a recovery in the level of new orders (52.5 vs 47.3 in June), lifting business activity (54.5 vs 49.6) and the backlog of orders (50.6 bs 44) amid a sharper rise in demand from foreign markets (58.5 vs 52.7). Additionally, employment levels for service providers rose for the second time this year (51.1 vs 46.1), challenging the weak jobs report that triggered sharp concerns for the health of the US economy. Still, the ISM’s price gauge accelerated further (57 vs 56.3), amid higher costs in public administration services, accomodation and food services, finance, educational services, and healthcare. source: Institute for Supply Management"

66 tykkäystä

Tämä oli mielestäni oikein hyvä tviittiketju tähän päivään. :slight_smile:

https://x.com/KobeissiLetter/status/1820438281844039760

27 tykkäystä

103 tykkäystä

Japanin rebound auttoi vähän, mutta DAX valunut jo takaisin pakkaselle ja on noin 200 pistettä jo päivän huipusta. Ehkä tämä ei vielä ollut tässä. Tuossa viikon kehitys.

Odotellaanko nyt lähi-itää vai annetaanko jenkkien määrätä suunta kuitenkin?

4 tykkäystä

Odotellaan korkojen laskua että rahat alkaa valumaan säästötileiltä sijoituksiin.

2 tykkäystä

Tässä on yksi tviitti samasta aiheesta. :slight_smile: Lyhyesti virsi kaunis.

https://x.com/dlacalle_IA/status/1820725053438210378

image

16 tykkäystä

Eikös sellainenkin viisaus ole, että kun markkina on pohjannut niin kaikki viestit ovat sekavia?:slight_smile:

4 tykkäystä

Heippa! Yritin vääntää carry tradea rautalangasta makrokommenttiin, joka on ohessa. Tänään tilanne näyttää stabiloituneen myös jenin kurssissa dollaria vastaan, mutta riskit ovat korkealla, sillä margin callien paukkuessa sijoittajat ovat pakotettuja ostamaan lisää jenejä, mikä osaltaan vahvistaa jenin kurssia. Carry tradeissa vakaa valuutta on sijoittajan ystävä.

50 tykkäystä

Linkataan vielä päivän Vartti talteen tänne. Välillä on hauska selata ketjua taaksepäin ja aistia eri aikojen ja tilanteiden tunnelmia.

Jutuissa mm. tämä pörssiromahdus, joka alkoi vähitellen teknologiaosakkeista mutta laajeni yllättäen maailmanlaajuiseksi viime perjantaista alkaen. Mukana myös Applen ja Amazonin tulokset. Kävin läpi myös aiemmin täällä pallottelemaani Dario Perkinsin argumentointia euroalueen ilakoimisesta, jahka vain korot laskevat.

Ja nehän laskevat. 12kk euribor taisi kolhia tänään jo 3,1 % tasoilla! Toisaalta samalla monet vienti- ja teollisuusvetoiset taloudet, kuten jo valmiiksi kärsineet Saksa, Ruotsi ja Suomi, tuskin nauttivat mikäli osakemarkkinan rysäys ennakoi taantumaa. Mainittakoon kylläkin, että kun kerran tätä rysäystä (etenkin siis Japanissa) verrataan vuoden 1987 laskuun (SP500 laski yhdessä päivässä yli 20 %), niin tuolloinen lasku rajoittui markkinan sisäiseksi ongelmaksi: talous jatkoi menojaan ilman sen kummempaa olankohautusta.

Siinä mielessä vertailu vuoteen -87 toimii myös, että tuolloinkin osakkeet olivat nousseet rajusti, sijoittajilla oli vipua käytössä ja samalla korot olivat korkealla. Aluksi lasku alkoi vaimeana, kunnes se päätyi oikean vesiputoukseen.

7fac372c784535783993a2078fa53807

52 tykkäystä

Ehdin vasta aloittamaan Päiväkauppaiden kerhoa, jossa @Jukka_Lepikko ja @Tuomas_Tuominen keskustelevat mm. punertavista pördeistä. :smiley:

Punertaako sinunkin salkkusi kuin kesälomalaisen nenänpää? Laukaisiko pörssipaniikin tällä kertaa Japanin jenin Carry Trade (siis mikä?) vai sittenkin Warren Buffett? Traders’ Club -parivaljakko Jukka Lepikkö ja Tuomas Tuominen palasivat kesälomilta analysoimaan ja avaamaan viime päivien kurssiturbulenssin syitä ja seurauksia. Katso jakso YouTubessa tai kuuntele se Spotifyssä!

31 tykkäystä

Japanilaisten palkansaajien reaaliansiot nousivat ensimmäistä kertaa yli kahteen vuoteen, mikä parantaa mahdollisesti kulutuksen elpymisen näkymiä. Kesäkuiset reaaliansiot nousivat “hyvin”… tai no… ne ylittivät odotukset… tosin todettiin, että kesäkuun luvut saattavat olla “liioiteltuja” bonusten vuoksi.

Viimeisimmät maan työllisyystiedot kertoivat että työttömyysaste laski kesäkuussa, mikä korostaa entisestään maan kroonista työvoimapulaa.

The nation’s largest umbrella group for unions secured wage increases of more than 5% for its constituents in this year’s annual negotiations, the largest gains in more than 30 years. While that agreement only directly affected workers at large companies, the nation’s chronic labor shortage means employers at smaller firms are also having to raise wages as they compete for personnel.

(saattaa olla alla oleva juttu muurin takana)
https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-08-05/japan-s-real-wages-rise-first-time-in-27-months-in-june?sref=ZVajCYcV


Tässä on juttu Japanista, sen keskuspankista ja erityisesti sen pomosta. Juttu ei ole ainakaan vielä maksumuurin takana. :slight_smile:

Japanin keskuspankkia pidempään seuranneille rahapolitiikan tuoreet käänteet eivät tulleet yllätyksenä. Kazuo Ueda tiedettiin jo etukäteen “erilaiseksi” keskuspankkiiriksi, joka ei hätkähdä pienistä.

Alaotsikot:

  1. Ensimmäinen yllätys jo viime vuonna
  2. Jenistä kiistakapula
8 tykkäystä

… Ja niin alkaa olla mustan maanantain dippi korjattu muualla maailmassa!

Täten optimistina ennustan että Helsingin pörssi päätyy tänään 0,00000000001% nousuun 1miljoonan euron kokonaisvaihdolla ja sulkee vihreän sävytteisesti, mutta vain laskeakseen huomenna 1.4% muun maailman laskiessa 0.14%.

61 tykkäystä

Japani kiinnostaa ainakin itseäni tällä hetkellä normaalia hieman enemmän, niin lisään tänne Henri Huovisen tuoreimman tviitin. :slight_smile:

https://x.com/HenriHuovinen2/status/1821086620298215640

image


EDIT:

https://x.com/ParikPatelCFA/status/1820882810808496287

:thinking:

21 tykkäystä

Huomenta! Torstaihin hieman asiaa reaalikoroista, jotka ovat Fed funds raten osalta nousseet korkeimmiksi 17 vuoteen. Tietää samalla sitä, että korot alkavat tosissaan pistää kapuloita talouden rattaisiin. Senkin perusteella Fedillä löytyy varaa tehdä vähemmän kiristävää rahapolitiikkaa.

48 tykkäystä