Pörssin päiväliikkeet ja korjaukset (Karhunpesä & Härkätaisteluareena)

Sepe tuntigraafi. Nyt olisi tosiaan hetket ostaa dippi takaisin kiinni mutta on tuolla vielä tuo nousutrendin alareuna ottamassa kiinni 3800ssa. Sitten jos siitä mentäisiin läpi niin voisi olla tilaa isommallekin korjaukselle. Se on nyt toistaiseksi pitänyt nyt 4-5 kertaa.

Täällä yksi karhu ison kassan kanssa lipoo jo huuliaan, mutta hunajapurkki on vielä kovin tiukassa, voisko joku auttaa sen avaamisessa. :wink: :bear:

21 tykkäystä

Jos tuo 20 päivän liukuva ei pidä niin sitten olisi tilaa tulla alas

2 tykkäystä

Siivosin salkkua isosti - tule rommi kultainen.

Nyt alkaa olemaan tähdet siinä asennossa että korjausta tulee, vähän sellainen kutina että voidaan nähdä isompi rommeli.

4 tykkäystä

Vixissäkin pientä nousun poikasta havaittavissa

Halvatun verottaja. Salkut lähes +100 %, niin ei juuri järkeä myydä pois… pitäisi rommata aika rajusti, että saisi samat määrät lappuja sisään verojen jälkeen :grimacing:

Siispä ennustan max 10 % rommia, indeksitasolla, lähiviikoille :worried:

6 tykkäystä

Kauppalehden etusivulla 31.8. “Nordea nostaa osakkeet ylipainoon” (pulkat voideltu) - 27.1. “Nordea ei näe kuplaa osakemarkkinoilla” :thinking:

21 tykkäystä

Markkina hermoilee Teslaa, eikä syyttä. Siihen kunnon rojahdus, niin se voisi olla se korjausliikkeen laukaisija.

2 tykkäystä

Itse painin ongelman kanssa. Mihin asettaa stoppari,on nuo keskihinnat itsellä niin alhaiset ja osakkeet aika vähäriskisiä. En usko hurjaan 50% laskuun omassa salkussa.

Jos asettaa liian ylös stopparin niin tekee mieli ostaa heti takaisin,jos liian alas niin voi olla että tulee ostettua sitten kalliimmalla kuin mitä koronakuopasta kahmituilla saanut tuon keskihinnan.
Valintojen maailma

Saatta olla että pistän vain silmät kiinni ja turvavyön kireälle

6 tykkäystä

Joku katalyytti romahdukselle tarvitaan. Mikä se olisi nyt? Instikat vetää GME herneet nenään ja vetää fyrkat pois pörssistä vai mikä?

Mihin ne sen rahan laittaa?

10 tykkäystä

Ei kestäny pokka, 80% salkusta lyöty lihoiksi. Katotaan vaan ni huomenna vituttaa…

6 tykkäystä

Mitäs jos et tee mitään? Jos suunnitelma on vähänkään pidempään pitää ja vielä vähäriskisiä lappuja, niin ei kannata myydä mitään. Ei kannata myöskään pieniä dippejä ihmetellä sen isommin, se kuuluu normaaliin markkinaan, joka menee ylös pitkällä välillä.

Vähän tuntuu, että hypeosakkeiden kuplaantuminen alkaa sekoittaa monen päätä. Täytyy muistaa, ettei suurin osa vähäriskisistä lapuista ole missään kuplassa, vaan mennään ihan normaalia nousukäyrää vahvan tuloskasvun 2021 vuoteen.

51 tykkäystä

Viime keväänä oli katalyytti oli koronavirus, jossa maaliskuun aikana isosti rommas alas. Mielestäni talouden näkymät ovat tällä hetkellä pahempia kuin viime vuoden keväällä useista syistä A) Uudet virusvariantit ja lääkkeiden toimitusvaikeudet EU-alueelle. B) Tietyillä sektorilla on kuplaa, josta voi seurata ketjureaktio. C) Pataoutunut kysyntä, joka tulee markkinoille, kun jenkeis suurin osa on rokotettu voi saada aikaan inflaation ja siten korkotason nousun. D) Kiinan ja USA poliittiinen riski E) Joku muu katalyytti.

Mielestäni tämän hetken maailman tilanne on epävarmempaa kuin keväällä. Ollaan koronapohjista isosti noustu ylös, joten jossain vaiheessa tullaan alas. Nyt varaudun lisäämään käteistä.

En minä ainakaan mitään “romahdusta” odota, vaan ihan semmoista nousutrendeissäkin normaalia pientä ~10% indeksitason dippiä (yksittäisten keulineiden osakkeiden osalta mitä on kiikarissa se voi tietysti tarkoittaa isompiakin dippejä). Ei sellaisten laukaisemiseen mitään katalyytteja tarvita, ihan normaalia että tulee kun nytkin on jo kolme kuukautta nakutettu vaan tasaisesti koilliseen.

Mutta mutta, edelliset kolme viikkoa olen joutunut pettymään kun kurssit on aina ostettu takaisin tuosta MA20sestä. Katsotaan nytkin rauhassa jenkkiavaus, että toistaako historia itseään ja jääkö tässä taas nuolemaan näppejään.

18 tykkäystä

Tämäpä tuo loppukaneettini olikin,turvavyö tiukalle ja silmät kiinni. En näitä pieniä dippejä ihmettele,tuo oli tuollaista yleistä pohdintaa.

Ne joilla nyt hypeä salkku pullollaan,heitä saattaa uutisointi hirvittää. Murmur,kevät tulee ja aurinko paistaa

3 tykkäystä

Nyt on aika LOL tilanne omassa salkussa.

Pääseurantalistalla 56 lappua, joista 55 hehkuu punaista. Yksi suurimmista murheenkryyneistä, Faron, seilaa ainoana vihreänä valopilkkuna punaisessa meressä :rofl:

P.S. En myy mitään. Pomppuja matkalla, suuri suunta ylöspäin.

E: Pitikin juhlia Faronia, sekin painui kostoksi punaiselle :v:

33 tykkäystä

Inflaatiopeikkoa pörssien mahdollinen lasku ja kotiutukset ei varmaan ainakaan lievennä?

Jos inflaatio toden totta nousee tänä vuonna vaikka 10%, niinkuin jotkut uumoilevat, niin eikö silloin järkevintä ole pitää rahat kiinni inflaatiosuojatuissa aloissa (tyyliin Fortum)? On kuitenkin peruspulliaiselle aika mahdottomuus ajoittaa markkina tarkasti, jolloin markkinan ajoitusriski, verot ja inflaatio syövät äkkiä huomattavan paljon pääomaa. Olisi se aika hurjaa, jos 100 000 € käteiskassan arvo laskisi vuodessa 10K€.

Inflaation noustessa raha varmaan alkaisi virtaamaan ns. tylsiin arvoyrityksiin, joilla on mahdollisuus reagoida nopeasti inflaation vaikutuksiin?

Laitan nyt jonkun lähteen noille 10% inflaatio-odotuksille: https://www.hs.fi/talous/art-2000007713729.html

2 tykkäystä

En myöskään keksi mikä nyt aiheuttaisi sen valtavan romahduksen jota jengi odottaa? Tuloskausi on alussa ja ihan ok tuloksia on nähty. Korot on nollissa ja TINA. Helikopterirahakin on tulossa ja siitä iso osa tulee menemään pörssiin. Joku gme short squeeze on kuitenkin vain pisara meressä.

Reilua heiluntaa voidaan kyllä nähdä. Oliko loka-marraskuussa kun tultiin kertaheitolla alas kuutisen prosenttia? Sekin ostettiin suht nopeasti takaisin. Korjausliike on minulle merkki toimivasta markkinasta. :grin:

Holdaan ja toivon, ettei lasketella margin calliin asti, jotta ei tarvitsisi käydä säästötilillä.

4 tykkäystä

Omassa salkussa kaikki muu punaisella paitsi Elisa, mutta en panikoi vaan odottelen rauhassa huomiseen. Toisaalta onnistuin kuin vahingossa myymään eilen salkun isoimman omistuksen ATH lukemissa, joten nyt voisi kyllä myydä jotain tappiollakin jos ralli jatkuisi väärään suuntaan.

Toisaalla jo kevyesti panikoidaan ja VIX lähti rajuun nousuun ikään kuin kaikki olisivat unohtaneet, että kurssit voivat välillä myös laskea. Mielestäni kyseessä ihan terve korjausliike pitkän nousun jälkeen.

Jotenkin sellainen fiilis, ettei tämä jää yhteen päivään. Nousua on jatkunut niin pitkään, että voidaan korjailla vaikka koko loppuviikko. Siksi en hätäile kyllä tänään ostojen kanssa ellei rapakon takaa yhtäkkiä anneta ostolupaa.

5 tykkäystä

Punasta täälläkin tosin 4 vihreää, on näissä rysäyksissä tullut heiluttua, mutta aina on noustu, tarkoitus onkin lisäillä jos niin käy, aika on yleensä ruhtinaallisesti korjannut tilanteita, kassaakin mukavasti jäljellä.