Pörssin päiväliikkeet ja korjaukset (Karhunpesä & Härkätaisteluareena)

Heikot sortuu elon tiellä, jätkä sen kun porskuttaa…

Myönnän hiplanneeni jo myyntinappia, mutta ei se nyt vaan tuntunut kovin järkevältä liikkeeltä juuri ennen Q4 tuloksia. En ihan usko, että esim Harvia, evo ja kahoot kovin pitkään kyntävät.

6 tykkäystä

Jos MA20sestä noustaan niin sitten noustaan, ei käteispossassa järkeä ole jos sen kaikean lusikoi sisään heti parin prosentin dipistä :slight_smile: Ensimmäisten ostojen pysäkki on 3700, mutta isommin lapioitaisiin vasta tuolla 3550 (sekään ei olisin kuin n. 7% nykytasoista eli se n. 10% huipuista).

Eikä minulla mikään hätä ole, käytännössä kaikki osakkeet, jota minulla oli/on salkussa on selvästi alempana kuin vuoden alkaessa joten näiden osakkeiden osalta keventelyjen ajoitukseni vuoden lopulla on ollut ihan kohtuullisen hyvä. Eikä sen indeksin tarvitse kyykätä sen kummemmin, kunhan omalla ostolistalla olevat osakkeet tulee ostohintoihin. Niitähän tässä seurataan, mutta indeksi on hyvä “yleismittari” markkinan suunnasta.

5 tykkäystä

Jep. Harmillinen tilanne vallitsee markkinoilla ja omassa salkussa. Eilen juuri mietiskelin stop/loss tasoja, ja totesin, että poistan (salkkukohtaiset) suojaukset.

Käteistä ei ole, luokkaa -10 % kyykystä ei ole järkeä myydä mitään, enkä usko mihinkään -30 % rommiin. Jos niin alas mentäisiin, kävisi kuitenkin niin, että tyhjentäisin pussit tasan pohjasta ja myöhästyisin kun raketti lähtisi palaamaan kiertoradalle.

Enempi jönnityksellä seurailen GME soppaa ja sen seurauksia kuin tätä pientä tanssahtelua indekseissä. Vaikka äsken käytiinkin -1 vuoden nettopalkka tason alapuolella tuolla salkussa :beer:

12 tykkäystä

Tuo ei vielä ole mitään.

Jenkeissä lähti ihan lapasesta. Huippu on itseasiassa yli 8.8$, tässä kun viivästetty kurssi eli tilanne ensimmäisen haltin kohdalla. Toisen kerran haltattiin 8.81$. Nyt näyttää dyykkavan mutta ilta on vielä nuori…

7 tykkäystä

Nokia näyttää viimeistään nyt siirtyneen samaan rakettisarjaan kuin GME, BB, AMC jne…

2 tykkäystä

Sepeä FEDin linjaus kiinnosti kuin kilo :poop: Ainakin toistaiseksi 3800 tuntumassa, mutta alapuolella, mörniminen jatkuu.

8 tykkäystä

image

Mietin pitkään miten tähän pitää suhtautua. Kommenteista onneksi löytyi sijoitusviisauksia auttamaan dilemman kanssa.

image

Sisäinen karhu alkaa herätä. Tästä ei voi seurata mitään hyvää.

42 tykkäystä

Hurlumheista huolimatta Nasse ja Sepe reilussa kolmen prosentin laskussa. Se on jo aika komea määrä yhdelle päivälle.

5 tykkäystä

Jossain investing.comin Bloomberg videossa vilahti juttu jossa kerrottiin hedgefundien joutuvan myymään positioitaan tämän WSB shorttipolttelun takia joka sitten laskisi indeksejä. Mahtaneeko olla mitään perää jutussa…? Melko hullulta meno kyllä vaikuttaa.

6 tykkäystä

Kuulostaa ihan järkevältä perusteelta, jos miljardin verran olisi turskaa tulossa shorteista, niin jostain rahaa on keksittävä.

6 tykkäystä

Ihan mahdollista. Täytyy muistaa että nämä shorttipositiot on rakennettu raskaalla vivulla. Ja shortit mahdollistavat moninkertaisen tappion. Jos on shortannut GME:tä $10 hinnalla ja hinta on nyt $350 niin tulee 35x takkiin vs. shorttiposition koko. Jos sanotaan että on vaikka 100 miljoonaa pistetty shorttia ja rapeasti 5x vipua niin 20 miljoonaa omaa pääomaa kiinni, nyt pitäisi maksaa ulos 3.5 miljardia jotta voi ostaa laput takaisin. “Riskinhallinta petti, äiti, hannu karpo, Bideee-Harris, pelastakaa meitin nahka!”.

Jos hedge fundit alkaa pistämään longipositioita lihoiksi miljardien edestä niin kyllä se voi indeksejä jo väräyttää.

21 tykkäystä

Sepe jatkaa vielä sulun jälkeenkin matkaa alaspäin, kohta jo 3700 häämöttää. Eiköhän huomenna ole reippaan punainen päivä meilläkin ja jännityksellä katsotaan että jatkuuko matka rapakon takia huomenna alaspäin. Ei ole tainnut toukokuun jälkeen olla yhtä isoa päiväpudotusta joten kyllä tässä on nyt ihan jonkinnäköinen todennäköisyys että saadaan se korjausliike aikaiseksi

13 tykkäystä

Siellä tuli isoja earnings-julkistuksia…

Ylitti, mutta kurssi laskee silti vähän

Tesla ottaa tauluun, -6% tällä hetkellä

16 tykkäystä

Toi teslan pehmeä tulos on kyl potentiaalisesti iso triggeri huomiselle kurssilaskun jatkumiselle.

17 tykkäystä

Vix +61%, 37 tasoille nousi.

3 tykkäystä

Jos tuo vähän pelastaisi luisulta… :sweat:

4 tykkäystä

Toistaiseksi Omppu treidaa aika flattina, ei näytä olevan aineksia raketointiin, mutta jos vähän rajoittaisi indeksin luisua?

Hyvä vaan, että vähän painellaan jarrua kun on vedetty aika pitkään täysillä. Odotellaan kun vetyfirmat laittaa tulokset julki…

No siihen katalyyttiin ei kannata luottaa. FuelCell jo pisti paskan tuloksen pihalle viime viikolla ja kurssi on siitä tullut +50% ylös :smiley: Millään luvuilla ei ole nyt mitään väliä, kunhan on vaan vihreetä ja yolo raikaa.

7 tykkäystä

Koska aletaan näkemään ensimmäistä kriisinpoikasta jenkeissä, kun lisää hedgejä menee kuralle shorttien takia ja sitten jää vivut maksamatta ympäriinsä ja lumipallo-efekti siitä kiihtyy hiljalleen.

2 tykkäystä