Pörssin päiväliikkeet ja korjaukset (Karhunpesä & Härkätaisteluareena)

kuva

Futuurit vielä ujosti miinuksella, eli korot ja JBown jutut pelottavat tänään. Uusiutuvien, Spacien yms. kohdalla onkin sitten jo kunnin paniikki taas menossa pre-marketissa:

kuva

kuva

Toivottavasti JBow kertoo kivoja juttuja, eikä taas vedetä syväkyykkyä tänäänkin.

4 tykkäystä

Tämä nyt toki ehkä vähän huono esimerkki yleisestä paniikista, kun kyseessä on yhtiön kirjanpidon ongelmat :thinking:

Todennäköisesti tosin tuo Plugin kyykkäys vetää muutkin vetyalan yhtiöt mukanaan.

2 tykkäystä

Kai tuossa on mukana reipas paniikkilisä, kun eilen tuli jo afterissa n. 10% alas ja tällä hetkellä pressä -22%. Ei Plugilla kuitenkaan mitään Xebec tasoista sekoilua siellä ollut ja tuollainen päälle 30% tiputus tuntuu hiukan ylimitoitetulta.

Edit: tänään tulossa melko monelle stimulusrahat, eli jos JBow kertoo, että Fed hoivaa vielä, niin saattaa vielä päivän kulku kääntyä iloisemmalle puolelle.

2 tykkäystä

Tällä hetkellä näyttää vahvasti punaiselta.
Tuntuu että alas vedetään kautta linjan jos jostain saa vähän syytä.
THCB ~ -5%
DCRB ~ -6%
FTOC ~ -6%
GRN ~ -6%
VXTR ~ -7%

Jos FuellCell antoi eilen vauhtia Plugin tappiolle, niin tänään sitten Plug vastaa takaisin
→ Ballard Power ainakin mukana hengessä ja -6% Pre-Marketissa.

4 tykkäystä

Erittäin mielenkiintoinen ilta kyllä ja meillä varsinkin huomisaamu. Jos saadaan illalle kunnon löyly, niin suattaapi aamulla olla tuttua tavaraa kunnon alessa meilläkin :slightly_smiling_face: Viime ajat kun rakentaneet pientä ansaa, niin vertahan tässä taas vuodatellaan.

1 tykkäys

Jollain muullakin aukesi pelipöytä klo 13 :joy:

6 tykkäystä

Pari treidiä ehdin jo itsekin ottaa, mutta koska SPY/QQQ dippaa premarketissa, en halunnut sen pidempiä tässä kohtaa. FOMC tänään!

3 tykkäystä

Vaikka tämä korkotarina tuomittiinkin jo eilisen uutisiksi niin varmasti vaikutusta silläkin, että ei tämä korkokäyrän nousu näytä laantumisen merkkejä. Taas tehdään uusia huippuja kun korot 3%n nousussa.

5 tykkäystä

Tässähän pitää kohta kaivaa naftaliinista vanha 60/40 portfolio suunnitelma :open_mouth: mitä ihmettä!

5 tykkäystä

Yhtenä päivänä oli kiva katsoa, kun kaikki jenkkiosakkeet +10%. Nyt näyttää, että otetaan korkoineen nekin pois :bear:. Nyt olisi hyvä olla hetki taas katsomatta salkkuun.

6 tykkäystä

Melkein pitäisi kaivaa indeksisijoittaminen työkalupakista kun katsoo lopputulosta siellä ja omassa salkussa. Toki se on yhtä tylsää kuin maalin kuivumisen seuraaminen.

3 tykkäystä

Hinta kävi siis noin 33.00 ja nyt ollaan menossa 37.00 tasolla…
Aikaista tietenkin sanoa vielä, mutta välillä tuntuu että pre-market olisi aika oiva väline.

Mandatumin kautta ei pääse afteriin, mutta pre aukeaa 2,5 tuntia ennen varsinaista avausta.

3 tykkäystä

Minkälaista fed speakkia sieltä odotellaan? Oma mutu hieman että sanoo mitä sanoo niin hermoilua ja volaa tulee joksikin aikaa joka tapauksessa.

Parina päivänä huomannut että Efectellä ollut teemana: NON myy, ulkit ostaa. Piensijoittajien taskusta isompiin taskuihin? :thinking:

Arvailu: hermoillaan, sitten vika tunti ennen JPow Showta jurnataan paikoillaan ja sitten koko show on iso pannukakku ja sieltä tulee rerun jossa edelleen luvataan että Fed got your back ja korkoarviot pysyvät mallina “nostetaan sit joskus” ja markkina hermoilee vähän päälle ja sit taas matka jatkuu.

4 tykkäystä

Kyllä tässä odotellaan loppuviikolle kunnon ostokelejä, käteistä raavittu kaikkialta ja eilen realisoitu träppinousun päätteeksi mukavasti. Let the blood flow!

2 tykkäystä

Ostokelit kelpaisi kyllä. Non event ja flätti olisi aika tylsää. Toisaalta millä puheella ne saisi korot alas, tuskin vielä aloittavat ycc…?

1 tykkäys

Karhut hus pois, maailman GDP-ennusteita juuri reivattiin reilusti ylöspäin

https://www.fitchratings.com/research/sovereigns/world-gdp-forecasts-revised-up-after-us-fiscal-stimulus-package-17-03-2021

Fitch now forecasts US GDP growth at 6.2% in 2021 (revised up from 4.5%), China at 8.4% (from 8.0%) and the eurozone at 4.7% (unchanged). Growth in EM excluding China is forecast at 6.0% (up from 5.0%).

14 tykkäystä

Jotenkin en uskoisi, että Powell lähtisi pyörtämään aiempia puheitaan.
Nyt kun markkinat saatiin uskomaan, että inflaatio on tulossa hän voi varmaan olla tyytyväinen. Kovin ruusuiselta vaikuttavat FED:n näkemykset, kuinka työllisyys nousee nopeasti. Ehkä tästä saadaan tarina, joka vie itseään eteenpäin.
Herää kysymys, mihin tarvittiin koko stimulus-pakettia, jos huikea talouden kasvu on jo parin kuukauden päässä.

Reuters on tainnut osua noissa jutun “Fed vs. private 2021 GDP outlook” ennusteissaan aika hyvin. Jos FED:n uusi ennuste on lähellä sitä, mikä tuo keltainen ennustepylväs voi pulkkakelit jatkua, koska sillä varmaan lähtee korot taas nousuun.

5 tykkäystä