Pörssin päiväliikkeet ja korjaukset (Karhunpesä & Härkätaisteluareena)

Veikkaan, että parin päivän nousu jää “kuolleen kissan pompuksi” ja lasku jatkuu. Shorttipositioilla mennään tämä päivä

2 tykkäystä

Kyllä on hesassa piensijoittajat tänään säikkyjä tai sitten periferia-dumppaus vauhdissa sillä hesa -1,8% kun isommat indeksit jotain -0,5% … -0,7%

8 tykkäystä

härmän isot firmat on vähänkuin talouden johdannaisia. financials + investointitavarat.

2 tykkäystä

Hesassa myyty tarkalleen koko kahden edellisen päivän nousu pois. Toivottavasti nyt pysähtyy, eikä vahvisteta kuolleen kissan pomppua ja lähdetä tekemään uutta pohjaa ensi viikolla. Tietty vielä syyskuutakin 4 pörssipäivää jäljellä ja rahastonhoitajat pistää oikein kunnolla tuulemaan lopussa, eli saatetaan nähdä lisää laskua ensi viikolla.

15 tykkäystä

Siirrän sun kakkendaalit tähän ketjuun. :smiley:

7 tykkäystä

Oisko SP500 (ja muu markkina sen myötä enemmän vähemmän volatiilina) lukkiutuneena 4450 ympärille koko päivän

Toisaalta liekö sit maanantaina (ellei perjantain päätteeksi) hyppy jompaan kumpaan suuntaan? Tekninen analyysi - #4864 by mew

3 tykkäystä

Taitaa tulla maanantaille kevään vihreä päivä.

22 tykkäystä

Heitetään vielä kolmantena :teddy_bear: :ox: :kangaroo: arvaus “jompikumpi mut ei ainakaan pysy tossa 4450 pinnissä enää maanantaina” :DDd

Näytti tuo parin viikon ajan muodustunut kolmio jääneen suurinpiirtein keskipisteeseen. VIX pudonnut roimasti mut edelleen 7.-10. 9. tasoilla. Kävi yli 20 vielä tänään. Trendannut ylöspäin sitten kesä-heinäkuun vaihteesta alkaen.

6 tykkäystä

Sepe on nousemassa jo takaisin MA20sen päälle ja DAX-futuurit yli prosentin nousussa, niin se pörssi vaan rallattelee ylöspäin :chart_with_upwards_trend:

Karhuisen skenaarion saisi sillä, että nousu loppuisi tähän ja valuttaisiin takaisin tuonne 4350-tasolle, muodostettaisiin iso H&S-kuvio ja siitä voisikin sitten lähteä ottamaan vauhtia kohti MA200sta. Kausimielessä vahva loppuvuosi on jo ihan ovella, joten tuskinpa kai tällaista nähdään :bear: :wink:

67 tykkäystä

Suurin osa osakkeista myyty. Käteispaino nyt 80 prossaa. Katsotaan miten käy.

9 tykkäystä

Hexi pisteli juuri viime viikon pohjien alle, eli nyt jännitetään sitten saadaanko tuosta pomppu vai jatkuuko lasku. Itsellä hiukan kutina, että loppukuu ainakin tullan tonttiin. Ei ole nimittäin vuoteen tuollaista tämän päivän kynttilää näkynyt. Nyt on kovat myyntihaluta porukalla.

20 tykkäystä

ei erikoista syytä? no okei ei suomessa inflaatio ole kuin reilu 2 prosenttia, mutta on vaikea nähdä että ei olisi laajemmin ottaen aika negatiivista jos inflaatio laukkaakin europassa yli 3% kauemminkin. jenkkipörsät toki määrittää aina suunnan.

7 tykkäystä

Kuudessa päivässä US 10 yr noussut lähes 20%. Taitaa bondeilla pelaavat betsata että ei olekaan niin “transitory” inflaatiotarina. Samaan aikaan kiinan soppa ja tieto kiristyvästä rahapolitiikasta FEDin osalta niin ei se ihan älytön ihme ole jos vähän tunnelmat laskevat.

21 tykkäystä

Jossain jo kirjoittelin, että osakkeet eivät tällä tasolla kestä lainkaan inflaatiota eikä edes sen uhkaa ja alas tullaan rymisten, jos inflaatio on vähänkään kestävämpää. Yhtiöille aletaan herkästi leipoa uusia korkeampia tuotto-odotuksia ja se taitaa olla nyt käynnissä.

16 tykkäystä

Eikös karhujen pitänyt mennä näihin aikoihin talviunille eikä ainakaan heräillä? Nyt ollaan valuttu tuonne necklinelle ja jos ei vanha pohja ja MA100 pidä niin sitten voi olla, että rymistään isommin ja saadaan se kaikkien odottama iso syksyn korjausliike.

EDIT: tässä siis tämä pahalta näyttävä H&S:

38 tykkäystä

Mediiiic, salkku kanveesissa. Melkein 5% tauluun päivässä kyllä jo vähän sattuu. Voisi kyllä jo vähitellen ottaa pomppua… :cold_sweat:

51 tykkäystä

Lepikköhän karhuili Sepen sinne 200 liukuvaan. Siitä sitten iso pomppu ja longia vivulla. Markkina vaihtaa nyt laakereitaan, jotta nousu uusiin huippuihin olisi sulavampi. Aina keksitään jokin syy, minkä takia markkina romahtaa. Näit syitä on aina keksitty ja keksitään aina uudestaan.

30 tykkäystä

Mitäs ajattelette, onko tuolla Fedin johtajien hölmöilyillä osuutta tähän korjaukseen? Viime yönä lueskelin Kaplanin ja Rosengrenin touhuja ja ajattelin jos huomenna markkina ei kyykkää
kunnolla niin sitten ei varmaan ollenkaan.

1 tykkäys

Ei vaikutusta, molemmat “suostuteltiin” irtisanoutumaan. Kyllä ne on ihan muut syyt, jotka painaa pörssiä. Jenkkien velkakatto, Powellin ja Yellenin senaatin grillaustuokio, infrapaketti, Kiina, inflaatio, korot, bondit, työllisyysaste, euroopan energiakriisi, kuun asento, mitä näitä nyt onkaan… Syyskuun loppu on historiallisesti heikkoa aikaa pörssissä, joten nähdään pientä kevyttä tärinää ja kohta tämä on taas ohi. Loppuvuodesta noustaan taas, toivottavasti.

27 tykkäystä

kuva

Se on kyllä jännä, ettei näitä korjausliikkeitä voi tehdä silleen sulavasti vaikka -0.5% päivässä parin viikon ajan, vaan pakko vetää aina “iik maailma loppuu” -menolla kaikki laitaan parissa päivässä :slight_smile: No vielä pari päivää syyskuuta jäljellä ja nassekin alkaa olemaan yhden tällaisen päivän päässä virallsesta kojausrajasta, eli eiköhän sellainen saada, kun sitä ennustettiinkin niin hartaasti. Toivotaan vaan, että pysytään sitten siinä ja karhuille haulit persiiseen sen jälkeen .

41 tykkäystä