Pörssin päiväliikkeet ja korjaukset (Karhunpesä & Härkätaisteluareena)

Tottakai systeemi voi romahtaa, se vain on skenaariona sellainen, ettei sille kannata laskea arvoa, sama koskee kunnollista ydinsotaa. Mikäli tuollainen tapahtuisi, niin mitä väliä? On aivan yksi lysti omistatko tuossa tilanteessa osakkeita, kultaa tai velkakirjoja. Silloin on hernekeittopurkki ja näkkileipä kovaa valuuttaa.

5 tykkäystä

Onkohan nämä laivat panttina näille takuille? Eli jos menee konkkaan ja takuut kosahtaa niin omistaako silloin finnvera laivoja? Ja kauanko takuut on voimassa?

Joo. Jos tuollaiset huolettaa liikaa, ei kannattaisi sijoittaa (osakkeisiin) lainkaan, koska se sitoo kädet silloin, kun voi ostaa kaikista halvimpaan hintaan. Tai saa myymään.

( Toisaalta auto voi ajaa huomenna yli, ja silti emme lukittaudu kotiin. Luotamme että liikennevalo näyttää autolle punaista kun se näyttää meille kävelijänä vihreää. Jne.)

1 tykkäys

Tai vain luotamme auton pysähtyvän punaisiin.

2 tykkäystä

Jep. Se on itse asiassa aika hullua, jos sitä alkaa “ylianalysoimaan”. :smiley:

Ja näin todistamme USA kuluttajaluottamuksen romahdusta. Huom, tilanne vasta hyvin alussa USAssakin.

https://twitter.com/fxhedgers/status/1238926136865730560?s=21

SP500 maanantaina toiset +9%? Tuskin!

Kelatkaa sitä että 12.3. on jo kovasti miinuksella ”Reaalitalous” tuolta ravintolojen osalta ja 13.3. se +9% indeksien nousu… Tehokkaat markkinat? Ei aina! :man_shrugging:

8 tykkäystä

Talouselämässä oli juttua tästä:

” Koko Finnveran alusvastuupotista 3,7 miljardia euroa oli liikkeeseen lasketuissa laivoissa, joissa Finnveran takuu on voimassa.

Loput 10,1 miljardia euroa koskevat tulevaisuudessa valmistuvia aluksia, joissa Finnveran takaamaa lainaa ei ole vielä nostettu.

”Takaamamme laina on nostettu silloin, kun raha liikkuu, toisin sanoen kun telakalle maksetaan laivasta silloin, kun laiva luovutetaan”, sanoo Finnveran toimitusjohtaja Pauli Heikkilä .

Finnveralle voi siis koitua takuista kustannuksia vasta sen jälkeen, kun alus on luovutettu telakalta ja aluksen ostaja joutuu maksuvaikeuksiin.”

Ja

” Jos jokin varustamo ei pystyisi hoitamaan jo luovutetun aluksen maksuja, joilla olisi Finnveran takuu, Finnveralla olisi mahdollisuus saada rahoja takaisin aluksen myynnistä.

Heikkilän mukaan takuuehdot kuitenkin vaihtelevat eri varustamojen ja laivojen välillä, ja lisäksi veisi vuosia, ennen kuin asian käsittely olisi siinä pisteessä, että laiva voitaisiin myydä.@

Kannattaa lukea alkuperäinen juttu: https://www.talouselama.fi/uutiset/suomen-todelliset-risteilyalusvastuut-selvasti-pelattya-pienemmat-suurin-osa-veronmaksajien-takaamista-13-8-miljardista-on-kiinni-tulevaisuuden-laivoissa/

1 tykkäys

Näyttää siltä ettei hyvältä näytä. Vahvistaa tunnettani siitä, että ostojen kanssa odotellaan. Toivon myös, että NoHo selviää tästä rytäkästä, kovaa kyytiä on luvassa.

Restamax, nevö föget.

2 tykkäystä

Kävin tänään ja eilen kahdessa paikallisessa ravintolassa ja sattui olemaan tuttu henkilö palvelemassa niin kyselin miten on virus vaikuttanut viime päivinä. Tällä viikolla ollut kuulemma paljon hiljaisempaa, torstaista alkaen suorastaan romahtanut kävijämäärä ja aikoivat tänään pistää puljun kiinni paljon aikaisemmin. Ravintola-alalla tulee kyllä olemaan todella hankala tilanne.

3 tykkäystä

Mielestäni prof Puttosen käyttämä termistö ”talouden äkkipysäys” alkaa joiltain osin kuvata reaalitaloutta ja kuluttajia.

3 tykkäystä

Jos ihmiset vapaaehtoisesti tai pakolla käkkivät kotona, niin vähän hölmömpikin ymmärtää sillä olevan jonkinmoisia vaikutuksia kansantalouteen.

Kyllä, Puttosen juttuja ja mielipiteitä kyllä arvostan. Jos ette ole sattuneet vielä lukemaan niin Nordnetin Martin Paasi kirjoitti myös kattavan kirjoituksen Koronasta ja sen kokonaisvaikutuksista. Jos haluaa muutaman minuutin sijoittaa lukemiseen niin tämä on ihan lukemisen arvoinen. Lukeminen ja tiedon kerääminen taitaakin olla ainoa semiturvallinen sijoitus tällä hetkellä. :wink:

6 tykkäystä

Kävin tänään ja eilen kahdessa paikallisessa ravintolassa ja sattui olemaan tuttu henkilö palvelemassa niin kyselin miten on virus vaikuttanut viime päivinä.

Juttelin tänään kuntosalin saunassa miehen kanssa joka on ravintola alalla. Kertoi myynnin tippuneen 50% ja lomautuksia käynnistetään.

1 tykkäys

Perus maailmanlopun meininki. Edessä voi hyvin olla sellainen lama että oksat pois ja Suomessakin nähdään työttömyysluvut jotka vetävät vertoja 90-luvulle. Kuten tuossa jo joku mainitsi systeemin romahduksesta, kannattaako sitä stressata koska jos näin käy, jokaisella on isommat murheet murehdittavana ja rahakin lienee vaihdannan välineenä vähän niin ja näin.

Maailmanloppuahan tästä ei tule, sillä virus ei ole tämän hetkisen tiedon mukaan vaarallinen valtaosalle väestöstä. Mutta firmoja tulee kaatumaan, työttömyys ei ainakaan vähene ja asuntomarkkinat voivat ottaa pientä myllerrystä.

2 tykkäystä
5 tykkäystä

Arabiemiraateissa pörsä auki. Huom perjantaina USA ilmoitti ostavansa isosti ölppää…

Israelissa rauhallisempaa:

2 tykkäystä

Ameriikan telkkarista hyvä seurata paikallista uutisointia. Eilen ainakin vielä rauhoiteltiin sijoittajia, että longaajilla ei mitään hätää. Kuulemma vasta 1% sijoittajista tehnyt peliliikkeitä. Muita sitten kiiteltiin rauhallisuudesta.

Pienenä sunnuntaipähkinänä ohjeet kanaville:

  • lataa suomalaisen pörssiyhtiön tarjoama tuote älylaitteellesi ja kytke se päälle(Op:n asiakkaille btw ilmaisena jos ei ole tarjousta vielä käyttänyt)
  • sitten vain selaimella kääpiöplaneetta-tv:n sivuille ja nautinto voi alkaa
2 tykkäystä

Siis mikä tuote on kyseessä ja mitä kanavia sillä näkee? Vai ymmärsinkö jotain täysin väärin`?

Kannattaa suhtautua tähän varauksella

edit: Tässä linkki josta pääsee seuraamaan tuota ravintoladataa päivittäin

esim nyt 13.3. asti dataa saatavilla

image

1 tykkäys

Kolmen pisteen vihje: vee pee än.

Näkyy useita eri uutiskanavia + satoja muita kanavia ihan ilmaiseksi.

2 tykkäystä