Pörssin päiväliikkeet ja korjaukset (Karhunpesä & Härkätaisteluareena)

Jospa sit romahdetaan taas kohti kuuta ainakin 100 merkin edestä.

4 tykkäystä

Ei tässä taida päästä enää romahtelemaan :person_shrugging:

2 tykkäystä

Stimulus-shekit tainneet upota retail-myyntiin kuin kuuma veitsi voihin. Siihen malliin voimakas on pomppu takaisin.

5 tykkäystä

Jaahas siellä ralli sen kun kiihtyy. Harvemmin sitä näkee esim. EUNL vetävän yli 4 prosentin päivänousua. Eikä jenkkilä ole edes vielä auki, eli hetken päästä sitä vasta mennään.

1 tykkäys

MoM-lukuja. Vielä ollaan about 10% alle maaliskuun. Mutta suunta toki selvästi ylös. Täällä ei voi enää chattaillä kun tarvii väh 100 merkkiä.

4 tykkäystä

Jep pitikin myydä 60% EUNLista rommia peläten ja näillä hinnoilla ei halua enää kyytiin. Tuntuu jotenkin sairaalta, että markkinat nousevat ja laskevat yhtenäisenä massana ja on ihan sama, onko rahat indeksissä vai hyvissä laatuyhtiöissä.

1 tykkäys

Harvemminhan kuitenkaan laatuyhtiötkään indeksin voittavat pitkässä juoksussa? FOMOa on ilmassa, mutta paljon on riskejä: koronan toinen aalto, USA:n sisäiset levottomuudet, tulevat vaalit, eurosysteemin hauraus, maailmanpoliittiset jännitteet… Sijoittamisesta täytyy pitää tunteet poissa, ei saisi koskaan ostaa tai myydä mielihyvän tai mielipahan perusteella, ja vähän vaikuttaa siltä, että tässä kuitenkin nyt tunteet aika vahvasti ohjaavat markkinoita. Ehkä jää nyt tuottoja saamatta, mutta näen liikaa riskejä - ei kannata yhtään harmitella menetettyä voittoa, koska sijoittamista ei kannata muutenkaan lähestyä tunneperäisesti.

5 tykkäystä

Vähän lisää Elon Musk Makrodataa - superchargereiden käyttöasteet palautuneet:

3 tykkäystä

Illan “Sanooko JPow jotain joka on tekosyy kursseille rallatella/painua kellariin”. Popcornit esiin. Alkaa 19.00

Edit: SP500 piirtää vihreää tolppaa ylöspäin, eli kaipa kaikki on hyvin printterilandiassa.

4 tykkäystä

Markkinat vähän niinkuin hoipertelee eikä keksi suuntaa. Jokohan sitä ootellaan työttömyyslukuja jenkeistä (15.30 tais tulla) joiden voisi kuvitella taas olevan parempaan päin, mutta siitä en sitten lähde arvaamaan että onko yli vai alle ennusteiden.

1.54M oli viimeeks, nyt kai ennuste 1.3M initial claims.

3 tykkäystä

Lievästi yli ennusteen. Saattaa olla painetta laskuun markkinalla, kun viimeksi pääsi yllättämään positiivisesti.

Ensi reaktiot taitaa olla “priced in”. Futuurit oli aamupäivän pahemmin miinuksella.

2 tykkäystä

Jospa tämä hieman neutralisoi efektiä…

8 tykkäystä

I felt a great disturbance in the Force, as if millions of Robinhood daytraders suddenly cried out in terror…

Kah, lisäksi ilmeisesti Robinhood enemmän tai vähemmän nurin :smiley:

9 tykkäystä

Hmm, pitäisiköhän tämäkin taas kaivaa naftaliinista. Alkaa jenkkien virusluvut joissain osavaltioissa olla “iiik”-tasolla ja indeksikäppyröiden oikeassa laidassa on isoa punaista tolppaa siihen malliin että jos ei kohta dippiä aleta ostamaan kaksin käsin niin voi alkaa punottaa.

18 tykkäystä

Alkaa taas näpit syyhyämään että pitäisikö tehdä jotain salkulle mutta lyhyt kokemus on osoittanut että näppien syyhyäminen johtaa todennäköisemmin tappioihin kuin voittoihin.

16 tykkäystä

Ei kannata poiketa alkuperäisestä sijotussuunnitelmasta, tulee vaan takkiin.

Tätä “gurut” jankkaavat kyllästymiseen asti, mutta tullut myös itse todettua. Aina kun myy vastoin alkuperäistä suunnitelmaa, kurssit kääntyvät välittömästi kohti koillista.

10 tykkäystä

Testasin tämän viikko sitten. Muutaman minuutin tarkkuudella pohjasta reilu kevennys salkkuihin ja sitten ihailemaan pontevaa nousua. Sain asennettua rattaat eri päin, ja tänään oli vaikea olla poikkeamatta suunnitelmista ostopuolelle, kun muutama pitkän tähtäimen lappu laski pari prosenttia :crazy_face:

6 tykkäystä

Sama homma, hyvä etten itsekään heittänyt lappuja pihalle tuossa viikko-kaksi takaperin kun parin viikon nousurallattelun jälkeen tuli ensimmäinen “isompi” laskupäivä. Olis mennyt pohjilta ulos. Toki kaikkihan on vielä mahdollista mutta luotan omaan salkkuuni jo suht lyhyelläkin aikavälillä…

Sijoittajauraa on toki varsin vähän vielä mittarissa, mutta oikeastaan Koronalaskussa tehdyt sekoilut (joista onneksi selvisin kuivin jaloin, mutta tekemättä mitään olisin selvinnyt paremmin) saivat minut päättämään että nyt toimitaan pitkällä aikajänteellä ja suunnittelemattomat veivailut jäävät pois. Tässä on ollut erittäin vaikea pysyä kun nousu ollut niin jäätävää ja tahtoisi kokoajan myydä kaiken pois, mutta siitä huolimatta olen päätynyt itseasiassa lisäilemään positioita vielä viime viikkoinakin sellaisten laadukkaiden yhtiöiden osalta joissa näen että nousuvaraa vieläkin riittää (QT, Fortum, Sampo, Kamux, Tokmanni). Nämä ovatkin joko nyt jo siitä performoineet hyvin tai sitten odotan muutoin tuleville vuosille pelkkää hyvää. Ihme ja kumma suurimman osan salkun volyymistä sain napattua hyvin lähellä Koronapohjia ja näitä olen matkan varrella täydentänyt.

Katsotaan parin vuoden päästä mikä tilanne. Vielä kun malttaisi olla availematta salkkua joka välissä ja päästää tunteita peliin… :sweat_smile:

11 tykkäystä

Joo ja eikä nimenomaan vielä sekään, että kurssit saattaa lähteä heti huomenna nousuun. Se ei edes yleensä harmita, mutta se mikä harmittaa on, että sieltä nimenomaan tulee heti myyntien jälkeen joku uutinen ja kurssi ponkasee melkein pohjoiseen. :smiley: Muutaman kerran tässä käynyt sillä tavalla, niin päätin olla veivaamatta jatkossa.

4 tykkäystä

Toisaalta veivailuilla saattaa pystyä rajaamaan riskejä. Jenkkien eiliset uutiset saattavat kieliä uudesta pörssien pitempiaikaisesta laskusta. Kuittisen kolumnissa tuotiin hyvin esille, miten USA:n tartunnat alkavat jälleen olemaan siellä mustan maalis-huhtikuun kohdilla, mikä on jo lisännyt lockdowneja yms. Ei siinä paljon keskuspankkien vakuuttelut auta, jos koronaa ei saada kuriin.

1 tykkäys