Osakesijoittaminen

Potentiaaliset listautujat Helsinkiin

Kiitos. Vähän samaa mietin itsekin :+1::+1::+1:

1 tykkäys

On hienoa että pörssiin virtaa uusia yrityksiä. Harmillisesti uusien tulokkaiden kokoluokka pieni. Toivoisin enemmän jo kasvaneita yrityksiä. Lilliputtien listautumisista tulee ensimmäisenä mieleen omistajien rahastus, rahoituksen keräämisen osaamattomuus ja omistajien kunnianhimottomuus kasvattaa yritystä. Toivon mukaan olen näistä väärässä.

2 tykkäystä

Toivon että tämä olisi vihdoin Fazer joka on väläytellyt listautumista muistaakseni ainakin Q1:llä. Tämä voisi olla ihan varteenotettava optio koska panostavat vahvasti kauraan ja esim. Oatlyn listautuminen NYSE:en oli aikamoinen menestys eli nyt jos koskaan tämä varmasti kannattaisi.

Noh, maanantaina tuo selviää mutta olisihan se upeaa päästä omistamaan hienoa suomalaista brändiä.

32 tykkäystä

PUUILO OY: Puuilo suunnittelee listautumisantia ja listautumista Nasdaq Helsingin pörssilistalle

Listautumisannin tavoitteena on mahdollistaa Puuilon vahvan kasvun jatkuminen, parantaa Puuilon taloudellista joustavuutta ja vahvistaa Puuilon tunnettuutta ja merkkitietoisuutta sen asiakkaiden, työntekijöiden ja sijoittajien keskuudessa. Näillä tavoitteilla pyritään parantamaan Puuilon kilpailukykyä ja mahdollistamaan sen pääsy pääomamarkkinoille sekä laajentamaan sen omistuspohjaa sekä kotimaisilla että ulkomaisilla sijoittajilla, minkä odotetaan lisäävän Yhtiön osakkeiden likviditeettiä. Osakkeiden listaamisen ja lisääntyneen likviditeetin odotetaan myös antavan Puuilolle mahdollisuuden käyttää osakkeitaan paremmin palkitsemisessa.

Suunnitellun Listautumisannin odotetaan koostuvan Yhtiön noin 30 miljoonan euron osakeannista (bruttovarat) sekä osakemyynnistä, jossa eräät Puuilon osakkeenomistajat myyvät osakkeitaan. Osakeannista saatavia varoja on tarkoitus käyttää Yhtiön pääomarakenteen vahvistamiseen, muun muassa lyhentämällä Puuilon olemassa olevia pankkilainoja.

Tietyt Capital World Investorsin hallinnoimat rahastot, valikoidut Evli-rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimat rahastot, DNCA Financen hallinnoimat rahastot, tietyt Sp-rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimat rahastot, tietyt Svenska Handelsbanken AB:n hallinnoimat rahastot, Conficap Oy ja tietyt Creades AB (publ.):n vakuutuskuorijärjestelyn (endowment insurance) kautta hallinnoimat rahastot (yhdessä " Ankkurisijoittajat ") ovat tietyin ehdoin sitoutuneet merkitsemään Yhtiön osakkeita yhteensä noin 96 miljoonalla eurolla suunnitellussa Listautumisannissa olettaen, että Yhtiön koko osakekannan arvostus Listautumisannin jälkeen on enintään 560 miljoonaa euroa.

29 tykkäystä

&

Eli osakemyynti on monikertainen itse antiin nähden? (Tuskin ankkurisijoittajat nyt kuitenkaan ovat etukäteen jo merkanneet antia moninkertaisesti).

Yhtä kaikki, mielenkiintoinen lisä Helsingin listoille.

2 tykkäystä

Vaikuttaa okein kiinnostavalta listautumiselta, tosin katsotaan mihin se hinta muovautuu. Tulee aivan Tokmanni mieleen.

Avasin uuden ketjun Puuilolle (otsikon saa muokata jos haluaa): Puuilo Oy - halpakauppakentän uusin peluri

15 tykkäystä

Hienan offtopic mutta katsoin että voisi sopia tähän ketjuun.

Tutkimme Helsingin pörssin päälistan listautumisanteja vuodesta 2012. Suosittu IPO-tutkimus on nyt entistä laajempi ja päivitetty tuoreilla listautujilla ja julkistetaan tiistaina 8.6. klo 17 pidettävässä webinaarissa.

4 tykkäystä

Onko muuten jossain jotain sivustoa mistä näkisi hienosti meneillään olevat listautumisannit, niiden mahdollisen päättymispäivän jne?

Nyt kun näitä tulee kuin sieniä sateella niin pitää jokainen nyt erikseen kalastella että milloin tämä alkoi ja päättyi. Milloin seuraava?..

2 tykkäystä

Nordnet, Listautumisannit (IPO) – tutustu anteihin, joihin voit osallistua Nordnetin kautta - Nordnet

2 tykkäystä

Kiitos @sillinkutoja, tuossakaan ei taida olla muuta kuin ne joihin voi osallistua Nordnetin kautta. Ainakin Toivo uupui listalta.

Tosin sen anti loppui tunti sitten kun ylimerkittiin.

Tuollainen kattava listaus listautumisista olisi hyödyllinen.

Nyt esimerkiksi IPOHubissa näkyy First North-anneista vain osa => Nyt hakemalla näkyy Solwersin annin tiedot mutta ei esim. Toivo Groupin antia.

Yksi keino nähdä nopeasti käynnissä olevat listautumiset voisi olla Finanssivalvonnan esiterekisteri:

Sieltä näkee nopeasti hyväksytyt listautumisesitteet eli käytännössä näkee myös käynnissä olevat annit.
=> hakuasetuksista valitsee kohdan Osakkeet ja painaa Hae.

Tästäkään ei näe annin alkamis- ja päättymispäivää suoraan. Sivu myös päivittyy pienellä viiveellä, koska vielä ei listassa näy Bioretecin 4.6.2021 hyväksyttyä esitettä. :man_shrugging:

4 tykkäystä

Johan tässä on tovi (4pv) ollut edellisestä pörssiin ilmoittautuneesta tulijasta, joten laitetaan seuraavaa tiedoksi. Tosin tämä ei nyt vielä hetkeen sinne ole tulossa:

Pörssin porstuassa pöhisee jälleen uusi listautuja – Kovaa kasvava digiyhtiö aikoo tuplata liikevaihtonsa: ”Meillä menee hyvin”

Edit: tää olikin muurin takana.

Efima tunnetaan toiminnanohjauksen ja taloushallinnon ohjelmistoista. Sen kasvu on viime vuodet ollut vahvaa, mutta kannattavuudessa on toivomisen varaa.

”Efima vauhdittaa kasvustrategiaansa lisää ja harkitsee listautumista Nasdaq Helsingin First North Growth Market -markkinapaikalle”, muotoilee yhtiön toimitusjohtaja Tero Salminen .

”Olemme siirtymässä uuteen kasvun vaiheeseen, jota listautumisemme tukisi monellakin tapaa. Listautuminen on meille relevantti tie, ja listautumisvalmius on saavutettavissa noin kuudessa kuukaudessa.”

Kasvua hakeva Efima rekrytoi päättyneellä tilikaudella lähes sata uutta ohjelmisto- ja taloushallintoalan ammattilaista Suomessa ja USA:ssa, ja sillä on nyt noin 280 työntekijää.

Kasvuinvestoinneilla on ollut hintansa. Tulos on käytetty kasvuun, joten liiketulos oli juuri päättyneellä tilikaudellakin nollatasolla.

”Edellisen tilivuoden liiketulos oli tosin puoli miljoonaa euroa tappiollinen, koska panostimme merkittävästi kasvuun Yhdysvalloissa. Efiman oman ohjelmistokehityksen perusliiketoiminta kannattaa hyvin”, Salminen hahmottaa.

Salminen huomauttaa, että menneet kaksi vuotta yhtiö on investoinut merkittävästi Yhdysvaltain markkinoiden avaamiseen. Perusliiketoiminta synnyttää noin 10 prosentin liiketulosta.

23 tykkäystä

Osallitun tähän antiin. On vielä matkaa ja kehitystä, mutta lupaava yritys. Jos markkinat osataan avata, niin voi olla hyväkin sijoitus. Mitenkähän tämä “poruuutefirma” BBS tähän reagoi? On vähän samoilla apajilla.

2 tykkäystä

Tässä voi olla aika hankalaa tavoitella Tokmannin kaltaista menestystä. Näitä “halpakauppaketjuja” alkaa olla jo tarpeeksi ja epäilen riittääkä tee-se-itse-miehia/naisia tarpeeksi Suomen maassa, kun IKEAnkin kalujen kokoaminen on joillekin työlästä?

1 tykkäys
18 tykkäystä

Mukana myös Bioretec. Ennustavat, että käynnissä oleva anti menee puihin? :stuck_out_tongue_winking_eye:

Lista on mukavan näköinen. Kuola valuu jo, toki riippuu aina kunkin annin hinnoittelusta. On ilo nähdä, että uusia firmoja on tulossa listalle! :+1:

5 tykkäystä

Ruuhkaa ovella. :slightly_smiling_face:

11 tykkäystä
4 tykkäystä

Tämä AlfaTV:n listautuminen pakotti aktivoitumaan tällä foorumilla. Mielestäni ko. kanava on taustoiltaan, agendaltaan ja uutisoinnin laadultaan hyvin epäilyttävä, enkä näe koko kanavan olemassaololla olevan mitään positiivisia vaikutuksia yhteiskuntaan. En ymmärrä myöskään syitä listautumisen taustalla, tai tuohon mediaan sijoittaneiden ihmisten motivaatiota sijoituksensa taustalla. Mielestäni tällaiset viritelmät eivät kuulu pörssiin.

34 tykkäystä

Toki jos listautuminen saisi kyseisen median liittymään JSN:n jäseneksi ja sitoutumaan journalistin ohjeisiin, voidaan listautumista pitää ihan positiivisena asiana, jos kanavan olemassaoloa ei nyt kyseenalaisteta. Olen kuitenkin aika varma, että he ovat jatkossakin Ylen, Maikkarin ja Nelosen vaihtoehdon sijasta ihan vaan vaihtoehtomedia .

5 tykkäystä