Osakesijoittaminen

Potentiaaliset listautujat Helsinkiin

Mielenkiintoista saada esiin lukuja. Skaalautuvuus lienee ilmeinen vs. vaikka Lamor. Mutta ala on kilpailtu ja ABB voi olla kova vastus, lisäksi on lukuisia muita. Sirpaleista. Tekniikka kuulostaa kilpailukykyiseltä. Rajussa kasvussakin on ongelmansa.

1 tykkäys

Jotain sentään jää ensivuodellekkin.

Korona toi kasvuloikan Orionista irrotetulle Aidianille – Nyt diagnostiikkayhtiö tähyää pörssiin Korona toi kasvuloikan Orionista irrotetulle Aidianille – Nyt diagnostiikkayhtiö tähyää pörssiin | Kauppalehti
Maksumuurin takana.

-liikevaihto kasvaa tänävuonna 50 milj.€ 90 milj.€ ja käyttökate yli 20 milj.€.
-Lippulaivatuote on pieni automaatiolaite, joka kertoo sormenpäät verinäytteestä tulehdusarvon
-listautuminen ajoittuisi H1/2022

25 tykkäystä

Epäilen arvostuksen nousevan ilmoihin yli lukujen. Mielenkiintoinen yritys, Suomi tarvitsee lisää näitä.

Pika-CRP eli sormenpäästä otettavasta verinäytteestä mitattava pikatulehdusarvo on ilmeisesti tuo lippulaivatuote.

Tuote on tullut Suomessa jo yli 20v sitten markkinoille, mitenhän siinä on patenttisuojaa jäljellä?

Ja kansainvälistyminen on tuossa tuotteessa ollut aiemmin takkuista. Ei ole lyönyt ainakaan USA:ssa läpi samaan tapaan kuin Suomessa. Mutta onkohan koronakriisi muuttanut tilannetta?

Mielenkiinnolla odotan listautumisesitettä ja tietoa nykytilasta!

5 tykkäystä

Valo Therapeuticsin uusimmasta rahoituskierroksesta tuli viime viikolla vastaan uutinen. Uutisessa mukana maininta “The proceeds will also be used to support the preparation of Valo’s IPO in 2022”. En tosin tiedä onko Helsingin pörssi kohteena, mutta 2022 näyttäisi olevan tavoitteena.

https://www.valotx.com/article/valo-therapeutics-announces-eu11m-fundraise-advance-pepticrad-immunotherapy-platform-clinic

Valo Therapeutics siis kehittää immuno-onkologiaa ja onkolyyttisiä viruksia yhdistelevää teknologiaa syövän hoitoon. Teknologia on menossa ensimmäisen faasin kokeisiin Saksassa.

6 tykkäystä

Solita harkitsee myös tulevaisuudessa listautumista. Juttu muurin takana.

Tänä vuonna Solita Groupin liikevaihto kasvaa arviolta 20 prosenttia noin 155 miljoonaan euroon. Yhtiötä vuoden johtanut Ossi Lindroos vahvistaa, että näillä eväillä it-palveluyhtiön listaaminen on ykkösvaihtoehto.

”Pidämme katseen pallossa ja kehitämme yhtiötä, jotta listavalmiudet vahvistuvat. On ihan selvä juttu, että se on hyvin mahdollinen seuraava askel”, Lindroos arvioi.

”Ennen sitä haluamme olla vielä ripauksen kansainvälisempi. Uskomme, että ensi vuonnakin kasvamme nopeimmin Suomen ulkopuolella.”

21 tykkäystä

Tätä täytyykin alkaa pohjustamaan hankkimalla ostopuolelle ekuja. Näillä tiedoin mielenkiintoinen, toivottavasti etenee. Kasvuyritys, jolla on myyntiäkin. Onko sama kuin lääkepuolella, tuotteiden kaupallistaminen vaatii pääomaa. Patentit ja niiden voimassaolo?

Screenshot 2021-11-26 13.53.55
Maanantaina mennään näköjään taas.

27 tykkäystä

Minkä ihmeen takia yrityksen nimeä ei voi heti tiedottaa vaan tiedotetaan, että tiedotetaan maanantaina? Tosi ärsyttävää. Ketjun tietojen pohjalta veikkaan Administeriä.

11 tykkäystä
19 tykkäystä

Taloushallinnon palveluyhtiö Administer suunnittelee listautumista pörssiin. Toimitusjohtaja Peter Aho kommentoi listautumisaikeita Verneri Pulkkisen haastattelussa.

25 tykkäystä

Betolarista juttua HS Visiossa vknloppuna (https://www.hs.fi/visio/art-2000008408361.html):

4 tykkäystä

Hesarissa jälleen haastattelu:


Jotain saman tapaista aikaskaalaa taisi Kempowerinkin osalta tulla kerrottua eikä kyllä vuottakaan mennyt😅

9 tykkäystä

Nostivat juuri 45 miljoonaa, joten ihan heti eivät pörssiin varmaankaan tule. Saa nähdä onnko parin vuoden päästä samanlainen huuma käynnissä ja kiinnostaako pörssilistaus silloin enää :cowboy_hat_face:

10 tykkäystä

Pakko tähän väliin hehkuttaa tätä ketjua, pysyy itsekin hyvin kartalla potentiaalisista listautujista :muscle: Kiitos kaikille!

Koitan myös omasta puolesta rohkaista aina yrityksiä tulemaan ajoissa julkisuuteen listautumisajatusten kanssa. Kiinnostusta listautumiseen tuntuu olevan nyt paljon meille tulevien yhteydenottojen perusteella.

105 tykkäystä

Moi! Ihan mielenkiinnosta kysyisin, että mitä noissa yhteydenotoissa kysytään? Haluaisitteko käydä meidän casen läpi, että olisiko listautuminen ajankohtaista, odotellaanko vuosi ja mitä toimia tarvitsee tehdä, että ollaan valmiita?

9 tykkäystä

Yksi peruskysymys listautumista harkitsevilla on todennäköisesti myös: Mitä se maksaa meille?

3 tykkäystä

Onkohan Oura listautumassa lähivuosina?

Ouran liikevaihto oli 26,7 miljoonaa euroa vuonna 2019 ja lähes 60 miljoonaa euroa viime vuonna.

HS Vision tietojen mukaan Ouran markkina-arvo oli kevään rahoituskierroksella noin 800 miljoonaa dollaria, eli silloisilla kursseilla 660 miljoonaa euroa.

Miten isoksi Oura voisi kasvaa? ”Tosi isoksi. Maailmassa myydään yli 400 miljoonaa puettavaa älylaitetta vuodessa kuluttajille. Oura on vasta kiinni jäävuoren huipussa. Yhtiö ei ole vielä tehnyt kovin paljon maksettua mainontaa, ja nyt se on tarkoitus viedä uudelle tasolle”, Ahopelto sanoo.

”Viime vuonna tähän aikaan olimme myyneet vasta 150 000 sormusta ja nyt puoli miljoonaa. Olemme edistyneet yhtiönä, ja olen äärimmäisen tyytyväinen viime vuoden kasvuumme”, Rai sanoo.

Yhtiö käyttää uuden pääomansa sormuksen markkinoinnin kasvattamiseen mutta myös tuotekehityksen ja tutkimustoiminnan vahvistamiseen.

”Uskon, että kaksinkertaistamme liikevaihdon vuosittain, ja samoin henkilökuntamme kasvaa”, Rai sanoo.

Koko maailman teknologiavalmistajien kärvistellessä mikrosirujen saatavuusongelmien kanssa Oura on Heinosen mukaan selviytynyt muita paremmin. Yhtiö ei ole kärsinyt osien saatavuusongelmista tai toimitusketjun ongelmista myöskään koronapandemian vuoksi.

10 tykkäystä

Juuri tämän tyyppisiä kysymyksiä! Meillä on tähän suhteellisen tuotteistettu sapluuna, jonka läpi ajamme ipo-ehdokkaita, täällä info (saa vinkata eteenpäin :wink: ): Inderes Oyj

Kokoluokka näissä on pre-revenuesta satoihin miljooniin liikevaihdolla… toimialoja ja eri kehitysvaiheen yrityksiä on todella laidasta laitaan. Osalla listautuminen kiikarissa lähitulevaisuudessa, osalla vasta ajatuksissa yhtenä mahdollisuutena 3-5 vuoden tähtäimellä ja halutaan ymmärtää tarkemmin mitä se tarkoittaa. Hienoa nähdä tämä markkinamuutos Suomessa. Ei 10 vuotta sitten varmaan melkein kenelläkään 0-10 meur liikevaihtoa tekevällä kasvuyrityksellä tullut mieleen listautuminen yhtenä realistisena vaihtoehtona, nyt se tuntuu olevan pohdinnoissa monilla firmoilla yhtenä hyvin varteenotettavana vaihtoehtona. Monia yrittäjävetoisia kiinnostaa etenkin se, että listautumisella voi säilyttää vahvemmin itsenäisyyden verrattuna muihin vaihtoehtoihin. Ja toki viimeisen vuosikymmenen startup-buumi alkaa tuottaa myös lisää listakelpoisia yhtiöitä Suomeen :slight_smile:

65 tykkäystä

Nyt onkin “iso kysyntä ja ongelmat maailmanlaajuisissa hankintaketjuissa” johtaneet vaikeuksiin saada tuotteita asiakkaille. Harmin paikka, jutun mukaan Ouralle on satanut paljon negatiivista asiakaspalautetta viime aikoina.

9 tykkäystä