Osakesijoittaminen

Potentiaaliset tenbaggerit

Mitkä olisivat mielestänne potentiaalisimmat moninkertaistujat. Heittäkää ideoita ja perustellakin saa.

Talenomin kyydissä on ollut mukava olla, kun kasvu on ripeää ja kannattavuus paranee. Aion olla mukana pitkään.

tenbagger on kyllä jo aikamoinen bagger…

QT onnistuessaan ja Talenomi voisi hyvinkin olla, tosin kurssihan on jo 3x reippaassa vuodessa. Tahti hidastunee, mutta positiiviseen päin. jossain vaiheessa ohjelmistojen hyödyt eivät enää lisäänny, kuten nyt viimeaikoina ja sitten liikevaihdon kasvu ratkaisee. Orgaanisesti se on parasta laatua, yritys ostoin suhteellinen kannattavuus dippaisi varmaankin.

Avidlyn tavoite oli kaiketi 5-6 x liikevaihtonsa seuraavien vuosien aikana, siinä hyvä tiimi Capmanilta takana. se vois olla.

2 tykkäystä

Componenta. Suutari osaa hommansa.

1 tykkäys

Componenta.

1 tykkäys

Vahva luotto että Kamuxista on tenbaggeriksi. Hyvää track recordia kannattavasta kasvusta. Ruotsin toiminta on jo selkeästi voitollista ja Saksassa tappiot koko ajan pienenevät ja näissä maissa liikevaihto kasvaa kymmenien prosenttien vuosivauhtia. Ruotsin ja Saksan volyymien kasvaessa alkanee tulosta tulla kunnolla ja uskoisin että viimeistään silloin arvostuskertoimet myös nousevat reilusti nykyisestä P/E ~12 tasosta.

1 tykkäys

Remedy. Ensimmäinen pelijulkaisu pitkään aikaan tulossa elokuussa. Uuden strategian toimeenpano alkaa olla varsin pitkällä, tuloksia alkaa tulla tänä vuonna ja vauhti toivottavasti vaan kiihtyy seuraavien vuosien aikana.

Salaa toivon Remedyä, mutta vaatisi monen monta jackpot-julkaisua… ei vielä realistista haaveilla… tietysti kun katsoo mihin Microsoftin ja Sonyn välinen kisailu kehittyy ja jos Remedy säilyisi pitkään itsenäisenä ja menestyvänä pelitalona julkaisten itse kehittämiään pelejä niin kaikki lienee mahdollista :face_with_monocle:

3 tykkäystä

Herantis Pharma… kun lisensointi sopimus tai koko yhtiön ostotarjous tulee…

sanoisin, että tenbagger on kyllä kova vaatimus jos se tarkoittaa 1000% tuottoa. Tavoitehan taitaa olla tulla Euroopan suurimmaksi. Siihen jos pääsee on kurssi varmaan sitten enemmän kuin 5,4 euroa :).

Vaikka Q1 oli vaisuhko esim keskolla laski myynti yli 15% (kauppakohtaisesti Kamuxilla -4,4% muistaakseni ja 11% tais olla kasvu % kun uudet myymälät oli mukana).

Lasketaanko tuo bagger taso kurssista jolla on listauduttu / alimmasta kurssista? silloinhan Talenomkin olisi jo hyvässä alussa.
4,73 näytti äkkiä katottuna olevan alin kurssi. nyt kurssi 33,80.
7,14 x tällä perusteella. 6,78 oli eka kurssi, mika tuolla graafissa oli. varmaan lähellä listautumishintaa, se olis 5x

No Kamuxissa ei ole tenbaggeriksi, ei tosiaan.
Näitä voi olla Next-Games jos pelit lähtee lentoon tai tekevät uuden hitin. Tai joku muu softa tai alustabisnes vois olla, on se nollan perään laittaminen sen verran kova juttu.

Luulisin että yhtiön pitää olla joku sellainen joka vaihtaa toimialaansa ollessaan tasepohjaisesti edullinen nykyisin. Näinhän nämä Applet, Amazonit ja Nokiat kymmenkertaistuivat.

Fellow finance on melkein ainut puhdas platformi Helsingin pörssissä(?). Toistaiseksi indereksen bull-skenaario yltää vain 21€ asti… platformin onnistuessa hyvin, esim 5v päästä, luulisi olevan ainesta johonkin mutta en tiedä olisiko kymppikerhoon asti… varmaan liian aikaista puhua aiheesta nyt…
Listautui syksyllä 2018 noin 7,8€ tasoilla muistaakseni… kävi 6€:ssä viime vuoden lopulla…

1 tykkäys

Neste ja Revenio on viimeisimmät. Molemmilla uusi tuote joka on raketoinnin saanut aikaan.

1 tykkäys

Nokiasta ei tule enää koskaan tenbagger. Ei ainakaan verkkojen kautta. Loppujen lopuksi tenbaggerien ennustaminen on mahdotonta, mutta omasta mielestä Suomessa:

  1. Remedy - jos pelit menestyvät isosti.
  2. Rovio - jos tulee joku uusi AB tyyppinen läpimurto.
  3. Herantis Pharma - jos tuote on toimiva ja yhtiö ostetaan pois.
  4. Verkkokauppa - jos liiketoiminta laajenee ja kannattavuus nousee ja samanaikaisesti kilpailijoiden emoyhtiöt menevät konkurssiin (Dixons Carphonen tilanne ei ole hyvää).

Ulkomailla on varmasti lukuisia semmosia yrityksiä, itse ehdotaisin:

  • Uber
  • Baidu (surkein Q1 ikinä), mutta hintakin halpaa ja kyseisen yrityksen tulevaisuuden teknologiset panostukset vaikuttavat kovilta.
1 tykkäys

Joo ei Nokiasta ole.
Nokia voi parhaana päivänään kympin vielä puhkaista mutta viimeisen viiden vuoden aikana on siihenkin mennyt usko.
Nokiassa johtajat vetelee miljoonia kilpaa ja yhtiö tekee liiketappiota.
Ihan käsittämätöntä, kulukuuri pystyyn ja Surista vois aloittaa.

Kymmenkertaistujiksi eivät tule pääsemään Nokia, Nordea tai Kamux (toki tämä ei tarkoita, etteivätkö ne voisi olla hyviä sijoituksia)

Jos kymmenkertaistujia on pakko löytää, lähtisin katsomaan kandidaatteja kahdenlaisista yrityksistä:

  1. Tällä hetkellä äärimmäisessä hädässä olevat yhtiöt, joihin ei luoteta ja jotka voivat ongelmat selättäessään nousta kuin Fenix -lintu. Tämänhän teki Metsä Board, jonka B -osake kävi finannssikriisissä alimmillaan 0,22 eurossa. Parhaimmillaan noteeraus on ollut yli kympin. Nyt osakkeen arvo on 4,55 € eli tuottoa on tullut 20 -kertaisesti.

Tämän luokan osakkeissa on kuitenkin valtava riski. Jokaista Metsä Boardia kohden löytyy Tikkurila, Tecnotree ja Talvivaara, joissa piensijoittaja on jäänyt nuolemaan näppejään. En voi suositella ilman valtavaa informaatioetua.

  1. Yhtiöt, jotka voivat lisätä asiakkaitaan pienillä rajakustannuksilla, joiden markkinaosuus potentiaalisesta markkinasta on pieni ja joiden kapasiteetti uusasiakashankintaan on suuri. Tällaisia ovat monet ohjelmistoyhtiöt (eivät kuitenkaan IT -palveluyhtiöt, jotka tekevät rahansa työntekijöidensä aikaa myymällä) peliyhtiöt ja terveysteknologiayhtiöt. Esimerkkejä ovat järjestyksessä QT -group, Rovio ja Revenio historiallisesti (eikä muuta tullut nyt mieleen).

Tämä potentiaali näkyy tietysti myös yhtiöiden arvostuksessa. QT:n tai Revenion arvostus ei kestä epäonnistumisia.

Näitä kahta luokkaa yhdistämällä voisi löytää hyvin potentiaalisia ja riskisiä kohteita, jotka onnistuessaan tuovat sisäfileen pöytään. Löytyykö pörssistä tähän asti epäonnistuneita, mutta kuitenkin kurssinsa kääntämällä todella suuren potentiaalin omaavia yrityksiä? Heeros? Efecte?

2 tykkäystä

Hyvin analysoit.
Tähän voisikevennyksenä lisätä Outokummun, mikä voituplata kurssinsa jäsen käänteessä, vähän kun rosteria hinnat noussee ja Americasin porukka saadaan hikeen.
Mutta tenbaggeriksi toki ei kummasta ole, triplaajaksi ehkä some day…

Edit: puhelimella tulee puoliväkisin nakkisormilla virheitä

1 tykkäys

Kumman uskot tarjoavan paremman kyydin 5vuoden sisällä?

  • Qt Group (kurssi 11,5€)
  • Remedy Entertainment Oyj (kurssi 8,5€)

0 äänestäjää

1 tykkäys

En oo seurannu, mutta paljokos se Outokumpu tahkoaakaan rahaa nyt kun sykli on ollut kuumana? Varmaan aika mehukkaasti, mutta miten käy jos sykli muuttuu? Paljonkos sillä on nykyisin sitä velkaa?

:slight_smile:

kurssi on kyllä historiallisesti alhainen