PunaMusta Media - Mediakonserni

PunaMustalla ei ollut vielä ketjua, joten nyt perustin sellaisen. :slight_smile:

PunaMusta Media Oyj (vuoteen 2019 asti Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj.) on jo 1874 perustettu suomalainen yritys, joka toimii media- ja painotoimialalla. Sillä on palveluksessaan yli 600 osaajaa ja sen viime vuoden liikevaihto oli 106 miljoonaa euroa.

Medialiiketoimintaan kuuluu sanomalehti Karjalainen sekä paikallislehtiä että myös radiokanava.

Painotoimialaan kuuluu aikakaus-, sanomalehti- ja digipainamista sekä mm. yritysnäkyvyyden luomista, suurkuvatulostamista sekä mainospainotuotteiden painamista. Lisäksi tähän kuuluu vielä lehtituotteiden suunnittelua ja tuotantoa.

Mutta en tämän tarkempaa kerro yrityksestä, sillä nyt on ilmestynyt aivan tuore @Petri_Gostowski:n tekemä uusi laaja raportti. Muistathan, että laajat raportit ovat kaikkien luettavissa. :slight_smile:

@Jeremias_Makkonen ja Petri keskustelivat tuoreella videolla mm. Punamustan muutosprosesseista.

Aiheet
00:00 Muutosprosessin tilanne
02:21 Markkina-asema
03:28 Yrityskauppojen rooli
04:22 Riskit
05:26 Voitonjakopolitiikka
06:18 Arvostus

13 tykkäystä

Alla on Petrin ennakkokommentit perjantaista Q3-raporttia varten.

Ennakoimme Q3:n liikevaihdon kasvaneen vertailukaudesta Näkyvyys- ja painoliiketoiminnan kasvun ansiosta. Etenkin painamista rokottaneen voimakkaan kustannusten nousun seurauksena odotamme Q3-kannattavuuden säilyneen paineessa. Arvioimme yhtiön toistavan kasvavaa liikevaihtoa ja paranevaa liiketulosta vuodelle 2022 viitoittavan ohjeistuksensa.

Ja tässä olisi sitten yhtiöraportti Punamustasta. :slight_smile:

PunaMusta Median perjantaina julkaisemat Q3-luvut olivat operatiivisten erien osalta yllätyksettömät. Tätä kokonaiskuvaa heijastellen emme ole tehneet olennaisia ennustemuutoksia. Näkemyksemme mukaan osakkeen arvostus on turhan vaativa suhteessa lähivuosien tulosparannusodotuksiin ja mielestämme korkea velkaantuneisuus yhdessä käynnissä olevan painotoiminnan murroksen kanssa pitää riskitason korkeana.

https://www.inderes.fi/fi/system/files/company-reports/yhtiopaivitys_punamusta_media_311022_check.pdf

Tässä olisi vielä @Petri_Gostowski:n kommentit tuloksesta, jotka ovat kaikkien luettavissa.

@Petri_Gostowski antoi kommenttinsa PunaMustan ohjeistuksen laskusta.

PunaMusta Media laski vuoden 2022 ohjeistustaan eilen. Yhtiö odottaa liiketuloksensa heikkenevän edellisvuoden tasosta, kun aikaisemmin sen odotettiin paranevan. Tätä heijastellen olemme leikanneet vuoden 2022 ennusteitamme, mutta laskimme myös vuoden 2023 tulosparannuksen odotuksia samassa yhteydessä. Ennustemuutoksia heijastellen laskemme tavoitehintamme 3,0 euroon (aik. 4,0 euroa) ja toistamme myy-suosituksemme. Näkemyksemme mukaan osakkeen arvostus on korkea ja riski/tuotto-suhdetta heikentää yhtiön korkea velkataso.


Sitten tässä olisi vielä tuore yhtiöraportti Punamustasta. :slight_smile:

PunaMusta Media laski vuoden 2022 ohjeistustaan eilen. Yhtiö odottaa liiketuloksensa heikkenevän edellisvuoden tasosta, kun aikaisemmin sen odotettiin paranevan. Tätä heijastellen olemme leikanneet vuoden 2022 ennusteitamme, mutta laskimme myös vuoden 2023 tulosparannuksen odotuksia samassa yhteydessä.

https://www.inderes.fi/fi/kustannuspaine-ei-irrota-otettaan

Punamustan toimitusjohtaja Raimo Puustinen jää eläkkeelle vuoden 2023 aikana. Hän on johtanut firmaa vuodesta 2000 alkaen. :slight_smile:

Auringonlaskun allalla toimiva yritys tarvitsisi nyt toimitusjohtajan, jolla on kykyä luoda uusi strategia. Lisäksi tämän uuden sateentekijän tulisi olla tarpeeksi rohkea ja pätevä niin, että uskaltaa kyseenalaistaa nykystrategia sekä sanoa pääomistajalle tarpeen tullen myös painokkaan EI sanan.

1 tykkäys

No nyt odotetusti ja vähemmän yllättäen toimitusjohtaja löytyi talon sisältä, kun talousjohtajasta tehtiin tj. Mielenkiintoista olisi tietää, etsittiinkö uutta tj:tä aktiivisesti talon ulkopuolelta ja millaisia hakijoita oli tarjolla.

Ei ollut varmaankaan aivan helpoimmasta päästä oleva rekryprosessi. Vaativat omistajat yhdistettynä tappiolliseen toimintaan ja melkoinen määrä yksiköitä eri puolella Suomea. Ei käy kateeksi uutta toimitusjohtajaa. Heatset painaminen ei todellakaan ole mikään kultakaivos ja uutta kannattavaa liiketoimintaa ei tunnu löytyvän. Ihmettä tämä vaatii, jos tämä laiva saadaan kannattavan kasvun tielle.

Eikös A. Sallinen ollut talousjohtajana, kun noita yritysosotoja ympäri Suomea alettiin tehdä. Eli sinällään saa jatkaa tj:na samaa tuttua polkua, jonka jo talousjohtajana näki.

Ja kait tuossa jokin idea on ostella pieniä kilpailijoita ensin pois ja sitten alas ajaa niiden
tuotantoa. Ongelma tietysti on, että jos markkina luonnostaan sulaa samaa vauhtia, mitä omilla toimilla koittaa sitä tervehdyttää. Jotain uutta pitäisi keksiä, mutta sitä tuskin on tulossa.

Punamusta alkaa pikkuhiljaa siirtyä pörssin tupakantumppiosastolle. Jos tässä olisi edes jotain valoa tunnelin päässä, voisi tässä olla pohdinnan paikka tällä markkina-arvolla. Valitettavasti rotaatio- ja arkkipainoalalla on vaikea nähdä mitään kasvuajuria eikä nuo muut liiketoiminnat näytä yhtään sen paremmilta. Eikä näytä myöskään Kyösti Kakkonen kiinnostuvan tästä. Vaikeaa on…