PunaMusta Media - Mediakonserni

Ei ollut varmaankaan aivan helpoimmasta päästä oleva rekryprosessi. Vaativat omistajat yhdistettynä tappiolliseen toimintaan ja melkoinen määrä yksiköitä eri puolella Suomea. Ei käy kateeksi uutta toimitusjohtajaa. Heatset painaminen ei todellakaan ole mikään kultakaivos ja uutta kannattavaa liiketoimintaa ei tunnu löytyvän. Ihmettä tämä vaatii, jos tämä laiva saadaan kannattavan kasvun tielle.

Eikös A. Sallinen ollut talousjohtajana, kun noita yritysosotoja ympäri Suomea alettiin tehdä. Eli sinällään saa jatkaa tj:na samaa tuttua polkua, jonka jo talousjohtajana näki.

Ja kait tuossa jokin idea on ostella pieniä kilpailijoita ensin pois ja sitten alas ajaa niiden
tuotantoa. Ongelma tietysti on, että jos markkina luonnostaan sulaa samaa vauhtia, mitä omilla toimilla koittaa sitä tervehdyttää. Jotain uutta pitäisi keksiä, mutta sitä tuskin on tulossa.

Punamusta alkaa pikkuhiljaa siirtyä pörssin tupakantumppiosastolle. Jos tässä olisi edes jotain valoa tunnelin päässä, voisi tässä olla pohdinnan paikka tällä markkina-arvolla. Valitettavasti rotaatio- ja arkkipainoalalla on vaikea nähdä mitään kasvuajuria eikä nuo muut liiketoiminnat näytä yhtään sen paremmilta. Eikä näytä myöskään Kyösti Kakkonen kiinnostuvan tästä. Vaikeaa on…

Silloin, kun luvut julkaistaan perjantaina klo 15 30, ei voi ihmeitä odottaa… EI tästä Punamustasta taida kasvuyhtiötä tulla ihan vähään aikaan, ei ainakaan nykystrategialla.

1 tykkäys

Tiedättekös mistä PunaMustan nimi voisi tulla?

Itse arvelen, että kun se tekee painamisen puitesopimustöitä mm. Puolustusvoimille, niin voisikohan nimi tulla sieltä? Inttislangissahan “punainen” on yhtä kuin salaisen synonyymi ja musta on sitten julkisempi puoli. Liki kaikessa oli vanhassa intissä tuo koodaus, mm. salaiset paperit olivat punaisessa kansiossa jne.

Mutta jos ei muualla se ole vielä selvästi näkyvillä, niin viestikaapelointi oli tolla: punainen puoli salaisen puolen piuhoja ja musta puoli kaikki muut. Noiden välillä piti olla joku etäisyys kytkentäkeskuksessakin, en muista kyllä mikä (oiskohan ollut 1 metri?). Samassa johtorännissä ei ehdottomasti saanut olla mustaa ja punaista kaapelia sekaisin!

1 tykkäys

Alla vähän taustaa näille väreille,

Karjalan tunnukset - Karjalan Liitto

1 tykkäys

Tuo selitys varmaan parempi.

Mutta jotenkin toi PunaMusta toi söpösti mieleen SA-Internatsionaalin touhut ja kun PunaMustan logistiikkalaitos valitsi kumppaniksi julkaisutoiminnassa niin…

https://pv.omapumu.com/fi/

1 tykkäys

Tässä on Petrin kommentit PunaMusta tuoreesta ostoksesta. :slight_smile:

Yrityskaupassa Ilkan omistama I-print Oy siirtyy PunaMusta Median omistukseen 1.1.2024 alkaen. Divestointi oli Ilkalta odotettu ja toisaalta yritysosto on myös PunaMusta Median markkinaosuuden kasvattamiseen tähtäävien tavoitteiden mukainen. Yrityskauppa on molempien yhtiöiden mittapuulla varsin pieni, eikä se vaikuta näkemyksiimme niiden osakkeista. Tulemme huomioimaan yrityskaupan ennusteissamme lähiaikoina.

No sehän oli tylyä touhua… Mikähän tässä nyt sitten oli taka-ajatuksena? Ostaa taas yksi kilpailijapois markkinoilta? Kuinkahan moni I-printin asiakkaista siirtyy aidosti Puna-mustalle tuollaisen tempauksen jälkeen että taas jää yksi halli tyhjäksi ja parikymmentä työttömäksi.

Tässä on vielä Petrin kommentit em. muutosneuvotteluista.

1 tykkäys

Myyntivoitto 10,2 miljoonaa mikä on mielestä kova, suhteutettuna yhtiön markkina-arvoon joka on noin 37 miljoonaa.

Kyllähän tuo kauppahinta vaikuttaa äkkiseltään hyvältä. Kannattaa toki huomioida, että vaikka markkina-arvo on vain noin 38 MEUR 3 euron kurssilla niin siellä on roimasti velkaa, minkä ansiosta yritysarvo on luokkaa tuplat.

Tarkemmat analyysit huomenna aamarissa ja rapparissa :slight_smile:

4 tykkäystä

“PunaMusta Media Oyj:n tytäryhtiö PunaMusta Oy on ostanut Keskisuomalainen-konserniin kuuluvan monipuolisiin arkki- ja digipainopalveluihin erikoistuneen Lehtisepät Oy:n Lahdessa sijaitsevan arkkipainoliiketoiminnan.”

1 tykkäys

Tässä on Petrin kommentit tuoreista tapahtumista. :slight_smile:

Tässä toimitusjohtajan blogi strategiapäivityksestä ja myös meidän kommentti aamulta

Pitkään on muutosprosessia työstetty ja nyt on mielenkiintoista nähdä millaisia tuloksia saadaan seuraavalla strategiakaudella.

3 tykkäystä

Tässä on Petrin ennakkokommentit, kun PunaMusta julkaisee Q4-tuloksensa perjantaina. :slight_smile:

PunaMusta Media julkaisee Q4-raporttinsa tämän viikon perjantaina iltapäivällä. Ennustamme liikevaihdon laskeneen vertailukaudesta, mutta liiketappion odotamme supistuneen voimakkaan kustannusten nousun painamasta vertailukaudesta. Emme odota yhtiön maksavan osinkoa vuodelta 2023 etenkin korkean velkaantuneisuuden vuoksi.

2 tykkäystä

Alla on 4.3. ilmestynyt yhtiöraportti, joka on tehty Q4-tuloksen jälkeen. :slight_smile: :gem:

PunaMusta Median Q4:n tulos ylitti ennusteemme Painoliiketoiminnan selvästi vertailukaudesta vahvistunutta tulosta peilaten. Ohjeistus viittaa jatkuvien toimintojen tulosparannukseen kuluvana vuonna, kuten ennakoimme.


Tässä on Petrin kommentit Lahden muutosneuvotteluista.

Muutosneuvottelujen lopputuloksena yhtiö lopettaa Lahden tuotannon ja paikallisesti toimimaan jää vain myynti- ja asiakaspalvelutoimintoja. Tämä oli odotettua, sillä supistuva markkina edellyttää kapasiteetin supistamista.

1 tykkäys

Yhtiökokous pidetty 22.3.2024😄

"Yhtiökokous hyväksyi keskustelun jälkeen uudeksi nimeksi Rebl Group Oyj:n.

– Siihen on monta syytä. Päällimmäisenä tietysti se, että luovumme medialiiketoiminnasta, joten media-sana nimessämme ei enää kuvaa sitä, mitä teemme.

Taustalla on myös yhtiön uusi strategia ja sen painopisteet.

– Aiemmin olimme konsernitasolla hallinnollinen toimija, nyt olemme aktiivinen tekijä, joka kokoaa yhteen kärkibrändimme.

Sallinen avaa uutta nimeä ja huomauttaa sen kytköksestä yhtiön historiaan.

– Rebl tulee sanoista red ja black eli punamusta. Emme unohda historiaa.

Toisaalta nimi viittaa englannin kielen sanaan rebel eli kapinallinen.

– Haluamme uudistaa toimintakenttäämme ja haastaa muita tekijöitä ja asiakkaitammekin, että siinä mielessä nimi kuvastaa hyvin toimintaamme, Sallinen sanoo."

2 tykkäystä

Kotimaasta löytyy jo Rebl Eats Oy, mutta ehkä Pohjois-Karjalasta ei kuitenkaan ole tarkoitus laajentua elintarvikebisnekseen :upside_down_face:

Tässä on uusi Artun ja Petrin tekemä tuore rapsa PunaMusta Mediasta. :slight_smile: :gem:

PunaMusta Median Q1-tulos alitti ennusteemme arvioitua heikomman Paino- ja Näkyvyysliiketoiminnoiden kehityksen seurauksena. Yhtiö toisti paranevaa tulosta indikoivan ohjeistuksensa, mikä nojaa H2:n aikana kohenevaan talousympäristöön.

Rapsasta lainattua:

Loppuvuoden tulisi olla parempi

Käsityksemme mukaan loppuvuoden tulisi olla sekä liikevaihdollisesti että kulutehokkuudeltaan Q1:stä parempi. Liikevaihtoa nostaa Q2:lle ajoittuvat suuremmat toimitukset Näkyvyysliiketoiminnassa ja loppuvuotta kohden piristyvä Digitaalinen liiketoiminta. Odotamme Painoliiketoiminnan liikevaihdon laskevan läpi vuoden toimialan volyymilaskua myötäillen. Yhtiön kulurakenteen tulisi tehostua vuoden 2024 loppua kohden Seinäjoen ja Lahden painojen alasajon ja muiden tehostustoimien turvin.


EDIT:

Sitten olisi vielä kommentit Q1:stä.