Osakesijoittaminen

Puolijohdepula tuotannon jumittajana

Nokian toimitusjohtaja totesi tulosjulkkarihaastattelussa, että “täytyy pitää mielessä, että tämä puolijohdetilanne on haastava”. Autotehtaiden tutantolinjoja on suljettu vaikka kuinka paljon puolijohdepulan vuoksi, autoille olisi kysyntää, mutta niitä ei saada tehtyä puolijohdepulan vuoksi. Ynnä vaikka missä muualla sama homma, myynti vetäisi enemmän kuin tuotanto pystyy tuottamaan, kun ei löydy puolijohdekomponentteja. Komponenttipulan ennustetaan jatkuvan vielä hyvän aikaa.

Mstä syistä tämä pula johtuu, miksei homma korjaannu, mikä kestää?

2 tykkäystä

Tämä varmaan enemmän yleistäkeskustelua osaston hommia. En tiedä onko omalle ketjulle tarvetta aiheesta komponenttipula. Toki koskee useita yrityksiä mutta ehkä härkätaistelu areena,karhunpesä tai pörssien suunta yms olisi sopiva tälläiselle. Vai mitä mieltä @Verneri_Pulkkinen

4 tykkäystä

No joo, yleiskeskusteluun tähtäsin. Pahoittelut, silmät näköjään harittaa tai sormet. En taida itse voida siirtää oikealle foorumille?

1 tykkäys

Lyhyesti kysyntä räjähtänyt tässä koronan myötä kun chippejä tungetaan kaikkeen mahdollisiin tuotteisiin + toki omat ongelmat valmistuksessa + vain muutama iso varteenotettava valmistaja tällä hetkellä (?) TSMC + Samsung.

Why Is There a Chip Shortage? Covid-19, Surging Demand Cause Semiconductor Shortfall (bloomberg.com)

1 tykkäys