Purmo - Sisäilman mukavuusratkaisuja

Tervehdys vaan taas kaikille kolmelle Purmon seuraajalle. Purmo julkaisi Q1-raportinsa ja ylitti mukavalla marginaalilla Raulin (ja konsensuksen) ennusteet:

Oikaistu käyttökate jopa parani viime vuodesta ja käyttökatemarginaali nousi jo 14,2%. Omaan silmään raportti kaikin puolin positiivista luettavaa, mutta odotellaanpa Raulin kommentit.

8 tykkäystä

Kyllähän tämä oikein kelpo tulos oli, ohessa kommenttia

8 tykkäystä

Tässä vielä Raulin ja talousjohtaja Jan-Eloffin haastis.

6 tykkäystä

Sisäpiiritieto: Project Grand Bidco (UK) Limited julkistaa vapaaehtoisen
suositellun julkisen käteisostotarjouksen kaikista Purmo Group Oyj:n osakkeista

12 tykkäystä

8 päivää sitten analyytikko tais todeta et Purmo olis hyvä ostokohde :smiley:

Korjaus: 2 päivää → 8 päivää

9 tykkäystä

Eikös Purmo tullut Spaccina sisään ja listautumishinta oli 10 e!? Alle sen siis pitäisi myydä, no onhan tuota keskihintaa päässyt laskemaan. Hiukan kyllä matalalta vaikuttaa hinta, mutta Rettigit pääsevät rahastamaan, omistavat melkein 62% osakkeista. Viralalla sitten vielä 15% osuus eli aikamoinen kahden kauppa :slight_smile:

Lainaus tiedotteesta: “Lisäksi Rettig on Ostotarjouksen yhteydessä sitoutunut myymään kaikki C-osakkeensa Tarjouksentekijälle 8,91 euron käteisvastiketta vastaan”.

8 tykkäystä

Looginen veto, mutta hinta yllättävän alhainen. Psykologisesti olisi voinut nostaa edes sen kympin paremmalle puolelle. Arboniasta oli ollut useampi taho kiinnostunut, joten kenties voisi tulla kilpakosija vielä peliin mukaan?

Onnittelut kaikille niille kolmella seuraajalle, jotka mahdollisesti ottivat vastaan tämän preemion Raulin sen tarjoillessa hopeatarjottimella.

Ehkä kuitenkin pitää nyt laittaa jäitä hattuun kun tässä lienee saumaa korkeammallekin ostotarjoukselle? Rauli varmaan kertoo meille kohta tästäkin.

Kiitos Raulille analyysistä!

11 tykkäystä

” Project Grand Bidco konsortion epäsuorasti omistama, ostotarjousta varten muodostettu erillisyhtiö. Konsortioon kuuluvat Apollon lähipiiriyhtiöiden hallinnoimat tietyt rahastot eli Apollo Funds ja Rettig Oy . Apollo on yhdysvaltalainen pääomasijoittaja. ”

Eli Rettig on tässä itse ostamassa Purmoa takaisin 9 senttiä halvemmalla/osake kuin toi sen pörssiin. Jään odottamaan korkeampaa tarjousta.

5 tykkäystä

Taas jää semmoinen aistimus että jälleen kerran piensijoittajaa kustaan linssiin.

Onkohan se yksittäisen suvun ankkuriomistajuus sittenkään hyvä asia…

5 tykkäystä

Tässä on jo 88 % osakkeista peruuttamattomasti mukana, joten eiköhän 90 %:n lunastusrajan yli päästä. Näyttää siis varsin varmalta caselta.

Yksityiskohtana voi huomata että Rettig saa osakkeistaan euron vähemmän eli 8,91, kun tarjous muille on 9.91. Toki Rettig on 20 % osuudella myös ostopuolella, mutta nettomyyjä kuitenkin.

Tehtiin Vepun kanssa lyhyt videokin tästä

7 tykkäystä

Eikö Virala/Purmo annissa parivuotta sitten merkintähinta ollut 12.5 e ja nyt 9.91e lunastushinta?

Kolmannen osapuolen kilpaileva tarjous poissuljettu?

Tarjousasiakirjasta:

"Nämä peruuttamattomat sitoumukset voidaan

irtisanoa muun muassa siinä tapauksessa, että Tarjouksentekijä vetäytyy

Ostotarjouksen toteuttamisesta, tai mikäli kolmas osapuoli julkistaa

kilpailevan tarjouksen, jonka vastike on vähintään 10 prosenttia korkeampi kuin

Tarjousvastikkeet, perustuen Yhtiön kaikkien osakelajien osakkeiden hinnan ja

lukumäärän painotettuun keskimääräiseen tarjousvastikkeeseen, eli kaikki

osakelajit näin huomioiva tarjousvastike on keskimäärin vähintään 10,09 euroa"

Hyvä pointti, ajattelin jotenkin itse sitä voidaanko nykyinen tarjous estää, mutta onhan tuossa tosiaan saumaa tulla nokittamaan. Katsotaan miten käy, mutta jossei muuta tarjousta kuulu, niin tässä ei pitäisi olla esteitä ja toteutuminenkin arvioitiin olevan jo kesä-heinäkuun vaihteessa eli varsin nopeasti tämmöiseen prosessiin.

3 tykkäystä

Käytännössä aina näissä on tietty määrä peruuttamattomia sitoumuksia, jotka voidaan perua jos tehdään korkeampi tarjous. Sinänsä aika lähellä caverionin ensimmäistä ostotarjous 7€, jossa samat tahot olivat ostajina ja myyjinä rettigien tapaan.

2 tykkäystä

Kyllä taas menee siihen laariin tämä Purmon ostotarjous, että ensimmäiseen tarjoukseen myydään pois listoilta sen sijaan, että luotaisiin pitkän aikavälin tarinaa listattuna. On surullista tämä suomalaisten nk. ankkuriomistajien tekeminen ja ennen kaikkea kunnianhimon taso.

4 tykkäystä

Juuri näin. Piensijoittajan näkökulmasta aina ihan hirveän harmi, että yritys, jonka tarina ja potentiaali alkaa vasta orastaa, napataan pörssistä pois.

Kauppalehdessä Rettigin kootut selitykset, miksi kasvuun tarvitaan muskeleita ja hajauttamisen takia lisäinvestoinnit ei enää heillä mahdollisia. Juuh. Tarjousvastike on muuten eilisen pääomanpalautuksen kanssa kivasti just 10,00 euroa. Kiitos kyydistä, takaisin lähtöruudussa.

Toivottavasti joku konsortio nokittaisi vielä, muuten jää juksattu olo.

6 tykkäystä

Kyllä, juuri näin. Menee listalle Caverionin ja vastaavien käänneyhtiöiden pörssitarinoiden kanssa.

Nähdään, että käänne tulossa, liiketoiminnan resilienssi toimii vaikeassa markkinassa, mutta arvostus edelleen worst case scenario tasolla. Huhheijaa, eikä luottamusta lisää Rettigin kasvollisen omistajan Elon Musk vitsailuksi tarkoitettu twiitti. :melting_face:

https://x.com/tomasvonrettig/status/1783784663992959118?s=61&t=x024Q_Y3jRPNmVbaAVuScQ

6 tykkäystä

Purmosta päivitys ulkona.

Ymmärrän, että tässä mukana olleet sijoittajat ei paljon voitoilla pääse nautiskelemaan, ellei ole viime aikoina ostanut. SPACia aikanaan ostaneiden kannattaa toki huomioida, että markkinan ja maailman tilanne on varsin erilainen kuin silloin kun SPAC-listattiin tai vielä 21 lopulla kun se fuusioitui Purmoon.

Rettigin osalta sanoisin ensinnäkin, että vaikka Purmon pörssitaival jäi lyhyeksi, niin suku on omistanut näitä busineksia kymmeniä vuosia, suunnilleen nykymuodossakin yli 20v (Rettig ICC / Purmo nimellä). Rettig päätti jo vuosia sitten luopua (kahdesta) kokonaan omistamistaan teollisista yhtiöistä ja muuntautua enemmän sijoitusyhtiöksi/vähemmistöomistajaksi. Markkinahuhujen mukaan Purmoakin oltiin ennen koronan alkua myymässä kilpalijalle Zehnderille. 2021 kesällä Rettig myi toisen busineksensa Nordkalkin pois. Ilmeisesti Purmon listaus SPACin kautta oli paras tapa jonka Rettig löysi tuolloin omistuksen vähentämiseen, isompaankin myyntiin olisi varmaankin ollut haluja silloin 2021. Rettigillä oli uskoakseni aikomus vähentää asteittain omistustaan pörssissä myymällä, mutta markkinakehitys teki siitä pian hankalaa järkevään hintaan. Näin ollen, en ole itse kovin yllättynyt, että Rettig oli valmis myymään lisää, kun jonkinlaiseen kohtuullisen hintaan ostaja löytyi. Bidissä myös hyvä huomata, että Rettig kuitenkin myy yli 40 % firmasta tai 2/3 osaa positiostaan ja vieläpä halvemmalla kuin muut omistajat, joten heitä on vaikea tässä syyttää, vaikka lähtökohtaisesti bidin osto- ja myyntipuolella oleminen kyseenalaista onkin.

Lisäksi itse Purmon osalta täytyy sanoa, että uskon kyllä Rettigin kommenttia siitä, että yhtiön tarvitaan investointeja. Purmon tuotesegmentit ovat varsin heikosti kasvavia ja ajatus on ollut yrityskaupoilla muuttaa tuotevalikoimaa kiinnostavammaksi (vähemmän painoa hiipuvalle patteribusinekselle) jo melkein vuosikymmenen. Tämän toteuttaminen pörssissä esim. tarjousta edeltäneeseen kurssitasoon antia tekemällä tuskin olisi ollut osakkeenomistajien kannalta kovin hyvä liike. Joku voisi sanoa niinkin, että viisi vuotta jatkuneella hurjalla tehostamiselle on piiskattu tehot ulos firmasta ns. “myyntikuntoon”, eikä tuon saavutetun marginaalitason pysyvyys ole ainakaan historiaan nähden mitenkään varmaa (laajasta raportista löytyy graafi tästä).

Ohessa vielä lyhyt virallisempi kommentti, premiumin takana toki.

14 tykkäystä

Häiritsee tässä tuo Rettigien halvempi myyntihinta. Jos tulee kilpaileva tarjous niin heidän tarjoushinta nousee myös noista osakkeista mitä tarjotaan nyt alennuksella. Tämä herättää vähän ristiriitaisia tunteita että pedataanko tässä nyt paikkaa sille kilpailevalle tarjoukselle vai onko kyseessä vain veivaus millä Rettigit pääsee jatkossakin mukaan.