Purmo - Sisäilman mukavuusratkaisuja

Tässä on Raulilta tuore yhtiöraportti ja sitä myöden myös asiaa ostotarjouksista. :slight_smile: :gem:

Purmosta ostotarjouksen tehnyt konsortio ilmoitti perjantaina korottavansa tarjoustaan 11,15 euroon. Liike oli vastine kilpailevaan, joskin vielä ei-sitovaan 11 euron tarjoukseen. Samalla konsortio laski hyväksymisehtonsa 80 %:iin, johon sillä on jo varsin vahvat sitoumukset. Nostamme tavoitehintamme ostotarjouksen mukaiselle tasolle ja toistamme vähennä suosituksen.

1 tykkäys

Jollakin näyttää riittävän uskoa, että tarjousta tullaan vielä korottamaan

Purmo

4 tykkäystä

Niin no, mitä tuo nyt on 10c panoksella yli 2e voitto, ei välttämättä saa samoja kertoimia yhdestäkään em-futiksen pelistä. Täytyisi vähän kyllä tutkia tuota kilpakosijaa ensin ennenkuin tuon itse kiinni ottaisin.

1 tykkäys

Veto on todellakin erikoinen kun Rettig ja kumppanit noin 80% omistusosuudella Purmosta sitoutuvat 1,4% preemiolla Haierin kiinnostuksenosoitukseen verrattuna tehtyyn “Rettigin konsortion” korotettuun tarjoukseen siten, että sitoumusten peruminen vaatisi peräti yli 21% korotuksen kilpailijalta 11,15€ hintaan verrattuna.

Tällä käytännössä blokataan kilpailevia tarjouksia 13,52€ asti, vaikea nähdä miten ehto ei olisi ainakin muille noin 20% osuuden Purmosta omistaville vahingollinen? Ensin yritettiin viedä alle kympillä siten että ollaan ostajankin puolella ja nyt näyttää ulospäin vielä röyhkeämmältä käsittämättömän sitoumusten perumisehdon takia, huomioiden erityisesti pieni 0,15€ preemio vaikkakin sitomattomaan kiinnostuksenosoitukseen verrattuna. Onneksi Fivaan voi luottaa!

1 tykkäys

Nyt tässä alkaa olemaan vähän sitä “veivauksen” makua, mitä en alkuperäisestä tarjouksesta itse löytänyt. Tokihan osakkeenomistajat saavat tehdä omilla osakkeillaan haluamiaan sitoumuksia, mutta olen ihan samaa mieltä että tässä käytännössä blokataan alle 13,5 tarjoukset ja kuten raportissa kirjoitin en näe tässä järkeä siihen sitoutuneiden omistajien osalta, jotka kuitenkin myyvät kaikki osakkeensa (Ehnroothit, Ahlströmit ja Sohlberg oli ainakin). Valitettavasti samalla tosiaan se loppu 20 % omistajista saattaa saada vain 11,15, vaikka Haier olisi valmis maksamaan vaikkapa 12e. Mutta katsotaan nyt vielä miten tilanne kehittyy. 11 euroa nyt kuitenkin on jo hyvä hinta mielestäni, joten sinällään ei tarvitse valitella että menisi jotenkin liian halvalla.

8 tykkäystä

Perjantaina EU hyväksyi Purmon ostamisen ja samalla Project Grand Bidco -konsortio teki myös jo joukkovelkakirjalainan kaupan rahoittamista varten, joten tämä näyttää etenevän. Tarjousaikahan on voimassa 15.7. asti ja sitä ennen odotetaan vaadittavia viranomaishyväksyntiä (josta varmaan tiedotetaan sitten kun kaikki on saatu).

2 tykkäystä

Osaako joku sanoa, tulevatko seuraavat heinäkuun osingot vielä maksuun ja mikä siihen vaikuttaa? Minun ymmärtääkseni irtoaminen 18.7.

Kyllä ne varmasti maksetaan kun yhtiökokous on näin päättänyt, mutta jos tarjousaika loppuu suunnitellusti 15.7. niin voi olla että tarjouksen hyväksyneiden osakkeet ovat jo siirtyneet silloin ostajalle, mutta voi myös olla että tuosta ehtii vielä osingon saamaan. Ostotarjouksen hintaa toki korjataan osingon määrällä, joten siinä mielessä asialla ei pitäisi isoa merkitystä olla.

3 tykkäystä

Selkeä vastaus. Kiitos! Itse kerkesin jo hyväksyä ostotarjouksen alussa, joten mielenkiintoista nähdä, tuleeko osinko minulle, vai ei. Hankin osakkeet muutama kuukausi ennen ostotarjousta, ja siitä tullut preemio oli näin lyhyellä pidolla mukava yllätys.

1 tykkäys

Raulin etkokommentit, kun Purmo julkaisee Q2-raporttinsa ensi viikon keskiviikkona. :slight_smile:

Purmo raportoi Q2-tuloksensa ensi viikon keskiviikkona. Yhtiöstä tehty ostotarjous kuitenkin on osakkeen suhteen päähuomion kohteena. Ostotarjous loppuu näillä näkymin maanantaina eli sen tuloksia voidaan kuulla vielä ennen tulosta. Lukujen suhteen odotamme Purmolta pientä tulosparannusta vertailukaudesta, mutta heikentymistä Q1-tasolta.

2 tykkäystä

Sisäpiiritieto: Haier Europe Appliances Holding B.V. on julkistanut kilpailevan vapaaehtoisen käteisostotarjouksen kaikista Purmo Group Oyj:n osakkeista

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b020aa2e4d3e3c8a221187cb42622be4c&lang=fi&src=listed

Tarjousvastike on 13,68 euroa osakkeelta jokaisesta C-sarjan osakkeesta ja jokaisesta F-sarjan osakkeesta, joka on muunnettavissa C-sarjan osakkeeksi, joiden osalta Haierin Ostotarjous on pätevästi hyväksytty, ja 8,28 euroa osakkeelta jokaisesta F-sarjan osakkeesta, joka ei ole muunnettavissa C-sarjan osakkeeksi, jonka osalta Haierin Ostotarjous on pätevästi hyväksytty.

13 tykkäystä

Nyt vaan kiireesti perumaan salkusta vastaukset, aikaa klo 16 asti. Voi muuten harmittaa.

7 tykkäystä

Tämä lienee niitä hetkiä kun piensijoittajat eniten kaipailee analyytikon kommentteja kun tilanne on hiukan epäselvä. Toivottavasti sellaisen saamme vielä piakkoin.

6 tykkäystä

Tuostahan uupuvat vielä viranomaishyväksynnätkin eli tällä hetkellä vaikuttaa ettei kello 16 päättyvä tarjous olisi edes teoriassa mahdollista mennä läpi. Onhan tässä toki vielä 2.5h aikaa saada hyväksynnät :sweat_smile: Tai sitten olen missannut jotain, surkeaa tiedottamista kun hallituskaan ei vielä kommentoinut mitään.

4 tykkäystä

Purmo pääomistajilla (Rettig ja myös Ehrnrooth) ja ”riippumattomalla” hallituksella on nyt näytön paikka, että toimivat kaikkien osakkeenomistajien edun mukaisesti. Liian paljon on nähty vähemmistöomistajia syrjivää toimintaa myös tässä ostotarjousprosesissa ja referenseissä kuten Ahlström-Munksjö.

1 tykkäys

Tosiaan itsekin olen siinä käsityksessä että viranomaislupien saamisesta olisi tiedotettu erikseen. EDIT: Firma vahvisti että näin on eli hyväksynnätkin ovat vielä kesken Grand Bidcon bidissä.

Ilman sijoitusneuvonnan antamista lienee loogista, että jos pörssistäkin saa paremman hinnan kuin Project Grand Bidcon tarjouksesta, niin ei kannata ainakaan sillä 11,15 eurolla myydä. Grand Bidcolla on 7 arkipäivää aikaa vastata uuteen tarjoukseen, eiköhän nämä isot omistajat ainakin ole sen verran hereillä että sitoumukset perutaan eikä vanha tarjous voi mennä läpi. Olettaisin että tarjousaikaa pidennetään vielä tänään ja voidaan miettiä ens viikkoon mahdollista korotusta.

6 tykkäystä

Tarjousaika jatkuu

2 tykkäystä

Mahtaa hallitukselta tulla varsinainen ylisanojen vyöry uuteen 13,7 eur tarjoukseen kun alle 10 eur ehdotus 2 kk sitten antoi jo suosituksen hyväksyä ostotarjous, joskin laimealla “kohtuullinen” määreellä mitä lunastushintaan tuli…

Purmon Hallituksen suositus

Purmon Hallitus on huolellisesti arvioinut Ostotarjousta ja sen ehtoja Tarjousasiakirjan Luonnoksen, Fairness Opinion ‑lausunnon ja muiden käytettävissä olevien tietojen perusteella.

Edellä esitetyn perusteella Purmon Hallitus katsoo, että Ostotarjous ja Tarjousvastikkeen määrä ovat vallitsevissa olosuhteissa Purmon osakkeenomistajille kohtuullisia.

Yllä mainittuun perustuen Purmon Hallituksen jäsenet, jotka osallistuivat Ostotarjousta ja tätä lausuntoa koskevaan harkintaan ja päätöksentekoon, suosittelevat yksimielisesti, että Purmon osakkeenomistajat hyväksyvät Ostotarjouksen.

6 tykkäystä

Ja Rettigillä mitä suurimmalla todennäköisyydellä hypitään tällä hetkellä ilosta!

Olivathan he alkuperäiseen Project Grand Bidcon tarjoukseen myymässä 8,91€ kappalehintaan ja alle 3 kuukautta myöhemmin heille tarjotaan yli 50% korkeampaa hintaa, lähes uskomatonta.

2 tykkäystä

Rauli päivitteli rapsaansa, kun Purmosta tehtiin kilpaileva ostotarjous. :slight_smile:

Kiinalainen Haier teki Purmosta kilpailevan ostotarjouksen hintaan 13,68 euroa osakkeelta eli yli 20 % aiempaa 11,15 euron tarjousta korkeampaan hintaan. Aiemman tarjouksen tehneellä konsortiolla on ensi viikon puoliväliin aikaa reagoida uuteen tarjoukseen. Näemme tarjotun hinnan hyvänä. Nostamme tavoitehintamme 13,5 euroon ja toistamme vähennä-suosituksen.

1 tykkäys