Puuilo - Halpakauppakentän uusin peluri

Ei, vaan Adelis exitoi ihan odotetusti sijoitustaan sitä mukaa kun pystyy, kun rahaston toimikausi alkaa lähestymään loppuaan. En näkisi mitenkään negatiivisena asiana, pikemminkin hyvä että löytyy isoja ostajia ns. “pakko”-myyjän tilalle.

22 tykkäystä

En tiedä onko tämä oikea ketju kysellä miten kurssi tulee reagoimaan, kun Adelis myynneistään ilmoittaa. Nouseeko kurssi, kun tiedetään, että halukkaalta myyjältä myytävät vähenee? Vai käykö niin, että osakkeen hinta painuu, kun myytävää Adeliksella on edelleen? Ja ilmeisesti myös myyntihaluakin.

Lähtökohtaisesti ei pitäisi vaikuttaa, koska ”täydelliset markkinat” tiedostaa, että irtaantuminen on tulossa ja siten tieto on kaikkien sijoittajien saatavilla.

Loppuviimein kurssi voi kuitenkin niiata hetkellisesti, kuten historiassa on nähty myös Puuilon kohdalla. Nämä voivat olla myös hyviä ostopaikkoja yksityissijoittajille.

Toisaalta järkevämpää on aina miettiä miten liiketoiminta kehittyy ei niinkään miten kurssi lyhyellä aikavälillä käyttäytyy. Pitkällä aikavälillä kurssin pitäisi kyllä korjata.

14 tykkäystä

Tiedä, mutta ainakin ’21 Hurrikaanin Kemiön koko myymälä paloi korjauskelvottomaksi. Hurrikaani oli tiloissa vuokralaisena. Uusi myymälä avattu viime vuonna.

1 tykkäys

Kemiön myymälän tulipalo on kai vaikuttanut Hurrikaanin tulokseen, mutta ovat kai saaneet vakuutuskorvauksia irtaimistosta ja varastosta. Kemiössä oli kai kooltaan pienempi myymälä, jonka valikoimaa täydennettiin toimittamalla tarpeen mukaan Forssasta. Tämä on ehkä rajannut varaston tuhoutumisesta aiheutunutta taloudellista vahinkoa.

Tuon maahantuontiyhtiön osalta Kiinan rahtikustannukset ovat kai suuri kuluerä ja tulosta on rasittanut rahtikustannusten kova nousu. Tuotteiden takaisinvetojen uhka pakottaa maahantuojat myös panostamaan laadunvalvontaan aiempaa enemmän ja sekin lisännee kuluja.

Tänään Forssan Lehti näyttää sisältävän tietoa Hurrikaanin yrityskaupasta, mutta lehtijuttu on maksumuurin takana. Sen verran jutusta näkyy, että jutun mukaan Hurrikaanin vaihtoehtoina olivat aggressiivinen kasvu tai yrityskauppa. Lisäksi kerrotaan Puuilon hakeneen tonttia Forssasta kahden vuoden ajan. Lehti kuuluu Keskisuomalainen-konserniin, joten ehkä foorumin jäseniltä löytyy tunnuksia jutun lukemiseen.

Ylöjärven Uutisissa on myös jotain Puuilon kommenttia, mutta tämäkin juttu on maksumuurin takana. Otsikossa todetaan alueen olevan “mielenkiintoinen, kasvava ja ostovoimainen alue”. Ketjua seuraavat ylöjärveläiset toivottavasti kertovat lisää tietoa.

14 tykkäystä

Ampfield liputtaa 10% omistusosuuden ylittyneen:

PUUILO OYJ, PÖRSSITIEDOTE, 21 .9.2023 klo 10.30

Puuilo Oyj (“Yhtiö”) on 20.9.2023 vastaanottanut Ampfield Management L.P. (“Ampfield”) arvopaperimarkkinalain 9 luvun 6 § ja 7 §:n mukaisen ilmoituksen. Ilmoituksen mukaan Ampfieldin epäsuora omistusosuus Yhtiön osakkeista ja äänistä ylitti 10 prosentin rajan 20.9.2023 ja on nyt 10,11 %.

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=bfeb6a60351cacd076a291da1287fb27a&lang=fi&src=listed

24 tykkäystä

Kauppalehdessä hieman tietoa tuosta liputtaneesta yhtiöstä.

12 tykkäystä

Samaan aikaan Andelis Holding myi miljoonia Puuilon osakkeita. Erilaiset näkemykset ostajalla ja myyjällä?

Ei vaan adelis tekee exittiä, jota se on tehnyt jo listautumisesta asti. Samaa asiaa puitiin pari viestiä aiemmin.

22 tykkäystä

Puuilo oli aikanaan scandicin maahantuomien tavaroiden merkittävin myyjä. Kun homma kasvoi ja volyymit oli riittäviä irtautuivat scandicista ja alkoivat maahantuomaan omalla tuontiyhtiöllä. Saivat alkaa tuoda mitä halusi ku oma tuontiyhtiö, ei tarvi kuunnella muita. Puuilolla ollu vankka osaaminen tuonnissa jo kauan, en usko että merkittävää hyötyä tuontiin tästä yrityskaupasta.

3 tykkäystä

Tiedotteessa mainittiin, että Puuilo osti kolmen myymälän liiketoiminnan. Puuilo ei siis ostanut maahantuontiosaamista.

4 tykkäystä

Juu ei, pari vuotta tehnyt turskaa, joten sitä osto-osaamista ei kannata hyödyntää.

Eiköhän oma ostotoiminta ole riittävän tehokasta, ostamallahan ne katteet usein miten tehdään.

Puuilon tekemästä yrityskaupasta sen verran, että on toki mahdollista että tämä oli Puuilon kannalta helppo tapa saada nopeasti tietyt alueet “vallatuksi”. Jula ilmeisesti on laajentumassa nopeammin, joten voi olla Puuilon kannalta tärkeää saada kauppapaikka potentiaalisiksi nähtyihin alueisiin, ennen kuin Jula ehtii samoille seuduille?

17 tykkäystä

Löysin sellaisen uutisen Julasta, jossa on jotakin uutta. Näyttää, että Jula ehtii Lohjalle ennen Puuiloa.

Jula on tullut Suomen markkinoille vauhdilla, sillä viime marraskuussa avautui ensimmäinen myymälä ja Hyvinkää on kolmas. Lokakuussa on tarkoitus avata Kaarinassa ja vielä tämän vuoden puolella Seinäjoella, Hämeenlinnassa ja Keravalla sekä alkuvuodesta Lohjalla.

Laadein keväällä listan kymmenestä suurimmasta paikkakunnasta ilman Puuiloa. Sieltä löytyy Nokia ja Ylöjärvi, mutta Forssa on hieman pienempi kunta. Varsin looginen on mielestäni yrityskauppa.

Julan ja Puuilon myymälämäärä kasvaa oikeastaan samaa vauhtia. Molemmat avaavat 2023 aikana 6 myymälää, mikäli hankkeet valmistuvat ajoissa. Julalla ei ole vielä mitään myymälää pääkaupunkiseudulla tai Tampereen alueella.

12 tykkäystä

Onko sattunut käsiin mitään dataa, kuinka Julan taival on lähtenyt liikkeelle? Onko kyennyt pitämään samoista katteista kiinni myös Suomen puolella?

5 tykkäystä

Jula on ruotsalaisen perheomisteisen holdingyhtiön takana. Heillä ei ole velvotteita avata lukuja mitenkään ja tuskin haluavatkaan.

Konsernissa sinänsä on aiempaa osaamista myymäläketjujen avaamisesta Suomeen. Heppayhtiö Hööks on nimittäin yksi Jula Holding yhtiön tytäryhtiöstä ja sillä on Suomessa vanhastaan useita myymälöitä.

https://julaholding.com/en/financial/

2 tykkäystä

mitään dataa ei ole, mutta eilen oli outo hetki missä en ole ennen itse ollut.

Menin Julaan, kello oli hieman yli 8, (aukeaa klo 8). ei YHTÄÄN autoa parkkipaikalla. mietin että onko se edes auki… Samaan aikaan viereisen bilteman parkkipaikalla oli jo yli 20autoa, aukeaa samaan aikaan.

En ole koskaan ollut missään isossa kaupassa yksin asiakkaana mutta nyt olin. Harmi ettei siitä nähnyt Puuilon parkkipaikalle, mutta veikkaan kokemuksesta että asiakkaita oli vähintään saman verran kuin Biltemassa.

Olin Julassa n.15-20min, sillä aikaa oli yksi auto ilmestynyt parkkipaikalle.

Jos tämä olisi tapahtunut Puuilossa niin miettisin tämän kokemuksen perusteella jo omien osakkeideni myymistä :sneezing_face:

19 tykkäystä

Onneksi ensi kuussa avataan Turun seudulle toinen Jula, niin näihin aamuruuhkiin saadaan helpotusta.


Hyvinkään Jula sai avajaisissa maltillisen jäyhän vastaanoton. (maksumuuri)

Jula alkaa haiskahtaa flopilta. Pitää muistaa, että Puuilo ei edes pitänyt Julaa kilpailijaan. Siihen nähden keskustelemme Julasta hieman liikaa. Toisaalta Puuilon Ruotsin valloitus saattaa näyttää samalta kuin Julan Suomen.

23 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Omat kokemukset yhtiöistä -ketju

4 tykkäystä