Puuilo - Halpakauppakentän uusin peluri

Mielenkiintoista nähdä tuleeko muita liputuksia, varsinkin yli 5% ylittävistä omistuksista. Tässähän olisi jollain isommat rahat omaavalla henkilöllä/instituutiolla olisi mahdollisuus kasvattaa “halvalla” positiotaan.

Siellä kuitenkin on monia ulkomaisai instituutioita Kauppalehden mukaan, joilla alle 1% osuus, esimerkiksi Norjan Keskuspankki.

-Öljyrahaston sääntöjen mukaan toimii ja omistaa valtavasta määrästä firmoja hyvin pieniä osuuksia kaikista ja ei tule nostamaan omistusta siitä.

3 tykkäystä

Ne jotka ovat olleet eilen ostamassa myytyä pottia, eivät tänään ole myymässä. Se ei ole instikoiden tapa toimia. Ja piensijoittajat eivät pääse tuollaisiin kauppoihin mukaan.

6 tykkäystä

höpö höpö, aina noissa löytyy myyjiä ja kyllä noihin yksityissijoittajiakin pääsee mukaan jos on hyvät suhteet ja iso varallisuus, ainakin Mikko Mäkinen ja Aki Pyysing ovat näin puhuneet blogeissaan. Tietenkään koko määrä ei myyntiin tule, ostajien joukossa varmaan myös rahastoja ja eläkefirmoja.

5 tykkäystä

Itse näin tämän hetken mainiona hetkenä alkaa Puuilon omistajaksi. Juurihan Puuilo kertoi laajenevansa odotettua nopeammin. Tämä on tulkittava positiivisena tuloskasvuna tai jopa positiivisena tulosvaroituksena.

15 tykkäystä

”Aiemmista arvioista poiketen avaamme tälle kalenterivuodelle jopa kuusi uutta myymälää, mikä on enemmän, kuin koskaan aiemmin Puuilon historiassa."

Kuusi uutta myymälää kalenterivuonna 2023.

Maksumuurijuttu syyskuulta 2022:

"Meillä on erityisosaaminen uuden kaupan avaamiseen, osaamme tehdä sen nopeasti ja kannattavasti. Muutamassa viikossa saamme ovet auki, ja matalista kustannuksista johtuen myymälämme ovat kannattavia tyypillisesti jo parin ensimmäisen kuukauden jälkeen”, Saarela sanoo.

Uskon vaikutusta olevan tulokseen myös muutoin kuin rakennuskulujen ja palkkojen osalta.

edit: Mutta, kuten alla mainittiin ansiokkaasti eri myymälöiden avaukset ajoittuvat todennäköisesti melko loppuvuoteen, jolloin ei ehdi paljoa vaikuttaa. Mutta parempi 11/2023, kuin 2-3/2024, on se aina eteenpäin.

9 tykkäystä

Tuo kuuden uuden myymälän avaaminen kertoo siitä, että pääkaupunkiseudulla on nyt aiempaa enemmän tarjolla sopivia kauppapaikkoja.

Muuten, nyt tuossa Porttipuiston myymälässä on uudeksi yhteistyökumppaniksi löytynyt HOK-Elanto. Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun Puuilo ja S-market ovat samassa kiinteistössä. Hyvä kumppani pääkaupunkiseudulta.

Noista kuudesta avauksesta 4 tulee pääkaupunkiseudulle:

  1. Lietoon avattiin tammikuun alussa. Tekova rakensi kohteen ja on nyt myynyt sen Innovestorille. https://kiinteistouutiset.fi/innovestor-ostaa-tekovalta-liikekiinteiston-liedosta/
  2. kevään aikana avataan Vantaan Porttipuistoon.
  3. tämän vuoden aikana avataan Nummelassa
  4. tämän vuoden aikana avataan Keravalla
  5. Vantaan Varistoon avataan ennen joulua
  6. lisäksi avataan yksi myymälä pääkaupunkiseudulle, mistä tiedotetaan myöhemmin.
30 tykkäystä

Nimenomaan näissä nopeutetuissa tarjousmenettelyissä osakkeita menee aina pikavoiton hakijoille. Kukas tuolla muuten olisi tänään dumpannut yli puoli miljoonaa lappua?

9 tykkäystä

Kirjoitin vielä aamariin myymäläavauksista pienen tekstin. Ynnäilin tarkemmin uusia myymäälöitä niin ennusteissa on tarvetta nostaa 1 myymälällä tilikauden 23 ennustetta, koska Liedon myymälähän oli jo 2022 tilikauden puolella (tammikuussa).

20 tykkäystä

Saa olla aika suuri yksityinen sijoittaja jotta tällaisessa tapauksessa lähdetään tavoittelemaan. Uskallan väittää että lähtökohtaisesti vain instikkadeski on tällaista toimeksiantoa wörkkimässä. Aikalailla eilisiltana tämäkin tapaus taisi tulla ilmoille. Ja en edes miellä jotakuta +50-100 M omaisuuden sijoittajaa “yksityiseksi” sijoittajaksi. Vai oliko jollain foorumilaisella pääsy tähän kauppaan?

Noh ketkä sitten Carnegien ja Dansken instikkadeskillä on asiakkaina. Epäilen että suurin osa on noita rahastoja ja eläkefirmoja ja jne. Kaipa sinne sitten voi mahtua myös noitakin spekulatiivisia hedgejä, mutta ainakin toistaiseksi esimerkiksi 20 suurimman sijoittajan listaus on hyvin (täysin) kotimaapainotteista, ja ulkkareiden osuus omistuksesta on pientä. Tämä ei toki näytä sitä jos joku ulkkari on tehdäkseen nopeita liikkeitä. Noh ehkäpä me saadaan tähän vielä hieman lisää vastauksia kun omistajalistaus päivittyy.

Toki jätän pienen pelivaran siihen että olisin myös väärässä.

2 tykkäystä

Morjensta!

Me tultiin tänään ulos sijoittajauutisella, jossa kerroimme 5 uudesta myymälästä tilikaudelle 2023 (helmikuu 2023 - tammikuu 2024). Kalenterivuoden perspektiivistä uusia myymälöitä osuu kalenteriin siis 6 kappaletta. Liedon myymälä avautui juuri ja juuri ennen tilikauden loppua, mutta sen vaikutus näkyy toki vahvimmin nyt käynnistyneellä tilikaudella, vaikka avaus virallisesti jäikin edelliselle tk:lle.

Nuo 5 uutta myymälää osuu kvartaaleille alustavasti näin: Q1 Vantaa Porttipuisto, Q2 Nummela, Q3 Kerava ja Q4 Vantaa Varisto & yksi PK-seutu. Muutokset ovat mahdollisia mutta alustavasti tämä on plan.

t. Ville, Puuilon CFO

135 tykkäystä

Kiva lukea että myymäläverkosto laajenee. Pohjoiseen päin ajaessa on ollut kiva huomata että Tornioon avattiin myymälä, kilpailua on toki kun tien toisella puolella Motonet ja vähän matkan päässä Tokmanni mutta ilmeisesti kauppa käy kun uskaltavat lisätä myymälöiden määrää. Useilla paikkakunnilla taitaa kilpailua ola että asiakkaista käydään kilpailua. Mm. Oulussa on myös samat kilpailevat yritykset lähellä ja kaikkiin tuntuu riittävän asiakkaita.

3 tykkäystä

Ei Tokmanni ja Puuilo hirveästi kilpaile keskenään tuotevalikoiman osalta. Toki vieressä voi siellä täällä olla Motonetti ja Biltemaa, mutta myymäläkoot aivan eri luokkaa ja vaativat suuremman väestöpohjan

8 tykkäystä

Ainakin tilaa on vielä uusille myymälöille pääkaupunkiseudulla. Puuilon sivujen myymäläkarttaan lisätty neliöillä uudet tulevat myymälät. Tokmannilla samalla “kartalla” yli 20 toimipistettä.

39 tykkäystä

Kuten kuvasta on nähtävissä niin uusien myymälöiden sijainnit on loistavia. Isojen teiden risteyksissä.

20 tykkäystä

Tuolla voisi olla vielä länsi-Espoossa tilaa ehkä yhdelle, jonnekkin Suomenoja-Kivenlahti -akselille.

17 tykkäystä

Tämä on melkein omat kokemukset -ketjun kamaa, mutta tuo porttipuiston liikerakennus minne Puuilokin on menossa on kyllä historiallisesti ollut melkoinen kuolemanloukku kaikille vuokraajille. Yksikään firma ei ole tainnut pysyä siellä paria vuotta pidempään. Kyseinen rakennus sijaitsee juuri siellä väärässä nurkassa suhteessa paikalliseen Ikeaan mikä vetää kaiken liikenteen puoleensa. Toivotaan että samaan rakennukseen tuleva marketti auttaa ohjaamaan liikennevirtoja enemmän tuohon suuntaan.

10 tykkäystä

No joo. Eipä siellä minun aikana mitään kiinnostavaa ole ennen ollutkaan. Ikealle melkein yhtä nopea reitti mennä tätä kiertosuuntaa. Monesti menenkin tästä kautta Ikealle ja pois toisesta. S-market saattaa kääntää liikennevirrat jopa tälle reitille niin paljon, että homma ruuhkautuu. Kehätien suunnasta tullessa erityisesti tulee tiukka risteys mikäli Puuilo (s market) alkaa ihan hurjasti vetää

4 tykkäystä

Juuri näin. Suurimmat asiakasvirrat alueelle houkuttaa IKEA ja helpoin ajoreitti sinne kulkee Puuilon uuden myymälän ohitse.

Rakennuksen edelliset vuokralaiset ovat olleet tunnettuudeltaan aivan eri tasoa ja alueen ensimmäisen päivittäistavarakaupan S-Marketin kylkeen avautuva Puuilo vetää puoleensa asiakkaita aivan varmasti todella hyvin.

5 tykkäystä

Jos itse mietin niitä hetkiä jolloin pysähdyn ohikulkumatkalla S-marketiin, en kyllä keksi yhtään syytä miksi kävisin samalla Puuilossa. Tosin omat ruokaostokseni tulevat kuljetettuna ulko-ovelle joten S-marketissa käyminen on aina enemmän tai vähemmän hätä- tai pikatilanne. Puuiloon taas päädyn täsmäostoksen perässä tehtyäni ensin hintavertailua netissä sekä varmistuttuani että ao. toimipisteessä on saldoa tarvitsemallani tuotteella.

Itse asiaan: Puuilo on onnistunut erottautumaan kilpaillulla halpamarkkinalla edukseen. Hintojen yleinen nousu voikin, ainakin näin alkuvaiheessa, boostata näiden isoilla varastoilla ja vuosiostoilla pelaavien ketjujen kauppaa. Tuo ei kuitenkaan jatkune ikuisuuksiin joten olen toistaiseksi pidättäytynyt ostamasta yhtiötä vaikka sitä juuri nyt houkuttelevan tuntuisella hinnalla saisikin. Muutama lisätoimipaikka, vaikka miten houkuttelevilla paikoilla, ei ole itselleni ostoperuste, tässä maailmantilanteessa niillä ei ole minkään valtakunnan merkitystä. Kuluttajan mieli muuttuu näissä asioissa lähes tuulen mukaan joten toimipisteen matka hyvästä investoinnista turhaksi riippakiveksi voi olla yhden yön mittainen.

Pysyn siis toistaiseksi katsomossa. Firmalle toivon kuitenkin kaikkea hyvää.

5 tykkäystä