PYN Elite -rahasto

Vuodesta 2015 Dong on heikentynyt dollariin nähden maltillisesti. Rahaston tuotot ovat kuitenkin olleet kelvollisia. Dongin mahdollisesti heikentyessä vienti vetää entistäkin paremmin, joten pitkäaikainen sijoittaja voi nukkua yönsä levollisin mielin. Rahastolla on valuuttasuojaukset Euron mahdollista vahvistumista Dollariin nähden.

4 tykkäystä

Hieno profiilikuva muuten sinulla. :smile:

Kiitos samoin!:grin:

2 tykkäystä

Hei sori että vastaus viipui. Tästä muutamat asiakkaat nyt kyselleet, näin vastasin viimeksi yhdelle: salkunhoitaja oli sitä mieltä, että korkotason lasku ei ole nyt suuri ongelma. Hän näkee, että talouden yleinen elpyminen on tärkeämpää, kun aktiviteetit ja lainanotto vilkastuvat, ja palvelumaksut lisääntyvät. Lisäksi pankit joutuivat itse maksamaan rahasta viime talvena enemmän, nyt sitä saa halvemmalla.
Terveisin, Kari Räisänen / PYN

40 tykkäystä

Antti ja salkunhoitaja puhuvat käsittääkseni seuraavan kerran jo syyskuussa, eli silloin hyvä tilaisuus käydä pankit huolella läpi.

24 tykkäystä

Vietnamin talous kärsii edelleen kehnosta kulutuskysynnästä. Vietnam on tiiviisti sidoksissa Kiinaan, jonka kysynnän heikkous näkyy Vietnamin taloudessa. Maan vienti tippui jo kuudetta kuukautta putkeen.

Vietnamin pörssi on jo kääntynyt nousuun. Nousun kestävyys on kuitenkin merkittäviltä osin kiinni Kiinan elvytyksen onnistumisesta. Noususta voi aikanaan tulla ripeää monesta syystä – eikä kaikkein vähiten johtuen Vietnamin “neutraalista” asemasta USA:n ja Kiinan uutena tehtaana. Pörssi voi nousta jo aiemmin, mutta kaikki viittaisi siihen suuntaan, että talouden vahva nousu tapahtuisi vasta ensi vuoden aikana. (Jos/kun globaali kysyntä elpyy)

(Bloomberg TV+ “Top News” hetki sitten)
image

23 tykkäystä

Laitetaan tämä myös tänne.

23 tykkäystä

Tässä olisi PYN Eliten elokuun katsaus.

6 tykkäystä

Tällä uskoisin olevan myötätuulivaikutusta myös PYN kehitykseen:

13 tykkäystä

Tässä on yhdeksän hyvää juttua Vietnamista. Juttu on PYN Eliten Kari Räisäsen kirjoittama. :slight_smile:

7 tykkäystä

Vuodelle 2024 asetettu tavoite on nyt siirretty eteenpäin vuosille 25-26

8 tykkäystä

PYN Elite laski syyskuussa 7,4 prosenttia

PYN Eliten uusin rahastokatsaus on julkaistu. Oheisesta katsauksesta löydät tuoreimmat tuottoluvut, rahaston suurimmat omistukset ja analyytikon kommentit päättyneestä kuukaudesta.

“VN-indeksi laski -5,7 %. PYN Elite alas -7,4%, jossa mukana myös Vietnamin dongin heikentyminen. Itsenäisyyspäivän loman jälkeen markkinoilla nähtiin myönteisiä merkkejä Vietnamin nimettyä Yhdysvallat kokonaisvaltaiseksi strategiseksi kumppanikseen ja pörssin uuden kaupankäyntijärjestelmän käyttöönoton lähestyessä. Suotuisa sentimentti katosi pian, sillä dongi jatkoi heikentymistään suhteessa Yhdysvaltain dollariin (YTD -3,2 %). Tämän seurauksena keskuspankki laski liikkeelle valtion lyhyitä velkakirjoja helpottaakseen valuuttakurssipainetta ja vähentääkseen likviditeettiä pankkijärjestelmässä. Korot ovat laskeneet korona-aikojen tasolle (5,5 %)”, kirjoittaa Huyen Tran PYN Eliten salkunhoitotiimistä.

13 tykkäystä

Tuorein sijoittajakirje on julkaistu ja löytyy myös palvelusta.

Tässä kohtaa on myös hyvä ilmoittaa, että ensi viikon loppupuolella tehdään Petri Deryngin kanssa haastattelu. Mitkä aiheet kiinnostavat täällä? Kysymysehdotuksia voi jättää ketjuun tai laittaa erikseen tulemaan, yritetään poimia mukaan mahdollisimman monta niistä.

15 tykkäystä

Lähialueen geopolitiikka ja miten mahdollisiin mullistuksiin (Taiwan, merialueet) on varauduttu.

5 tykkäystä

Top3 omistusten tuloskasvuajurit ensi vuodelle? Vaatiiko em/vn osakemarkkinoiden nousu jenkkikorkojen ja dollarin kääntymistä laskuun?

8 tykkäystä

Saatiin juuri 9 hyvää Vietnamista, mutta haluaisin kuulla 3 huonoa Vietnamista. 3 syytä, miksi Vietnamin pörssin kehitys voisi olla heikkoa.

41 tykkäystä

Miten Vietnam markkinastatuksen mahdollinen muutos frontier → emerging markkinaksi vaikuttaa PYN rahaston toimintaan, omistuksiin ja markkinaan yleensä?

10 tykkäystä

Pari kysymystä:

  • Miksi piensijoittajilla on niin suuri rooli pörssikurssien heiluttelussa Vietnamissa, onko instituutioiden osuus omistuksista poikkeuksellinen alhainen esimerkiksi Suomeen tai joihinkin muihin maihin verrattuna?
  • Katsauksissa esitetään taulukoita ”keskeisistä salkkuyhtiöistä”. Miksei näissä esitetä kaikkia omistuksia?
  • ”Keskeisten salkkuyhtiöiden” tuloskasvuprosentit näyttävät huimilta ja ennustetut P/E:t alhaisilta. Entäpä kun otetaan huomioon koko salkku ja verrataan sitä VN-indeksin kasvuun ja arvostustasoon?
  • Rahasto on viimeksi voittanut VN-indeksin kuukausitasolla maaliskuussa, mitkä ovat pääasialliset syyt tähän ja miten omalla portfoliolla indeksi voitetaan jatkossa? Onko tässä odotuksissa pankkien suurempi arvostustasojen ja/tai tulosten kasvuodotus kuin indeksissä keskimäärin?
20 tykkäystä

Miten osakepoiminta on onnistunut tähän mennessä Vietnamissa? Miten tulevaisuudessa pyritään luomaan arvoa rahastolle osakepoiminnalla?

6 tykkäystä

Tässä luvattu haastattelu :point_down:

00:00 Aloitus
00:20 Terveiset Hanoista
02:48 Geopolitiikan kuohut ja Vietnam
11:39 USA:n ja Vietnamin “strateginen kumppanuus”
14:29 Ulkomaiset investoinnit
15:15 PYN Eliten top3-omistukset ja kasvunäkymät
19:02 Pankkisektorin tilannekuva
25:28 Rahaston kehitys indeksiin nähden – “I know what I’m doing”
31:18 Riskit
35:48 Paikalliset yksityissijoittajat
37:22 Vietnamin osakemarkkinoiden modernisointi

29 tykkäystä
11 tykkäystä