Quantafuel - muovinkierrätystä Norjasta

https://www.talouselama.fi/uutiset/lassila-tikanojan-pystytti-merikarvialle-muovinaattorin-joka-palauttaa-vaikeat-muovijatteet-raaka-aineeksi/1398ce9b-1fbf-4818-b689-477969522183

2 tykkäystä

Joo, tämä Fortumin tieto onkin jo yli vuoden vanhaa tietoa. Näköjään muitakin toimijoita on tullut.

1 tykkäys

Löytyy siis allolevan twiitin takaa

2 tykkäystä

Oslo (TDN Direkt): ABG Sundal Collier tar opp dekning på Quantafuel-aksjen med en kjøpsanbefaling og kursmål 85 kroner pr aksje.

7 tykkäystä

Kyselin vähän lisää tämän hetken tilanteesta tuon gate feen osalta ja osoittautui että ei tuo 80 USD/t niin paha olekaan mitä oletin. Ilmeisesti Eurooppaan vietäessä hinta voi olla jopa tuplat muoville. Kilpailukykyä siis löytyy ainakin tällä hetkellä!

4 tykkäystä

Laitetaan tänne kun liittyy QFUEL:n myös. @Jekku voinee jotain kommenttia antaa Agilyxin suhteen, vai onko tuttu firma?

Katselin hieman tätä Agilyxin presentaatiota. Tosiaan tämä on kilpailija Quantafuelille, mikä ei ole huono asia alkuunkaan. Molemmat mahtuvat kyllä markkinoille, jos muovijätteen kierrätystä aiotaan tehostaa. Jos ymmärsin oikein niin Agilyx on pidemmällä toteutuksessa kuin Quantafuel. En tunne tarpeeksi hyvin prosessia, mutta mekaaniseen kierrätykseen verrattuna tämä tekniikka(pyrolyysi) sallii likaisemman muovijätteen käytön.
EDIT
Agilyxin ja Quantafuelin liiketoiminta eroaa siten toisistaan, että kun Quantafuel toimittaa kaiken BASF.lle niin Agilyx tekee läheisempää yhteistyötä asiakkaiden kanssa ja kehittää prosessiaan eri asiakkaiden toiveiden mukaan. Linkki

3 tykkäystä

Katsoin esitystä, kuva on puuroa joten ohessa linkissä esitysmateriaali, joka löytyi Agilyxin kotisivuilta

https://www.agilyx.com/download_file/view/473/376

1 tykkäys

Agilyx, kuten Quantafuelkin olleet uusia tuttavuuksia itselleni. Nopeana kommenttina kannattaa näissä tutkia sitä millaiset taustavoimat yrityksillä on. Yritykset joilla on joku kontakti muovituotevalmistajiin on mielestäni paremmat mahdollisuudet menestyä kun niillä joilla ei ole (ainakin alkuun). Jos kontaktit löytyy niin sitten varmaan voi verrata, että millä kontakteista on suurimmat hartiavoimat :slight_smile:

12 uutta työpaikkailmoitusta tullut Quantafuelille, voi olla hyvä merkki että asiat sujuu kuten kuuluu

https://candidate.webcruiter.com/nb-NO/Home/companyadverts?companylock=65458#search

6 tykkäystä

Pitäisi olla positiivinen merkki. Yhtiö ilmoitti jokunen viikko takaperin ettei tiedota mitään, ellei jotain poikkeavaa tapahdu ennen perjantaina olevaa q3 raporttia. Prosessintestaus pitäisi olla tähän mennessä valmiina ja toivottaavast saataisiin tarkempaa tietoa tehtaan avaamisesta.

4 tykkäystä

Markkinat odottavat tosiaan tietoja prosessista ja reaktorien käynnistämisestä/ käyttöasteesta. Voisi olettaa, että jokin suunta huomenna otetaan, kovin neutraalia vastausta on nyt vaikeaa antaa, ellei sitten ilmoiteta kovin ympäripyöreästi “asioiden etenevän suunnitellusti”.

Uusia tehdassuunnitelmia:

https://jv.dk/artikel/norsk-firma-vil-bygge-fabrik-i-esbjerg-skaber-70-nye-arbejdspladser

Tänään myös Q3 infoa.

3 tykkäystä

https://newsweb.oslobors.no/message/517969

A presentation followed by Q&A will be held by CEO Kjetil Bøhn at 09:00 CET. The presentation will be held in English and can be followed via video streaming or conference call.

Video link:
https://paretovideo.com/webapp/?conference=1238377532@paretovideo.com

Q3 Rapsa QFUEL-3Q20-REPORT.pdf (848,4 Kt)

Linkin takana myös presentaatio (liian iso tiedosto tähän ladattavaksi)

Edit: Piti ottaa lainauksia, mutta lukekaa koko rapsa :smiley:

TuplaE: otetaan edes tämä

"And that is what really matters now – that our
proprietary technology can reduce impurities
like ash particles, chlorine, sulphur and that our
products can be sent to Ludwigshafen and
further processed to new high-quality plastics.
And the answer is – yes it can. "

"Liquidity in the Quantafuel share has been
high, also with growing interest from new
shareholders internationally. "

Triplae @Capo tässä kaksi viestiä ylempänä kaikki.

E: mitäs @Jekku on mieltä ?

10 tykkäystä

Samaa polkua menevät lukujen valossa kuin NEL ja VOW aikanaan, mutta kun saavat tuotannon käyntiin laajemmassa mittakaavassa niin eiköhän ne luvutkin siitä kaunistu. Asiakasyrityksillä ainakin lihaksia ja sitoutumista.

Tuli lähdettyä tähän vähän isommalla seurantapanoksella, pienempikin ois varmaan riittänyt tässä yrityksen kehitysvaiheessa :slight_smile:

4 tykkäystä

Ensimmäinen viestini palstalle. Quantafuel ollut jonkin aikaa seurannassa ja päivän alussa 10 % pudotuksessa. Tuleeko tänään Q3n tulos ja muuta infoa?

1 tykkäys

Tulos tuli jo (linkit aiempana ketjussa). Tulos tässä ei vielä niin kiinnosta, vaan enempi se, mitä kerrotaan näkymistä ja käynnissä olevista tehtaista/hankkeista. Ei tyydyttänyt markkinoita. Ostin hieman lisää. Saa nähdä.

3 tykkäystä

Olen lueskellut yleistä keskustelua osarissa annetuista tiedoista. Edelleen vaikuttaa siltä, että tämän prosessin toimivuus sisältää isossa kuvasa epävarmuuksia ja sen vuoksi osakekurssi nyt putoaa. Yhtiön kommentit ilmeisesti viittaavat siihen, että prosessissa on potentiaalia jota siltä on haettu, mutta myös jää kuva, että prosessin tehokkuus tuotantokäytössä ei ole vielä selvillä.

2 tykkäystä

Olen erimieltä.

"And that is what really matters now – that our
proprietary technology can reduce impurities
like ash particles, chlorine, sulphur and that our
products can be sent to Ludwigshafen and
further processed to new high-quality plastics.
And the answer is – yes it can. "

Eriasia on sitten prosessin optimointi ja sen saattaminen täydelliseksi jokaisen tehtaan osalta. Haastetta ja kehitystä varmasti löytyy.

Edit: Ja tosiaan en ole alan ammattilainen, ja enemmänhän tämä on tässä vaiheessa “uskon” asia kuin muun. Itseltä siis uskoa tähän löytyy

Edit2: Olemme siis @Ohoh aika pitkälti samoilla linjoilla :slight_smile:

2 tykkäystä

Minulle jää tuosta kommentista kuva, että tavoiteltua tuotantokäyttöä ei vielä pystytä vahvistamaan, mutta prosessi kuitenkin havaittu periaatetasolla toimivan.

Edit:Tässä on sitä riskiä, että sijoittajia rauhoitellaan ympäripyöreillä “periaatteessa teknologia kyllä toimii” -lauseilla. Eli uskon varassa tässä vielä sijoittaja joutuu menemään kuten Jaska hyvin sanoi.

2 tykkäystä