Osakesijoittaminen

Raute Corporation ketju

Avaan ketjun Raute:lle , olen ministi ostanut sitä. Tulos tuli tänään ja on tilausten osalta aika huonon näköinen, joskin ilmeisesti historiallisesti kohtuullinen.

Täällä voidaan Rauteen edesottamuksista keskustella.

-ilmeisesti omalla alallaan kunkku. osake laskenut huipuista, mutta laskuvaraakin voi olla.

1 tykkäys

No niin Raute tiedottaa, että on saanut suunnittelu sopimuksen koivuvaneri tehtaasta Venäjälle.
Oletettavaa Rauteen mukaan on että parin kk sisään saataisiin näin myös tilaus laitteistosta.

@Antti_Viljakainen osaat varmaan heittää hatusta onko tämä nyt sellainen isompi tilaus mahdollisesti.

Varmasti on kyseessä iso kauppa Rautelle. Tarkemmat kommentit löytyvät tämän aamun aamukatsauksesta.

2 tykkäystä

Aattelin, kun eilen ei hievahtanutkaan osake. Oletin tämän olevan kuitenkin sitä mitä toi ottiin. Neuvottelu vaiheessa on ilmeisesti muitakin?

No nyt se tilaus tuli ka ennätyksellisen suuri. Toivottavasti kannatti hankki toinen siivu.

Rauten tuloskunto heikkeni odotetusti rajusti Q3:lla, mutta kannattavuus jäi silti hieman ennusteitamme heikommaksi (osasyy ennustealitukseen lienee normalisoitua korkeammat R&D-panostukset). Positiivista kuitenkin oli, että yhtiö kommentoi odottavansa vuoden parasta jaksoa loppuvuodelle, joten Q4:n ennusteissa voi olla lievää nousupainetta. Venäjän suuri kauppa kirjautui jo Q3:lle, mutta muuten pohjatilaukset olivat pehmeät. Etenkin palvelukauppa sakkasi pahasti, mutta käytännössä tämä johtui investointien kaltaiset modernisaatioiden alhaisesta kysynnästä. Markkinoilla epävarmuus kasvaa, mikä ei sinällään yllätä lainkaan. 109 MEUR:oon noussut tilauskanta antaa kohtalaista selkänojaa seuraavalle vuodelle, mutta ensi vuosi ei ole läheskään täyteen myyty. Tilauksia on haalittava enenevissä määrin myös kovimman kilpailuedun ulkopuolelta, mikä lisää riskejä.

image

1 tykkäys

Möin aikaisemmin puolet 24,80 pois, mutta vetäisin toisen satsin pois myynnistä, kun odotan, että ehkä päästäisiin ylemmäksi.

Rauten toimari Tapani Kiiski tulee ROASTiin keskiviikkona. Kerään etukäteen yleisökysymyksiä (saa esittää myös LIVEn aikana).

Taitaa olla pörssin syklisin tai ainakin yksi syklisimmistä firmoista, mitä löytyy.

1 tykkäys

Just möin lout, jotta sain kamuxia sillä

1 tykkäys

Rauten laaja tuli ulos keskiviikkona. Ei suurempia muutoksia isossa kuvassa. Kilpailuetu on vahva ja kestävä, mutta lähivuosien haastavammassa markkinassa tuloskasvu näyttää tiukalta. Kertoimet ovat myös venyneet keskipitkän aikavälin tasojensa yli.

Lyhyemmällä perspektiivillä Q4:lle ei osunut tiedotuskynnyksen (Rautella raja lienee jossain 10 MEUR:n tasolla) ylittäneitä kauppoja. Siten tilausvirran osalta Q4-raportti on tuskin ilotulitusta. Liikevaihtoa ja tulosta loppuvuoteen osuneen hyvin. Palaan asiaan pre-kommentissa helmikuun puolella tarkemmin.

2 tykkäystä

Rauten Q4-tulos jäi reippaasti ennusteistamme Q4:llä. Projekteissa haasteita on todennäköisesti jatkunut ja pöytää on jouduttu putsaamaan kunnolla, jotta kuluvan vuoden lähtökohta on jokseenkin puhdas. Myös 17 MEUR:n tilausvirta on vaisu. Osinkoehdotus oli odotustemme mukaisesti 1,45 euroa.

Raute ohjeisti kuluvalle vuodelle vakaata liikevaihtoa ja tuloksen heikentymistä. Kannattavuutta rokottavat kehittyvien markkinoiden tuotekehitys-, myynti- ja markkinointipanostukset, mikä ei ollut sinällään yllättävää, mutta tulosvaikutus on odotuksiamme suurempi. Myös kuluvan vuoden ennusteissa on selkeitä laskupaineita.

2 tykkäystä