Osakesijoittaminen

Razer Inc (1337)

Vuonna 1998 perustettu Razer Inc on tietokoneiden pelihenkisiä varusteita (kuten pelihiiriä, näppäimistöjä jne.) valmistava yritys. Sivujuonteena ovat mm. THX:n nykyomistaja ja ovat lähteneet moderniin maksunvälitysbisnekseen mukaan. Covid-aikana reagoivat muun muassa tuomalla Zephyr-kasvomaskin markkinoille, eli yritys tuntuu olevan myös nopea reagoimaan markkinoilla. H1/2021 yritys teki sekä ennätysliikevaihdon että ennätystuloksen.

Listautuminen Hong Kongin pörssiin tapahtui vuonna 2017 noin HK$3.80 hinnalla, jonka jälkeen kurssikehitys ei ole ollut mairittelevaa. Tällä hetkellä kurssi on HK$2.48. Parisen kuukautta sitten antoivat lausuntoja mahdollisen kaksoislistautumisen mahdollisuudesta jenkkeihin NASDAQiin jossa teknologiayhtiöiden arvostus on Hong Kongin pörssiä korkeampi.

Johto ja kumppanit (mm. CVC Capital Partners) on nyt kuitenkin tehnyt yksityistämistarjouksen HK$2.80 hinnalla noin puolisentoista viikkoa sitten, joka oli markkinahuhuihin nähden pettymys. Aiemmissa markkinahuhuissa osakekohtaiseksi hinnaksi oli vahvasti huhuttu HK$4.00 luokkaa olevaa tarjousta.
Markkinahuhujen perusteella yksityistämistarjouksen taustalla on edelleen ajatus viedä yritys NASDAQiin yksityistämisen jälkeen aiemman kaksoislistautumisen sijaan.

Itse tankkasin tätä salkkuun melko isostikin parisen kuukautta sitten HK$2.30 hinnalla. Tällä hetkellä ajatuksena on katsoa tämän osakkeen osalta yksityistämisen eteneminen maaliin asti ja mikäli homma ei etene, jättää pitkään salkkuun.

Onko muita Razeriä seuraavia tai omistavia? Mitä ajatuksia?

13 tykkäystä

Itse en Razeria omista, mutta Razerin peli-oheistuotteista voin sen verran mainita, että valitettavasti häviävät merkittävästi kilpailijoille (Steel Series, Logitech, jne.) laadussa oman- sekä käsittääkseni myös pelaajien yleisen mielipiteen mukaan.

2 tykkäystä

Razer on firma, joka itsepäisesti puski pallohiiriä markkinoille vuosi kausia optisten hiirten ilmestyttyä. Kokemusta päätuotteen uudistamisesta löytyy siis. :sweat_smile:

1 tykkäys

Itse olen seuraillut jonkin verran esports skeneä viimeisten vuosien aikana. Mitä pelihiiriin tulee niin mielestäni Logitech on ollut selkeästi edellä muita. Uusimmat innovaatiot ja parhaimmat sensorit tulevat siltä suunnalta. Esports pelaajat haluavat luonnollisesti käyttää työkalunaan parhaimpia pelivälineitä ja ainakin fps pelien (esim. CSGO) parissa tiimit tuntuvat käyttävän lähes poikkeuksetta Logitechin hiiriä. Tällä on suuri vaikutus myös siihen minkä hiiren normaali harrastaja ostaa, miksipä ei ostaisi samoja välineitä joita ammattilaisetkin käyttävät? En tiedä tilannetta niiden pelien parissa, joissa tarvitaan hiiren lisänäppäimiä.

Razer ei siis tunnu itselleni enää ajankohtaiselta tuotemerkiltä. Deathadder oli joskus 5-10 vuotta sitten vielä monien ammattilaisten suosiossa. Sen jälkeen Zowie tuli kuitenkin markkinoille vastaavan mallisilla EC hiirillään ja nuo samat ammattilaiset vaihtoivat siihen. Zowien EC hiiret kerkesivät kuitenkin aika pitkään olla myynnissä ilman päivityksiä ja niidenkin sensorit kävivät vanhentuneiksi Logitechin hiiriin verrattuna, joita tuntuu tulevan ulos tasaisesti. Logitechin suuri vahvuus on ollut myös langattoman tekniikan kehittäminen ja sillä saralla Logitech on asettanut riman korkeaksi kaikille muille.

Mitä pelihiiriin yleisesti tulee niin se on mielestäni vähän sama kuin auton kanssa, että jos käyttökokemukset ovat positiiviset niin luultavasti seuraava hankkimasi tuote on myös saman merkkinen. Käyttäjä saattaa myös mieluusti hankkia saman merkkisen näppäimistön hiiren lisäksi, koska usein niiden asetuksia muutetaan samalla ohjelmalla. Logitechille on siis kehittynyt vahva asema, joka kantaa vielä pitkälle. En tiedä yhtä hyvin näppäimistöjen ja kuulokkeiden tilannetta mutta Logitech on onnistunut pelipiireissä luomaan maineen laadukkaana ja innovatiivisena valmistajana. Tuota valta-asemaa on Razerin tai minkään muunkaan valmistajan vaikea muuttaa ennen kuin tuotekehitykseen aletaan panostamaan enemmän kuin Logitechillä.

4 tykkäystä

Ensimmäinen vuosipuolisko 2021

1 tykkäys