Osakesijoittaminen

Readly - Aikakauslehtien Spotify

Onnistuvatko ruotsalaiset jälleen kerran siinä mitä monet ovat yrittäneet? Tukholman pörssiin tänä syksynä listautunut Readly pyrkii aikakauslehti-markkinan Spotifyksi. Konseptissa kuluttaja saa kuukausimaksulla rajattoman lukuoikeuden laajaan valikoimaan aikakauslehtiä.

Jotta konsepti voi onnistua, valikoimaan pitää saada riittävän laaja valikoima laadukkaita lehtikustantamoja. Tällä hetkellä kustantamoita on 60 ja lehtiä 600. Valikoiman kehitys on kasvanut tasaisesti.

Myös lukijamäärä ja ARPU kasvavat ripeää vauhtia.

Samantyyppistä konseptia on moni muukin toimija yrittänyt lanseerata ilman mainittavaa menestystä, mutta Ruotsista on ponnistanut kovia menestystarinoita aiemminkin. Readly on jo onnistunut samaan jalansijaa ainakin Ruotsissa, Briteissä ja Saksassa mikä on jo lupaava alku.

13 tykkäystä

Ilmeisesti Readlyn kaltaista bisnestä ei voi millään patentoida, mikä on harmi.Täytyy siis osoittautua muita paremmaksi ja käyttää reippaasti rahaa asiakashankintaan. Idea on hyvä ja toimii, jos hinta saadaan sopivaksi talouksien supistuville koronanjälkeisille käyttövaroille. En osaa arvata, kuinka paljon Readly kilpailee esim. Netflixin ja äänikirjamarkkinan kanssa, mutta tiukkaan rakoon se on puskemassa.
Kiitos tästä kiinnostavasta avauksesta, pitää tutkia ja seurata!

1 tykkäys

Käsitykseni mukaan Apple news+ ei ole toiminut ollenkaan. Isot julkaisivat murisseet että tuloutus heidän suuntaansa on naurettavan alhaista. Olisin yllättynyt jos Readly tässä onnistuu jos Apple ei onnistu mutta eihän sitä koskaan tiedä.
Kiinnostava nosto, kiitos.

Hyvä idea, mutta toimiikohan oikeasti? Musakappaleen haluaa kuulla ihan kokonaan, mutta kuka enää nykyään haluaa lukea koko artikkelin?? Infoa on 24/7 media täynnä ihan ilmaiseksi ja vanha setäkin klikkailee nykyään lähes pelkästään näitä otsikoita :slight_smile:

Masse-setä, FA, Mutulla = ei jatkoon :face_with_symbols_over_mouth:

Iso syy tähän on käsittääkseni kustantajien pelko siitä, että joutuvat Applen jyräämiksi. Tämän takia kustantajat ovat olleet haluttomia antamaan sisältöään Applen palveluun. Samalla tavalla Spotify on ollut levy-yhtiöille houkuttelevampi kumppani kuin Apple Music. Parhaassa skenaariossa itsenäinen ja FANG-jätteihin verrattuna heikko Spotify on esikuva myös Readlylle.

2 tykkäystä

Tämä on ihan validi argumentti mutta silmäillen News+ katalogia on se kyllä erittäin laaja joten epäilen että tästä ei ole kyse. Pitäisi olla hyvä sisältö, käyttäjäkokemus mutta maksavia asiakkaita ei tule. Samalla Apple news mainosrahotteinen puoli kerää uusia asiakkaita jatkuvasti. Ehkä kyseessä on markkinaalueiden erot.

1 tykkäys

Vaikka en ehkä tähän firmaan sijoitakkaan, niin hyvä bongaus. En tiennyt tällaisen olemassa olosta, ja olen jäänyt Forbesia kaipaamaan. No nythän tuon sais. Junnuillekki oli jotaki lehtiä tuolla, ja toki kun tuo purjehdus kiinnostaa niin siihenkin liittyvää. En tosin nuista purjehuslehistä tiiä sen kummemmin ku venelehtiä vaan tullu luettua aikasemmin…

Tästä innostuneena tutkin myös tuota Apple Newsiä. Sehän on vallan mainio kun jotaki voi autossakin kuunnella, mutta mikäli joskus vaihdan iphonen pois niin sitäpä ei näytä androidille saavankaan :unamused:

Edit: huomenna lähtee ilmaisviikot käyntiin, ensin toiseen ja sitten toiseen. Kattotaan mitä nuo palvelut on syöny.

2 tykkäystä