Readly - Aikakauslehtien Spotify

Onnistuvatko ruotsalaiset jälleen kerran siinä mitä monet ovat yrittäneet? Tukholman pörssiin tänä syksynä listautunut Readly pyrkii aikakauslehti-markkinan Spotifyksi. Konseptissa kuluttaja saa kuukausimaksulla rajattoman lukuoikeuden laajaan valikoimaan aikakauslehtiä.

Jotta konsepti voi onnistua, valikoimaan pitää saada riittävän laaja valikoima laadukkaita lehtikustantamoja. Tällä hetkellä kustantamoita on 60 ja lehtiä 600. Valikoiman kehitys on kasvanut tasaisesti.

Myös lukijamäärä ja ARPU kasvavat ripeää vauhtia.

Samantyyppistä konseptia on moni muukin toimija yrittänyt lanseerata ilman mainittavaa menestystä, mutta Ruotsista on ponnistanut kovia menestystarinoita aiemminkin. Readly on jo onnistunut samaan jalansijaa ainakin Ruotsissa, Briteissä ja Saksassa mikä on jo lupaava alku.

14 tykkäystä

Ilmeisesti Readlyn kaltaista bisnestä ei voi millään patentoida, mikä on harmi.Täytyy siis osoittautua muita paremmaksi ja käyttää reippaasti rahaa asiakashankintaan. Idea on hyvä ja toimii, jos hinta saadaan sopivaksi talouksien supistuville koronanjälkeisille käyttövaroille. En osaa arvata, kuinka paljon Readly kilpailee esim. Netflixin ja äänikirjamarkkinan kanssa, mutta tiukkaan rakoon se on puskemassa.
Kiitos tästä kiinnostavasta avauksesta, pitää tutkia ja seurata!

1 tykkäys

Käsitykseni mukaan Apple news+ ei ole toiminut ollenkaan. Isot julkaisivat murisseet että tuloutus heidän suuntaansa on naurettavan alhaista. Olisin yllättynyt jos Readly tässä onnistuu jos Apple ei onnistu mutta eihän sitä koskaan tiedä.
Kiinnostava nosto, kiitos.

Hyvä idea, mutta toimiikohan oikeasti? Musakappaleen haluaa kuulla ihan kokonaan, mutta kuka enää nykyään haluaa lukea koko artikkelin?? Infoa on 24/7 media täynnä ihan ilmaiseksi ja vanha setäkin klikkailee nykyään lähes pelkästään näitä otsikoita :slight_smile:

Masse-setä, FA, Mutulla = ei jatkoon :face_with_symbols_over_mouth:

Iso syy tähän on käsittääkseni kustantajien pelko siitä, että joutuvat Applen jyräämiksi. Tämän takia kustantajat ovat olleet haluttomia antamaan sisältöään Applen palveluun. Samalla tavalla Spotify on ollut levy-yhtiöille houkuttelevampi kumppani kuin Apple Music. Parhaassa skenaariossa itsenäinen ja FANG-jätteihin verrattuna heikko Spotify on esikuva myös Readlylle.

2 tykkäystä

Tämä on ihan validi argumentti mutta silmäillen News+ katalogia on se kyllä erittäin laaja joten epäilen että tästä ei ole kyse. Pitäisi olla hyvä sisältö, käyttäjäkokemus mutta maksavia asiakkaita ei tule. Samalla Apple news mainosrahotteinen puoli kerää uusia asiakkaita jatkuvasti. Ehkä kyseessä on markkinaalueiden erot.

1 tykkäys

Vaikka en ehkä tähän firmaan sijoitakkaan, niin hyvä bongaus. En tiennyt tällaisen olemassa olosta, ja olen jäänyt Forbesia kaipaamaan. No nythän tuon sais. Junnuillekki oli jotaki lehtiä tuolla, ja toki kun tuo purjehdus kiinnostaa niin siihenkin liittyvää. En tosin nuista purjehuslehistä tiiä sen kummemmin ku venelehtiä vaan tullu luettua aikasemmin…

Tästä innostuneena tutkin myös tuota Apple Newsiä. Sehän on vallan mainio kun jotaki voi autossakin kuunnella, mutta mikäli joskus vaihdan iphonen pois niin sitäpä ei näytä androidille saavankaan :unamused:

Edit: huomenna lähtee ilmaisviikot käyntiin, ensin toiseen ja sitten toiseen. Kattotaan mitä nuo palvelut on syöny.

2 tykkäystä

" One of Germany’s biggest publishers, Axel Springer, is extending its partnership with Readly, the European category leader for digital magazines, by adding its three leading daily newspapers to the platform. Readly subscribers across markets can now access digital editions of B.Z., DIE WELT and BILD - Europe’s largest daily."

2 tykkäystä

Jahas, vaikuttaa juuri sellaiselta nicheltä, joka itseäni kiinnostaa.

Kuten joku aiemmin totesi, Apple voi olla liian vahva tulemaan alalle. Pieni, tähän segmenttiin keskittyvä toimija lienee se, joka puskee tämän läpi.

Avasin pienen position osakkeeseen

1 tykkäys

Mun mielestä kans erittäin hyvä business case.

Kaikki palvelussa olevat lehdet rajattomasti luettavissa 9,99€/kk ja kaupassa yhden tuontilehden printtiversio voi maksaa helposti enemmän. Erikoisemmat lehdet ei oo aina myöskään niin helposti saatavilla kaupoissa.

2 tykkäystä

readly-year-end-report-2020.pdf (1,2 Mt)

“Revenue growth is occurring in all markets, with the
three core markets of Germany, Sweden and the UK accounting for most.
Revenue grew 22.3 per cent in Germany to SEK 37.3 million (30.5), 22.6
per cent in Sweden to SEK 23.6 million (19.3), and 43.5 per cent in the UK
to SEK 21.7 million (15.1). Revenue in other markets grew 85.4 per cent to
SEK 15.3 million (8.3).”

“The positive movement in the margin is partly attributable to an im-
proved share of revenue distribution with publishers and lower transac-
tion costs along with higher revenue from currency effects.”

Ohjeistuksesta: “Readly does not issue any forecasts regarding future performance.”

kuva

1 tykkäys

Vissiin joku blokkikauppa ollu hyvällä alennuksella?

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) The placement of approximately 3 million shares in the digital magazine company Readly, which was announced after the Stockholm Stock Exchange closed on Tuesday, has been completed at a price of SEK 55 per share.

It appears from a press release.

This means a total sales proceeds of the order of SEK 165 million. The price corresponds to a discount of 13 percent compared to Tuesday’s closing price for the Readly share, which was SEK 62.95.

Buyers were qualified investors in Sweden and abroad.

Prior to the investment, Zouk Capital began a gradual distribution of approximately 7.1 million shares in Readly to its shareholders. A number of the unit holders commissioned Zouk Capital to arrange for a sale of the shares received.

"Zouk Capital acted solely on behalf of and in accordance with the sellers’ instructions in relation to the investment. Zouk Capital did not advise the sellers in their decision to sell shares, and they have not shared any information with the Sellers that has not been disclosed. Neither Zouk Capital nor its representatives sold shares in the investment ", it is emphasized.

Investment bank ABG Sundal Collier carried out the accelerated bookbuilding process.

Jos ymmärsin oikein, niin suurin omistaja ( Zouk ) ei ole myyjänä.

Jos seuraajia täällä, niin kertokaa mielipide mahdollisesta fundan muutoksesta tms. mikä selittäisi jatkuvasti valuvat arvostustasot? Tänään uudet ATL luvut ja en tiedä mitä uutista missannu mikä selittäisi trendiä. Juu, ja ymmärrän että “joskus nousee ja joskus laskee” :thinking: Yhtiön liikeidea mielestäni erittäin houkutteleva edelleen.

1 tykkäys

Tämä uutinen ei ole mun mielestä huono. Kaupan myötä liikevaihto skaalautuu mutta osakkeen kurssi jatkaa valumista. En ymmärrä.


image
image

1 tykkäys