REIT - osinkotuottoa kiinteistöistä

Eikö tämä tapa vain vaikeuta osinkoyhtiöiden keskenäistä vertailua ja lopulta tuottaa järjettömiä lukuja. Vuonna 2005 ostettu Apple osake on satakertaistunut, kumpi luku on informatiivisempi: Osinkotuotto 70% vai 0.7%?

1 tykkäys

Ajattelumallina nämä REIT:it ovat kassavirtasijoituksia tai jopa “bondeja” - siis ainakin minulle. Joten itsekin mietin pääasiassa yield-on-cost näkymää ja sitä kautta yritän ajoittaa ostoja siten että oma tuottovaatimukseni (joka on vaatimaton 7,5% ennen veroja) täyttyy lähes kaikissa olosuhteissa. Ei tällä ajattelumallilla saada suuria ylituottoja mutta mielestäni se on hyödyllinen jos haetaan tasaista kassavirtaa.

2 tykkäystä

Piti tuolla viestissäni lukea, että keskihinnan, ei ostohinnan mukaan :slight_smile:

Juu eihän tuo ajattelu oikein sovi perinteisiin osakkeisiin, mutta REIT-puolelle kohtuullisen hyvin, koska siellä voidaan mennä vuosia putkeen, jolloin osakkeen hinta pysyy about samana, varsinkin jos on kyseessä kovaa osinkoa ulos maksava REIT. Tässä tapauksessa se osinkoprosenttikaan ei varmaan tule hirveästi muuttumaan ja jos hakee vaikka sitä 10% vuosituottoa, niin siihen tuo ajattelu sopii, kun peilaa osakkeen keskihintaan.

3 tykkäystä

Riocan nousee kivasti toista päivää…

Jos on hakenut hyvää osinkotuottoa niin alkaa olla parhaat hetket ostaa jo ohi…

Vodel1:lle kiitos hyvistä vinkeistä.

Jes! En tiedä kuka tuon Riocanin otti ekaksi täällä esille mutta tankkasin sitä tässä viime kuukausina sitä 13k position (hankintahinta) ja nyt alkaa näyttämään hyvältä. Aika toki näyttää miten käy ja onko maailma muuttunut commercial real estaten suhteen, mutta olen tässä kohtaa tyytyväinen riski/tuottosuhteeseen. Tulevaisuudesta kukaan ei tiedä varmaksi. Eli iso kiitos tälle listalle ja jatketaan REIT:ien analysointia!

4 tykkäystä

Kenties minä, ketjussa “ulkomaiset osakkeet” kesällä (Ulkomaiset osakkeet - #105 by Vodel1). Otan toki single malt-viskiä vastaan ;}

Löysin tämän itse selaamalla Seeking Alphaa tms. En enää muista, mutta lopputulos on se että tuttavapiirissä on ainakin 16000 unittia jo. Omassa salkussa 4750. Keskihinta, jos merkitystä, on n. 14.50.

Minulla on Kanadasta myös Smartcentres-reittiä (SRU) 600kpl. SRU on nostanut osinkoaan tiheämpään kuin RioCan eli vuosittain. Sain 19.70CAD napattua syksyllä kyytiin 10% yieldillä myös.

3 tykkäystä

Testataan meidän joukkovoimaa. Voisiko jokainen tästä ryhmästä kirjautua Nordnettiin ja lähettää heille viestin “Voisinko saada lainoitusarvon laskettua arvopaperille SmartCentres Real Estate Investment Trust (SRU.UN)?”

Miksi asia on tärkeä? Jos tahdot käyttää salkun luotto-ominaisuutta niin korko on sitä pienempi mitä hajautetumpi salkku on. Jos jollakin arvopaperilla ei ole vakuusarvoa niin sitä ei huomioida hajautuksen laskennassa.

ps. SRU:n Q3 julkaistiin viikko sitten, todella hyvät luvut. https://www.smartcentres.com/app/uploads/2020/11/SmartCentres-REIT-2020-Q3-Press-Release-.pdf

SMARTCENTRES REAL ESTATE INVESTMENT TRUST RELEASES THIRD QUARTER RESULTS FOR 2020
Focused on Growth
• Transit City Condominium Closings Contribute to 13.1% Increase in FFO (12.3% Growth in
FFO per Unit) with Continued Growth of FFO Expected in Q4
• Mixed-use Intensification Program Increasing with Construction on Transit City
Condominiums, High-rise Residential Rentals at SmartVMC and Laval, Retirement Homes,
Self-Storage Projects and Recently Received Approval to Permit an Additional 12.0 Million
Sq. Ft. of Mixed-use Space in Cambridge
• Walmart-anchored Open-format Shopping Centres Providing Recurring Income with
Committed Occupancy Rate of 97.4%
• Tenant Rent Collection Levels Continue to Improve

1 tykkäys

Ei ole joukkovoimasta hirveästi apua NN suhteen noissa lainoitusasteiden tarkistuksessa. Olen tässä syksyn aikana laittanut menemään useamman pyynnön tarkistuksista ja vastaus on aina sama, että kestää vähintään kuukauden ja että lainoitusasteita tarkistellaan kerran kvartaalissa jne. Siellä on kuitenkin mukana myös ilmiselviä virheitä, kuten rahasto, jossa toisessa valuutassa lainoitusarvo 0% ja toisessa 75%. Tätäkään eivät ole saaneet vielä kuukaudessa korjattua.

@DarkRoast kyseessä TIN Ny Teknik E, eli euroissa oleva versio TIN Ny Teknik A rahastosta. Tuossa ei pitäisi olla mitään eroa lainoituksilla, kun molemmat rahastot Ruotsista ja samasta puljusta.

3 tykkäystä

@vodel1 Mistä rahastosta mahtaa olla kyse? Itse kyselin MOAT ETF:lle lainoitusastetta, koska Eurooppalaisella vastineella GMWM sellainen on. Vastasivat tosi nopeasti ja asiallisesti, etteivät myönnä lainoitusastetta arvopapereihin, joita ei voi enää ostaa sääntelyn takia.

Muuten samat kokemukset

Itsekin laitoin jo kolme viikkoa sitten Tin ny teknikin lainotusasteesta viestiä, joten ei NN ainakaan parin käyttäjän palautteen perusteella hoppuile.

2 tykkäystä

Hyviä tärppejä täältä löytyy. Allekirjoittanut lähti riocaniin ennen tätä viimeistä nousua ja tattis siitä jotka täällä avannu sitä enemmän.

Täältä lähti myös 1000kpl Nymtiä salkkuun, kirpaseen vähäsen toi kun katselin jo 2.6$ hinnoissa että otetaan avaus mutta karkas aivan liikaa ja tänään vasta sai järjesteltyä ostot. Yleensä en Mreiteistä hirveästi innostu mutta tämän kohdalla poikkeus :+1: Lisäillään sitä mukaan kun osinkokin kasvaa tässä matkan varrella.

2 tykkäystä

Ei ihan puhdas REIT, mutta osinkojen puolesta kylläkin. Ihan sattumalta tuli vastaan ja vaikuttaa oikein näppärältä - vahva Q4-raporttikin tuli juuri. Eli PennantPark (PNNT), jota pistin vähän salkkuun äsken.

Maksaa kvartaaliosinkoa normaaliaikaan 10,9 % ja tällä hetkellä dipin vuoksi peräti 13,45 %. Tasaista historiaa löytyy viimeisen 10 vuoden ajalta. Osinko on sillä välin pudonnut aavistuksen (0,28 x 4 → 0,18 x 4), mutta se olikin aika kestämättömällä tasolla (16+ %). Nykyinen taso 10,9 % on säilynyt vuodesta 2017 ja koronakin pudotti osinkoa vain 33 % (0,18 → 0,12) ja huhujen mukaan palautuu pian takaisin 0,18:n.

Compass Point nosti suosituksen tänään neutraalista suoraan osta.

PennantPark is a business development company, with a diverse portfolio of senior debt, subordinated debt, and equity in middle market companies.

PennantPark’s earnings were stable from Q4 through Q2, at 15 cents per share. Management, to keep the dividend stable, cut the payment back to 12 cents per share, effective with the July 1 payment. This gives an annualized payment of 48 cents, and an impressive yield of 13.9%. At current levels, this dividend payment is sustainable – and estimates for forward earnings are 16 cents per share in Q3.

5-stars SunTrust analyst Mark Hughes has been impressed by PennantPark’s management and believes that the company’s $3.40 share price presents a unique buying opportunity.

Hughes notes that the company has adjusted its portfolio to mitigate risks during COVID-19, and that only 11% of the company’s investments are in high-risk categories. He writes, “While management has accepted lower yielding investments that are consistent with PNNT’s lower risk mandate, we believe the BDC should be able to maintain an average 7.2% to 7.4% calculated portfolio yield through the end of F20…”

5 tykkäystä

Kovin inspiroi Jussi Askolan kirjotukset REIT sektorista, nousuvaraa löytyy reilusti varsinkin MALL Reiteistä.
Nyt kun ollaan nähty kovaa nousua rokoteuutisten jälkeen esim SPG 60 USD-> 80 niin tässä toivoo vaan isompaa korjausta alaspäin että pääsee ostamaan halvalla, koska rokote tulee kuitenkin aikanaan ja hinnat alkaa palautumaan ylöspäin.

2 tykkäystä

Tällainenkin tuli vastaan, joka vaikuttaa aika jees:

:canada: True North Commercial (TNT-UN.TO)

Maksaa RioCanin tyyliin kuukausiosinkoa, joka on firmalla säilynyt läpi koronan ja vuosien samana 0,05 CAD, joka on normaalikurssissakin about 9 % luokkaa. Tuntuvat pitävän hyvin johdettuna firmana, vähän kuin tutkan alla. Harmi kun en huomannut kurssidipin aikana, kun muuten 5 vuoden historia on melko tasainen:

image

Hyvää varmaa tuottoa siis :slight_smile:

4 tykkäystä

Kk-osingot ovat aina mukavia ja tasaisesti on maksellut osinkoa kyllä, mutta aika hurja 181.87% payout ratio :grimacing: Jos tuollaista tasaista kk-maksajaa etsii, valitsisin ehkä itse Gladstone Commercial Corporation, jossa payout ratio on alle 100% ja jenkkipulju, eli menee osinkojen verotus oikein kaikilla välittäjillä kotimaassa.

Nönnöössä ainakin RioCan menee oikein eli varmaan myös muutkin kanadalaiset.

1 tykkäys

Jos nuo kanadan reitit kiinnostavat niin seeking alphassa kannattaa laittaa kirjoittaja Trapping Value seurantaan.

Voisikohan liittyä tuohon Kanadan CERS-ohjelmaan, jolla tuetaan bisneksiä korona-aikana (https://www.canada.ca/en/revenue-agency/services/subsidy/emergency-rent-subsidy.html). Tässä kuitenkin Q3.

Hmm, vähän epäilen näyttääkö Yahoo tuolle vain mitä sattuu. Esim. juurikin RioCanilla payout ratio on vielä hurjempi 2400 % :smiley:

1 tykkäys

Motley Foolista löytyi artikkeli viime kuulta, jossa tuo payout ratio mainittu ja sen mukaan ollut joskus jopa päälle 300% :smiley:

Se onko kirjoittaja sitten vaan katsellut Yahoo Financesta tiedot artikkeliin jää arvailujen varaan :slight_smile:

1 tykkäys

Noi automatisoidut artikkelit kerää raportoidun tuloksen eikä todellista kassavirtaa/FFO mikä on REIT:lle se oleellinen juttu. RIOCANhan teki Q2 kirjanpidollista tappiota alaskirjauksien takia, mutta kassa lauloi osinkojen edestä silti (35cnt FFO, 36cnt osingot). Nyt Q3 puhtaasti taas reilummin kuin osingot (41 vs 36).