REIT - osinkotuottoa kiinteistöistä

Tässä pitää huomata, että REITeissä AFFO on parempi mittari kuin FFO

4 tykkäystä

Et voi vertailla koronadippi hintaa toiselle ja nykyhintaa toiselle. Korona dipistä ostettettuna Citycon antaisi noin 9% YoC. Vähän sama kun sanoisi että kannattaa ostaa Sampoa 23e:lla niin saat loistavan osinkopaperin.
Ymmärrän YoC käyttämisen joissain tilanteissa mutta sitä ei missään tilanteessa saa käyttää vertailuun koska sillä ei ole mitään tekemistä tulevaisuuden tuotto-odotuksen kanssa.

4 tykkäystä

Tämä on tehty niin verotehottomaksi että ei kannata nähdä vaivaa. Tuotto-osuuksista joutuu maksamaan 100% pääomavero eikä osinkojen huojennettua 85%. Tähän päälle kulut. Huomattavasti verotehokkaammin pääset kun ostat jotain osinkorahastoa kasvuosuudella ja myyt siitä osinkojen verran säännöllisin väliajoin jos tarvitset kassavirtaa ja jos et niin säästyt veroilta kokonaan.

1 tykkäys

Noinhan se täsmälleen on, kuin euroja tuijottaa. Tosin tuo oli uusi tieto, että tuotto-osuutta verotetaan 100% eikä 85% osalta. Syy onkin oikeastaan enemmän psykologinen. Niin kauan kuin mitään ei kierrä takaisin tilille, kaikki on pelkkää numeroita näytöllä, jotka vaihtuvat päivästä toiseen. Olisi ihan kiva saada jonkinlaista tulovirtaa, jonka toki sijoitan takaisin tässä vaiheessa.

Tuon verotuksen ajattelin kiertää sillä, että pidän yllä sen verran vipua että korot syövät verot.
Rahastoja on minulla on tuon lisäksi 6 sekä osakkeita tällä hetkellä 5, joten tarkoitus on ottaa tästä pelkkä pieni palanen kokonaisuuteen.

No nyt on kovat vivut, vai miten ajattelit tämän onnistuvan?

2 tykkäystä

No, jos tuommoinen ETF maksaa vaikka 2,5 % osinkoja vuodessa, niin helpostihan lainakorko voi olla 2,5 % myös.

STAG tekemässä annin 8M osakkeesta.
Hinta ei vielä julkaistu, mikäli oikein tuolta kaivelin

Eli todennäköisesti taas uutta investointia työn alla, josta lisää kassavirtaa. Potentiaalisesti sitten jatkossa kasvavaa osinkoa, kuten tuolla ennustellaan:

Alkaa olla aika terveellä pohjalla ulosmaksettava osuus. Näkyy kyllä lapun arvostuksessakin, mutta jos tuosta annista droppaa, niin voi tarjoilla sopivan täydennyspaikan.

8 tykkäystä

Jenkeissä loppui koronatukiohjelma (“Adverse Market Refinance Fee”), jota myöten PennyMac (PMT) julkaisi hurjat 44 miljoonan tappiot kvartaalille, vs. edellisen kvartaalin 32 miljoonan voitot.

Taitaa tulla aika kylmää kyytiä kurssille.

Saa nähdä käykö muille REITeille samanlailla.

E:
No jaa, 20 minuuttia avauksesta PMT on vain -3 % ja jatka nousua kohti nollaa :smiley:

E:
Ja asettui tuohon -4 % tasolle.

4 tykkäystä

OHI on: Omega Healthcare Investors (OHI) Beats Q3 FFO and Revenue Estimates Jahka asiakasmäärät jatkaa kasvuaan… Tulkitsen uutisen positiiviseksi omalta kohdaltani.

E: +4,21%

1 tykkäys

Näyttäis olevan mun 2 REIT sijoitusta ylöspäin +1,52% ja +3,20% :smiley:

1 tykkäys

Tilannekatsaus sijoituksiin

NSA suoriutuu eeppisesti kvartaalista toiseen. Jossain vaiheessa taisin ostaa lisää, mutta harmittavan pieneksi jäi positio. Q3 osakekohtainen FFO kasvoi lähes 30 prosenttia

BEP julkaisi tuloksen tänään. Vesivoimaa oli tällä kertaa poikkeuksellisesti hitusen paremmin saatavilla, jonka myötä FFO parani reilut 30 prosenttia. Normalisoitu tulos kasvoi 16 prosenttia. Selvennyksenä yhtiö ilmoittaa toteutuneen tuloksen ja “normalisoidun” tuloksen, joka on laskettu pitkän ajan keskiarvojen perusteella eli kuinka paljon tuullut tai vesivoimaa ollut saatavilla

BIP on salkun suurin sijoitus toimialalla, joka on tasaisesti nakuttanut kasvua vuosikymmenen putkeen. Kasvua mukavat 13 prosenttia. Yhtiön on aktiivinen pääoman kierrättäjä, joka aiheuttaa jonkin verran vaihtelua tulokseen. Yhtiöllä on ollut ylimääräistä kassaa, josta osaa saatiin hyötykäyttöön Inter Pipelinen ostolla

STOR kasvua 13 prosenttia. Yhtiö julkaisi samalla tulosennusteen seuraavalle vuodelle ja odottaa noin kymmenen prosentin kasvua. Yleensä ovat olleet todella konservatiivisia ennusteissaan, joten tuotakin näillä näkymin joudutaan päivittämään ylöspäin useampaan otteeseen. Tätä tuli lisättyä pikkaisen aikaisemmin tällä viikolla

Huomasin juuri, että viisi tonnia osingoissa menee rikki tänä vuonna. Salkussa hyvin pieni määrä osingonmaksajia, mutta näitä voisi lisäillä hiljalleen niin ei erikseen tarvitse myydä osakkeita elämisen rahoittamiseksi. Aina ei arvostustasot välttämättä ole kohdallaan

5 tykkäystä

Sillä välin toisaalla…

Ready Capital (RC) voitti ennusteet +30 % :smiley:

Ja samaan syssyyn ilmoitti hankkineensa Mosiac Real Estaten, jonka jälkeen toiminta on pikkukivat 1,7 miljardia dollaria:

3 tykkäystä

Mites toi LP verotus menee BEP ja BIP osalta? Muistanko oikein että oli 100%, eikä 85% kuten osingoilla? Olisiko BEPC parempi verotuksen osalta?

LP-firmoista saattaa lähteä lähes 40% lähdeveroa, ja Suomen verottaja ottaa sen lisäksi luultavasti osinkoveron, eikä hyvitä kuin 15% lähdeverosta. Joskus kun kysyin, miten MLP:t verotetaan, sain 3 eri vaihtoehtoa eikä verottajalla ollut asiasta ennakkopäätöstä silloin.

LP-osakkeista joutuu maksamaan todella tuhdin osingon, enkä tiedä kuinka helposti - jos lainkaan - IRS:ltä saa perittyä mitään takaisin. En siis suosittele sijoittamista mihinkään (M)LP-firmoihin. Varsinkin energiapuolella noita on paljon. Joistain, kuten Kinder Morgan, löytyy onneksi myös normiversio, joka on suomalaiselle sijoittajalle paljon parempi valinta.

3 tykkäystä

Nordnet esim. on tainnut estää LP-osakkeiden oston kokonaan. Ainakin itse yritin joskus viime vuonna ostaa jotain, joka olikin LP, ja siitä tuli geneerinen virheilmoitus kun yritti ostaa. Sitten jossain heidän dokkarissa taisi lopulta olla, että LP on estetty.

Löytyikin vielä:

3 tykkäystä

Monen REIT-omistajan on ollut helppo hymyillä viime aikoina. Erityisesti koronasta palautumiseen liittyvät toimijat (mm. kauppakeskus- ja ostari-REITit, elämys-REITit, kuten SPG, MAC, FRT, EPR) ovat pääsääntöisesti raportoineet mallilla odotuksia parempi liikevaihto, odotuksia parempi tulos, sekä kirsikkana kakun päällä ohjeistuksen nosto.

Suurimman (positiivisen) yllätyksen itselleni on aiheuttanut Simon Property Groupin junamainen eteneminen. Eipä siinä, alansa paras toimija, mutta kurssi on jo palautunut selkeästi korkeammalle, kuin pandemiaa edeltävänä aikana eli covid-rebound on kurssimielessä jo nähty ja menty ylikin. Tarkoittako tämä sitä, että markkinat ovat muuttaneet mielipidettään ja laadukkailla Mall-REITeillä on sittenkin valoisa tulevaisuus?

Myös Macerich, toinen suuri Mall-REIT-omistukseni on osoittanut elpymisen merkkejä (niin numeroiden, kuin kurssikäyränkin valossa), mutta tie loistoon on huomattavasti pidemmässä puussa, kuin SPG:llä.

Kurssinousut rupeavat aiheuttamaan pientä päänvaivaa tavoiteallokaatioiden osalta. MAC ja SPG ovat nyt positiivisen kehityksen siivittämänä selkeästi suurimmat REIT-omistukset, yhteensä nämä kaverukset muodostavat yli neljänneksen REIT-salkusta. Pidemmällä tähtäimellä en halua näin isoa painoa yhteen alasektoriin, joten tulen kurssikehityksen näin jatkuessa pienentämään alasektorin painoa. SPG:n nopea kurssinousu on aiheuttanut pienen dilemman, koska näen sen parhaana (ja ehkä ainoana) toimijana pitkässä salkussa, mutta MAC kuitenkin tarjonnee silti parempaa upside-potentiaalia nykykurssista. Jospa MAC ottaisi nopeasti pienen rykäisyn ylöspäin, niin se ratkaisisi kysymyksen kevennettävästä lapusta. :slight_smile:

7 tykkäystä

Onko kukaan tutustunut IVR? Kurssi mörnii, mutta osinko noussut - vaakaviivaa piirtää kurssi ja 11% jiildiä :thinking:

2 tykkäystä

Koronadippi oli ainakin hurja

Siitä tehtiin myös split ?? Terv

1 tykkäys

IVR Split History sivuston mukaan pari minuuttia sitten katsottuna sivulla lukee:" … According to our IVR split history records, Invesco Mortgage Capital has had 0 splits"
Oliko tieto vai pelkkä arvaus?