Reka Industrial - Tolkuton kassa ja kumia maailmalle

Näyttäisi Neon ja Rekan suunta olevan ylöspäin

Nimikin on vaihtumassa käänteen merkiksi:
“Yhtiö on valmistellut nimen vaihtamista Reka Industrialiksi. Ylimääräinen yhtiökokous kutsutaan marraskuulle koolle käsittelemään nimen vaihdosta”

Mikäs kurssia nostaa? Onko tullut jotain tietoon?

Pari Kauppalehden uutista tältä aamulta, maksumuurin takana

Vähävaihtoinen lappu, jos tulee vähänkään kiinnostusta, niin myyntilaita on äkkiä tyhjä.

Q3:n jälkeen myin pois ja piti palata tähän myöhemmin, kun kurssi laskee :see_no_evil:

1 tykkäys

Päivitin otsikkoon yhtiön nimen oikeaksi

1 tykkäys

Tuodaan Petrin kommentit tänne keskusteluunkin mukaan

Käänne etenee, mutta kurssissa näkymää frontattu aika paljon.

2 tykkäystä

Tuulivoimaloiden lähivuosista:

3 tykkäystä

Kiitos @Due_Diligence! Omalla työlistalla keväälle on ollut kaivaa joku yhteenveto, että paljon noita investointeja on tulossa lähivuosina. Aikaisemmin kun tuota pikaisesti etsin niin ei löytynyt, mutta tuo näyttääkin olevan erittäin tuore. Helpotit työtäni - saat palkinnoksi virtuaalituopin :smiley: :beers:

2 tykkäystä

@Petri_Gostowski Mikähän mahtaa olla yhtiöllä tiedottamisrajan ylittävä tilauksen arvo nykyään? Ajatellen tuulivoimatilauksia:

”Tuulivoima on meille keihäänkärki, sillä noin kolmannes yhden kaapelitehtaan tuotannosta menee tuulivoiman tarpeisiin. Tuulivoima on se meidän juttu, sillä sen kysyntä todella nostaa päätään”, Poutanen kertoo.

Yksittäisen tuulivoimaprojektin kaapelitoimituksen arvo lasketaan miljoonissa euroissa, joten siitä voi arvioida tuulen Rekalle tarjoamaa potentiaalia.

”Kaapelia tarvitaan muutenkin lisää, kun yhteiskunta sähköistyy. Ja jos vetyä aletaan hyödyntää autojen käyttövoimana, niin sekin valmistetaan sähköllä”, Poutanen antaa esimerkin.

Poutanen muistuttaa digitalisaatiosta, joka vaatii taustalleen datakeskusten kaapeleita. Datakeskuksia rakennetaan lisää ja hajautettu energiantuotanto kasvattaa sekin kaapelikysyntää. Lähde: Kauppalehti

Toimitusjohtaja ostoksilla eilen:

https://news.alertir.com/neoindustrial/fi/lehdistotiedotteet/reka-industrial-oyj%3A-ilmoitus-johtohenkilon-liiketoimista-1892651

Viime vuosien tilaustiedotteiden osalta pienimmät ovat olleet luokkaa 7 MEUR, kun pikaisesti katsoin muistiinpanoja. Tuo antanee siis osviittaa sen suhteen ja näin ollen esim. yksittäiset tuulivoimaprojektin tilaukset eivät ylittäisi tiedotekynnystä. Toki on mahdollista, että suurempia tilauksia saadaan samassa nipussa ja sitten niitä yhdistellen ylitetään tiedotekynnys. Tätähän on joskus tapahtunut, kun yhtiö on tiedottanut useista sopimuksista (nimenomaan monikossa).

2 tykkäystä

Pian alkaa yhtiökokous: 8.4.2021 klo 14.00
Jos joku mukana, jakakaa kuulumisia :slight_smile: Korjaus: Kutsu Reka Industrial Oyj:n varsinaiseen yhtiökokoukseen | Neo Industrial

Yhtiökokouksen päätökset täällä: Reka Industrial Oyj: Varsinaisen yhtiökokouksen päätökset | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

Kiinnostava uusi hallituksen jäsen!

“Varsinainen yhtiökokous vahvisti osakkeenomistajien ehdotuksen mukaisesti, että hallituksen uudeksi varsinaiseksi jäseneksi valitaan Leena Saarinen”

Saarinen on muuan Qt Group Oyj:n hallituksen jäsen vuodesta 2016.

Tästä samanlaista viivaa kuin Qt vuodesta 2016 eteenpäin? :smiley:

Onnisella (Kesko) käydessä huomasin lapun, jossa kehotettiin ostamaan kaapelia (Reka) nyt kampanjasta, ennen kuin kaapelien hinnat nousee.
Kuparin hinta näyttääkin olevan aika korkealla.
Vaikuttaako kuparin hinnan muutokset käytännössä paljonkaan Rekan bisnekseen? Hinta saadaan siirrettyä tuotteeseen ja kun kate on todennäköisesti prosenteissa sama, eikö Rekalle jäävä euromääräinen kate ole tällöin enemmän kuin aiemmin (kate e/m)?

Sähköasentajana täytyy kyllä sanoa, että Rekan kaapeleille (ainakaan Mmj-kaapeleissa) eivät halvemmat kilpailijat pärjää kuorittavuudessa .

2 tykkäystä

Kyllä keskeisten metallien eli kuparin ja alumiinin hinnanmuutos vaikuttaa, mutta toki riippuu muutoksen voimakkuudesta. Voit lukea laajasta raportista, mitä vuosina 2017-2018 seurasi metallien voimakkaasta hinnannoususta.

Lyhyesti: metallien hinnan nousu vaikuttaa varastojen arvon kautta eli heijastuu lyhyellä tähtäimellä positiivisesti tulokseen kun metallien hinnat lähtee nousuun ja vastaavasti hintojen laskiessa vaikutus on negatiivinen. Katteeseen sitten vaikuttaa tyypillisesti sitä kautta, että hinnat ei yleensä tuppaa nousta aivan samaa tahtia eli kyllä se nouseva metallin hinta nakertaa sitä katetta. Tässäkin toki vaikuttaa nousun voimakkuus. Ulkoapäin raportoitujen numeroiden kautta näiden vaikutuksien tarkka arviointi on kuitenkin hyvin hankalaa tai no käytännössä mahdotonta.

e. ja lisäyksenä vielä se, että olen itsekin ymmärtänyt, että laatu eli esim kuorittavuus on parempaa näissä Rekan kaapeleissa. Hyvä että vahvistit asiantuntijan näkemyksellä :+1:

3 tykkäystä

En osaa arvioida taloudellista merkitystä, mutta tämän uutisen (https://www.eltelnetworks.com/fi/suomi/uutiset/reka-ja-eltel-kehittivat-sovelluksen-kaapelikelojen-tehokkaaseen-hallintaan) perusteella Reka ja Eltel tekevät yhteistyötä (tosin esim Voimatelille Reka toimittaa kaapeleita, mutta on vain yksi toimittajista) ja taasen tämän uutisen perusteella Eltel asentaa kohta kosolti kaapelia: Eltel ja Metsä Fibre ovat allekirjoittaneet sopimuksen voimajohdon rakentamisesta Kemin uudelle biotuotetehtaalle | Kauppalehti :slight_smile:

Osaako Petri arvioida paremmin menikö tämä liian pienten asioiden ja arvailuiden äärelle.

Mun mielestä ollaan oikeiden asioiden äärellä. Mielestäni on perusteltua olettaa, että Eltel on suurena toimijana yks Rekan asiakkaista ja siten niiden rakennusaktiviteetti toimii indikaattorina kaapelin kysynnälle. Mielestäni tämmöisissä uutisissa on kuitenkin keskeistä, että aina suhteuttaa uutisen arvon/koon kokonaiskuvaan. Tuollainen yksittäinen tilaus on tilauksena suurehko, mutta ei olisi esim mikään game changer Rekan vuositason tuloksen kannalta. Mikäli näitä tulisi sitten useita (puhumattakaan usealta toimijalta) niin puhuttais jo sellaisesta, mikä varmasti näkyy tuloksessa ja koko markkinassa. Toki pitää myös muistaa, että emme varmaksi tiedä keneltä se kaapeli tulee vaikka hyviä arvioita voidaan tehdä.

Mutta all in all eri lähteistä yhtiön mahdollisiin kehityssuuntiin linkittyvien uutisten kokoominen ja arviointi osana kokonaisuutta on nimenomaan yhtiöanalyysiä :+1:

1 tykkäys

Torstain katsauksen ennakkoa. Kiinnostaa ennen kaikkea kassavirta / velkamäärän kanssa pärjääminen sekä sitten tilauskanta. Kuinka paljon uutta tilausta kaapelipuolella. Toki tuloskin kiinnostaa. Että jos ei olisi tappiolla niin kelpaisi tässä vaiheessa. Uusien autojen myynti elpyy maailmalla (ei lähdettä eikä varmaa faktaa nyt), ehkä täten rekkojenkin joten voisiko mm sitä kautta olla kumipuolella kuitenkin yllätysmahdollisuus…

1 tykkäys

Itse itseni kanssa jutellen: kyllä nousuvireen perusteella moni muukin ennakoi käänteen onnistumista. Alle neljän euron ei ole nyt enää tarjolla :blush:

Noniin, lupaava otsikko! :+1: Ja kyllä sisältökin vastaa otsikkoa. Hienoa! Erilaisia epävarmuustekijöitä on toki vielä, myös koronan aiheuttamaa. Raaka-aineiden hintojen ja saatavuuden haasteet taitaa olla joka firman katsauksissa tällä hetkellä.

Mielestäni homma etenee oikeaan suuntaan todella lupaavasti, mutta saattoipa jäädä amatööriltä jotakin huomaamatta? Odotan innolla analyytikon valistunutta kommenttia. :blush:

Kyllähän tuo jatkaa hyvään suuntaan menemistä, kuten on mielestäni varsin perusteltua odottaakin. “sähköbuumin” myötä latausverkkojen ja ylipäänsä kaikenlaisten kaapeleiden kysyntä jatkaa varmasti vahvaa kasvuaan ja tässä samalla myös Rekan on helppo kasvaa markkinan mukana. Inderes odotti liikevaihtoon 15% kasvua, mutta tulikin 38%. Käyttökate ylitti 40% inderesin ennusteen ja liiketulos vielä enemmän. Saa pysyä edelleen omassa salkussa Enersensen kaverina. Vinkkinä, että Enersensessä alkaa taas RSI lähenemään ostolukemia ja edellisestä piikistä tultu alas yli 20%, myös 50 päivän liukuva alkaa kohta antamaan tukea.

2 tykkäystä

Täällä jo odotettiinkin kommentteja. Rappari on nyt ulkona ja yritän huomenna tiivistää omaa näkemystä tänne, jos kaikki ei näe raporttia. Sen verran pitkäksi venähti lopulta tää päivä, että nyt ei enää jaksa kirjoittaa jäsenneltyjä ajatuksia :grinning:

1 tykkäys