Renoworks Software - RW.V

Kyseessä pieni Kanadalainen ohjelmistoyritys joka toimii rakennusalalla 3D visualisoinnin parissa, päämarkkinana Yhdysvallat. Näillä on ohjelmisto nimeltä Renoworks Pro millä pystyy suunnittelemaan esim julkisivuremontin kiinteistöön. Ohjelmistossa on se etu että kaikki siellä oleva materiaali: autotallin ovet, maalit, ikkunat, iv-räppänät ym… on suoraan tuotteiden valmistajien omia. Eli näillä on alallaan suurin tietopankki valmistajien tuotteiden osalta (n.350 valmistajaa). Eli urakoitsijan on helppo myydä julkisivuremontti asiakkaalle suoraan vaikka keittiön pöydän äärestä, kun lopputuloksen näkee heti.
Ohjelmistosta löytyy myös liidigeneraattori ym… toimintoja. Jenkkien markkina on valtava koska julkisivuremontteja tehdään Yhdysvalloissa n. 7.2 miljoona vuodessa.

Yrityksellä olevan datan mukaan tuo noiden ohjelma lisää urakoitsijan myyntiä jopa 5x, mikä voi olla hyvinkin mahdollista, kun itse katsoin tuon ohjelman käyttöä niin kyllähän tuo helpottaa myyntiä suuresti.

Näiden liikevaihto tulee ohjelmistojen myynnistä, mistä merkittävin on Renoworks Pro (2388 USD vuosi/249 USD kk).

Muutama vuosi takaperin Constellation Software yritti ostaa nämä pois 7-kertaa! Huhujen mukaan n.0.75 cad hinnalla, mutta sisäpiiri mikä omistaa +40% torjui ostotarjouksen.

Lisäksi yhtiö on tehnyt vuosia yhteistyötä Eagleview nimisen yrityksen kanssa (markkinajohtaja), mikä yritti vuosia rakentaa itselleen vastaavanlaista ohjelmistoa, mutta yhtiö kuoppasi hankkeen ja teki yhteistyösopparin Renoworksin kanssa. Eagleview:llä on tietokannassa 70000 urakoitsijaa ja ne myy tuota RW: ohjelmistoa eteenpäin, noin 1kk sitten tehdyn sopimuksen mukaan. Lisäksi näillä on RW:n ohjelmasta, integraatio tuohon heidän omaan ohjelmistoon.
RW saa itselleen 80% EV:n kautta tulleesta myynnistä.

Eli mikäli tuo juuri alkanut iso yhteistyö soppari saa tuulta alleen, niin Eagleview on varmasti seuraava ostajakandidaatti yritykselle.
Eli EV:n ei ole mitään järkeä maksaa RW:lle 80% siivua myynnistä. Tämä sopisi muutenkin hyvin heidän yritysportfolioon, kun tuo EV on kumminkin voitollinen n. 300m liikevaihtoa tekevä yritys.

https://www.reuters.com/markets/deals/eagleviews-owners-explore-sale-aerial-imagery-provider-sources-2023-09-07/

Näillä on jenkeissä muutama kilpailija yksi on rajusti tappiollinen Hover mikä on kerännyt rahoitusta jo 120m ja lv on vain 22m. Lisäksi Chamelon Power lv 7.9m. minkä Hyphen Solution osti 2021, Chameleon keskittyy pääsääntöisesti talon sisäosien suunnitteluun.

Jos vaikka kirjoittaa Googleen Home Visualizer, niin suuri osa noita palveluja tarjoavista sivustoista käyttää tuota RW:n ohjelmistoa.

On odotettu että 3d visualisointi markkina tulee kasvamaan n. 28% vuositasolla vuoteen 2030 mennessä.

Nettisivut: https://www.renoworks.com/

Lukuja:
Lv 2020 5.1m cad nettotulos 120k cad
Osakkeita 36m, gm 68%
Lv 2021 5.5m cad nettotulos -600k cad, gm 62%
Lv 2022 5.9m cad nettotulos -1.3k cad, gm 63%
Ttm 5.99m cad nettotulos -990k, gm 69%

Q2/23 lv 1.7m cad, nettotulos 30k cad, gm 71%
Q3/23 lv 1.7m cad, nettotulos 68k cad, gm 71%

Markkina-arvo 11.6m cad, EV 10.6m cad
Kurssi 0.285 cad ja osakkeita 40.66m

Lisäksi uskon että viime vuoden viimeistä qartaalista tulee hyvä, kun yritys kertoi lokakuunaikana vastaanottaneensa maksusaatavia yli 500k. Lisäksi yksi hallituksen jäsen osti 300k osaketta lisää joulukuussa

Ohjelmistosta vielä video alla, mikä avasi kyllä omat silmät tämän osalta.

Omasta mielestäni tästä tulee mieleen XPEL koska myös heidän menestyksen salaisuus perustuu tuohon softan tietopankkiin, missä on rakennepiirrustukset kaikista automalleista.

Alla vielä toimarin haastattelu missä hän käy läpi myös tuota ostotarjousta. Ostotarjous höpinät alkaa n.40min kohdalta.

Sympaattinen ukko mikä kertoo eläneensä viimeiset 17 vuotta kädestä suuhun. Ymmärrän kyllä tuon hänen kannan tuohon myymiseen, en kyllä itsekään möisi omaa 7% siivua voitollisesta yrityksestä pilkkahintaan.

30 tykkäystä

Uutta päivitystä Eaglelta tuosta yhteistyökuviosta

3 tykkäystä