Revenio sijoituskohteena

Jälleen positiivinen tutkimustulos Homesta:

28 tykkäystä

Hyvää hehkutusta Icarelta:

11 tykkäystä

Nyt kun mörniminen on nähty ja nousu kohti lv-posarilla varoiteltua osaria on alkamassa, pitäisikö nostaa keskustelua splittauksesta?

Joillekin tuntuu tämä osakkeen splittaus olevan kyllä elinehto, että voi omistaa tai ostaa osaketta :). Näkisin itse, että Revenion päiväkohtainen vaihto on ihan tyydyttävällä tasolla. Omistajana en näe splittauksesta syntyviä kuluja arvoa luovana, vaikka vähäisiä ovatkin.

Näetkö asialla positiivisia puolia?

33 tykkäystä

Revenion historiassa on splittejä, myös käänteinen 2013. Viimeisin peruuntui 2020. On tutkittu tosiasia, että splittaus vaikuttaa osakkeen arvoa kohottavasti, jos tilanne muuten on kunnossa. Osansa noususta tekee psykologia, kun sopivan hintaista osaketta on helpompi ostaa. Splittaus on myös yhtiön viesti sijoittajille, että kurssin uskotaan nousevan ja halutaan osakkeen hinta pitää houkuttelemalla tasolla. Omistajana näen splittauksen hetken sopivana, koska arvonnousuun luotan ja tulossa olevat asiat osaltaan tukevat osakkeen kiinnostavuutta. Sopiva hinta ulosmittaa isomman hyödyn kiinnostavuudesta.

3 tykkäystä

Splitillä voi olla psykologinen vaikutus, vaikkakin se kertoo lähinnä sijoittajien taloudellisesta lukutaidottomuudesta kun innostutaan nimellisesti “halvemmasta” hinnasta.

Splitit on melkein Kahvihuone-keskusteluja: ne eivät vaikuta itse yhtiöön suuntaan tai toiseen.

62 tykkäystä

Mä innostun ainakin halvemmasta hinnasta siksi, että on vähän helpompaa hajauttaa ostoksia lapsille, kun osakkeet eivät maksa kappalehinnaltaan satasia. Keskimäärin, kun veroseuraamuksitta voi pistellä noin 130e/kk lappuihin ja mielellään tasaisesti ostelisin, niin eipä niitä kovin moneen eri 60e lappuun hajautella, varsinkin kun osa menee vielä ETF:iin.

Eli kyllä siellä saattaa olla taustalla jotain täysin päinvastaista taustalla (halu hajauttaa) , kuin taloudellinen lukutaidottomuus.

Mutta joo, ei kuulu tosiaan tähän ketjuun. Särähti vaan “hieman” korville tuo, että splittauksen odottajat oletusarvoisesti eivät osaisi arvottaa yrityksiä oikein.

14 tykkäystä

Samaa mieltä. Mielestäni yhtiön A osakkeen splittausta koskeva keskustelu kuuluu yhtiön A palstalle. Se oli siellä myös 2020, vaikka nimellisarvo olikin selvästi pienempi. Nyt kertautuneella kurssilla luulisi olevan pohdinnan paikka. Mielestäni splitistä tuleva arvo on yhtiölle isompi kuin sen kulu, vaikka yhtiö ei merkittävästi omia osakkeitaan omistakaan.
Keskimääräisesti osakesijoittajien taloudellinen lukutaito on melko heikko ja viime aikoina mukaan on tullut uutta väkeä, jolla on vielä keskimääräistä heikompi. Mutta ei splittaus mitään heidän huijausta ole. Parempi että ostavat splitattua hyvää yhtiötä (pienemmällä nimellishinnalla) kuin romahtanutta riskipaperia.

4 tykkäystä

Revenion tulosennakko, tulos tulee torstaina.

Ennustamme Revenion liikevaihdon kasvaneen Q3:lla vajaat 30 % ja olleen 20,4 MEUR

Q3-liikevoiton arvioimme nousseen 6,1 MEUR:oon, mikä on voimakas parannus suhteessa heikkoon vertailukauteen (Q3’20: 3,6 MEUR). Vertailukauden tuloksen pilasivat kertakulut liittyen Cutican arvonarvonalennukseen (1,9 MEUR), joten vertailu kannattaa tehdä oikaistuun liiketulokseen (Q3’20: 5,8 MEUR). Oikaistun liikevoiton odotamme kasvavan noin 11 % eli selvästi vähemmän kuin liikevaihto. Tulosparannusta ajavat volyymikasvu ja korkeat bruttokatteet (noin 70 %), mutta kannattavuutta toisaalta painavat Oculon kasvupanostukset, kustannusinflaatio sekä osittain kulurakenteen normalisoituminen poikkeusajoista.

25 tykkäystä

Nordea julkaisi päivitetyn Revenio-analyysinsä. Suositus pysyy PIDÄ-tasolla, Fair Value nousee 53 euroon (edellinen 51 €).

20 tykkäystä

Tämä on juuri oma syyni. Piensijoittajana on helpompi hajauttaa halpaosakkeisiin.

Yksi rinnakkainen syy siihen miksi en voi oikein hypätä monen osakkeen kelkkaan, etenkin jenkkiosakkeiden ollessa kyseessä, on valtavat minimierät (100kpl) joistain kalliista teknologiaosakkeista. Näihinkin olen päässyt käsiksi Revolutin kautta joka nämä minimierät ohittaa ja voit ostaa myös prosenttiosuuksia yhden osakkeen hinnasta, mutta siis tässä toimii kohdallani sama logiikka: helpompi päästä käsiksi, helpompi hajauttaa.

Varmasti olen myös aloittelevana piensijoittajana hieman lukutaidotonkin. Esim. en vieläkään ymmärrä, miksi minulta hävisi lähes kaikki arvo erään osakkeen arvosta splitin jälkeen - noin -1000+ euroa tappiolle siis.

Osaria odotellessa on hyvä lukea tutkimus ihmisten kiinnostuksesta etäkäynteihin silmälääkärillä. Maailma kehittyy homelle herkulliseen suuntaan :slightly_smiling_face:

Most patients were interested in teleophthalmology services, especially if they were young, would otherwise miss work, and were familiar with electronics, video conferencing, and internet use.

15 tykkäystä

Tässä tapauksessa splittaus on voinut olla epätoivoinen yritys paikata yrityksen kurssia vielä hetkeksi. Tai sitten vain sattumaa. Olisi mielenkiintoista tietää, mikä yhtiö oli. Revenion kohdalla ei tällaista reaktiota tarvi pelätä. Kohta saadaan varmaankin jo tietoa askelmerkeistä tulevaan suuntaan. Tie levenee, mutta se täytyy ensin rakentaa. Paremman tien rakentaminen haittaa joskus olemassa olevaa liikennettä, mutta se tuska on vaivan väärti.

2 tykkäystä

Onkohan huomiselle tiedossa perinteistä Revenio-liveä?
@Juha_Kinnunen

9 tykkäystä

Toimarin haastis heti aamusta, niin ei valitettavasti tällä kertaa! Mut yritän saada toimarihaastiksen ulos niin pian kuin mahdollista jahka se on kuvattu. :slight_smile:

36 tykkäystä

No mutta tämäkin oikein hyvä!

Tästä saa hieman käsitystä mikä Oculo on (medical communications platform that improves the way optometrists and ophthalmologists care for patients):
https://www.australianeyespecialists.com/for-health-professionals/refer-via-oculo

5 tykkäystä

Hyvää keskustelua Homesta alan ammattilaisilta👍 Aamulla sitten kuullaan miten myynti on sujunut.

Sit down with Barbara Wirostko MD, to discuss the potential for at-home #IOP monitoring devices. Dr. Wirostko discusses the iCare Home and how to best lower the accessibility barriers for the patients most in need.

3 tykkäystä

Ei huono? Ainakin konsensukseen

Heinä-syyskuu 2021
• Liikevaihto oli 19,4 (15,8) miljoonaa euroa, kasvua 22,7 %
• Liikevaihdon valuuttakurssien vaikutuksella oikaistu kasvu oli 20,6 %
• Liiketoiminnan vahvaan kehitykseen vaikutti erityisesti kuvantamislaitteiden erittäin vahva myynti
Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa
• Liiketulos oli 5,9 (3,6) miljoonaa euroa, ollen 30,7 % liikevaihdosta, kasvua 63,9 %. Ihosyöpäkamera
Cutican 1.9 miljoonan euron alaskirjaus vertailukaudella vaikutti negatiivisesti operatiivisen
liiketulokseen. Cutican alaskirjauksella oikaistu vertailukelpoinen liiketulos oli 5,6 miljoonaa euroa
• Käyttökate oli 6,7 (6,2) miljoonaa euroa, kasvua 8,1 %
• Liiketoiminnan rahavirta oli 5,8 (6,5) miljoonaa euroa. Liiketoiminnan rahavirtaan vaikuttivat
Oculon kehittämiskulut ja käyttöpääoman muutokset
• Osakekohtainen tulos, laimentamaton oli 0,175 (0,111) euroa
• Revenio päivitti elokuussa taloudellisen ohjeistuksensa vuodelle 2021

36 tykkäystä

Miten tuo vertailukausi Q3 2020, kuinka paljon korona kuritti sitä? (Edit. Muutettu sanajärjestystä)