Rovio - Arvoa pelialalta?

Ei mikään superhyvä tarjous, mutta ei kauhean huonokaan (se 8,5 euroa meni vielä selkeästi huonon puolelle). Kyllä minä olisin tuon 9,05 euroa osakkeenomistajana jopa ehkä valmis hyväksymään. Eri asia on sitten, mikä on esim. Hedien tahtotila myynnin suhteen. Parastahan olisi, jos saataisi vielä lisää hintakilpailua ostotarjouksesta. Luulisi muitakin toimijoita Rovio kiinnostavan.

10 tykkäystä

Jotain tällaista itse on odotellutkin kun arvostus ollut ala-arvoista. Brändi ja liketoiminta kunnossa. Kyllä se pelialakin vielä nousee vaikka välillä tuntuu että syvällä suossa rämmitään. Ihan hyvä peliliike Playtikalta.

10 tykkäystä

Selvästikään ei ole Hedien tukea ostotarjoukselle, jännä nähdä miten kurssi reagoi huomenna. Oma tavoitehintani ollut 12 e. Vaikea uskoa, että tämä alle listautumishinnan 11,50 lähtisi. Mielenkiintoinen avaus joka tapauksessa.

Huomatkaa siis, että jo marraskuussa tehty 8,50 e tarjous ei ole mennyt läpi eikä siitä ole edes markkinoita informoitu, koska Hedit eivät aio myydä.

19 tykkäystä

Huhhuh empä osannut tällaista uutista vielä tälle iltaa odottaa! Tässä ostotarjoushinnalla Rovion arvostuskertoimet:

Mielenkiintoista kyllä kuulla Rovion hallituksen kanta tarjoukseen. Lopultahan tämän läpimeno on käytännössä Hedin suvun käsissä… Täytyy nyt vielä huomisen aamukatsaukseen alkaa pureskella hieman formaalimpaakin kommenttia.

55 tykkäystä

Eihän tämä tarjous ole läpi menossa ja Rovio olisi tästä tiedottanut jos siellä olisi takana pääomistajien hyväksyntä ja he olisivat sitä mieltä että tämä on myös muiden osakkeiden etujen mukainen käypä hinta.

Näin ei kuitenkaan käynyt Playtikan julkisen tarjouksen ainoa pointti on laittaa julkista painetta Rovion hallitukselle ja sille että jotain kannattaisi tehdä.

Huomenna ja kenties lähitulevaisuudessa tällä saatetaan nähdä jos jonkinlaista rallia jos ostotarjousta aletaan diskonttaamaan sisään osakkeeseen, niin pitkään kun Hedit Roviossa ovat päättävässä asemassa niin omistaja-arvon maksimointi vaikuttaa epätodennäköiseltä ja jossain kohtaa nämä spekulaatiot puhalletaan taas ulos tästä lapusta jos funda ei välissä muutu. :grinning:

7 tykkäystä

Roviolla muuten n 83,0 mkpl osaketta, joista firman omassa hallussa 6,8 mkpl
Ts 76,2 mkpl on kaiketi 9,05 EUR vastiketta saamassa jos kauppa menee maaliin

76,2 x 9,05 = 689,6 MEUR

Lisäksi kannattaa noteerata, että firmalla oli 3Q2022 lopussa 192,1 MEUR rahaa ja 6,4 MEUR korollista velkaa, ts 185,7 MEUR nettokassa, jos Ruby Gamesin ehdollista lisäkauppahintaa ei huomioisi

689,6 - 185,7 = 503,9 MEUR jäisi firman hinnaksi, eli 503,9/76,2= 6,6 EUR/osake varsinaisesta liiketoiminnasta?
Verrattuna 3Q2021 osariin rahavarat miinus korolliset velat nousivat n 50 MEUR, siihenkin voi peilata tuota 503,9 MEUR

Vähän samaa kuvittelen kuin @TJT , kai sitä olisi voinut Hedien kanssa sopia etukäteen jos he olisivat tähän summaan olleet tyytyväisiä.
Ehkä Hedit ovatkin kyselemässä muualtakin, homma kestää ja Playtika haluaa katsoa kortit.

Rahoitus ja investoinnit
Rovion aktivoitavat investoinnit olivat 1,3 miljoonaa euroa (0,9) vuoden 2022 kolmannella
vuosineljänneksellä josta 1,0 miljoonaa euroa koostuivat ulkoistetusta pelinkehitystyöstä ja aineettomista oikeuksista, ja 0,3 miljoonaa euroa investoinneista koneisiin ja kalustoon sekä tavaramerkkien rekisteröintiin.
Rahoituksen rahavirrat olivat 2022 kolmannella vuosineljänneksellä -1,2 miljoonaa euroa (-0,7),
koostuen lähinnä 0,7 miljoonan euron käyttöoikeusomaisuuserien maksuista sekä omien osakkeiden 0,5 miljoonan euron hankintakuluista.
Kolmannen vuosineljänneksen lopussa Roviolla oli korollista velkaa yhteensä 6,4 miljoonaa euroa (7,7), jotka koostuivat Business Finlandin 0,2 miljoonan euron tuotekehityslainoista sekä 6,2 miljoonan euron vuokrasopimusvelasta. Katsauskauden päättyessä ehdollinen lisäkauppahinnan velka liittyen Ruby Gamesin hankintaan oli yhteensä 47,0 miljoonaa euroa.
Rovion rahavarat ja rahamarkkinasijoitukset katsauskauden päättyessä olivat 192,1 miljoonaa euroa
(143,6).

22 tykkäystä

Tulipas ketjuun yht’äkkiä eloa! Hyvä hyvä. Huomenna taitaakin olla tilipäivä (ainakin paperilla).

9€ on kyllä aika halpa hinta, mutta toisaalta kaikki alan kertoimet ovat valuneet alemmas. Että ei ehkä siihen peilaten nyt ihan täysin läppäkään tämä tarjous Playtikalta.

Oma haave olisi, että tämä toimisi vihdoin katalyyttina arvostuksen korjaantumiselle. Jos vaikka tuonne yhdeksän egulin kieppeille noustaisiin ja vakavammat ostotarjoukset saisi sitten siihen preemiolla päälle.

27 tykkäystä

Morganilla näyttäisi olevan shortti auki, toki varmaan pienempiäkin positioita löytyy, koska osake ollut alavireinen alkuvuoden ajan: ShortNordic.com - updated short positions

Lisäys: En siis mitenkään vahingoniloinen ole :slight_smile:

27 tykkäystä

Playtika saanut rukkaset ja nyt yrittää mediapelillä saada muita omistajia painostamaan pääomistajia. Tuskinpa Hedit koskaan haluaa Roviota Playtikalle myydä, kun firman maine on surkea.

Siis hetkinen, onko ostotarjoushinta vain EV/S 1,6 kertoimella? Vaikka toki onhan nuo verrokkien kertoimetkin tullut hurjasti alaspäin

En usko että lähtee Rovio tällä tarjouksella. Pääomistajat ovat todennäköisesti vastaan: tarjottu hinta on vähemmän kuin listautumishinta ja historiassa on parempiakin tarjouksia hylätty.

Mutta mielenkiintoista tässä julkisesti tehdyssä tarjouksessa on että lähteekö tästä joku yhtiö nurkkaamaan tai tarjoamaan enemmän. Omat ovat myynnissä, kun hinnasta sovitaan ja sama koskee varmasti useimpia piensijoittajia.

Pelifirmat on jänniä kun arvostus voi olla mitä tahansa. Jo P/E 20 2022e mistä kassa ja omat osakkeet puhdistettu olisi Inderesin lukujen valossa noin 11,30€/osake. Tai laskin väärin, mutta kertoo ettei nytkään tarjottu hinta ole missään kuussa.

18 tykkäystä

Tämä ostotarjous tuli huonoon saumaan omalta kohdalta. Rovion hinta oli valunut ostopaikoille ja tänään / huomenna oli tarkoitus taas pikkuosto laittaa sisään, kuten myös ensi kuussa ja sitä seuraavassa kuussa.

Rovion kanssa tullut vaiheiltua, että voiko peliyhtiö olla laajahkon salkun TOP5-omistuksia ja aloin taipumaan sille puolelle, että voi. Kevennykset nykyliiketoiminnoilla n. 9-10€, 12€ ja loput laitaan 15€, jos jostain kumman syystä firma sinne nousisi.

Itse en ole valmis luopumaan koko potista 9,05€ hinnalla. Tilanne on eri, jos ensin jaetaan kassa osinkoina ja täräytetään sen jälkeen tuo lapaan.

Mutta oli miten oli, olen samaa mieltä täällä useiden kanssa, eli en usko, että tämä tarjous vielä kantaa. Roviossa on hyvä meininki päällä ja vanhat IP:t toimii, uusia peliaihioita on tulossa ja perustekeminen sekä johto vakuuttavat.

Edit:

Lisätään vielä pienenä kuriositeettina, että kaveri kertoi eilen etsivänsä pörssistä ostettavaa ja vastasin, että osta Roviota. Arvaatte varmaan, että ostamatta jäi…

12 tykkäystä

Moi guys! I am a foreign investor in Rovio. Every time it has gone under 6 in the last two years I have been buying. I think in the crazy markets of 2020-2021 maybe Rovio was the only sane stock to stay down to earth, but studying the balance sheet and the quality of the management I considered the pricing a gift.

I am a bit sad for the offer and I hope it doesn’t go through. I am actually very curious to see how Playtika is going to finance this offer. They already have about 2.5bn in debt and just 1.2bn in cash. They will be very low in cash if they use what they have to buy Rovio. With so much debt relevant to their cash, I don’t see them able to receive further financing in this economic environment in order to do something different with Rovio.

29 tykkäystä

Kauppalehden jutussa unohdettu että Rovio omistaa yli 8% omista osakkeistaan eli vähän pienempi ostotarjous käytännössä: Israelilainen pelijätti kertoo tehneensä Roviosta 750 miljoonan euron ostotarjouksen - Rovio ei ole vielä tiedottanut | Kauppalehti

Jännä nähdä miten huomenna kurssi reagoi. Pitäisikö jopa laittaa herätys päälle. En tosiaan usko että kauppoja tällä hintaa tulee, mutta vauhtia osakkeen uneliaaseen Ruususen uneen tällä saadaan ja yritysosto-optio selkeästi ilmoille.

10 tykkäystä

Muistelisin, että Seriously myytiin n. EV/sales kertoimella 2,4x eli tuo Roviosta tarjottu 2022e 1,6x jää siitä aika kauas. Jos samalla arvostuksella menisi, niin olisikohan tuo - näin keskiyön väsyneellä matskulla - hieman yli 13€ per Rovion osake.

E: Tässä ei ole huomioitu kassan vaikutusta, vaan vedetty mutkat suoriksi ja oletettu että markkina-arvo = EV. En jaksanut lähteä kaivamaan lukuja ja muutenkin oon susi matematiikassa. Also jos haluaisi 2021 toteutuneilla luvuilla tarkastella, niin aika paljon saisi ostohinta kohota.

Huonosti toteutetun vertailun tarkoitus on lähinnä varmistaa se, että ei kukaan pidempään omistanut ala kuvitella että 9€:lla kannattaisi myydä. Nyt kurssiin kaivattu hyvä pöhinä päälle ja nautitaan :rocket: matkasta.

8 tykkäystä

Ei tuo tarjous tule menemään läpi, ellei Hedeillä nyt kaikilla joku akuutti putkiremppa käynnistymässä. Toki taantuman kynnyksellä hyvä yrittää hankkia firma halvalla, mutta Roviolla on kassaa vuosikymmeniksi ja IP portfolio kunnossa. Pari hiljaista vuotta edessä mobiilimarkkinoilla, mutta Roviolla hyvä asemointi markkinaan, eikä mitään hätää ja Playtika ei varmasti haluttu omistaja.

Jos ostaja olisi joku muu taho esim. Netflix, niin tarjoukseen saatettaisiin suhtautua positiivisemmin. Saas nähdä syntyykö kilpailua vai tyrmätäänkö tarjous suoraan. Joka tapauksessa on vain ajan kysymys milloin Rovio myydään ja mihin hintaan

16 tykkäystä

Tuossa omat ensikommentit tarjouksen tiimoilta:

Mielenkiintoinen pörssipäivä kyllä luvassa tänään :popcorn:

26 tykkäystä

Rovion vastine ei näytä tarjoavan uutta informaatiota: Rovio Entertainment Oyj: Rovio Entertainment Oyj vahvistaa saaneensa sitomattoman alustavan ehdotuksen Playtika Holding Corp:ilta | Kauppalehti

5 tykkäystä

Mielenkiintoista nähdä, miten markkina hinnoittelee Rovion tänään. Ensimmäinen, hallitukselle esitetty ostotarjous 8,5 € on tehty jo marraskuussa, mutta tämä ei ole näkynyt kurssissa mitenkään. Opportunistihan olisi vienyt läpi lisää omien ostoja, tai jopa “vahingossa” vuotanut tiedon ostotarjouksesta jälkikäteen, puolustaakseen yhtiötä ostajalta. Halpa hinta houkuttelee aina haaskaeläimiä. Pidän hyvin epätodennäköisenä ostotarjouksen läpimenoa, Hedit eivät ole luopumassa Roviosta.

Edit. kirjoitusvirheitä.

3 tykkäystä

Aika hämmentävää olisi, että noin epämääräinen alustava tarjous johtaisi ainakaan mihinkään pysyvämpään Rovion osakkeiden hinnan nousuun. Se on vain yksi näkemys, mikä ostajan näkökulmasta hinta voisi olla. Itse uskon, että osakemarkkinat hinnoittelee Rovion arvon toistaiseksi. Tätä ennenkin Rovio kuten moni muukin peliyhtiö on ollut ja on edelleen osto spekuloinnissa, joten tuossa ei ole oikein mitään informaatiota tai uutuutta.

1 tykkäys