Rovio - Arvoa pelialalta?

Osakekohtainen tulos tuplaantui vertailujaksoon nähden ja mikä omasta mielestä parasta niin raha tulee nimenomaan enemmän nyt peleistä eikä lisenssimaksuista, joissa voisi olettaa, että raja tulee vanhoilla hahmoilla vastaan enemmin tai myöhemmin.

Mukavaa, että ydinosaamisessa eli pelien tekemisessä on nyt enemmän virtaa ja ehkä sieltä tulee siten jotain uutta, mistä saada lisää niitä brändi- ja lisenssirahoja?

5 tykkäystä

Katsellut itse muutaman osarin ajan samaa. Nyt kun kurssi taas kyykkää niin kyllä tässä kohta varmaan lisätä pitää. Helppoa rahaa vuoden tai parin tähtäimellä. Netflix sarja boostaa myös lisensöinnistä tulevaa liikevaihtoa ja -voittoa. Kyllä on hieno osake kun sijoittajat niin katkeria tämän kanssa, aina saa alennuksella. Ymmärrän kyllä että annista ostaneet ovat katkeria, mutta itsepä skippasin kun katoin että puolet liikaa antihinnassa :smiley:

3 tykkäystä

Shorttejakin näyttää olevan jonkin verran Rovioon laitettu viime aikoina.

2 tykkäystä

Jotain poimintoja: “Kahdeksan peliä putkessa tulossa.” Rovion sivuilla oli myös Nordean analyysia, että Q4 olisi mahdollisesti tulossa pelijulkaisu. Onkohan tästä arvauksia/etiäistä mikä peli voisi olla kyseessä?

Jokos tämä Darkfire Heroes on julkaistu julkaistu? Vai vain joillain testimarkkinoilla. Joka tapauksessa yllättävän laadukkaan omainen peli, vaikka jos ei kopio niin vahvoja vaikutteita Clash Royalesta. En kuitenkaan innostunut sitä enempää pelaamaan.

1 tykkäys

Treidailin Rovion kanssa keväämmällä, ja pistin possan umpeen jossain vaiheessa.

Nyt tsekkailin ja kaksi asiaa kyllä yllätti:

  1. kurssi nousi ja jopa ylitti 7 EUR
  2. Rovion tuloshan on noussut todella korkeaksi, EPS-tahti 0,50 EUR, Cashflow-tahti 62 MEUR. Vaikka yritys hankki melkein 10% osakkeistaan, likvidit varat-velat on silti sama 115 MEUR kuin vuoden vaihteessa!

Eihän firma ole missään kasvumoodissa, uusiutuminen on niin ja näin, ja brändikin vähän kauhtunut

Mutta kun market cap noin 400 MEUR, ja ulkona olevien osakkeiden osalta 360 MEUR, ja josta 115 MEUR nettokassaa → 360-115= 245 MEUR ei vallan valtava tuolla kassavirran tekemisen tahdille.

Markkinat taitavat hinnoitella myynnin rivakkaa hiipumista…

Koen että Rovio voisi olla mielenkiintoinen yrityskauppakohde kun jotkin pääomistajatkin ovat olleet myyntilaidalla.

Pikkaisen piti palata omistajaksi hinnan dipattua taas alle 5 EUR

8 tykkäystä

Millainen on rovion tulevaisuus näillä näkymin? Onko tulossa suurta nousua korkean jälkeen? Voisitte heittää analyysit tälle ei-kokeneelle sijoittajalle

  1. Game pipeline: There are currently two games in soft launch: Darkfire Heroes and Hard Head Squad. The development of these games has progressed as planned, but the games still need some further polishing to improve KPIs. In addition, there are 10 projects in different phases of development, of which three are AB games and seven new IPs.
2 tykkäystä

Ainoa negatiivinen mitä olen löytänyt raporteista on se että Dream Blastin kasvu stoppasi mainion alun jälkeen. Peli on hyvä, mutta niin rahanahne että en yhtään ihmettele. Small Town Murdersin odotuksiani parempi menestys hieman kompensoi. Osaketta on mielestäni paskan alun jälkeen jatkuvasti hinnoiteltu markkinoilla alakanttiin, mikä sinänsä ymmärrettävää, mutta se purkautunee aika varmasti joskus. Ensi vuonna tulossa Netflix sarjaa, minkä pitäis näkyä myös tuloksessa ja ei näy mielestäni mitenkään kurssissa. Toimitusjohtajan vaihtuminen lienee myös positiivinen ajuri.

4 tykkäystä

Tämä Rovio se vaan valuu ja valuu, vaikka yhtiö tekee komea tulosta ja on todella vakavarainen.
RSI 1day on tasolla 30 eli sais ostella tuon perusteella.
Tietty pelien liikevaihdot ei nyt indikoi mitää isoa nousua, mutta onhan näillä putkessä kivasti uutta.
SItten kun uusi TJ-löytyy ja astuu remmiin, niin odotan isompia uusia avauksia.
Taidan kilon-kaks ottaa ihan mielenkiinnon vuoksi, olen tällä aikaisemminkin pärjännyt.

1 tykkäys

Voisit jo antaa anteeksi IPO-lupaukset, on ne jo aika vanhoja…
Nyt tämä on päivälleen 3kk valunut tosiaan alaspäin… kaiksessa joskus tulee pohja vastaan…,
nimittäin menestyvälle peliyhtiölle P/B 2,25 on käsittämättömän vähän…
Nyt ei markkina usko roviolaisten kykyyn tehdä hittejä tai edes normi-pelejä…
Resursseja pitäisi olla, ilmeisesti luovuudesta pulaa…

Testailin noita kehitteillä olevia pelejä hieman. Darkfire oli ainut mikä oli oikeasti sen oloinen että voisi päästä julkaisuun asti. Yksi oli toimimaton ja kolmas ihan äärettömän sekava sekä neljäs AB legendslätkyntä.

Markkinahan hinnoittelee tulevaa, ei nykyistä. Se ei usko nykypelien hiipuessa uusiin peleihin. Kukapa uskoisi. Darkfire on kopio CoC Royalesta ja toinen peli CoCsta itsestään - tämä se sekava peli.

Yhdistä kolme oikein- peleissä olisi hyvä olla joku täky ja erottautuminen sekä ansaintalogiikka.

En ymmärrä kuka (miljardi) ihmistä tälläisiä pelejä pelaa ja maksaa pelin sisällä vieläpä.

Rovio on pörssin pahin arvoansa eikä se keksi rahallaan mitään käyttöä. Laiva jolla ei ollut Katin aikana eikä missään muutenkaan vaiheessa kapteenia (hallitus).

1 tykkäys

Kamux lasketteli kans kun instituutiot sitä dumppasivat. Itse ostelin tuolloin ja nyt se on omassa salkussa +120%. Rovio ollut nyt pitkään ylimyyty, niin eiköhän tämä tästä käänny. En usko että potentiaali on ihan samaa luokkaa kuin Kamuxilla mutta kyllä tästä helpot +50% vielä saa.

1 tykkäys

Sitten vähän laskelmia perään kiitos. Paljonko ja miksi sekä miten Rovion tulos kehittyy tulevat vuodet. Myös mikä arvostus pitäisi sallia ja mikä purkaisi arvostuksen. :upside_down_face::v:

Kuka vielä 2020 sijoittaa joidenkin laskelmien perusteella kun botit sut siinä pelissä kuitenkin voittaa? Tässä muutamat ajurit kumminkin joihin nojaan:

  • RSI ja Stoch molemmat madelleet hyvän Q3:n jälkeen. Osake on ylimyyty.
  • Uusia pelejä on putkessa. Sanoit niitä paskoiksi, mutta pitäisi ymmärtää että ne on vielä kehityksessä. Jos vertaat pelejä konsoli- tai pc-peleihin niin olisi syytä myös huomata että mobiiliala ei toimi samoilla säännöillä. Konsoleilla early access pelit on usein liki valmiita, mobiililla testataan KPI:t ja jos ei näytä hyvältä niin hiotaan tai sitten vedetään pois. Jokainen peli, jota pidetään kehitteillä tarkoittaa siis suomeksi sitä, että KPI:t on hyvät ja potentiaalia on.
  • Uudet julkaisut (Dream Blast ja Small Town Murders) ovat menestyneet paremmin kuin oletin. Yllä kuvaamani prosessi siis Roviolla hallussa ja luotto Rovion osaamiseen on tämän takia hyvällä pohjalla.
  • Ens vuonna Netflix sarja tuo lisensoinnista tuloja. Olettaisin että sarjaa on tulossa myös muutama kausi sen jälkeen.
  • Toimitusjohtaja vaihtumassa.
  • Paska IPO → Katkerat sijoittajat → Heikommin ostajia → Saa ostaa alennuksesta
  • Voit myös verrata muihin alan toimijoihin, mistä pitäisi selkeästi näkyä että alennuksessa on. Suomestakin löytyy vertailukohde, Next Games, joka on aivan roskalappu tähän verrattuna ja treidaa ihan eri numeroilla.
  • Analyytikoilla (OP & Nordea ainakin) osta suositus, joten joku ammatikseen laskeva ainakin saanut numeroita pyöriteltyä näiden tueksi. Mutta edelleen, numerot ei ole omaan sijoittamiseen enää hetkeen vaikuttaneet.
  • Omien osakkeiden ostot tuo myös lisäarvoa.

Positiivisia ajureita on siis mielestäni runsaasti, etenkin kun katkeroituneet kaverit vielä auttaa pitämään kurssin poissa tuulipukujen mielestä. Easy money.

5 tykkäystä

Ai ei pitäisi sijoittaa fundan perusteella? No joo tästä en jatka kyllä keskustelua enempää. Tekninen on hyvä apuväline kyllä, ei siinä.

En sanonut “paskoiksi”, vaan toimimattomaksi, sekavaksi sekä lätkynnäksi. Kyllä, ymmärrän hyvin pelien kehitysvaiheen. Se jos peliä ei kuitenkaan saa edes auki, en voi muuta kommentoida tai laskea sille kummoistakaan oletusrahavirtaa.

Yhtiöllä on paljon focusoitavaa ja karsittavaa sekä pitkäjänteistä orgaanista työtä edessään, siitä varmaan ollaan yhtä mieltä.

Oletus on että nykyisten pelien myynti laskee, ja yhtiön vanhat pelit ovat suoriutuneet vain välttävästi unelmatilanteessa. Mielestäni uusien pelien arviointi, ideoissa, toteutuksessa, aihioissa, kehityksessä on äärimmäisen mielenkiintoista ja ennustettavaa miten ja tulisiko ne menestymään. Darkfire voi hyvin olla tälläinen.

Numerot siellä kurssia pitkässä juoksussa ohjaa ja tulevat rahavirrat. Lyhyellä toki kurssia heiluttaa ja vie muut asiat näin pienivaihtoisessakin lapussa suuntaansa. Jos yhtiö pääsee kasvuun, silloin asia on eri. Jos uskoo uusien pelien tulevan kuittaamaan ja ylittämään nykyisten pelien laskevan liikevaihdon, ymmärrän tietty näkemyksen. Mielestäni yhtiöllä on enemmänkin vain todistettavaa pelien tekemisessä.

Pitääkin kaivaa nuo elokuvan myynnit jostain. Brändin elävöittäminen olisi tärkeää ja tämä tuleva toki mielenkiintoinen! Tämä hyvä pointti!

Muistaakseni Dream Blastin myynti laski nyt. Small townin myynti kyllä odotettua parempaa.

3 tykkäystä

Käyttääköhän Rovio Unitya tai Unrealia näiden mobiilipelien pelien kehityksessä?
Tuolla uudella Montrealin studiolla haetaan
https://www.artstation.com/jobs/a1N6

  • Experience with game engines (Unity, Unreal)

edit. Googlesta tietysti löytyy vastauksia. On käytetty Unitya esim. Bad Piggies Rovio Entertainment on making Bad Piggies with Unity: A Unite Nordic 2013 presentation - YouTube

3 tykkäystä

Vaikeahan tästä on muuta hyvää löytää kuin näennäinen edullisuus. Mutta se on itselleni aina kiehtovaa, ehkä tästä löytyy potentiaali näillä hinnoilla.

1 tykkäys

Halpaa ja hyvää ei yleensä ole olemassakaan. Itse ainakin mielummin sijoitan ulkopuolisista syistä dipanneisiin laatufirmoihin ja pyrin välttämään kestomörnijöitä. Toisaalta tietty mörnijätkin joskus tekevät käänteen ja jos syytä iloon on selvästi, kurssi voi lähteä kuin tykin suusta jos se on paukutettu kellariin pitkällä aikajänteellä.

Ja Rovio on kyllä tällaisesta “kellariin asti murjotusta” lapusta oiva esimerkki. Otti tuon pompun tuonne seiskan nurkille ja sen jälkeen laskenut pulkkamäkeä kuukausitolkulla eikä pohjaa tunnu oikein löytyvän.

3kk -31% :grimacing:

2 tykkäystä