Osakesijoittaminen

Rupert Resources - Maailmanluokan kultavaranto Sodankylässä

Rupert Resources on Kanadalainen kullanetsintäyhtiö, joka on hankkinut omistukseensa Sodankylässä sijaitsevan Pahtavaaran kultakaivoksen rikastamoineen.

https://rupertresources.com/fi/

Yhtiö on uskonut alueella olevan kultavarannon olevan huomattavasti suuremman, kuin aikaisemmissa tutkimuksissa on havaittu ja yhtiö on satsannut tutkimukseen suurella kädellä.
Nyt uusista löydöksistä on julkaistu esimakua, mutta tutkimuskairaukset jatkuvat edelleen kiivaasti, tarkoituksena selvittää uusien löydöksien laajuus ja päivittää kultavarantoarviota.
Kittilässä toimiva Euroopan suurin kultakaivos Agnico Eaglen Suurikuusikko sijaitsee samalla vihreäkivivyöhykkeellä, kuin nykyinen löytö.
Agnico Eagle hankki omistukseensa Rupert Resoursesin osakekannasta 14,9%.

Tässä toimitusjohtan mietteitä löydöstä ja jatkotutkimuksista.

ja tässä tieto Rupert Lapland hankkeesta yleensä

3 tykkäystä

Tässä vielä lisää löydöksestä.

Onnistuin näköjään laittaamaan tämän ketjun “luokittelematon”- osioon, kun oikea paikka olisi ollut “osakkeet”.
Saakohan sen siirrettyä sinne jollain konstilla.

1 tykkäys

Toi 3,9miljoonaa unssia on kyllä hieno lähtölaukaus tuolle alueelle. Toivottavasti nuo Rupertti, aurion ja firefoxi poraa vielä jonkun kymmentä miljoonaa unssia lisää, niin saadaan kunnon maailman luokan esiintymä tuonne lappiin.

1 tykkäys

Agnico Eaglen sivuilta lueskelin Suurikuusikon kaivoksen perustamisesta ja sieltä seuraava lainaus.

“2011:Vuoden lopussa Kittilä on 5,2 miljoonan unssin todetuilla ja todennäköisillä malmivarannoillaan Agnico-Eaglen suurin kultaesiintymä.”

Rupertin 3,95 miljoonan unssin löydös ei tässä mittakaavassa ole mitenkään pieni.
Kittilän kaivos on kuitenkin euroopan suurin kultakaivos.

Ja se on vasta alkusoitto.

Tuossa ceo puhuu seitsemän minuutin kohdalla siitä että toi 3,9milj. unssia on vaan ensinmäinen osittainen arvio pelkästään ikkarin esiintymän kokoluokasta ja ne meinaa porata sitäkin vielä useamman tuhat metriä.

Ensimmäinen alustava mineraalivarantoarvio Ikkarin esiintymälle on 49 miljoonaa tonnia pitoisuudella 2.5 g/t, 3.9 miljoonaa unssia (Kts. Taulukko 1.) Tämä mineraalivarantoarvio perustuu yli 36 000 m kairausmetrin tuloksiin, jotka on kairattu kesäkuun loppuun mennessä.

Aikataulu – Ensimmäisistä lupaavista kairauslävistyksistä usean miljoonan unssin ensimmäiseen varantoarvioon kului aikaa vähemmän kuin 18 kuukautta.

Hyvälaatuinen esiintymä – Yhtenäinen esiintymä, jossa esiintyy leveitä, yhtenäisiä kultamineralisoituneita vyöhykkeitä.

Tarkoitus kairata vielä yli 28 000 m vuoden 2021 aikana. 62 000 m kairausta suunniteltu vuodelle 2022. 60 % kairauksesta kohdennettu Ikkarin esiintymään, tavoitteena tarkentaa ja kasvattaa Ikkarin mineraalivarantoja, lisäksi kairataan alueellisessa malminetsinnässä.

Varantojen kasvun mahdollisuus - esiintymän rajoja ei tiedetä pituus eikä syvyyssuunnassa.

Potentiaalia korkeille pitoisuuksille – Täydennyskairauksessa (tuloksia ei sisällytetty varantoarvioon), 122.3 m lävistys pitoisuudella 5,4 g/t Au reiässä 121070, alkaen 241.7 m syvyydestä, sisältäen 11 m lävistyksen pitoisuudella 16.9 g/t, alkaen 286m syvyydestä, sekä 10 m lävistyksen pitoisuudella 10.6 g/t alkaen 322 m syvyydestä.

Päivitetty mineraalivarantoarvio (MRE) sekä alustava kannattavuus tarkastelu (PEA) suunnitteilla vuoden 2022 puoliväliin.

Voisi olettaa, että nuo kairausmetrit antaa vielä vielä aika paljon lisäunsseja seuraavaan päivitykseen.

1 tykkäys

Rupert Resourcehan on tutkinut Pahtavaaran kaivoksen jäljellä olevat malmivarat ja niitä löytyy 0,47 miljoonaa unssia.

Koko kaivoksen historian aikana sieltä on saatu kultaa 0,35 miljoonaa unssia, eli ihan hyvä potti on vielä odottamassa sielläkin.

Aikaisemmat toimijat eivät olleet tehneet kartoitutyötä kunnolla, joten siistä syystä RR sai järjestelmällisellä kartoituksella aikamoisen päivityksen varantoon.

Tässä toimitusjohtajan haastattelu tulevaisuuden suunnitelmista.
Aika hyviä asioita sijoittajan näkökulmasta, mm. käteistä löytyy 55 miljoonaa Kanadan dollaria, jolla katetaan etsintä- ja muita kuluja vuoden 2023 loppuun.

Tässä esiintymässä kulta on ilmeisesti mahdollista rikastaa matalapäästöisellä tavalla. Esiintymässä on jatkuvia kultapitoisuuksia ja se on yhtenäinen. Tämän myötä mahdollisen kaivoksen hiilidioksidipäästöt jäisivät selvästi alle teollisuuden keskiarvon mikä on enemmän kuin hyvä asia yhtiölle.

2 tykkäystä

Muistaakseni testeissä päästiin rikastusprosessissa kaksoijauhatuksella jopa 99,5% saantoon. Pahtavaaran rikastamolla on myös kaikki valmiina tuotantoa varten. Koneet on huollettu ja luvat kunnossa, joten toiminta voidaan polkaista käyntiin milloin vain.