Rush Factory - Tuplaako uusi tapahtumakonsepti tuloksen?

Mitäs olette tästä mieltä?
Itsellä pisti aika pahasti silmään, kun yhtiöesittely tilaisuudessa on juontajana Jaakko Saariluoma ja “Lisäksi lavalla esiintyy Suomen ykkösartisteja”. Olettaisin ettei paikalla ole kovinkaan paljoa kunnon sijoittajia vaan enemmänkin tuulipuku kansaa ja ohi kulkijoita sillä järjestetäänhän tämä tapahtuma narinkkatorilla. (Jota pidän myös hieman outona paikka valintana)
Muutenkaan tämä koko yhtiön liiketoimintamalli ei ole kovinkaan vakaalla pohjalla, ja muutenkin omasta mielestäni liian aikainen listautuminen,sillä yhtiön liikevaihtokin on vain 4 miljoonaa eikä mitään äkillistä kasvua ole odotettavissa.

4 tykkäystä

Nyt on ison maailman meininkiä. 4 miljoonan liikevaihdolla kavereilla on oikein autonkuljettajat ja kaikkea. :joy:

Jännityksellä odotan lukuja ja valuaatiota. :grin:

6 tykkäystä

Jos tää pääsee pörssiin asti, niin ollaan kyllä nousukauden loppusuoralla :confused: Sinäänsä ihan hauska konsepti ja monipuolisuus tekisi hyvää myös pörssille…

3 tykkäystä

Eikös ne aina toitota, että First North ei ole pörssi. :wink:

2 tykkäystä

Liikevaihto ja tulos laskeva, mutta arvostus on lähemmäs 11 miljoonaa. Kassaan toki saadan 3 miljoonaa rahaa ja lock upit loppuuu 6kk, 12kk ja 18 kk kohdalla, tiettyjen prosenttien mukaisesti. Itse pidän enemmän Titaniumin 5 vuoden lock upeista… H1:lle ei ole laitettu vertailua ollenkaan viime vuodesta. Yksi kaiffari omista annin jälkeenkin yli puolet osakkeista. En nyt jaksa tarkemmin lisatutumisesitettä lukea, mutta lyhytaikainen vieras pääoma yli miljoonan vaikuttaa vähän oudolta ja pitkää ei ole yhtään. EV\EBITDA nyt ei mikään katastrofi ole, mutta jäädän kattelemaan.

Ei jatkoon, mutta eiköhän ne tämän listaa, vaikka ei mukaan lähtisi kuin ankkurit…

Indereskin on päättänyt skipata tämän annin buustauksen? :wink:

5 tykkäystä

Mä vähän pelkään et tää listautuminen kaatuu. Smile joka oli kasvava ja stabiili yhtiökin sai pakit. Toivottavasti silti pääsee pörssiin, sillä kuten Emmainen sanoi, niin monipuolisuus pörssissä tekee hyvää.

Tällainen viestintä sijoittajille listautumisvaiheessa saattaa back firee rajusti jos menee yksikin asia pieleen, jos yhtiö siis pörssiin asti pääsee… Tulee mieleen Rovion ja Next Gamesin bilelistautumiset.

10 tykkäystä

Terve,

Yhtiöesitteen sivulla 54 on avattu vähän tarkemmin taseen sisältöä. Meidän liiketoiminnan luonteesta johtuen lyhytaikaisessa vieraassa pääomassa on kesken kautta asiakkaiden ostamista lipuista koostuvia ennakkomaksuja.

Yhtiöesitteestä:
Rush Factoryn lyhytaikainen vieras pääoma koostuu pääasiassa saaduista ennakoista 685 tuhatta euroa ja siirtoveloista 190 tuhatta euroa. Ennakkomaksut koostuvat vielä järjestämättä olevien tapahtumien lipunmyynnistä kirjatuista ennakkomaksuista. Siirtovelat koostuvat pääosin palkkajaksotuksista sekä jaksotetuista tuloveroveloista. Ostovelat on maksettu ajallaan eikä Yhtiöllä ole merkittäviä erääntyneitä ostovelkoja. Muut korottomat velat koostuvat enimmäkseen kausiveroista.

Terveisin,
Mika Metsämäki / Kaupallinen johtaja, Rush Factory Oyj

12 tykkäystä

Tervetuloa tänne foorumille! Kiva nähdä myös yhtiön edustajia meidän sijoittajien keskuudessa. Nähdään Narinkkatorilla ja toivottavasti listautumisenne onnistuu! :slight_smile:

6 tykkäystä

Kiva että on yhtiön edustaja paikalla. Tuleeko tästä Inderesin kanssa joku video tai raportti annista? Helpottaisi kovasti kun ei pääse paikan päälle Helsinkiin!

2 tykkäystä

Huomisen tilaisuuden jälkeen meidän sivuille tulee esittelyvideo ja myös mahdollisuus kysyä yhtiön johdolta kysymyksiä mikäli jokin jää vielä askarruttamaan.

7 tykkäystä

Luin että annin rahoja käyttäisitte tuotekonseptien kehittämiseen. Millainen on tyypillinen roadmap kun konsepteja kehitetään. Paljon on mennyt kuluja viimeisten tapahtumakonseptien kehittämiseen? Ja millainen on roadmapin aikataulu tyypillisesti? Haluisin hahmottaa tuon tulevan vuoden luonne. @Metsamika

4 tykkäystä

Teidän sivuilla lukee että “osakeanti on vähintäänkin maltillisesti hinnoiteltu”, Voisko tätä vähän avata. Aika rohkea väite.

4 tykkäystä

Roskarallin huipentuma. Se, että tällaisia firmoja listautuu, on nousukauden lopun aikojen merkki.

Mukava nähdä itse yhtiökin täällä kommentoimassa! Ihmettelin itsekin yhtiön omaa aika rohkeaa kommenttia annin hinnoittelusta.

Ajatus nousukauden lopusta tulee varmaan mieleen monelle (kuten mobiilipeliyhtiöiden ipoissa kävi) mutta yritetään silti pitää täällä keskustelu ja argumentointi asiallisena. Jos ammutaan jokin keissi alas, niin tehdään se faktoilla ja hyvillä argumenteilla, kiitos!

11 tykkäystä

Sama voisi päteä myös toiseen suuntaan. Hehkuttaminen on turhaa, jos ei ole mitään todellista pohjaa. Jos listautujan mainonta pyrkii vetoamaan nimenomaan tuulipukukansaan, niin on hivenen syytäkin kritisoida.

8 tykkäystä

Hei @Metsamika

En löytänyt videota mistään vaikka yritin etsiä. Voitko linkata sen? Nimimerkillä: kiinnostunut IPOsta.

2 tykkäystä

Karo Hämäläisen Twitteristä löytyy filmiä tapahtumasta. Ihan putkeen ei tainnut mennä. Olisihan se tietysti kiva saada vaihdettavaksi vähän erilaisia yhtiöitä, mutta ei nyt kauhean vahvalta näytä…

1 tykkäys

Yhtiön puolustukseksi toi tapahtuma tais kyl alkaa vasta 17:00 ja toi Twittervideo tuli päivällä kun tilaisuus ei ollut vielä alkanut. En kyl tiiä oliks silloin 17:00kaan kyl ketään :joy:

1 tykkäys

Juu, no onhan se kiva, että on happeningiä… :wink: Näiden pikku puljujen kyllä oikeasti pitäisi sitoutua näihin juttuihin jollain 5 vuoden lock upeilla, kun nyt vähän haisee, että yritetään tehdä jotain IT-buumi settiä ja ottaa massit pois, sillä mikä into noita lock uppeja on 6 kk, 12 kk ja 18 kk aikana lopetella, jos uskoo yhtiöön ja sen kasvuun?

Jos itse listaisin jotain, niin laittaisin itelleni 10 vuoden lock upin, ei sen puoleen, voihan tässä länträtä omistusta kaikenlaisilla veiveilläkin, kun omistaa yhtiöstä siltikin vielä suurimmman osan, mutta vähän enemmän luottamusta herättäisi. Ei kai kukaan nyt luullutkaan, että vanhat omistajat pystyy 6 kk jälkeen iskemään kaikki laput laitaan ilman, että lapun arvo painuu nollaan?

Ihan loppuun asti ei olla suunniteltu tätä touhua.

Mahtoikohan liksat olla jäädytetty jollekin tietylle tasolle ja millä tasolla ne oli, kuten Titaniumin sankareilla? Ei sen puoleen, ei ole vieläkään selvinnyt heidän Investium oston järkevyys ja tuo tolkuton hinta. No vähän pakkorako taisi olla, kun UB osti Suomen pankkiiriliikkeen cowboyt. Onko Inderes jossain vaiheessa kysellyt tuosta kaupasta Titaniumin väeltä ja saanut jotain kunnollisia vastauksia, ei sellaista poliittista kiertelyä ja kaartelua?

2 tykkäystä