Sähkönmyyntisopimukset ja niiden hinnat

Kertokaas joku PKS priiman käyttäjä että miten tuo hintakiinnitys lopulta toimii? Jos nyt kiinnittäisin kuvitteellisen hinnan vaikka 7c/kWh loka-joulukuu2024 niin onko hinta sitten kuin määräaikainen sopimus ja tasan 7c/kWh? Vai lisätäänkö hintaan jokin mystinen kulutus vaikutus? Itsellä ei mahdollisuutta ohjata kulutusta yölle halvempiin tunteihin ja ihmetellä pörssi sähkön hintaa talvella joka päivä kulutusvaikuksen optimoimiseksi.

Oma sähköyhtiö tarjoaa 2 vuoden määräaikaista 7,99c/kwh

Ens kuussa muutto ja uusi sähkösopimus edessä. Mistähän tällä hetkellä halvin pörssisähkö? Noita vertailu sivuja kun katselee niin ei niihin taida kaikkia firmoja tulla esille :thinking: vähän jo mietin tota Lumme energian kiinteää sopparia mutta taitaa olla kesäksi järkevämpi pysyä vielä pörssissä. Ainakin Nordic Green energy tarjoaa ihan ok hinnalla, hyi kuinka on noidenki marginaalit yms nousseet… :face_with_peeking_eye:

Tohon seitsemään senttiin tulee lisää marginaali 0,45c/kWh ja siihen vaikuttaa kulutusvaikutus mistä puhuit.

Jos kiinnität hinnan 100% niin se toimii ikään kuin määräaikainen sopimus, hinta vaihtelee vain kulutusvaikutuksen takia suuntaan tai toiseen

Tässä on toteutuneet kulutusvaikutukset Pks:n sopparilla. Kiinnitysosuus 100%. Maalämpöpumppu ajastettu astetta alemmaksi arkisin klo 7-14, kun torppa on tyhjillään. Ei muita säätöjä.

Syyskuu 0,072 snt/kWh
Lokakuu 0,247 snt/kWh
Marraskuu -0,615 snt/kWh
Joulukuu 0,495 snt/kWh
Tammikuu 1,717 snt/kWh
Helmikuu 0,635 snt/kWh
Maaliskuu 0,234 snt/kWh

7 tykkäystä

Helenin 2v määräaikainen tulee vihdoin päätökseen 30.6. Tarjosivat jatkoksi uutta 2v määräaikaista Perusmaksu: 3,99 €/kk ja 7,99c/kWh

Ajattelin kuitenkin vaihtaa ellei sieltä tule parempaa vastatarjousta. Vuosikulutus kerrostalo yksiössä viime vuonna 960,1kWh. Vaihtoehtoina

  1. Väre 6kk Määräaikainen Välkky-sähkö. Perusmaksu 3,98 €/kk (Ensimmäinen kk veloituksetta) ja 6,93 snt/kWh +/- kulutusvaikutus

  2. Vattenfall Tuntisähkö Mix. Perusmaksu: 4,95€/kk (Kuusi kk veloituksetta) ja Spot-hinta + 0,50 snt/kWh

Ei kannata oikeasti ihan hirveästi uhrata aikaa näiden pohtimiseen. Sinulla menee vajaat kahdeksan kymppiä vuodessa sähköön tuolla helenin sopimuksella plus perusmaksut. Kyttäämällä ja etsimällä halvempaa säästät ehkä parisen euroa vuodessa

Päihittää toki aina hesulin tuotot :innocent:

58 tykkäystä

Lumme mainostaa että tämän viikonlopun 6kk tarjous 5,96 snt/kWh. Aloitus max.1kk päähän.

5 tykkäystä

28 vrk:n keskihinta on nyt 5,89 c/kWh ja asiantuntijat juttelevat, että pörssihinta tulisi laskemaan seuraavan puolen vuoden aikana. Niinhän hintavaihtelu on mennyt iät ja ajat, että kesällä on halvinta.

Lähde: sahko.tk

12 tykkäystä

Seuraavat kuukaudet tulevat olemaan väistämättäkin halpoja, kun kevät tulvat tulevat niin Ruotsissa kuin Suomessa tulevat laskemaan sähhköhintaa aina kesäkuuhun asti. Voi vain kuvitella mikä olisi esim. tämän päivän spot-hinnat, jos OL3 olisi käytössä.

9 tykkäystä

Lisäksi Estlink 2 pois käytöstä elokuun loppuun saakka. Yleensä sähkönsiirtosuunta on Suomesta Viroon päin etenkin kesällä, joten laskee sähkön hintaa Suomessa.

7 tykkäystä

Itselläni umpeutuu ensi kuun lopussa keravan energian kk-maksuton pörssisähkösopimus ja nyt haussa vastaavaa tarjousta, eli pörssisähkösopimus ja kk-maksu 0€. Onko jollain tullut vastaan tällaisia tarjouksia nyt lähiaikoina?

Vattenfall tarjosi ainakin juuri tällaista, itsekin siihen vaihdoin.

1 tykkäys

Ei näytä enää olevan mitään tarjousta siellä ja tuo normaali sopimus on kyllä yksi suolaisimmista tuolla hinnalla mitä on tarjolla :smiley:

Lidl Plus sovelluksen kumppanietujen kautta pystyy ainakin tuon 6kk perusmaksuttoman pörssisähkön hyödyntämään :+1:

8 tykkäystä

Tämä Vattenfall tuntisähkö mix on hyvä diili (6kk ajan), itselläkin siis tuo. :+1:

Aalto energia lähestyi kaveria tämmösellä, kerkes pari kuukautta olla sopimus :laughing:

Edit itselläni PKS priima…tutustumisen arvoinen jos hinnankiinnitykset kiinnostaa.

9 tykkäystä

Näyttäisi olevan pieni kartellin poikanen pystyssä, kaikki nostamassa perusmaksua viiden euron tuntumaan ja pörssisähkön marginaalia hilataan ylöspäin.

Helen pisti juuri kirjeellä pörssisähkön hinnanmuutoksista. 1.6 alkaen

Perusmaksu

3,93€ → 4,90€

Marginaali

0,38c → 0,48c

Rapeaa on inflaatio. Seuraavaa tarjoajaa haussa…

31 tykkäystä

Tällä vauhdilla ei mene kauan kun marginaali on yhtä iso kuin ennen oli sähkön hinta :joy:

11 tykkäystä

No on se vielä lähempänä 10% hinnasta hyvinäkin päivinä. Puoli senttiä vs. viisi senttiä/kWh. Mutta eiköhän tässä haluta vähän yrittää potkia porukkaa takaisin maksamaan ylihintaisia kiinteitä soppareita. Liian moni keksi että hei kiinteät hinnat ovatkin yllättävän huono diili kun asiaa laskee ja seuraa.

13 tykkäystä

Huomasin mainion keinon “kilpailuttaa” sähköyhtiöitä: Googlailin kännykällä sähkön kilpailutussivustoja, ja kun samassa kännykässä oli Instagram ja Facebook auki, kohta alkoi postausvirrassa välkkyä sähköyhtöiden tarjouksia. Nyt on pörssisähkö loppuvuodeksi Omavoimalta 0,95 euron kk-maksulla ja 0,45 sentin marginaalilla. Maininnanarvoista on vielä, että Omavoiman tarjoushintaa ei löytynyt miltään katsomaltani kilpailutussivustolta.
Oomin edustaja soitti vielä perään ja ihmetteli, miksi halusit vaihtaa yhtiötä (he kun nostivat marginaalia vain vähän päälle 100%…). Oomi yritti sitten hätäkakkana tarjota kiinteätä 24 kk sopimusta 9 sentin kk-hintaan, vaikka kilpailijoilta on tullut jo 7 sentin luokkaa olevia vastaavia tarjouksia.

19 tykkäystä