Salkkujen tuotto-%

IMG_20210511_201346

Mamman salkku Viiden vuoden ajan jaksolla +281,54%. En tiedä pärjääkö palstalle, mutta indeksi ainakin voitettu ( kuvassa vertailu indeksinä OMX helsinki GI,sisälten osingot) verrattuna kaikkiin maailman rahastoihiin niin rahastoista 0,004% voittaa mamman salkun eli ei vielä aiheuta jee olen n:o uno😁.

11 tykkäystä

Aikamoista pyllymäkeä ollu viimeset 3kk… Ja jos jotakuta kiinnostaa, niin teknoahan löytyy, tietenkin.
Voi voi.

47 tykkäystä

Salkkujen tilanne ennen huomisia osakeostoja.
ps.vielä ehdit äänestää kansansalkkuun tulevaa osaketta.

26 tykkäystä

YTD lipsahti yhdessä salkussa niukasti miinukselle. Eikun plussalle. Eikun siinähän se on kiikunkaakun mutta mitenhän tätä pitäisi lukea?
image

10 tykkäystä

Kuullostaa Nordnet-matematiikalta… :smiley:

(arvaus; paljon ei-eur lappuja, valuuttakursseista tullut plussaa, ilman niitä olis miinuksella?)

6 tykkäystä

Nordnet laskee TWR-tuoton, joka ei huomioi pääoman lisäystä. Minullakin OST on kokonaisuudessaan n. 12 % plussalla. Omaa pääomaa aika tasan 20k, kokonaisarvo 31500. Joku yksinkertaisempi voisi väittää, että tuotto on n. 50 % :slight_smile:

Ja nämä lukemathan johtuvat siitä, että laitoin pienen summan OST:lle juuri ennen korona-dippiä ja salkku oli hetken -40 %. Sieltä on melkein tuplattu alkupääomaa huomattavasti isommalla summalla, jolloin päästään tuohon +12.

13 tykkäystä

Noin - 7,00%

Pakottavista ja yllättävistä raha tarpeista johtuen jouduin realisoimaan kaikki voitolla olevat laput

Pakkasella olevat jäi, ans kattoo koska nousee plussille😥

5 tykkäystä

Kyllä, juuri näin. Täsmenennyksenä voisi sanoa vielä, että TWR ei huomioi talletuksia tai nostoja, jolloin vertailu rahastoihin tai pörssin yleisindeksiin mahdollistuu. Muutoinhan tuottoprosentti ei kerro ”todellisesta” pärjäämisestä. Eliminoimalla rahavirtojen vaikutus nähdään mielestäni realistisin/todenmukaisin kehitys. Yksityissijoittajallehan monesti rahasto tai indeksi on se lähin vertailukohta, jota vastaan ”taistellaan”.

Asiasta oli vähän aikaa sitten Inderesin Q&A:ssa.

Tässä @Verneri_Pulkkinen vastaus aihetta sivuavaan kysymykseen:

9 tykkäystä

Pääosin mummosalkku, jossa ei tavoitellakaan maksimituottoja lottokunpongeilla. Vuodessa +400 000 euroa, tämänkin vuoden alusta reilusti plusssalla:


Pörssisijoitusten lisäksi noin 300 000 euroa erilaisissa kiinteistösijoituksissa.

98 tykkäystä

Superg:llä mukava salkku, perässä tullaan.

Vähän on alas tultu huipulta täällä, mutta kärvistellen eteenpäin.

31 tykkäystä

Täälläkin on tullut takkiin ja mandatumin aot+ost ytd alle 60%. Aot kerkee jo käydä yli 70% mutta on nyt reippaat 65%… Kun noita kasvuja ja teknoja kiusataan…

Toisaalta tuo nasdaq 100 on jäänyt kauemmas.

Harviaakin ostin lisää, niin laski.

Ei voi kuin tyytyväinen ja kiitollinen olla. Ajattelin pysyä strategiassa, tällä hetkellä käteisen määrä on suuri.

29 tykkäystä

Omat, puolison ja lasten salkut ja rahastot yhteensä 1 332 144 euroa.
Kiinteistösijoituksia löytyy n. 800 000 arvosta ja näiden ROE 6,2 % verojen jälkeen.

Isoin salkku 573 712 euroa ja ATH:sta on tultu alas n. 7 %.

67 tykkäystä

OPssa olevien sijoituksien kasvuprosentti viikonlopulta. :face_with_hand_over_mouth:

15 tykkäystä

Nytkun sitä voivottelee päivittäin näitä kamalia aikoja pörssissä, kun hyvät firmat vain laskevat ja laskevat, ja sijoittajille (lue: minulle) muistuu mieleen, että pörssissä on myös punaisia päiviä, on hyvä tehdä lyhyt reflektointi menneestä.

Viikon saldona on salkut noin -10%. Niin käsittämättömältä ja epäreilulta kuin se tuntuukin, pitäisi pitää mielessä, että YTD graafi näyttää edelleen tältä:

Yhä edelleen YTD on siis tajuttomat rapiat 40%, eli alas saadaan tulla todella paljon, että edes kehtaisi valittaa “heikosta” tuotosta. Ja ei. Salkku ei sisällä yhtään hubbabubba osaketta, vaan Helsingin pörssin (laatu)kasvufirmoja + Ruotsin ihmeet EVO ja Smart Eye.

Tuntuu ihan uskomattomalta, miten kurssinousu/-laskut hämärtyvät ajan saatossa. +10% viikko tuntuu siltä, “kuin näin tän kuuluukin mennä” ja vastaavasti nyt viikko on kulunut pakkomielteisenä futuurihuru-ukkona, että tiedän millon pitää myydä (en myy), ettei häviä kaikkea. Helvetin hyvää treeniä pääkopalle.

OST on avattu huijaten vasta maaliskuussa 2020, eli siellä ei koronadippi näy. Salkku siis reilu vuodessa “vain” +250%. Tuntuu siis kohtuuttomalta, että noin hienon osakepoiminnan ja onnistumisen jälkeen markkina on sitä mieltä, että se voi viikossa viedä tuon 10%…

Uudestaan luettuna viestini on melkoinen tajunnanvirtaus, mutta annan sen olla, niin siihen on parempi palata taas vihreänä kesäpäivänä. :sunglasses:

38 tykkäystä

Ensimmäinen vuosi sijoittajana takana. Alun vaikeuksista huolimatta huomasin välittömästi aloitettuani kuinka paljon potentiaalia rahojen sijoittamisella todellisuudessa on. Nousee heittämällä yhdeksi parhaimmaksi päätökseksi elämässä. Riskitkään ei pelota kun on nuori ja rahoille ei mitään varsinaista käyttötarkoitusta vielä ole.

48 tykkäystä

Sporttisimmalla salkulla ytd 70%+ rikki tänään ja aot+ost yli 65%

Yhdessä 25%+

Pääsalkku, hyvin mennyt qt voimalla.

Jipoii! :sweat_smile::pray:

Ost “mörnii” perästä.

27 tykkäystä

Lyhyt vertailu

Oma salkku OMXH Nasdaq
2020 alku 100 100 100
nyt 157 146 159

Täysin tavoitteessa, reiluin vertailukurssi olisi OMXH+Nasdaq yhdistelmä. Kauheesti aikaa toki palanut siihen minkä olisi saavuttanut rahastopoiminnalla. Lainaan tota termiä että tässä on kanssa Mummosalkku, osinkoa grindaava sellainen.

Pienellä salkulla mennään ylläpostattuihin nähden, mutta kuitenkin siinä määrin vuosien varrella peli muuttunut ettei halua salkkuun enää runsaasti indeksiä syvempiä kyykkyjä. Absoluuttiset tiputukset rahamääränä tuntuu niin pahalta.

edit: ehkä sen verran täsmennän, että olin aika 0% → 100% osakkeisiin tossa koronadipin aikoihin, että vertailu on “omat koronapoiminnat” vs “mitä jos olisin ostanut kerralla vain indeksiä”. Perinteinen kk-rahastosäästäminen olisi toki hieman hävinnyt koska dippi oli niin nopea ja valuaatioiden palautuminen yllätti kaikki

10 tykkäystä

Kova on Viljo. Itselläni “vaivoin” 45 % rikki. Kauankohan kestää ennen kuin taas tottuu normaalituottoihin. Tuottojen ollessa tässä kohtaa vuotta +/- 4%, voi alkaa salkkujen seuraaminen olla TV:n virityskuvan katsomiseen verrannollista sykähdyttävää touhua.

14 tykkäystä

Täällä kanssa Nordnetin salkut +45% YTD, seuraavaa hyppyä Orocon suunnalta odottaen.

16 tykkäystä

Näitä päiviä kun :beer: availlaan laiturissa jo klo 10.20.


kuva

66 tykkäystä