Salkkujen tuotto-%

Arvaa ostinko sitä joulukuussa, mutta vaihtu aika nopeasti Harviaan :joy::see_no_evil: Oppinut tästä sen, että salkkua ei tarvi muljata joka viikko tai edes joka kuukausi :slightly_smiling_face:

16 tykkäystä

Uskomattomia tuottoja porukalla. Luulin että oma 67% vuodessa on hyvin vedetty, mutta eihän se ole poika mithään!

Tosin puolustuksekseni täytyy sanoa että nousu on tehty arvomörnijöillä ja hyvillä osingon maksajilla. Jospa ne arvo-osakkeetkin nousisivat vielä joskus oikein kunnolla :slight_smile:

14 tykkäystä

On kyllä kovia tuottoja ihmisillä. Itse olen sijoittamista harrastanut kohta puolivuosisataa ja tämä on yksi parhaita puolivuotisia. Olen tähänkin hyvin tyytyväinen. Onneksi olkoon teille tietäjille ja ennustajille hurjista tuotoista! Pitäkää sama taso yllä💪

28 tykkäystä

Kuun vaihteessa tuli 4 vuotta täyteen sijoitusmaailmaan tutustumisesta ja AOT:n perustamisesta, niin laitetaas ensimmäinen viestikin tänne viimein.

Alun 1,5v meni pari pinnaa pakkasella, 2019 32% tuotto, 2020 69% ja alla tämän vuoden AOT:n ja OST:n yhdistetty YTD:
image

Harmittaa toki välillä, että olisipa aloittanut tämän homman 10v aiemmin, niin olisi tästä parin viime vuoden rallista saanut euroissa paremman hyödyn irti. Noh… ikää mittarissa nyt 36v niin vielähän tässä ehtii, jos hengissä pysyy.

Samalla kun näistä useamman kymmenen prosentin vuosituotoista meinaa sokaistua, joutuu muistuttelemaan itseään, ettei tämmöinen homma tule jatkumaan, ellei nyt ihan älytön pulla käy osakevalinnoissa koko ajan. Lisäksi on muistettava olla rehellinen siitä, että omilla taidoilla on ollut hyvin vähän tekemistä hyvien tuottojen kanssa. Inderesin videot, analyysit ja foorumi ovat olleet todella isossa roolissa siinä, mitä salkkuun on päätynyt. Kiitos teille!

29 tykkäystä

salkku

Kiinnostuin sijoittamisesta tammikuussa ensiasunnon hankinna ja esikoisen syntymän jälkeen. Avasin OST:in maaliskuussa ja nakkasin säästötilin jämät sinne. Sitä on nyt pitkäjänteisesti tarkoitus täyttää kuukausittain palkasta säästämällä.

Ensimmäiset osakkeet(Harvia) ostin salkkuuni 5.3.2021. Osakepoimintaa nyt siis takana 5kk. Matkaan on mahtunut niin hyviä kuin huonoja osakepoimintoja, aloittelijan intoa ja malttamattomuutta, turhia myyntejä ja paljon veivailua. Nyt alkujännityksen/innostuksen hieman laannuttua, mentaliteetti on kääntymässä enemmän hyvien yhtiöiden holdaukseen ja positioiden kasvatukseen tarinan edetessä oikeaan suuntaan.

Tuottoon olen enemmän kuin tyytyväinen ja täytyykin nyt nostaa hattua ja kiittää Inderesiä ja inderesin foorumin väkeä valtavasta määrästä tietoa mitä tänne jaetaan päivittäin. Loistavia sijoituskohteita olisi ilman tätä foorumia jäänyt löytymättä. Toivottavasti juna puksuttaa eteenpäin jatkossakin. Päivitellään tilannetta uudelleen kun vuosipäivä koittaa maaliskuussa.

22 tykkäystä

Leppoisasti on sujunut vuosi tähän asti. Nyt lähinnä suomiosakkeita ja veivailen sekä kotiuttelen voittoja aika usein.

31 tykkäystä

@Kihtigonzales salkkujen tuotot kuulunee paremmin ehkä tähän ketjuun :slight_smile:

3 tykkäystä

Hommat jatkuu ja laulu soi.

54 tykkäystä

Oma tuottokäyrä näyttää hyvin, kuinka isot bileet viime vuoden lopulle ja tämän vuoden alulle saatiinkaan. Sitten myös se, että kuinka paljon ollaan alas tultu. Pakko silti olla tyytyväinen tuottoon. Onneksi myi vuoden alussa Plugit pois hyvällä tuotolla, niin jäi sentään käteistä millä ostaa lisää lappuja. Kyllä näissä karkeloissa herkästi todellisuudentaju katoaa, ei tälläiset tuotot mitenkään ole normaalia. Tavoitteena olisi kuitenkincpäästä vuoden 2024 loppuun mennessä yli tuon korkeimman piikin, isot tavoitteet täytyy olla :laughing: Täytyy vain osakepoiminnat osua nappiin. Eipä tässä eläkkeelle jäädä silti, vaikka mitä kävisi, mutta tavoitteena on rahoittaa opiskelujen jälkeen talon rakennusta tai vanhan ostoa. Pikkurahoilla pelaillaan foorumin isoihin poikiin verrattuna. :slightly_smiling_face:

18 tykkäystä

Kiitos rakas salkku, sinua tulee ikävä. Tänään lähtee AOT-tilit tyhjäksi ja sitten miettimään tilalle OST:n perustamista. Siirryn opintovapaalle nyt ensi kuussa, joten nyt joutui tekemään tämän veivauksen. Kuluvan vuoden aikana myyty Qt, raskain mielin. Näillä maksoin ihan kaikki velat pois. Technotree ja Valmet veivit meni ensin Harvian ostoon (yhteensä n. 40% tuottoa., nyt Harvian myynnin jälkeen).

Nyt myyty ja myyn vielä tänään muun muassa Revenio, Harvia, Sampo, Orthex, Volvo, Stag, PepsiCo, A&T, AbbVie, J&J ja 3M.

YTD 54,92 ja viimeisen kolmen vuoden tuotto heittelee siellä 200% paikkeilla. Vaikea on luopua näistä sijoituksista, mutta nyt on mukava sitten pähkäillä miten pääomaa käyttää ja sen lisäksi saa vielä täydet opintolainat käyttöön, mikä on kiva lisäbonus sijoittamiseen.

26 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen jakoi tänään aamukatsauksessa tämän JP Morganin raportin jossa kerrottiin miten keskimääräinen sijoittaja markkinoilla pärjää. Kiitos Verneri.

Aika murheellinen näky. Olen asettanut omille sijoituksilleni 10 % tuottovaatimuksen, joten omalta osaltani on mielekästä verrata toteutunutta tuottoa (Osakekohtaiset tulokset, EPS) investoituun pääomaan. Tässä on kaksi vaihtoehtoa käyttääkö nimittäjässä ostohintoja vai markkinahintoja. Ostohinnalle laskettuna EPS-tuotto on 8,1 %. Olen ollut pääosin oikeassa yhtiöiden tuloksentekokyvyn suhteen tämän 1½ vuoden otannalla. 40 % painoon osakesalkussa kivunnut Macy’s ei yltänyt viimeiseltä 12kk:lta positiiviseen tulokseen (merkitsin negatiivisen nollaksi), mutta jahka rupeaa tulosta tekemään niin EPS-tuotot kasvavat noin 75 % ja salkun tuotoksi tulisi 14,2 % ostohinnoille laskettuna.

Tämä ei kuitenkaan ole koko totuus. Jos lasketaan EPS-tuotto ja jaetaan se kokonaispääomalla osakkeiden markkina-arvoin, kokonaispääoman tuotto jää tosiaan vain 2,7 %:iin. Tässäkään ei ole huomioitu mahdollisesti maksettavien osinkojen osinkoveroa. Onneksi voitan sentään inflaation. Nyt on vaikea löytää enää tuottovaatimuksen täyttäviä kohteita. Vaikein asia tässä on juuri tuo paljon mainostettu geometrinen kasvu. Tienaa ensimmäisenä vuotena 10 % mutta sitten pitäisi jo heti löytää uusi yhtä hyvän tuotto-odotuksen sijoituskohde. Markkinat ostaa noi paikat heti umpeen. Berkshiren book valuen 20 % vuotuinen kasvu on ihan tajuttoman hyvä suoritus.

Salkun EPS-tuoton voi laske tällä tavalla:
(EPS viimeiseltä 12kk:lta * omistetut osakkeet) jokaiselle osakkelajille summattuna yhteen. Sitten jaetaan tämä summa kaikista osakkeista yhteensä maksettuun hintaan.

4 tykkäystä

@OlaviX Itse miettinyt samaa että pistäisin aot:n lihoiksi ja ost tilalle, pääsisi samalla eroon kaikista pään särkyä aiheuttavistakin tapauksista ja ns. aloittamaan alusta. Olisin ost tilin laittanut jo alussa mutta enpä silloin sellasesta edes tiennyt…

1 tykkäys

Kovia tuottoja, ei voi muuta kuin onnitella! :blush: Itselläni yhdeksän vuotta sijoittamista takana, mutta vasta nyt olen alkanut pitämään Excelissä kunnon kirjanpitoa. Stop loss on toinen hyvä oppi, jonka merkityksen ymmärsin hiljattain.

Joka tapauksessa ytd-tuotto 45,6 %, vaikka olen pitänyt oikeastaan koko vuoden käteistä enemmän kuin koskaan (n. 20 %). Hurjia tuottoja, joten pitää välillä katsoa peiliin ja muistuttaa itseään siitä, että nousumarkkinassa menestyminen ei välttämättä vaadi erityistä viisautta.

5 tykkäystä

Aika jännä että kaikki tässä ketjussa näyttää voittavat indeksit moninkertasesti. Taitaa olla myytti koko indeksin biittaamattomuus.

3 tykkäystä

Vedetään nyt kovat nousut, niin on varaa laskea (käteistä täälläkin varalla) ytd "mörnii siellä 50-75% välillä…

Ytd 77%, suuri kiitos Harvialle, Tecnotreelle ja Solteqille. Sitten mukaan mahtuu pari kehnompaakin lappua (mutta pienemmällä panostuksella) ,eikä tuhoa ytdtä. Nautitaan nyt vielä kun pystytään…

Käteistä nyt 25%.

8 tykkäystä


Ronttu spurttaa, Ronttu spurttaa. Olihan toi aikamoista tykitystä kovimpina päivinä. Huiput oli 100e 24h jonka kotiutin. Tästä on hyvä jatkaa. Jos ytd on joulukuun 30. pv vielä vähintään +10% niin olen onnekas.

8 tykkäystä

Vuosi lähtenyt tahmeasti liikkeelle. Jospa paranisi loppuvuotta kohden. Ytd 65% ja 1v 420%

4 tykkäystä

Kyllä tuo on aika keskinkertaista :wink: toivottavasti saat parannettua.

5 tykkäystä

Yhtään väheksymättä palstalaisten taitoja täytyy todeta, että otanta on erittäin lyhyt ja elämme historiallisen kovaa nousumarkkinaa. Sitten kun on 10-20 vuoden tracki indeksien voittamisesta voidaan alkaa puhua kestävästä näytöstä.

13 tykkäystä