Salkkujen tuotto-%

Sulla tuntuu homma olevan hyvissä käsissä, jo pelkästään se quutin ostot/myynnit -käppyrä oli todella vaikuttava, suorastaan häikäisevä :sunglasses: Aamukehut suoritettu.

11 tykkäystä

Maaliskuu oli taasen haasteellinen, joskin vikat päivät hiukan tasoittivat pudotusta. Toivottavasti tuo pankkikriisien uhka on nyt ohi.

maaliskuu 2023: - 3,31 %
vuoden alusta 2023: + 4,84 %
viimeiset 12 kk: - 4,93 %

Osinkokausi alkaa olla nyt parhaimmillaan. Toivotaan, että kurssit säilyttävät vähintäänkin tasonsa, kun osingot irtoavat. Joudun luultavasti realisoimaan ison osan pörssisijoituksista tulevan kahden kuukauden aikana, jotta saan lunastettua kotini kuolinpesältä.

7 tykkäystä

Itsellä OST on miinuksella, avasin sen huonoon aikaan, eli melkein silloin, kun osakkeet olivat hinnaltaan yläkuolokohdassa.
AOT on plussalla.
OST+AOT on kaikenkaikkiaan +2,55%, eli tämä on voittoprosentti nyt salkussa olevista osakkeista, mutta voitto on toki suurempi, koska olen sen ikäinen, että käytän syntyneitä voittoja elämiseen vuosittain.
On vähän eriasia hävitä jo voitettuja rahoja, kuin niitä, mitä on sijoittanut esim. palkkatuloista, eli todellista “omaarahaa”.
Osakkeiden ja ETF-osuuksien määrät ovat kasvaneet vuosien varrella, jos olen vähääkään osannut valita osakkeet oikein, niin jos epävarmuus vähenee, niin uskon, että kyllä se vielä iloksi muuttuu. Sijoitan säännöllisesti lisää osakkeisiin, eli enemmän uusia sijoituksia, kuin myyntejä.

6 tykkäystä

Maaliskuu oli haasteellinen täälläkin ja suurin osa helmikuun kelpo tuotoista suli lähes kokonaan kuin lumi maaliskuun kevätsäässä.

2023 Q1:

Tom Pettynyt ytd @ 2023-03-31

10 tykkäystä

2023 Q1:

-2,6 %

Vuosi alkanut melko vuoristoratamaisesti, pari kuukautta hissukseen ylös ja maaliskuussa mentiinkin sitten vauhdilla alas.

Veikkaan että kolmen kuukauden päästä ollaankin sitten joko alempana tai ylempänä. Tai sitten samalla tasolla, pääasia että hauskaa on ja viihdytään mukavan harrastuksen parissa :disguised_face:

2 tykkäystä

Vaikka salkussa ollaan hieman puolustusmoodissa ja käteispainoa lisätty varsin paljon (osakesalkusta 36%), niin alkuvuoteen voi olla ihan tyytyväinen. Varsinkin, kun bumtsibumit on jätetty pois ja yritetty siirtää fokusta laadukkaisiin osingonmaksajiin.

Varmaan parhaimmat onnistumiset Q1.llä oli Titaniumin löytyminen salkusta, Alibaban reilu kevennys tammirallin jälkeen 120 dollarissa ja Meta Platformsin lyhyt pito (osto 111 dollaria, myynti 180 dollaria).

image

image

6 tykkäystä

Ensimmäisen kvartaalin salkkujen tuotot:

Osakesalkku, jonka sisältö Sievi Capital, Kamux, Fondia ja Viafin Service:

Trading-salkku:


Sijoituksiin allokoitavasta käteisestä 85% odottelee vielä säästötilillä korkoa kerryttämässä.

12 tykkäystä

Tuollainen kvartaalitulos pörssissä. Roviosta irtaantuminen ja vuodenvaihdeveivi meni hyvin, rytinän lopputulos on vielä avoimena maksimilainoituksella kun taas mennään.

21 tykkäystä

Q1 osalta noin -3% suli salkku. Ei ollut helppo kvartaali energiapainotteisella salkulla, varsinkin kun teknot jäi ostamatta. Onneksi kohta alkaa isommin osinkoja omistuksista tippumaan ja ehkä energiasektorikin saisi lovea, eikä pelkästään kasvu ja muu bumptsibum. Salkun omistusten P/E taitaa olla keskimäärin jossain 5:n pinnassa, niin kovin korkealta tässä ei pitäisi tippua ainakaan, vaikka taantumaa energiasektorille onkin nyt jo hinnoiteltu hieman.

7 tykkäystä

Jälleen on vuosi vierähtänyt ja tuttuun tapaan laitetaan tänne koko sijoitusuran tuotot. Melko tarkkaan 5v nyt on sijoiteltu. Tässä on siis oma AOT ja OST, lisäksi vielä tyttären salkku jossa toki pelkkää maailmaindeksiä < 1% painolla kokonaisuudesta. Degirossa < 1% painolla CDR joka ei näy tässä.

Sisältö koostuu varmaan 70% inden mallisalkun omistuksista mutta hyvin erilaisilla painoilla. Lisäksi ruotsin maalta about 15-20% painolla vahvistusta.

Kuten näkyy niin aikalailla markkinan armoilla on menty. Kokonaisuus onneksi reilusti plussalla vaikka jotain tosi hölmöjä liikkeitä tullut tehtyä ja 2022 vuodelta taisi tulla ~40-50% turskat.

Näin jälkikäteen on helppo todeta, että tuollaisen parabolisen nousun myötä olisi jossain pitänyt raksuttaa että nyt isosti myyntilaidalle. Pääasia kuitenkin ettei noilla arvostuksilla juuri ostojakaan tehnyt tai ainakin katkaisi tappioita suht aktiivisesti jos jotain erehtyi ostamaan.

PYN Eliteä omistan myös about 10% painolla koko sijoitusvarallisuudesta. Tämä on aika osta ja unohda sijoitus, jos kerran maksan siitä että joku katsoo rahojen perään niin en ole juuri jaksanut käyttää efforttia rahaston sijoitusten seuraamiseen, kurkataan tilanne 5v päästä.

24 tykkäystä

Voitolla ollaan ensimmäisen vuosineljänneksen jälkeen:

Nordnetin salkun (1 491 554 euroa) lisäksi PYN Elite on noussut 6% sijoitukseni arvon ollessa nyt 128 954 euroa. Muut sijoitukset arvoltaan 698 883 euroa tahkosivat käteistuottoja 14 765 euroa tammi-maaliskuussa.

Sijoitusvarallisuus nettona 2 200 056 euroa, sijoituslainan kanssa 2 319 191 euroa. Jos sijoitusten arvo tuosta nousisi 7,5% juhannukseen mennessä voisin sanoa omaisuuteni olevan “vajaa kolme miljoonaa” kun nyt on vain “reilut kaksi miljoonaa” :rofl:

82 tykkäystä

Nyt lähti rasva leivän päältä, jännäkakkakin tuli kutsumatta :face_with_peeking_eye::flushed:

22 tykkäystä

Helppoa, hauskaa ja kivaa on ollut alkuvuosi sijoittamisen saralla. Toki salkku kävi parhaimmillaan +70 %, mutta se on sellaista, kun on näitä riskilappuja, eikun sori, arpalappujakin kyydissä :smiling_face:

30 tykkäystä


Kotimaisista lapuista koostuva OST mukavasti päihittänyt indeksiä tähän mennessä vuotta.

17 tykkäystä

Niin se vaan meni kaikista toilailuista huolimatta YTD plussalle :partying_face:.

19 tykkäystä

Paluu markkinoille osui ainakin lyhyellä tähtäimellä ihan hyvin, vaikka vähän indeksistä YTD jääkin.
Handelsbanken Eurooppa Indeksi, Handelsbanken Usa Indeksi, Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG, sekä Bitcoin XBTE salkussa. Saa nähä vieläkö nousu jatkuu, paljon uhkia markkinoilla tuntuu olevan kulman takana mutta ainahan niitä…

12kk ajaltakin salkku lähestyy jo nollatasoa. Viime vuoden karhumarkkinan tuhot jäivät salkussani lieviksi pienen sijoitusasteen ansiosta.

13 tykkäystä

7 tykkäystä

Oman salkun kvartaali. Ihan ok.

13 tykkäystä

Sijoittaminen kannattaa… ja yrittää olla indeksiä viisaampi…


Salkku olisi aika todella reippaasti isompi kun olisi ollut tarpeeksi viisas silloin 7v sitten (tai edes 2v sitten), ettei indeksiä ole helppo voittaa eikä sitä kannata edes yrittää…

Noh tässä ollaan, jatkossa sitten viisaammin.

69 tykkäystä

Mahtavaa, että tänne laitetaan niidenkin salkkujen tuottoja, jotka ovat indeksille hävinneet. Joskus aika reippaastikin. Olisiko @Ensihoitsu ollut yhtä jännittävää ja opettavaista, jos olisi sijoittanut indeksiin?

Itse olen tehnyt jonkinlaisen kompromissin ja teen suorat osakesijoitukset Suomen markkinoilla ja muuten sitten indeksiin. Salkun YTD näyttää ihan hyvältä, +8,16%, mutta pidemmällä aikavälillä näyttää luvut aika kurjalta. 3 vuoden tuotto -17,78% :sweat_smile: Aloitin sijoittamisen 2021 maaliskuussa. Onneksi vaikka prosentit ovat suuria, euromääräiset tappiot loppujen lopuksi pieniä.

18 tykkäystä