Salkkujen tuotto-%

Syyskuu on oikein hyvä. Suorastaan loistava +5,65% ja päälle tietysti osingot niin vielä parempi. :heart_eyes:
Mielummin näin kuin miinusta.

6 tykkäystä

Minun laaja hajautus ilman Jenkkilää menee miinuksilla.
Onko sinulla sitä Jenkkilää? Sitä täällä Foorumissa on suositeltu.

Aika vahvasti amerikan markkinoilta osakkeita. Noin 65% salkusta sieltä. Sitten Suomi ja muu maailma.
Yksittäisenä kuukautena olen tyytyväinen. Koko ajalta tuotot sadoissa prosenteissa. Ytd noin 17% plussalla.
e: Oli siis tuossa taannoin ensimmäinen miinusmerkkinen kuukausi vuosiin. Ks. Edellinen postaus. Korona aikaan sitten maaliskuussa 2020 viimeksi.

1 tykkäys

Oma erittäin vahvasti PÖLHEXiin painotettu salkku on viimeisen kuukauden osalta 9% nousussa, tosin nousu alkoi jo elokuun viimeisellä viikolla eli syyskuu itsellään ei ole ihan noin hyvä :woozy_face:

11 tykkäystä

Mulla vähän oli sellainen ajatus, että kerran vuoteen on ihan riittävä aikaväli tarkastella salkun tuottoprosenttia, mutta uteliaisuus vei voiton näin vajaan 10kk jälkeen, joten pieni välikatsaus:

Salkun tuotto YTD: +8,44%

Tuoton muodostuminen:
Osingot +3,38%
Kurssimuutokset: +5,06%

Nyt oli sinänsä mukava hetki tarkastella kokonaistuottoa, kun salkussa edelleen ylipainossa oleva Puuilo noussut kuukaudessa vajaa 19%.

Ja oikeastaan myös koko vuoden osalta alun perin villinä korttina salkkuun tullut Puuilo on kantanut kokonaisuutta: YTD +38%, kun muista isoimmista omistuksistani Kesko YTD -14%, Raisio&Sampo -17%. Kemira sentään mörninyt odotetusti +1%

11 tykkäystä

Salkun ATL, -8% till syksy 2020 :pensive:

Salaiset taktiikat menestyksettömyyden takana:

  • Ihan aluksi: Todella huonot hankinnat todella huonoilla hinnoilla (tällä on vaikea voittaa)
  • Ihan aluksi: Ylisuuret positiot yksittäisissä firmoissa
  • Myöhemmin: Paniikkimyynnit ja tappioiden minimointi lian varhain
  • Myöhemmin: Kiinafirmat
  • Myöhemmin: Puolan markkujen yms. internetmiesten kuuntelu sen suhteen mitä ostaa ja millä hinnalla
  • Tänä vuonna: Paniikkimyyntien täysi eliminointi, en myy ikinä laskuun
  • Tänä vuonna: Voittojen kotiutukset liian varhain
  • Tänä vuonna: “Hyvät osinkoa maksavat vakaat firmat”

Harrastuksista pitää maksaa ja tästä on hyvä jatkaa

41 tykkäystä

Salkun YTD enää vain +1,7% :upside_down_face: Noh, syyskuu on pörssissä yleensä heikko, viime vuonnakin pohja oli juuri syyskuun lopussa. Olisko tänäkin vuonna? :pray:

14 tykkäystä

Juurikin AOT saavutti päivän sisäisesti YTD tason -10,00 %. :mega:

On siinä mukavasti nousupotentiaalia, kun tarkastelee tunnuslukuja ja firmojen tulevaisuusnäkymiä. Näkymät tietysti Juurikin hatusta.

Ei se mitään, vaikka välillä käy osakkeiden vaihtoarvo alhaalla, kunhan omistusosuus firmoista säilyy parempia aikoja odotellessa. Kolmen vuoden tarkastelussa on AOT sentään vielä +43,08 %.

Toivottavasti Nordnet huomioi rahan lisäykset AOT:lle, kun niitäkin on tullut tehtyä ja tässä alennusmyynnissä miksipä ei tekisi. Keväällä 2020 Juurikki odotteli pörssikurssien W:ta, mutta eihän sitä tullut. Tällä kertaa Juurikki ei ole myöhässä, vaan liian aikaisessa. Leikkiähän tämä vaan on, jos suhtautuu maailmaan muutenkin ei-niin-vakavasti.

16 tykkäystä

Juurikin luvut näyttävät vähän turhankin tutuilta. Itselläkin salkku korkkasi tänään -10 % YTD ja kolmen vuoden saldona melkein identtiset +46 %. Aika rumaa on ollut meno REIT-painotteisessa salkussa ja osingotkaan ei kauheasti lämmitä, kun viikosta toiseen tulee vuoden osinkojen verran miinusta. :sweat_smile:

Käteistä olisi kiva olla käytössä enemmän kuin nykyiset viisi prosenttia salkusta niin pystyisi siirtymään isommin ostolaidalle. :slight_smile:

9 tykkäystä

Q3 melkein taputeltu alta pois, ja loppuviikosta en ehkä ehdi (tai halua) salkkuuni enää katsoa. Aika siis lyhyen tuottokatsauksen. Informaatioarvon ollessa nolla, jää tästä mukava “päiväkirjamerkintä” joskus katsottavaksi. Tuottoja yritän kirjailla ylös aina kvartaaleittain. :slight_smile:

image
YTD osalta taistelu indeksiä vastaan on jatkunut kiivaana. Alkuvuoden +20% YTD on sulanut, ja plussalla ollaan nippa nappa. Olen kuitenkin tulokseen varsin tyytyväinen, sillä olo on ollut seesteinen, ja nyt olen saanut mielestäni lisättyä voittajia oikein käypään hintaan. Käteistä tällä hetkellä 0%, joten kuukausittaiset lisäykset vain palkkatuloista. Mikään kiire siis nousulle ei vielä ole omasta puolestani, kunhan yhtiöt suorittavat hyvin (tai edes kohtuullisesti tässä markkinassa).

Pidemmän aikavälin tuotto on silti edelleen varsin kelvollinen. Hassua miten tuntuu, että oma sijoitusstrategia on vain kirkastunut ajan myötä, mutta samalla tahdilla myös salkku on sulanut alta. Ehkä se pitkän tähtäimen hedelmä näkyy sitten toisen viiden vuoden päästä. :slight_smile:
image

19 tykkäystä

Mulla kirjattiin viime vuonna salkun 2022 YTD-pohjat 29.9. @ -28,8%
Viimeisen reilun viikon aikana salkku tehnyt 3 eri YTD-pohjaa (close) ja tänään kirjattiin 2023 intralow @ -23,25%. Nyt jännitän mennäänkö viime vuoden alle (prosenteissa) syyskuussa…euroina ei ainakaan, sen verran rajusti on salkku tullut alas viimeiset pari vuotta että liekö pian mitään jäljellä? Meneekö kaikki? :see_no_evil:

30 tykkäystä

Pitkästä aikaa tarkistus omasta tilanteesta.
Nordnetin salkku on n. 3% miinuksella. Kun laskee kaikki salkut yhteensä olen 2,5% miinuksella. Olen ollut uskomattoman onnekas (tikkaa heittävä apina, tai mikäs se marsu olikaan).

9 tykkäystä

Ihan ok tuotto indeksisijoittamisella. Valitsin Hexin vertailuindeksiksi jotta graafi näyttäisi mahdollisimman hyvältä.

30 tykkäystä

Lisäilen tilistä pikkusummia salkkuun sitä mukaa koko ajan kun irtoaa ja hiukan säästötililtä siihen päälle lisäksi nyt kun laskuprosentit isontuneet, laskun loppu kohta käsillä. Sama 5% käteisenä nyt mutta pikku hiljaa lisääkin tulee vaikka määrät ei isoja. Kun näinkin halvalla ostelee on summa nimellistä isompi koska saa tupla-tripla määrän osakkeita kuin vuosi sitten olisi saanut samalla rahalla, myös normaaliaikana hyviä osinko-osakkeita monet. Eli ne pikkusummatkin kannattaa laittaa kiinni, parin vuoden kuluttua ne on x3 summia, osake kpl määrät per firma suurenee salkussa nyt kovaa vauhtia.

Jos vielä loppuliuku-kapitulaatio leivotaan osakkeisiin tähän kuun loppuun on sijoitetun summan reaaliarvo tulevaisuudessa 4-5x. 2-4 vuoden kuluttua saa ihmetellä kun tulee yli 20% osinkotuottoa sijoitetulle pääomalle joissakin firmoissa. Vain jos taloushistorian pisin lama leivotaan tähän niin voi mennä kolme vuotta että palataan takaisin ylös ja isoilla osakemäärillä sitten todella hyviä eurolukuja salkussa.

Eli fokusta voi ajatella siirtää firman osakkeen hinnasta ja mahdollisesta tappiosta salkussa, osakkeen määrään salkussa, ja sillä merkittävästi kasvaneella määrällä ratsastaa tulevaisuuteen. Kaikkein tärkeintä on siis pysyä markkinoilla keinolla millä hyvänsä mukana, ja kasvattaa määriä salkussa lisäsijoituksilla jos suinkin vaan mahdollista koko ajan, edes pienillä.
Jos anteja tulee ne toki vesittää tavoitteen niiden firmojen osalta, koska osakemäärän kasvattaminen nyt ei tuo lisäarvoa jos niitä painetaan kohta lisää ja yksikköarvo laskee paljon, mutta muissa.

5 tykkäystä

Viimeksi kun kirjoitin tähän listaan, niin salkku oli -14.50%. Nyt se on -16.97% eli suunta on väärä.

Mutta ihan sama alkaa olla. Olen jo miettinyt sellaisen salkun kasaan, minkä haluan omistaa jatkossa joten nyt sitten vaan odotellaan osinkoja ja että saan myydä osan salkusta pois. Aika montakin firmaa on siellä hieman nollan alapuolella, joten ne lähtee myyntiin, kunhan hieman meno piristyy.

Uudessa salkkurakenteessa olis 29 kohdetta, joista osakkeita 26, yksi etf ja kaksi rahastoa. Maat Suomi-Ruotsi-Kanada. Sillä sitten mennään jatkossa, kunhan saa salkun rakennettua kasaan.

8 tykkäystä

Q3/2023 YTD +9,67%

8 tykkäystä

Kah niin, alkaa olla taas kvartaali paketissa. Vähän kyntänyt viime viikot kesän huipuista, mutta ei tässä nyt ihan hirveästi voi olla pettynyt koska kusetusmarkkinat ja kriisit.

Myönnettäköön että vertailuindeksi on valittu sikamaisen kotiinpäin vetäen, mutta perustelen sillä että salkusta edelleen yli 50% on kotimaista lappua :smiley:

30 tykkäystä

Q3 tosiaan melkein paketissa, eli hiukan käppyrää tämän vuoden osalta. Valitsin sepen vertailuun, koska yli 2/3 lapuista jenkeissä.

Melkoinen vuoristorata ollut tämäkin vuosi ja välillä on oksupussia tarvittu :nauseated_face: ytd edelleen plussalla, vaikka vertailuindeksille hävitty. No ehkä pukkiralli pelastaa tai sitten porukan veromyynnit painaa uuteen pohjaan (-12.5% edellinen pohja) loppuvuodesta :sweat_smile:

8 tykkäystä

I’m -12544 euro YTD, it is like ~11.77 % including dividends

Mostly due to interest rates, because i have dividend stocks (including telecom…, but most “loses” this year so far from last years biggest winner (bought at lowest levels ~9-10 euro per share most of my holding) - fortum oyj (-7700 euro).

not worried.

21 tykkäystä

Osakelotto projekti ei ottanut tulta alleen tällä kvartterilla.

Nordea long vedolla yritin kuukauden päivät saada tuottoa, muttei pankeista näemmä ole mihinkään.

Vaihdoin hevosta ja löin vetoa lääkekehityksen puolesta. Tuotto kävi jo seitsemässä sadassa mutta syyskuun lopussa Faron ravurista loppui puhti ja Q3 viimeisellä minuutilla vedettiin täysin laukalle tuloksena -7% tauluun.

En kuitenkaan vielä luovuta. Samalla vedolla jatketaan ja eiköhän 1000% tuottotavoite täyty jo kuukauden tai parin päästä… tai sitten ei :joy:

34 tykkäystä