Salkkujen tuotto-%

Niin heikko suoritus, että piti kuvaa varten vaihtaa vertailuindeksi.

Op:sta (jossa vain 1/5 sijoituksista) ei saa ytd-käyrää mutta 1v saa.

5 tykkäystä

Q3 päättyi Suomi salkun osalta YTD tuottoon -2,9 % ja USA salkku -7,1 % YTD tuottoon. Suomessa negatiivisen tuoton selittää Kempowerin puuttuminen salkusta, monellakaan muulla ei olisi positiivista tuottoa saanut salkkuun tänä vuonna. Vuoden vaihteessa, kun perustin USA salkun, onnistuin välttämään kaikki isot teknot, koska ne kuuluivat joko sektoriin “en ymmärrä bisnestä” tai “liian kallis” :sweat_smile:. Suomisalkun koko olemassaolon ajan tuotto (eli noin 2,5 vuotta) on +4,2 %, eli vielä ollaan tuoton puolella. Todennäköisesti tänäkin vuonna tapahtuvan joulupukkirallin ansiosta saadaan toivottavasti Q4:n päätteeksi vähän paremman luvut exeliin.

2 tykkäystä

Itseasiassa tuon Ytd:n saa kikkailtua menemällä sivuille selaimen kautta. Mobiilissa ei näy. Eikä siellä ole varsinaista ytd-kohtaa, mutta valitsemalla aloituspäiväksi 1.1 niin onnistuuhan se noin. Samoin saa vertailuindeksin näkyviin, vaihtoehtoja indeksille tosin tasan yksi.

1 tykkäys

Tyytyväinen täytyy olla. Suurin onnistuminen on alkuvuodesta tapahtunut QT-possan myynti 100℅ tuotolla.

11 tykkäystä

Nooh, naurattaa mikä naurattaa. Muut osakeomistukset ottivat turpiin viimeisen kahden kuukauden aikana 10x rahamäärän kuin mitä tämä kuvaajassa näkyvä Lottosalkku on tuottanut rahaa koko vuonna :joy:

11 tykkäystä

Salkussa 100% Nasdaq 100 ETF. YTD kokonaistuotto 32,17%.

11 tykkäystä

Sijoittamista takana: 3,7 vuotta
Keskimääräinen vuosituotto: -10,5%

Kk tuotto: -2,9%
S&P 500: -4,9%
Nasdaq 100: -5,1%

YTD: -17,4%
S&P 500: 11,7%
Nasdaq 100: 34,5%

Kokonaistuotto (2.1.2020): -33,9%
S&P 500: 32,7%
Nasdaq 100: 68,5%

Drawdown: -54,2%

Lisää miinusta taas mutta tuli voitettua indeksit ensimmäistä sitten viime joulukuun, ja aika reippaasti vieläpä, eli ihan hyvä tulos tältä kuulta. Toki tuli tehtyä myös drawdown ennätys (-55,1% huipuista), mikä ei ole niin postiviista, mutta ehkä tuo tuosta vielä joskus kääntyy :smiley:

18 tykkäystä

Ja 3/4vuotis YTD: -8,71%

Jää vähän kirittävää viimeiselle neljännekselle, jos meinaa tämän vuoden osalta plussalle punnertaa :point_up_2:

7 tykkäystä

Screenshot_2023-10-02-17-44-01-57_bc3a93cc6f4acb0e539d75021084d7c5

Ja näin. Kiitos Admicom, Neste ja Valmet. Onneksi elämässä enemmän merkityksellisemmät asiat ovat terveitä ja tuovat iloa jokaiseen päivään.

31 tykkäystä

Q3 oli ihan hirveä, firmojen tulosten osalta vielä hirveämpi kuin kurssikäyrä.

nordnetQ32023

Karmea vuosineljännes, kun yhtiöt laukoivat negareita sarjatulella ja Helsingin pörssi muutenkin jatkoi alakuloisena. Koko neljännes mentiin käytännössä noin 200 prosentin sijoitusasteella (1.10 oli tarkalleen 202%). Kuten odotin, pörssi hinnoitteli omissa yhtiöissäni heikkoja tuloksia joten vipu huomioiden mentiin käytännössä OMXHGI:n tahdissa, vaikka meno tuntuikin paljon kylmemmältä. Nyt ei tosin firmoilla ole varaa enää kämmäillä tai kurssit voivat rysähtää menemään kannattavuuden mukana.

25 tykkäystä

Syyskuu oli myös aika tasapaksu ja hiukan miinuksella.

Syyskuu 2023: -0,81 %
vuoden alusta 2023: + 4,25 %
viimeiset 12 kk: + 14,86 %

Viime vuonna taisi olla vieläkin kylmempää menoa syyskuussa, kun 12 kk tuotto nousi huomattavasti. Toivottavasti suunta kääntyy vielä nousuun enemmänkin, vaikka lokakuun ekat päivät ovat olleet vahvasti mollivoittoisia.

6 tykkäystä

Perkale, juniorin aot-salkun tyhjäämisen 2-vuotispäivä huomenna.
Olispa isänsä ollu yhtä fiksu.

Jokohan se olis aika laittaa eloa käyrään… Mantaa huomenna🫣

46 tykkäystä

Nordnetin salkussa YTD +4.52%. Kuukausittai tasasesti rahastoihin on taktiikkana. Kasvukaudella passiivinen indeksisijottaminen vähä tympii ku tuntunu itellä laahaavan kovaa perässä, mutta tällä hetkellä 3kk otannalla johdan vissiin kaikkia nordnetin vertailuindeksejä.

18 tykkäystä

Reippaasti yli vuoden menojen verran olet menettänyt kolmessa kuukaudessa. :grimacing:

No olishan se aina enemmänkin voinut tippua. :cowboy_hat_face:

image

Im-crying-ok GIFs - Get the best GIF on GIPHY

66 tykkäystä

On kyllä kylmää kyytiä todellinen ytd n. -8 en tiedä miten nn oikein näitä laskee😅 vajaan 3% vielä kun putoaa niin sijoitusura menee kokonaisuudessaan pakkasen puolelle. Mut sen siitä saa kun heittää rahojaan kaiken maailman nesteisiin ja fortumeihin

21 tykkäystä

On nää viimevuodet ollut mörnimistä.

20 tykkäystä

Noniin, tulihan se päivä sieltä - Nimittäin salkku ensimmäistä kertaa tänä vuonna YTD miinukselle.

Helmikuussa salkku näytti vielä +22% ja oikeasti kävi mielessä, että nyt kannattaisi varmaan laittaa koko salkku lihoiksi, ja että eiköhän se vuoden lopussa ole muuten taas miinuksella.

Tänään kun salkkuun päivän päätteksi kurkkasi niin euromääräinenkin miinuskin oli sopivasti ivallinen, kun taulussa tarkalleen -666€ :imp:

No, ehkä se vielä joskus tästä lähtee :roll_eyes:

11 tykkäystä

Vastaus viivästyi nyt 10 pv ja pahoittelut siitä. Onneksi AOT-repun lisäksi on myös OST-reppu. Siellä tilanne on parempi. Alkujaan 50 k€ ehti käydä jo tasossa 138,5 k€ ja on vieläkin jotain 119 k€. YTD -5% onkin torjuntavoitto?

OST-reppu edustaa sijoitustyyliä “osta ja unohda”. Ehkä pitäisi ottaa sama käyttöön myös AOT:n osalta?

34 tykkäystä

Salkun käyrä näytti varsin tutulta ja piti muistutella itseään siitä, miltä se saaristopankin kurssigraafi näytti. Taitaa olla OSTllä suht isolla painolla :smiley:

1 tykkäys

Salkun koko nyt kokonaisuudessaan 430 t€. Uusina lisäyksinä salkussa Apple, Pepsico, sekä OMXH ETF:ä ja Japani ETF. Seuraan salkkua Google Financessa koska sinne saan melkein täydellisen koosteen eri paikosta. Toivotaan, että karhumarkkinaa kestäisi vielä tovin, niin voi ajallisesti hajauttaen lisätä vielä osakepainoa nykyisestä. Vipua en käytä ellei iso kyykkyä tule markkinaan!

Kivaa viikonloppua!

43 tykkäystä