Salkkujen tuotto-%

On ollut ilo seurata touhujasi tänä vuonna @Pika-Sissi . Tekemisestäsi tulee fiilis, että olet mukavan vilpitön. Olet onnistunut todella hyvin!

6 tykkäystä

Kiitos Pentti!
Perisuomalaiseen mentaliteettiin sisältyy oleellisena elementtinä rehtiys ja on sanottava, että muutamien viime vuosien aikana sen merkitys on tullut omassa elämässä jopa korostuneesti vastaan.
Pyrin olemaan puritistisen rehellinen kaikessa, oli se sitten gloriaa tai kaivoa. Välttelen vahvasti egoismia ja oman edun tavoittelua muiden kustannuksella.
Arvostan puhdasta rehtiyttä ja vilpitöntä ystävällisyyttä myös jokaiselta, jonka taholta sitä kohtaan.
Tärkeä huomio. Erittäin tärkeä.

Edit:
Minulle on se ja sama mitä joku ajattelee tai sanoo salkkuni kehityksestä, mutta jos joku kehuu vilpittömyyttäni, koen sen oleelliseksi. Koska sitä se on. Oleellista ja tärkeää. Paljon tärkeämpää kuin numeroiden muutokset arvo-osuustilillä.

35 tykkäystä

Kerrankin osui päivä treidaus kunnolla lankulle isolla vivulla. Kiitos Intrum ja Neste.

12 tykkäystä

Päivitys miten vuosi on edennyt.

:white_check_mark:Lisäyksiä: Aktia, Aspo, Evli, Nordea, Spiltan Aktiefond Investmentbolag, Svolder, TietoEvry.

:x:Ainoa myynti: Puuilo.

Kaikki salkkuni vs. OMX25GI / 26.04.2024:

  • 1 vko: +0,6% vs. +0,8% :yellow_circle: (Δ –0,2%)
  • 1 kk: +1,0% vs. +2,0% :yellow_circle: (Δ –1,0%)
  • 3 kk: +3,6% vs. +0,0% :green_circle: (Δ +3,6%)
  • YTD: +4,3% vs. +1,5% :green_circle: (Δ +2,8%)
  • 1 v: +12,2% vs. –2,0%% :green_circle: (Δ +14,2%)
  • 3 v: +8,4% vs. –1,6% :green_circle: (Δ +10,0%)
  • 5 v: +63,9% vs. +29,1% :green_circle: (Δ +34,8%)
7 tykkäystä

Ihan ok pössis salkussa tänään,
se minkä Renkaat dippaa, sen Acuvi korjaa.

Viesti yhdistettiin ketjuun: Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Q1/ 2024 jäänyt näemmä vielä raportoimatta(luku siis Q1, raportti vaan myöhässä). Pahoittelut viivästyksestä :wink: :

13,21%, välillä plussaakin. Lähinnä Helsingin pörssin ansiota, ykköstykit Harvia&Wärtsilä. Ulkomaalaisetkin plussalla, mutta maltillisemmin kuin kotimaiset.

2 tykkäystä

5.4.2024:

NYT:

Viime viikon tiistaina olimme OMXHGI:n kanssa about tasoissa YT:ssä., mutta nyt on taas 6 pinnaa eroa hänen hyväkseen.

Olin hetkellisesti huhtikuun puolivälissä häntä jopa edellä.
image

Salkku oli jossain vaiheessa noin 108 000 eurossa, mutta pian saatetaan puhkaista salkku jälleen läpi 100 000 euron viisinumeroiseksi. :grimacing:

image

Jos kaikkia sijoitukset huomioidaan eli PYN Elite ja reippaasti tappiolla olevat kryptot, niin olen koko sijoitushistoria osalta jälleen miinuksella. :smiley:

Onneksi tuloskausi on oman salkkuni osalta aika taputeltu. Ajattelin tässä, että kyllä salkku palautuu, mutta toveri @Verneri_Pulkkinen totesi näin:

Even Worse GIFs | Tenor

38 tykkäystä

Viime aikoina näkynyt vaikerointia huonoista hesulisalkkujen tuotoista. Tässä oman Nordnet-salkun tuotto reilun viikon takaa. Ihan hyvissä merkeissä kaikki alkoi aikanaan indeksisijoittamisella, kunnes tuli lähdettyä seikkailemaan osakepoimintaan, koska ”oli riskinsietokykyä”. Nyt on virheistä opittu ja onneksi palattu takaisin kaidalle tielle indeksipainoisemmaksi, ja paremmalta näyttää ja tuntuu. Vielä vähän osakekikkailuakin, mutta kotimaisia on vähennetty alkaen Ukrainan sodasta.

24 tykkäystä

Huhtikuu taputeltu eikä pääse isommin hehkuttelemaan vaan jatkan päättäväisesti läpi murheen laakson :point_down:

Edit: Laitan vielä nostot/talletukset Nordnet-ajalta eli aika pienimuotoista on ollut oma sijoittaminen kun kilpikonnan vauhdilla etenen, toki aktiivisempaa kuin Nordea-aikana (2008-2013).

9 tykkäystä

Huhtikuu 2024 oli liki plus-miinus nolla. Tein vain muutamia transaktioita.

Huhtikuu 2024: + 0,37 %
vuoden alusta: + 4,88 %
12 kk: + 11,00 %
2 v: + 10,79 %

Vieläkään ei ole selvyyttä perinnönjaosta veljen arvaamattomuuden takia. Hän on nyt vihdoin virallisesti muuttanut, mutta hän viettää edelleen arkipäiviä kotitalossa ja ottaa kaiken mahdollisen mukaansa uuteen asuntoonsa. Täytyy vain toivoa, että pörssi jatkaa nyt hienoista nousuaan, että saan maksettua kaikki lakimieskulutkin (lähenee jo kymppitonnia :frowning: ).

17 tykkäystä

Nordnetin salkku saavutti päättyneellä viikolla kolmanneksen arvon nousun 1.1 2024 tilanteeseen verrattuna.

Ehdottomasti suurin yksittäinen onnistuminen on ollut Acuvin haaliminen salkkuun melko läheltä vuoden pohjia, helmikuusta alkaen.

Yksi iso missauskin on osunut kohdalle, vaihdoin miinukselle valuneet Hexagon Purukset Acuviin, ja sen jälkeen nähtiin Puruksessa yli 30% päivänousu.

Aivan tarpeettomiakin kauppoja/ratsun vaihtoja on tullut tehtyä, mutta siitä huolimatta tulos on varsin kelpo. Pyrin vähentämään kaupankäyntiä vuoden kuluessa ja saamaan salkun siihen asentoon, jossa se voisi levollisena jatkaa ilman härkkimistä.

Kohti tyypillisesti hiljaista kesäjaksoa…

14 tykkäystä

Kuukausi on ehtinyt vierähtää edellisestä päivityksestä. Oli tällaiselle atk-urpolle jonkinlainen ponnistus lisätä koko salkku eli Nordnetin ulkopuoliset rahastot samaan graafiin siten, että lopputulos on jokseenkin luotettava.

Piti kasvattaa samalla y-akselin skaalaa, meni jo katosta läpi.

Graafin käytös rauhoittunee jatkossa jonkin verran, koska kuun vaihteessa mukaan tuli 20% painolla Pyn Elite rahasto.

Salkussa on nyt Nordnetin osakkeet, Seligsonin rahastoja sekä Pyn Elite. Osakkeet edustavat edelleen selvästi yli 60% salkun sisällöstä. Myin nordnetissa olleet rahastot vajaa viikko sitten pois, selkeyttääkseni portfoliota ja tankatakseni renkaita lisää.

Pynin vaikutus alkaa käytännössä näkyä siniseen käyrään tästä viikosta eteenpäin.

12 tykkäystä

Mukavasti noussut salkku tämän vuoden aikana, vaikkei uutta pääomaa ole salkkuun laitettu kuin 400€. Tämähän alkaa tuntua oikein kivalta harrastukselta etenkin, kun ei tarvitse stressata osakepoiminnasta :slight_smile:

Kesäkuussa paluu työelämään 9kk opintovapaan jälkeen, jolloin osakesalkkuun pääsee taas latomaan kuukausittain +1000€ uutta pääomaa :slight_smile:

43 tykkäystä

Ytd -0,8% pääsalkussa, toista en jaksa katsoa. (edit katsoin sittenkin, kokonaisuus vain -0,3%) Täytyy kyllä ihmetellä, miten tämäkin vuosi, joka on tuntunut parhaalle viimeiseen neljään vuoteen, on kuitenkin persnetolla :grin: No, nyt on sentään ihan realistiset mahdollisuudet reippaasti plusmerkkiseen vuoteen ja usko siihen on vahva, sillä salkun veturit tuntuu hyvälle ja hävinneet arvat on jo hävinneitä.

4 tykkäystä

-2.53% on ydinsalkun lukemat. Ihan kiva, kohta pitäisi nousta plussalle tämä salkku. Viimeksi sama tilanne oli muuten vuonna 2022 syksyllä muistaakseni.

Otin käyttöön ydin-satelliittimallin tämän foorumin kehotuksesta ja olen tykännyt kovin. Erittäin toimiva taktiikka minulle.

TOP3 firmat ydinsalkussa ovat Bokusgruppen, ING Groep ja Indra Sistemas. Se oli toinen iso muutos, että vaihdoin isosta suomisalkusta tälläiseen ydin-satelliittimalliin ja vähensin Suomeen sijoittamista reilusti.

3 tykkäystä


Hyvä alkuvuosi on jatkunut. Nyt kopsahti rikki myös maaginen 100k€ nettovarallisuus mitä olen itse pitänyt yhtenä isona tavoitteena. Lähes nollista siihen on mennyt aikaa n. kymmenen vuotta. Jospa seuraava satku tulisi jo vähän nopeammin.

51 tykkäystä

Semmosta miettinyt nyt kun huomasin ottaa kaikki valuutat kyytiin niin olen lähes 11 vuoden aikana tallettanut nettona 7474 EUR niin mitä on unohtunut kun salkkuni päivän arvo - 7474 vs salkkuni arvon nousun (EUR) välinen ero on -22 504. En siis siirtänyt salkkuani Nordea → Nordnet vaan pidin jonkin aikaa kaksi AOT-tiliä. Onko näin paljon mennyt kuluja Nordnetille? Tuohan on yli kymmenen pinnaa??

Edit: tutkailin Nordnet kuluraportteja (löytyy vuodesta 2018 alkaen) niin noista tulee 2,6K (ka. ~430/v) ja 2013-2017 tein vielä vähemmän kauppaa niin arviolla alle €400/v ei kokonaiskulut voi olla yli 4K (+ lainakorot koko ajalta yht. 41 EUR) niin 18K on kadoksissa jossain mitä nyt en keksi.

Nesteen epäsuotuisasta kehityksestä huolimatta mennään koti-indeksin kanssa yhtämatkaa:

9 tykkäystä

Tämä on taas näitä päiviä.
Nordnet osakesalkun YTD sanoi tänään näköjään +40% poks.

29 tykkäystä