Sampo Group -ketju

Lisää Juha Variksen Mandatum twiittejä

6 tykkäystä

Sampo tunnetaan historiallisesti finanssitalona, jonka taustat ovat olleet pankkitoiminnassa. Ajatuksellinen ristiriita tulee siinä, että jäljelle jäävä Vakuutus-Sampo on todennut Törnbjorn Magnussenin suulla, ettei Sammolla ole varsinaisia tavoitteita laajentua; ovat varsin kylläisiä nykyisiin markkinoihin.

IF Groupin alle sopisi hyvin Topit, Hastingsit, IF tytäryhtiöt, sekä muut mahdolliset ostokohteet vakuutustoimialalta. Se konkretisoisi viestillään myös Sammon strategian jatkuvassa parantamisessa ja integraatioissa.

Komppaan tässä Mandan CEO Petri Niemisvirtaa - Mandan strategia fokusoituu lähialueille, käytännössä Suomeen, mahdollisesti integroiden muita varainhoitoyhtiöitä. Näin Mandasta olisi voinut tehdä uuden Sampo Groupin, jonka alla kruununjalokivi Mandatum-brändi olisikin muodostanut varainhoidon “Ferrarin”. Segmentoimalla varainhoidon brändejä fokusoiden eri asiakasryhmiin, voisi luoda uudenlaista varainhoitoa, joka puhuttelisi kansan syviä rivejä laajemminkin ja kannustaisi “kansankapitalismiin”.

Yrityksen nimi on kaikkein tärkein osa brändäystä ja siksi yllätti, ettei asiasta herännyt juurikaan laajempaa keskustelua.

3 tykkäystä

Sampo on hakenut Mandatumin listausta Nasdaq Helsinkiin. :point_down:

Sampo on tänään hakenut Mandatum Oyj:n osakkeiden ottamista kaupankäynnin kohteeksi Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalla. Edellyttäen, että hakemus hyväksytään, kaupankäynnin Mandatumin osakkeilla odotetaan alkavan pörssilistalla 2.10.2023 kaupankäyntitunnuksella MANTA.

15 tykkäystä

Jonkun mielestä tämä on rehti tapa ilmoittaa AUM, kun ei ilmoiteta talon sisäisiä ”siirtoja”. Sinänsä ei ihmetytä S-Maf…Pankin edustajan ihmettely aiheesta, siellä kun ei olisi epäröity hetkeäkään pumpata ilmaa lukuihin.

7 tykkäystä

Sampo maistuu yksityssijoittajille

14 tykkäystä

Laitetaan tämä vielä tännekin tässä vaiheessa.

2 tykkäystä
  • Myyn heti
  • Holdaan vuodenvaihteeseen
  • Pidän pidempään
0 äänestäjää

Mitä teet saamillesi Mandatumin osakkeille?

22 tykkäystä

Kiitos kaikille! Itse pidän pidempään.

7 tykkäystä

OP nosti juuri tulleessa yhtiökommentissa tavoitehinnan 43€ → 44€ ja piti suosituksen Lisää ennallaan.

30 tykkäystä

Perjantain kevennykseksi (ylläpito saa liputtaa jos menee ohi aiheen :wink:).

Tylsä, tylsempi, Sampo (hyvällä tavalla)
Rohkea, rohkeampi, Mandatum (osakemarkkinoiden jännitystä hakeville)

Nyt mediassa nähdyn perusteella Mandan näkyvyys kokoon verrattuna tulee olemaan suurempi kuin Sammolla ja jännittäviä käänteitä sijoittajatarinassa on varmasti luvassa. Vähän haikein fiiliksin, jätämme Sammon taakse nopeine liikkeineen finanssimaailmassa.

4 tykkäystä
47 tykkäystä

Tässä on Saulin ja Kasperin tuoreet kommentit liittyen Mandatumin ja Sammon jakautumiseen. :slight_smile:

Mandatum irtoaa Sammosta virallisesti 2.10. Mandatumin kaupankäynnin alkaessa. Käymme oheisessa kommentissa läpi järjestelyn pääkohtia sekä sen vaikutuksia ennusteisiimme ja Sammon arvostukseen. Tulemme päivittämään näkemyksemme Sammosta maanantaina järjestelyn toteutuessa. Kesällä julkaisemamme laaja raportti Sammosta on edelleen ajankohtainen (luettavissa täältä) ja raportissa on käsitelty laajasti myös nyt toteutuvaa järjestelyä sekä Mandatumia.

14 tykkäystä

Mielenkiintoista seurata, että onko jatkossa Mandatumin kurssi n. 12% Sammon kurssista, siis jakautumisen jälkeen, ja jos niin kuinka pitkään…
Tuossa kadulla kun törmää Mandatumin väkeen, niin syntyy tunnelma, että he ovat ainakin 60% Sammosta :wink:
image

4 tykkäystä

Ainakin voisi kuvitella, että kunhan alkuhäslinki (mm. rahastojen dumppaukset) helpottaa, niin voisi jopa nousta, koska erillisenä Mandatum pystyy tekemään kaikenlaisia liikuja, mitä ei ole ollut sallittu, kun Mandatum on osa Sampoa eikä ole ollut Sammon strategian mukaista toimintaa.

Saattaisi siis olla ensin ostopaikat ja sitten myyntipaikat tuloillaan, mikäli tuollaisesta vispaamisesta on kiinnostunut?

5 tykkäystä

Sammon verrokki ja kilpailija Tryg ryhtyy saneerauksiin ja irtisanomisiin:

9 tykkäystä

If/Sampo ostaa Mandatumilta henkivakuutuskannan, niin enää ei olla puhdas vahinkovakuutusyhtiö vaan pelikenttä laajenee myös henkivakuutuksiin. @Sauli_Vilen onko ajatuksia tästä ?

Nousevilla koroilla/matalariskisillä sijoitustuotoilla kiinnostava alue laajentua?
Onko paljon markkinaa otettavissa?
Mitä tämä sinusta tarkoittaa, kun olet paljon puhunut siitä että Sammon tavoite on olla puhdas vahinkovakuutus konserni? Tarvitaan Sampo jakso! :slight_smile:

Mandatum myy Ifille noin 50 000 sopimuksen henkivakuutuskannan - Mandatum

8 tykkäystä

SAMPO CLOSE 2.10.2023

  • <30e
  • 30-34,99e
  • 35-37,99e
  • 38-39,99e
  • yli 40e
0 äänestäjää
2 tykkäystä

En ole Sauli, mutta jonkinlaisena asiantuntijana vastaan siitä huolimatta :slight_smile:

En ehkä kutsuisi tuota varsinaiseksi laajentumiseksi, koska kyseessä on Ifin jo ennästään myymä ja hoitama kanta, jossa Mandatum ollut osassa vakuutuksista myöntäjäyhtiönä. Kyse ei ole eläke-
/ pitkäaikaissäästämisen tuotteista tai sijoitusvakuutuksista, joissa osana henkivakuutuselementti vaan puhtaasti henkilövakuutuksista, jonka alle mahtuu niin tapaturma- kuin henkivakuutustuotteita limittäin (ks. kuva Q1/23 sijoittajesityksestä alla). Ei siis puhuta mistään uudesta aluevaltauksesta.

Henkilövakuuttaminen on toki alue, jossa näemme hyvää pitkän aikavälin kasvupotentiaalia (ks. kuva alla 2022 Investor update -esityksestä)

35 tykkäystä

Kiitos Mirko! En tajunnut, että on If:n hoitamaa kantaa. Sittenhän tässä ei muutu muuta kuin tytäryhtiön nimi.

6 tykkäystä

Tämä henkilövakuuttaminen on ilman muuta alue missä kasvupotentiaalia.
Nimittäin yksityiset lääkeriasemat nostavat hintojaan 10-15% vuodessa koska lääkerien palkat nousevat samaa tahtia. Eli vakuutettava riski kasvaa euroissa huimaa vauhtia vielä höystettynä sillä, että perusterveydenhuolto on kuralla.
Näin jyrkkää potentiaalin nousua ei tapahdu vaikka omaisuus- tai ajoneuvovakuuttamisessa, mikä on käsittääkseni tasaista taaperrusta… Jos siis Ifin maksutulo nousi 2022 noin 5% overall kun inflaatio oli 8% tms.

6 tykkäystä