Sampo - Vakuuttava vakuuttaja

Oma ketju vielä puuttuu, niin laitettakoon sellainen. Tiesittekö, että Sampo on henki- ja vahinkovakuutus- sekä sijoitustoimintaa harjoittava finanssikonserni?

Onko muita mukana tai harkitsemassa mukaan lähtöä?

Yleinen markkinatilanne on kääntymässä vaakalentoon tai taantumaan, joten miten muut näette yhtiön riskiprofiilin nykyisellä arvostuksella?

23 tykkäystä

itsellä iso siivu sampoo ( omaan salkkuuni nähden )

annetaan @Sauli_Vilen in puhua

Mika Heikkilä taisi sanoa sijoitus investissä että uskoo sammolta tulevan jotain uutista nordean suhteen seuraavan 3kk:n aikana.

E: Kirjoitus virhe

5 tykkäystä

Riskihän Sampolla (mikähän on oikee taivutusmuoto :D) on pääasiassa Nordeassa. Vakuutusbisnes on melko vakaata ja trimmattu hyvään kuntoon. Toki huonona puolena se, että vaikeempi kasvattaa vakuutusbisneksen tuottoja.

Mitään mahalaskua tää osake tuskin tekee, mutta en toisaalta nää myöskään merkittävälle nousulle mahdollisuuksia, jos ei merkittäviä yritysjärjestelyjä tapahdu. Siihen nähden osake on melko neutraalisti hinnoteltu. Tätä vois melkein kyttäillä, jos sais markkinan isomassa laskussa nykyistä halvemmalla.

4 tykkäystä

Massella on myös Sampoa. Sitä kutsutaan ikääntymiseksi, kun salkkua aletaan vuorata tällaisella laatu-arvodefensiivisyydellä::slight_smile: g32… peesaten Masse on nyt vain seuraillut tilannetta ja lähinnä kyttäillyt tankkauspaikkoja. Lähipiiri lähti eka kerta mukaan nyt 39 erkillä, mikä on ihan hyvä aloituspiste.

4 tykkäystä

Sammon sijoittajat sivulla on kivoi tekstei, tässä yksi niistä

Hyviä kysymyksiä & vastauksia (2.7.2018)

5 tykkäystä

Nää on kyl todella hyviä. Cargotec tekee samoja mitä oon seurannut aina tuloskauden aikana. Saadut tilaukset kasvoivat kaikilla liiketoiminta-alueilla - Kysymyksiä ja vastauksia Cargotecin tammi-syyskuun 2018 osavuosikatsauksesta | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

2 tykkäystä

Ostaisin mutta meni bläk fridayna nordnetin kampanjan myötä rahat AT&T:hen.

2 tykkäystä

Luulen että nyt on järkevämpää omistaa Sampoa kuin Nordeaa suoraan. Nordea lienee aliarvostettu, mutta Sampohan saattaa myös tehdä suoran diilin hintaan X esimerkiksi Gardellin kanssa. En tiedä miten piensijoittajalle voisi jäädä luu tässä kuviossa käteen, mutta mutu on tämä.

Sampo on ilmeisesti hyvin valmistautunut mahdolliseen taantumaan ja hyötyy korkojen noususta.

5 tykkäystä

Sampon hinnasta reilu kolmannes on Nordeaa. Jos joku järjestely tulee, niin siinä on todennäköisesti osallisena koko Nordea eikä vain Sampon omistama osuus. En usko, että Sampo pystyy mitenkään hyödyntämään omaa osuuttaan siten, että siitä ei samassa mittakaavassa hyötyisi kaikki Nordean osakkaat. Jos siis uskoo johonkin merkittävään järjestelyyn Nordean kanssa, niin parhaan tuloksen taitaa tehdä suoralla sijoituksella Nordeaan.

Jos Sampon näkee kokonaisuutena houkuttelevampana, niin se on järkevämpi sijoitus. Puhtaasti Nordean potentiaalin takia ei tähän lappuun kanata rahojaan laittaa.

4 tykkäystä

Suoraan jostain taloustieteen oppikirjasta, jota Masse ei ole lukenut: hajauta. Kannattaa siis omistaa niin Nordeaa kuin Sampoa, jos tämän alan bisnekseen haluaa sijoittaa. No, mitens Masse-setä: salkku tältä osin ollut 50-60 jo pitkän aikaan! Tässä järjestyksessä. :wink:

2 tykkäystä

Itse olen kans Sampon mukaan hypännyt jokunen vuosi sit ja en ole hevosta vaihtanut Nordeaan :smile:

Saa nähdä millä tavoilla osinko saadaan pidettyä kasvavana pitkässä juoksussa. Kovasti on katseet Nordeassa tämänkin suhteen. Tai kunnon korkojen nousulla. Sampo on positioitunut korkojen nousuun kohtalaisen hyvin mutta miten muut sijoitustuotot sen jälkeen sitten.

Ps. Nyt joku kielipoliisi tänne miten Sampo taivutetaan. Itse taivutan sen Sampon jne :smile:

3 tykkäystä

Kyllä Sampo voi tehdä diilin kahdenvälisesti. Esimerkiksi jos ostaja X haluaa suuren osuuden Nordeasta, vaihtoehdot ovat joko ostaa joltai suuromistajalta tai markkinoilta. Jos lähtee avoimelta markkinalta haalimaan papereita, voi hinta karata käsistä. Jos joku omistaja on kypsynyt Nordean mateluun tai ei jaksa järjestelyjä, voi X ostaa kassillisen Nordeaa kerralla, sovittuun hintaan (joka olettaen on alempi kuin avoimelta markkinalta saatu).

Myyvä osapuoli taas hyötyy koska jos dumppaa avoimille markkinoille, hinta voi taas romahtaa.

Eli jos Sampo myy 15% preemiolla, niin silloin Nordean julkinen osakekurssi ei välttämättä reagoi samalla tavalla.

Itse suhtaudun asiaan juuri hajauttamisen kannalta. Haluan omistaa Nordeaa, mutta näen Sammon kautta omistamisen houkuttelevampana monesta syystä.

4 tykkäystä

Kaikkihan on mahdollista. En kuitenkaan itse oikeen nää, että mikään taho haluaisi vain Sampon osuutta sellaisenaan ostaa. Sampokaan tuskin ihan pienellä preemiolla haluaa myydä. Jos taas Sampo ei enää nää Nordeassa potentiialia ja on itse alotteellinen myymään, niin myydessä preemiota tuskin saa. Ainut mahdollienn skenaario, jota voin kuvitella on joku yritysjärjestely koskien koko Nordeaa ja siitä hyötyy kaikki osakkeenomistajat.

3 tykkäystä

Voi hyvin olla. En oikein näe Sampoa aktivistisijoittajana, joka tekisi mitään kovin radikaalia. Sampo enemmänkin virtaviivaistaa ja tehostaa – on “orjapiiskuri”. Nallen tyyli, esim. Nordeassa ja UPM:ssä sekä vakuutuspuolella. Tiukka kulukuri. Se ei nyt ole tuottanut ihan täysin haluttuja tuloksia Nordeassa; IT-uudistus voi olla tosiaan jotenkin epäonnistunut.

Tämä toki on spekulatiivista ja voit olla oikeassa. Mutta jos Stadigh sanoo että kärsivällisyys alkaa olemaan loppu Nordean osalta… Niin mitä se sitten tarkoittaa ja mikä Sammon exit-strategia voisi olla?

2 tykkäystä

Voi tarkottaa esim. johdon vaihtumista, Nordean jakamista tai jotain muuta järjestelyä. Stadighin sanomasta ei voi päätellä, että tavotteena olisi exit. Sampo vain haluaa saada käytettyä Nordean potentiaalin mahdollisimman tehokkaasti.

3 tykkäystä

Totta turiset. Olisi sitäpaitsi iso jytky jos Sampo myisi Nordean osuuden. Aika iso kasa rahaa jolle pitäisi löytää (parempi) kohde.

Paljonkos Nordean osuus Sammon kurssista olikaan?

1 tykkäys

Nordean markkina-arvo reilu 31mrd ja sammon osuus tästä vähän reilu 21%. Sammon markkina-arvo reilu 21 mrd. Pikasella laskutoimituksella vastaus n. 31%.

2 tykkäystä

kuva

Näin kirjoittaa nordea juuri tänä aamuna.

6 tykkäystä

Joo siis vahvistaa käsitystäni siitä että Nordeaa omistan Sammon kautta mieluiten. Luotan siihen että Stadigh ja Nalle osaavat pelata Nordea-pelin paremmin kuin meikäläinen, whatever happens.

2 tykkäystä

Millähän ihmeellä tuo 25 prosentin alennus on oikein päätelty? Tehdäänkö tässä oletus, että markkina hinnoittelee Sammon muun bisneksen johonkin tiettyyn hintaan?

1 tykkäys