Osakesijoittaminen

Sea Limited - The New Frontier?

Sea Ltd. on Kaakkois-Aasiassa toimiva teknologiajätti. Yrityksellä on kolme tytäryhtiötä, jotka keskittyvät sen liiketoiminnan eri osa-alueisiin: Garena(videopelit), Shopee(e-commerce) ja SeaMoney(fintech).

Muutama viikko sitten useat ASEAN valtiot kuten Australia, Kiina ja Singapore solmivat Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) sopimuksen. Sopimus tukee vapaata kauppaa sekä edesauttaa cross border liiketoiminnan toteuttamista kansainvälisille yhtiöille. Sopimusta on jopa sanottu maailmaan suurimmaksi kauppasopimukseksi, sillä siihen sisältyy 30% maailman BKT:stä. RCEP edesauttaa Sean tavoitteita olla Kaakkois-Aasian teknologiayritys. Nyt kun Sea Ltd. on myös päässyt maistamaan $100 miljardin markkina-arvoa luulen, että on korkea aika perustuttaa ketju foorumille!

Yksinkertaistettu breakdown:

Garena

-Julkaisee Tencentin pelejä Kaakkois-Aasiassa.

-Garena tekee myös pelejä. Garena Free Fire on suosittu Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Peli oli kolmanneksi katsotuin peli YouTubessa vuonna 2020.

-Garenan tytäryhtiö Phoenix Labs on yrityksen AAA pelintekijä. Yritys on entisten Riot Games(League of Legends) työntekijöiden perustama. Yritys on vastikään aloittanut moniprojektimallin ja on Dauntless pelin tekijä.

-Garena on yrityksen ainoa voitollinen tytäryhtiö. Q3: “Adjusted EBITDA was US$584.5 million, up 119.8% year-on-year.”. Garenan voitot investoidaan pääasiassa Shopeen toimintaan.

Shopee
-Nettikaupan jätti Kaakkois-Aasiassa ja Taiwanissa. Nettikaupan trendit ovat Kaakkois-Aasiassa hyvin lupaavia:

-Shopee Live palvelu voidaan verrata Alibaban Taobao liveen. Esimerkiksi muutama viikko sitten Adidas piti palvelussa 30 minuutin treenin, jossa asiakkaat pystyivät voittamaan palkintoja sekä ostamaan Shopeelle eksklusiivejä Adidas tuotteita.

-Shopee on kasvanut voimakkaasti ja muodostunut alueen johtavaksi nettikaupaksi. App Annien mukaan Kaakkois-Aasian nettikaupoista Shopeella on eniten latauksia, eniten kuukausittaisia käyttäjiä sekä suurin kokonaisaika sovelluksen käytössä.

Markkinaosuus trendit

-Kannattaa huomioida, että voitonteko ei ole vielä keskeistä Shopeen agressiivisessa “expansion” strategiassa. Tällä hetkellä Shopee polttaa rahaa ja paljon. Yrityksen johto on kuitenkin vastikaan maininnut, että Shopee saattaisi pian olla voitollinen. Shopee on keskeisin osa yhtiön tulevaisuudenkuvaa.

SeaMoney
-Yrityksen Fintech siipi, joka juuri sai Digital Banking luvan Singaporessa(Toimeenpannaan v.2022).

-Yritys myös korkealla todennäköisyydellä ensi vuoden Digital banking myönnytyksissä mukana Malaysiassa ja Filippiineissä.

-Fintech siiven rinnakkaisvaikutukset ovat lupaavia Shopeen ja Shopee Pay e-lompakon välillä. Tämä myös tukee digital bankin käyttöönottoa.

Tencent on myös yrityksen osakas. Lisäksi johto omistaa yli 20% yrityksestä ja yrityksen toimitusjohtajan Forrest Leen osakkeet antavat hänelle päätäntävallan. Voidan verrata esimerkiksi Googlen A,B ja C osakkeisiin sekä Sergey Brinin ja Larry Pagen päätäntävaltaan. Johto on mielestäni maailman parhaimpia ja suurin osa heistä ovat olleet mukana yrityksen toiminnassa sen alkuajoilta lähtien.

Tässä hyvä juttu yhtiön sekä johdon historiasta: Forrest Li’s Sea Ltd Surges As Pandemic Drives Digitalization Across ASEAN

Sea Limited on mielenkiintoisessa markkina-asemassa, sillä toisin kuin monet muut kehittyvät markkinat Kaakkois-Aasia on pääosin poliittisesti ja taloudellisesti vakaa. Osake on kuitenkin noussut hurjaa vauhtia ja siihen on ladattu paljon odotuksia. Itse olen jo kesällä hypännyt kelkkaan mukaan. Onko foorumilla muita kelkkailijoita?

33 tykkäystä

Tästä foorumille viime kuun mehevimmät uutiset.

Garena Free Firellä korkein bruttomyynti Intiassa(mobiilipelit) vuonna 2020.

Shopee oli vuonna 2020 Apptopian mukaan maailman kahdennaksi käytetyin vähittäismyynnin verkkokauppa ja toiseksi käytetyin vähittäismyynnin puhellinsovellus.

Yhtiö osti enimmäisomistuksen Indonesialaisessa pankissa. Tätä ennen oli digital banking oikeudet vain Singaporessa(toimeenpannaan 2022), mutta tätä kautta nyt myös Indonesiassa.

Mielestäni Filippiinit ja Malaysia todennäköisesti seuraavat DB kohteet.

Yhtiö laajentanut toimintojaan Brasiliassa. Shopee ohitti Amazonin Brasiliassa kuukausittaisten käyttäjien perusteella joulukuussa. MercadoLibre on edelleen pääpeluri alueella.

Uutiset ovat siis olleet pääosin posiitivisia vain yhden kuukauden sisällä. Seuraavaksi katseet suunnataan Q1, joka oletettavasti 1.3.

6 tykkäystä