Shorttaus, Shorttihyökkäykset ja näihin liittyvä treidaus

Siellä alkaa olla kuumat paikat shorttirapsan vääntäjillä kun FBI tutkii noita ja takavarikoinut koneitakin. Harmi kun se kuuluisa Blue Orca ei ole tuossa listoilla.

9 tykkäystä

Tai wolfpack :frowning:

Olisi Ehangereilla ollut muutakin jännättävää kuin sertifikaatti :hugs:

1 tykkäys

VERU

1 tykkäys

Jälkiviisaus on paras viisaus, joten olisi mielenkiintoista tietää onko sittenkin shortti raporteissa ollut perää, kun aikaa on kulunut ja nähty miten bisnekset ovat kehittyneet. Näytti yleinen mielipide olla kuplahuumassa, että shorttirapsa on lähinnä hyvä ostopaikka, mutta nopealla vilkaisulla ei tuolta silmään osunut varsinaisia menestystarinoita shortti rapsan nähneistä yrityksistä. Kai näitäkin tarinoita löytyy?

Miten esimerkiksi yhden foorumin suosikki yhtiön Hyzonin kohdalla? Tässä keississähän foorumin suosituin vetyhypettäjä ehti dumata shorttiraportin ja vetelemään omien puheidensa mukaan ostohousuja jalkaan:

Hyzonilla lienee niin kova seuraajakunta ollut, että joku pystyy kuin apteekin hyllyltä sanoa oliko rapsassa perää ja olisiko shorttirapsaa voinut käyttää signaalina irtautua yhtiöstä. Sijoituksena yhtiöhän on ollut poskettoman huono.

Tässä on mahdollisuus kehittyä itsekin sijoittajana, kun vähän tarkastelee onko shorttirapsat noin yleisesti olleet jyvällä vai pelkkiä lyhyen aikavälin rahastus yrityksiä raportin tekijöiltä.

9 tykkäystä

Enphase tulee ainakin mieleen.

4 tykkäystä

Luin tuota shorttiraporttia niin sen pihvi oli nähdäkseni, että Enphaselta tullaan syömään markkinaosuutta eikä täten arvostus ole kestävä. Joo päin sitä itseään näyttää Citronilla tämä menneen, mutta toisaalta hain vähän erilaisia shorttirapsoja takaa. Sellaisia joissa syytetään kohdeyritystä erilaisista sijoittajien harhaanjohtamisista yms.

3 tykkäystä

Naulan kantaan.

Toisaalta pitää muistaa, että shorttirapsaajan ehkä tärkein taito on osata ajoittaa rapsan julkaisu.

Esim. Ehangin rapsassa ei tainnut olla juurikaan lihaa luiden ympärillä, ja se pudotti superkuplaantunutta osaketta hetkessä karkeasti 2/3, 120 taalasta 40 taalaan. Moni kiljui silloin ostopaikkaa, ja omakin käsi nousee virheen merkiksi.

Sittemmin alamäki on kuitenkin jatkunut, hurjasti, ja hinta on laskenut 90 %, tuosta shorttirapsan jälkeisestä hinnasta, pyörien nyt $4 nurkilla :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

Tällä hintakehityksellä ei kuitenkaan enää ole mitään tekemistä shorttirapsan kanssa.

Itse tuumaisin, että hyvin usein rapsalla joko luodaan nopea dippi josta myös noustaan kohtuullisen nopeasti, tai sitten se toimii muutenkin tuloillaan olevan alamäen katalyyttinä.

Hankalaahan tämä on, kun ei omista kristallipalloa. Perättömällä Enphase rapsalla luotiin dippi, jolla “uskovaiset” tekivät hyvät rahat (:raising_hand_man:), kun taas yhtä lailla ilmeisen perättömän Ehang rapsan luoman/kiihdyttämän romahduksen ostaminen johti valtaviin tappioihin (:raising_hand_man:).

9 tykkäystä

Blue orcalta shortti rapsa Piedmont Lithiumista $PLL :

https://www.blueorcacapital.com/terms-of-service-secondshot

6 tykkäystä

Saakohan Nordnetistä näkyviin tiedon tietyn osakkeen short interestistä?

Jaahas Hindenburg Researchilta on tullut shorttirapsa Blockista (Square).

En ole ehtinyt lukemaan kokonaan, mutta ainakin yhtiö vaikuttaa olleen varsin välinpitämätön Cash appin kautta tapahtuneista huijauksista.

Osake premarketissa -20% :drop_of_blood:

4 tykkäystä

Scorpion Capital teki tänään shorttihyökkäyksen Harmony Biosciences:ia vastaan. Firma on omalla seurantalistalla, mutta en ehdi tutkimaan raporttia tänään tarkemmin. Syytökset ovat aina vakavia, kun kyseessä on lääkefirma, joka myy lääkkeitä. Wakix:ia myydään käsittääkseni myös Suomessa ja se on pitolisantti, jota käytetään mm. narkolepsian hoitoon. Oma ensivaikutelma on, että syytökset ovat liioiteltuja, kuten näissä yleensä, mutta tällaisia shorttihyökkäyksiä vastaan on melko vaikea puolustautua nopeasti. Osake on nyt -22,0% laskussa (kurssi 32,34$) ja kävi premarketissa pikaisesti n. -30%.

Syytökset ovat alla (lainaus Scorpionin sivuilta) ja raportti löytyy sivustolta. En ole tosiaan ehtinyt vielä perehtyä sen tarkemmin. Raportin tiivistelmä on aika korkealentoinen:

“The Latest Price-Gouging Ploy By The Grifter Who Inspired Convicted Felon Martin Shkreli, But This Time People Have Blood On Their Hands: A $175,000 Per Year Drug With Alarming Toxicity And A Trail Of Covered-Up Deaths And Injuries; No Efficacy; A Non-Existent Mechanism Of Action; Sham Patents; Based On Scam Clinical Trials In Places Like Russia and Turkey By A French Quack; Pushed Via False Advertising And A Vast Off-Label And Physician Kickback Scheme”

4 tykkäystä

C3.AI:sta tullut shortti rapsa Kerrisdale capitalilta $AI

Pääkohdat alla
The highly conspicuous growth in unbilled receivables to levels we’ve never before seen in
software companies:
• Opaque, confusing and highly concerning disclosures and financials related to the company’s
related party and very large customer, Baker Hughes
• Efforts to inflate gross profit margins by reclassifying costs of revenue as research and
development expenses
• Classification of significant revenue as subscription revenue that in actuality is services- or
consulting-oriented revenue
• Significant turnover in chief financial officers, and the appointment of successively less qualified
CFOs over time

Väitettyä kirjanpito kikkailua ja reippaita CFO vaihdoksia :face_with_monocle:

Nykyinen CFO on muuten suomalainen :grinning:

Tilanne 4.4.2023 klo 17.01
image

7 tykkäystä

Aika hitaasti yhtiön johto / CEO reagoi - ei toistaiseksi näy mitään, vaikka -25% taulussa

3 tykkäystä

Laitoin tekoäly-ketjuun C3.ai:n viimeisimmän vastineen

3 tykkäystä

Ses imagotag on kanssa shorttirapsaan liittyen etenkin kiinalaiset omistukseen siellä ja kiinalaisten osake myynteihin, että olisi punpattu liikevaihtoa ja liikevoittoa…

7 tykkäystä

Mitä kautta shorttaatte jenkkiosakkeita? Hindenburgilta tuli tänään uusi rapsa Tingosta ja kiinnostaisi kokeilla. Nordnetin kautta ei ainakaan onnistu.

1 tykkäys

EHang: Hollow Order Book And Fake Sales Make This China-Based eVTOL Company Last In Line For Takeoff

https://hindenburgresearch.com/ehang/

7 tykkäystä

EH, Premarket -18% voidaan nähdä todella iso droppi avauksessa vielä lisää

3 tykkäystä

Päivitystä EH:n shorttirapsaan, EH on poistanut epäilysten kohteita vikasta osarirapsasta.

5 tykkäystä