Osakesijoittaminen

Siili Solutions -ketju

Avataanpa oma ketju IT-konsulttiyhtiö Siilille. Olen täällä analyytikkona parhaani mukaan mukana keskusteluissa ja tänne voi välittää myös kysymyksiä joita toivotte johdolta kysyttävän.

Seuraava tulosjulkistus huomenna, täällä ennakkotunnelmat: https://www.inderes.fi/fi/uutiset/siili-h1-keskiviikkona-nayttoja-kannattavuusparannuksesta-kaivataan

Tuore laaja yhtiöraportti luettavissa täältä: https://www.inderes.fi/fi/seuraavaa-versiota-rakentamassa

Mitä ajatuksia yhtiöstä?

3 tykkäystä


TA ei anna mairittelevaa kuvaa yhtiöstä. Tiukentuva wedge kertoo, että breikki jompaan kumpaan suuntaan tulee tapahtumaan lähiaikoina ja oddsit on laskun puolella.
Onko yhtiön tuloskunto valmiina huonontuvaan talousnäkymään ja tiukentuvaan kilpailuun IT-markkinoilla Suomessa?

1 tykkäys

Pelkällä mutulla mennään, mutta eivätkö IT-konsulttiyhtiöt lähtökohtaisesti vain myy henkilöstöresurssia, eikä niillä ole juurikaan tuotteita? Eli ei skaalautuvuutta ja jatkuvuus on kyseenalaista? Kärjistäen niitä voisi nimittää glorifioiduiksi henkilöstövuokrausyhtiöiksi, joihin sijoittavat ihmiset, jotka haluavat sijoittaa ”teknologiayhtiöihin”, mutta pelkäävät korkeita arvostuskertoimia, vai olenko täysin hakoteillä? Miten Siili voi luoda itselleen kilpailuedun, puhumattakkaan jostain vallihaudasta?

4 tykkäystä

Kyllä nämä ovat asiantuntijabisneksiä, mutta sehän ei sano, etteikö alalla voisi luoda omistaja-arvoa isollakin vivulla. Katsoo vaikka miten Siili on tuottanut listautumisen jälkeen. Tämä on ollut erinomainen sektori omistaa viimeiset 5 vuotta, nyt toki markkina vaikeutumassa.

Tuoteyhtiöihin verrattuna konsulteilla yleensä vakaampi bisnesmalli, stabiilimpi kannattavuus, hyvä kassavirta ja osinko, ei tuotekehitysriskiä. Vakiintuneilla toimijoilla myös yleensä kädet aika syvällä asiakkaiden taskuissa ja sitä kautta bisneksessä hyvä jatkuvuus. Kertoimet ovat perustellusti alempia kuin tuoteyhtiöissä. Samaa teknologiatrendiähän nämä ratsastavat kuin tuoteyhtiöt, mutta erilaisella bisnesmallila… Siten mielestäni IT-palvelusektori on ihan kelpo väline sijoittaa teknologiasektorille yleisesti, varsinkin jos ei halua sijoittajana ottaa näkemystä siitä, mikä yksittäinen teknologia on voittava tulevaisuudessa.

Kovin kestävää kilpailuetua alalla vaikea saavuttaa, koska osaaminen happanee niin nopeasti teknologian nopean kehityksen myötä. Mielestäni yksi tärkeä kilpailuedun lähde, kun ihmisbisneksessä ollaan, on organisaatiomalleihin liittyvät innovaatiot ja kulttuuri. Tästä sektorilta hyviä esimerkkejä viim 10v ajalta mm Gofore, Futurice, Reaktor.

3 tykkäystä

Masse-setä ja seurakunta kiittävät isä Mikaelia näistä paavillisista rohkaisun sanoista! On meinaan iso siivu seurakunnan varannoista IT-sektorilla kiinni… :church::moneybag::church:

Masse-setä, FA, seurakunnan kassanvartija

1 tykkäys