Siili Solutions sijoituskohteena

Avataanpa oma ketju IT-konsulttiyhtiö Siilille. Olen täällä analyytikkona parhaani mukaan mukana keskusteluissa ja tänne voi välittää myös kysymyksiä joita toivotte johdolta kysyttävän.

Seuraava tulosjulkistus huomenna, täällä ennakkotunnelmat: Siili H1 keskiviikkona: näyttöjä kannattavuusparannuksesta kaivataan - Inderes

Tuore laaja yhtiöraportti luettavissa täältä: Seuraavaa versiota rakentamassa - Inderes

Mitä ajatuksia yhtiöstä?

6 tykkäystä


TA ei anna mairittelevaa kuvaa yhtiöstä. Tiukentuva wedge kertoo, että breikki jompaan kumpaan suuntaan tulee tapahtumaan lähiaikoina ja oddsit on laskun puolella.
Onko yhtiön tuloskunto valmiina huonontuvaan talousnäkymään ja tiukentuvaan kilpailuun IT-markkinoilla Suomessa?

1 tykkäys

Pelkällä mutulla mennään, mutta eivätkö IT-konsulttiyhtiöt lähtökohtaisesti vain myy henkilöstöresurssia, eikä niillä ole juurikaan tuotteita? Eli ei skaalautuvuutta ja jatkuvuus on kyseenalaista? Kärjistäen niitä voisi nimittää glorifioiduiksi henkilöstövuokrausyhtiöiksi, joihin sijoittavat ihmiset, jotka haluavat sijoittaa ”teknologiayhtiöihin”, mutta pelkäävät korkeita arvostuskertoimia, vai olenko täysin hakoteillä? Miten Siili voi luoda itselleen kilpailuedun, puhumattakkaan jostain vallihaudasta?

4 tykkäystä

Kyllä nämä ovat asiantuntijabisneksiä, mutta sehän ei sano, etteikö alalla voisi luoda omistaja-arvoa isollakin vivulla. Katsoo vaikka miten Siili on tuottanut listautumisen jälkeen. Tämä on ollut erinomainen sektori omistaa viimeiset 5 vuotta, nyt toki markkina vaikeutumassa.

Tuoteyhtiöihin verrattuna konsulteilla yleensä vakaampi bisnesmalli, stabiilimpi kannattavuus, hyvä kassavirta ja osinko, ei tuotekehitysriskiä. Vakiintuneilla toimijoilla myös yleensä kädet aika syvällä asiakkaiden taskuissa ja sitä kautta bisneksessä hyvä jatkuvuus. Kertoimet ovat perustellusti alempia kuin tuoteyhtiöissä. Samaa teknologiatrendiähän nämä ratsastavat kuin tuoteyhtiöt, mutta erilaisella bisnesmallila… Siten mielestäni IT-palvelusektori on ihan kelpo väline sijoittaa teknologiasektorille yleisesti, varsinkin jos ei halua sijoittajana ottaa näkemystä siitä, mikä yksittäinen teknologia on voittava tulevaisuudessa.

Kovin kestävää kilpailuetua alalla vaikea saavuttaa, koska osaaminen happanee niin nopeasti teknologian nopean kehityksen myötä. Mielestäni yksi tärkeä kilpailuedun lähde, kun ihmisbisneksessä ollaan, on organisaatiomalleihin liittyvät innovaatiot ja kulttuuri. Tästä sektorilta hyviä esimerkkejä viim 10v ajalta mm Gofore, Futurice, Reaktor.

5 tykkäystä

Masse-setä ja seurakunta kiittävät isä Mikaelia näistä paavillisista rohkaisun sanoista! On meinaan iso siivu seurakunnan varannoista IT-sektorilla kiinni… :church::moneybag::church:

Masse-setä, FA, seurakunnan kassanvartija

1 tykkäys

Osake on taas lasketellut houkutteleviin hintoihin. @Mikael_Rautanen onko yhtiöstä kuulunut negatiivista viime aikoina? OP on ainakin ollut iso asiakas, onko tietoa miten uudet kuviot siellä vaikuttavat Siiliin? Entä Nokia, onko vielä Siilille merkittävä asiakas?

En ole kuullut mitään suuntaan tai toiseen. CMD on tulossa muutaman viikon päästä (lähetys inderesTV:llä), siellä kuulaan päivitysä. OP on käsitykseni mukaan ainakin ollut suurin asiakas (muistaakseni suurimmillaan oli >15% mutta tänä päivänä oletettavasti vähemmän), mutta Siili toimittanut käsittääkseni palveluita pääasiassa sellaisille alueille, mihin OP enemmänkin investoi kuin leikkaa. Toki kyllähän leikkurit vähintään epäsuorasti kaikkiin alihankkijoihin osuvat. Nokia ei käsittääkseni merkittävä (en ole varma onko asiakas ollenkaan nykyään), muistaakseni autopuolella on HERElle ainakin jotain palveluita aikanaan toimitettu.

2 tykkäystä

Olin näkevinäni uutisvirrassa sellaista, että OP vähentäisi yleisellä tasolla ulkoisten palvelujen käyttöä. Tietenkään ei voi tietää, mitä kaikkea se sisältää, mutta voi koskea osittain kaikkiakin.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/siili-solutionsin-robocorpille-5-6-miljoonan-dollarin-rahoitus/e5dc2598-1db8-4680-b334-06cd812ffc88

Mielenkiintoista ja juurikin päätin tehdä aloitussijoituksen Siilin. Saa nähdä, mitä tulevaisuudessa poikii…

2 tykkäystä

Onko kenelläkään tietoa millä valuaatiolla ja paljonko on Siilin jäljelle jäänyt osuus?

Sain yhdeltä käyttäjältä hyvän huomion, Siilin alkuperäisestä sijoituksesta, jota ei tiedotteessa kerrottu, mutta H1-raportissa selvisi sen olleen 150k€. Eli vaikka olisi nyt tällä kierroksella 10x, ei vielä markkina-arvoa paljon heilauta, mutta toki positiivista! Ja tuo kerätty summahan vastaa tyypillistä First North IPOa eli on siellä oikeita asioita tehty :clap:

2 tykkäystä

Siili Solutions pääommarkkinapäivä 2019 nyt inderesTV:ssä Siili Solutionsin pääomamarkkinapäivä 13.11.2019 kello 9:00 alkaen | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

1 tykkäys

Voiko katsoa jälkeenpäin?

1 tykkäys

Tottakai. Ei me mitään amatööreja olla :stuck_out_tongue: Tallenne tulee liven jälkeen katsottavaksi.

4 tykkäystä

Siili on hidas eläin, mutta tänään CMD:n jälkeen kankeus oli kaukana :slight_smile:

Masse-setä, FA, tykkää kun Siili(kin) nousee sakastin kaapissa plussalle

3 tykkäystä

CMD:n katsottuani jäi hieman huolestuttamaan se, että kuinka johto saa pidettyä laajan ja hieman hajanaisen kokonaisuuden hanskassa. Kun nykyisten liiketoimintojen rinnalle lisätään vielä uudet aihiot sekä mahdolliset yritysostot niin johtamisen prosessien pitää toimia ja strategian oltava kirkas kaikilla organisaation tasoilla. Aika vaativaa veitsen terällä tasapainottelua kun pitää antaa luovuudelle tilaa, mutta samalla pystyä pitämään heterogeeninen kokonaisuus tehokkaana ja hallittuna.

Jos Siili lähtee liikaa rönsyilemään niin analyytikko saa ensi vuonna lähettää toimarille joululahjaksi oksasakset.

3 tykkäystä

Erittäin hyvä huomio ja relevantti huoli. Myös analyytikolle. Muutenhan tämä näyttää hyvään suuntaan etenevän. Toki tähän asti portfoliofirmat (VALA, Auto, +Robocorp) menneet hyvin.

1 tykkäys

Siilin arvostuskertoimethan näyttävät varsin matalille ennusteiden toteutuessa. 2020 P/E 11, 2021 9,6, 2022 8,3. ROE>20%. Onko porukalla ajatuksia yhtiön tilanteesta tällä hetkellä? Eikös Siilillä ole nyt mennyt pari kvartaalia jo taas paremmin?

3 tykkäystä

Todella edullinen arvostus. Hautautuu nyt huonoon näkyvyyteen. Korjautuu todennäköisesti, kun saadaan viime vuoden numerot ulos, ja näkymät. Turhan edullinen sektoriin verrattuna tietysti.!

1 tykkäys

Siili Autoa mielenkiintoinen seurata. + 50 % kasvua ollut viime aikoina tässä liiketoiminnassa. Vala Group näyttää olleen kanssa hyvä yritysosto.

5 tykkäystä