Osakesijoittaminen

Sijoitus Invest 2019 Messukeskuksessa ensi viikolla

Sijoitus Invest 2019 -sijoitusmessut järjestetään Messukeskuksessa ensi viikolla (26.-27.11.2019) ja ajattelin perustaa sille tämmöisen oman ketjun (että löytyy helposti), jossa voidaan jutella tapahtumasta ja mitä esityksiä olette menossa katsomaan.

Tapahtuma vaikuttaa näin ohjelmaa selailemalla yllättävän hyvältä, välillä oli aikoja, jolloin sijoitusmessuilla oli vähemmän mielenkiintoista asiaa. Nyt on hyvin monipuolisesti erilaisia esityksiä.

Itse ajattelin aloittaa messut Merja Mähkän esityksestä, on kiva kuulla toisen kokemuksia. Sitten tietenkin salkkuni suurimman sijoituksen kohdalta käyn katsomassa Harvian esityksen. Osakepoiminta ja pienyhtiöt ovat myös harkinnassa käydä katsomassa. Ja tietenkin väliajat haahuilla näytteilleasettajien ständeillä katsomassa, onko siellä mitään mielenkiintoista. Huonoa tässä tapahtumassa on se, että tämä joka vuosi järjestetään keskellä viikkoa, mikä aiheuttaa ajankäytöllisiä ongelmia. Voisivat siirtää jatkossa viikonloppuun, niin ihmisten olisi helpompi järjestellä tulonsa.

Oletteko te muut menossa tänne ja mitkä esitykset kiinnostavat? Ja mitä mieltä noin yleisesti olette tapahtumasta?

5 tykkäystä

Tämä sama mitä pistän näihin topikkeihin vuosi toisensa perään…

Miksi hemmetissä näitä ei voi pitää viikonloppuna kuten kaikki muut messut?

9 tykkäystä

Vastaus: karvalakkia, joka joutuu vielä käymään nk. töissä, ei näissä peleissä kuunnella :slight_smile:

Masse-setä, FA, MasseFoorumin aatelinen

2 min

Gadus:

Miksi hemmetissä näitä ei voi pitää viikonloppuna kuten kaikki muut messut?

Vastaus: Karvalakkia, joka joutuu vielä käymään nk. töissä, ei näissä peleissä kuunnella :slight_smile:

Masse-setä, FA, toki karvalakki, mutta masse-maailma se kumartaa vain päätoimisille massen hankkijoille (=massen määrä ratkaisee, toim.huom) :tophat::tophat::tophat:

4 tykkäystä

Näinhän se taitaa mennä. Ylityökorvauksiahan siinä joutuisi firmat maksamaan mikäli viikonloppuna oltaisiin messuilla :roll_eyes:

2 tykkäystä

Itse olen tulossa vähintäänkin katsomaan Heikkilä&Vilénin 26.11, mutta pääsen luultavasti paikalle jo ennen 16.00. Suunnitelmana ennen Heikkilä&Viléniä on vähän käydä kiertelemässä, ehkä katsoa vähän tuota live-treidauskilpailua mikä siellä on käynnissä :slight_smile: Ihan kiva tapahtuma on tulossa varmasti, tosin allekirjoitan @Gadus sinun pointtisi siitä, että ei ole hirveästi järkeä olla pitämättä näitä messuja viikonloppuna.

1 tykkäys

Mitäs kaikkee tulee livenä ja tallenteena nettiin? Ite suunnittelin tulevani paikalle, mutta nyt on aika tiukka työtilanne, niin ei ainakaan pientä pyörähdystä enempää ehdi olla.

Tägätään mediatiimin pojat @Verneri_Pulkkinen ja @Yu_Gong

4 tykkäystä

Sijoitus Invest 2019 -tapahtuman streamit:

Päälava ti https://www.inderes.fi/fi/videot/sijoitus-invest-2019-paalavan-webcast-t…
Talouslava ti https://www.inderes.fi/fi/videot/sijoitus-invest-2019-talouslavan-webcas…
Pörssilava ti https://www.inderes.fi/fi/videot/sijoitus-invest-2019-porssilavan-webcas…

Päälava ke https://www.inderes.fi/fi/videot/sijoitus-invest-2019-paalavan-webcast-k…
Talouslava ke https://www.inderes.fi/fi/videot/sijoitus-invest-2019-talouslavan-webcas…
Pörssilava ke https://www.inderes.fi/fi/videot/sijoitus-invest-2019-porssilavan-webcas…

Eli voi rauhassa tehdä töitä ja katsoa illalla popparien kera ;D

14 tykkäystä

Tai sitten menee niin, että avaa vahingossa striimin jo päivällä ja “tekee töitä”.

6 tykkäystä

Tämä viesti on liputettu ja on siksi piilotettu väliaikaisesti.

1 tykkäys

No ilman muuta pitäis kyllä mennä. Ehkä vielä jonain päivänä.

1 tykkäys

Rehellisyyden nimissä; toi Heikkilä&Vilen show oli loistava. Se on aina hienoa katsoa sujuvaa esitystä, missä jännitys ei ota dominoivaa asemaa. Siinä tulee muuten katsojallekin helposti vaivaantunut olo. Sauli avas hyvin esityksen ja kiusallisia hiljaisia taukoja ei oikeastaan ollut. Bravo.

Mika puhui videolla jossain 08:00 tienoilla korkeasta oman pääoman tuotosta. Olen puhunut itseasiassa täysin samasta asiasta, mutten kuollaksenikaan enää muista missä ketjussa ja millon. Eli: jos yhtiö tekee korkeaa oman pääoman tuottoa, sillä on kilpailuetuja? Ei välttämättä. Kyse voi olla myös siitä, että yhtiö operoi alalla, mitä kilpailijat eivät ole vielä löytänyt. Kuten sanottua, löytyessä korkeaa OPOn tuottoa tahkoava yritys, peruslähtökohta kannattanee olla se, että kilpailijat eivät vain ole vielä tulleet reviirille. Jos yhtiö on kyennyt tekemään korkeampaa tuottoa omalle pääomalle suhteessa kilpailijoihin jo hyvän aikaa (vuosia?), silloin tilanne voi kertoa aidosti kestävistä kilpailueduista.

Jos yhtiö operoi tuoreella alalla ja tekee huimaa pääoman tuottoa, voisi olla järkevää pohtia, kauanko yhtiö kykenee tuohon ja miten se on hinnoiteltu osakkeeseen. Jos bisnes ei vaadi suuria pääomia, alalletulokynnys on matala, mikään ei estä yrittämästä kilpailijoita tekemään samaa bisnestä. Ja sitten jos ei tällä yhtiöllä ole oikeita kilpailuetuja, korkeaan pääoman tuottoon ei kannata tottua, koska markkinat toimivat näin. Ei ole olemassakaan skenaariota, että yhtiö voi tehdä jäätävää tulosta vuodesta toiseen matalalla pääomalla eikä kukaan muu ole kiinnostunut pyörittämään samaa bisnestä. Niin se vain menee.

Mutta oli hyvä show. Viikonloput!

4 tykkäystä