Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Taitaa viitata tähän

2 tykkäystä

Myönnän kaiken tuon, ja viikko Inden kellarissa on ihan ookoo.

7 tykkäystä

Selviät nyt ainakin mun puolesta tässä ihan sanallisella varoituksella - kunhan tiedostat ettei tommonen kielenkäyttö ole asiallista Foorumilla.

5 tykkäystä

Jarniksellahan on ihan hyvä pointti - voi laittaa vaikka YVtä jos muuten hyvässä viestissä on yksi mauton ilmaisu tms… Oma valitettava havaintoni vain on että usein tälläiset YV:t ignoorataan (kaikki ei välttämättä edes osaa lukea sellaisia) ja esim. puhelimella on yhtään pitempää YV:tä vähän vaivalloista kirjoittaa, varsinkin jos reagointiprosentti siihen on 25% luokkaa.

2 tykkäystä

Jaha, joku on hermostunut. Pahoittelut

Koitetaan käyttää jatkossa kevyempiä ilmaisuja

Peace & love

2 tykkäystä

Säkin vaikutat ihan fiksulta ulosannin perusteella niin en ymmärrä miksi pitää esittää tyhmää mutta vastaillaan silti.

Jos iffin vakuutuksista haluaa puhua niin sen tyyppiselle keskustelulle avattiin vähän aikaa sitten oma ketju jossa voi keskustella myös vaikka Harvian kiukaan löylyistä tai siitä että Kamuxin myymälän moppi oli likainen.
Jos vakuutuksista haluaa yleisimmin puhua niin samassa ketjussa tai kahvihuoneessa.

Topdanmarkin puolikas tekee noin 10% Sammon tuloksesta ja on täten ihan merkittävä omistus nykyisen Sammon mittapuulla, mikäli Sampo lunastaisi Topin kokonaan itselleen osuus tuloksesta luonnollisesti nousisi ja tällä saataisiin kulusäästöjä Tanskassa.
Kilpailijoiden markkinanäkemykset ovat ihan hyvää ja validia tietoa, mikäli kilpailijoiden markkinanäkemykset oleellisesti muuttuisivat pitäisi myös Sammonkin antaa omaa näkemystä markkinoista sijoittajien informoimiseksi mikäli heidän näkemyksensä pysyy ennallaan.


Kaivetaas se kuva vielä uudestaan, ei siellä kukaan käynyt keväällä ihmettelemässä ja hehkuttamassa että nyt mennään autojen myynnissä kuuhun ja kohta marssilailillakin on ifin vakuuttamat autot!
Kuukausikohtaisia graafeja voi mun puolesta alkaa linkkailemaan heti ketjuun kun joku perustelee miten tämän tilaston muutoksen voi nähdä vaikuttavan Sammon vakuutusten kassavirtaan ja sitä kautta koko yrityksen käypään arvoon.
Muuten kuukausikohtaisesten lukujen seuraaminen on ihan turhaa taustakohinaa kun Sampo ei edelleenkään ole automyyjä vaan vakuuttaa kaikkea maan ja taivaan väliltä useassa muussakin maassa kuin Ruotsissa.
Mikäli markkinatrendi olisi vuositasolla laskeva tällä on jotain merkitystä, kuukausikohtainen muutos kuuluu ihan normaaliin volatiliteettiin niin osake- kuin automarkkinoilla.
Mitä rakettiemojeikin tulee niin mikäli mörnivä tulos sellaisia ilon hetkiä aiheuttaa niin kurssien hehkutteluun voi niitä spämmimään niin moderaattoritiimi ei turhaan kuormitu. :slightly_smiling_face:

6 tykkäystä

Tässä tulee vähän omaa mielipidettä, sääntöjäkin sivun, mutta tämä on vain omaa ajatteluani.

Tähän kiteytyy hyvin paljon tärkeää asiaa, toisaalta se mitä tänne halutaan, niin ei ole loppujen lopuksi “paljon”. Ajattelisin tuon niin, että pyrkii käyttäytymään hyvin, yrittää tehdä parhaansa laadukkaan keskustelun eteen ja käyttää empaattisia taitojaan.

Ihmisillä on erilaisia luonteita ja ihan mukavaa on, että erilaiset persoonat saavat täällä näkyä. Täällä on paljon erilaisia hyviä mietteitä, vaikka en ole kaikkien kanssa samaa mieltä, niin lähes kaikkien viesteistä löytyy ainakin yksittäisiä hyviä pointteja. On hyvää käydä jatkuvaa keskustelua erilaisista liputuksista ja säännöistä, en itse näen radikaaleja muutoksia tässä hetkessä sääntöihin, mutta kyllä ihan hyvää kritiikkiä ja palautettakin tulee monilta useamminkin liputetuilta. Modet huomaavat, missä ovat jatkossa tarkempia tai mitä ovat unohtaneet esimerkiksi Verneri on unohtanut perustella bannit:

Toki varsinkin useat hyvin perustellut kritiikit ja palautteet voivat ihan hyvin vaikuttaa linjaan jonkin verran, että miten asioita tarkastellaan jatkossa. En kyllä usko radikaaleihin muutoksiin, mutta uskon, että linjaa voi erilaisissa asioissa aina jonkin verran muuttaa, mikäli sille koetaan tarvetta. Foorumikin muuttuu ajan kuluessa niin välillä erilaisia tarkastuksiakin tehdään, että miten erilaisten tilanteiden ja viestittelyjen suhteen toimitaan.

Varmasti erilaisia ideoita kannattaa ja pitää kertoa, jos tulee mieleen. Foorumin alusta on helposti räätälöitävä, niin senkin avulla voi kehittää Foorumin toimintaa; varmasti jotkin asiat eivät olleet alussa lähtien täällä käytössä, kun Foorumi sai alkuunsa. No ei tarvitse katsoa kauheasti ylöspäin, kun @NEA ja @Jarnis kirjoittivat banneista jotain ja siihen tarttui @Johannes_Sippola + hän pingasi mukaan “trion”, eli saattaa olla, että taas Foorumi kehittyy keskustelun avulla:

Tämän Foorumin ainoa oikea Laupias samarialainen eli @Wondadog mainitsikin tiiviisti olennaisimmat asiat. Sanon vielä ettei liputusmahdollisuutta kauheasti voi yksittäinen henkilö väärin käyttää. Uskon, että moderaattoreilla on siihenkin silmää, jos tulee vastaan sellaisia tapauksia. Johannekselle varsinkin on tullut Foorumi tutuksi, hänen tilastonsa:
image

Säännöt koskevat ihan kaikkia, myös Foorumin modeja. Muistan hyvin, kun eräs Foorumipoliisi laittoi ketjuun kuulumattoman viestin, se liputettiin ihan oikeutetusti. Itsekin olen hyvin ystävällisellä viestillä muistuttanut yhtä modeista “säännöistä”, hän otti palautteen hyvin vastaan, vaikka hieman puolusteli, mutta lupasi olla tarkempi. :wink:

Se on hienoa, että täällä keskustelevat niin usein liputetut, modet, liputtamattomat ja kaikki muutkin. Kaikkien ajatuksia on hyvä kuunnella, kun jokaiselta taholta oikeasti hyviä pointteja nousee. Nyrkkisääntönä on, että kannattaa katsoa peiliin ja yrittää ymmärtää muita, kunhan itsekin osaisin tämän aina - tämä ei tarkoita sitä, että kaikkea pitäisi hyväksyä. Pääosin täällä menee asiat oikein hyvin, mutta virheitä sattuu kaikille niin palstan liputtamattomille ja modeillekin, jos virhe tapahtuu pyydetään anteeksi ja myönnetään se. Jos ei olla samaa mieltä, niin keskustellaan asiallisesti ja kohteliaasti. Miksunkin mukaan Inderes kehittyy jatkuvasti ja kyllä Fooruminkin syytä ois, niin kuin se on tehnytkin.

Toisen loukkaaminen ja kiusaaminen on täysin asiatonta, mutta tällaiselle käyttäytymiselle pitää olla tiukka linja jatkossakin. Mutta noin muuten… kyllä täällä kaikki on sen verran fiksuja, että tietää miten kannattaa toimia ja kirjoittaa. Ongelmia tulee, keskustellaan, myönnetään virheet + pyydetään anteeksi, kehitetään Foorumia yhdessä ja ymmärretään toisiamme. Kunpa aina itse osaisin noudattaa näitä juttuja, mistä saarnasin. :smiley: Vielä se heräsi mieleen tässä “lopuksi”, että uusien käyttäjien kohdalla; ollaan ystävällisiä ja ohjeistetaan, jos joku ei ole kauaa tai paljoa ollut Foorumilla, niin ei voi tietää kaikkea tai muistaa. Vähän sama asia kokeneempien käyttäjien kanssa, jos koet ja uskallat, että voit keskustella asiat rakentavasti, niin keskustele… sillä on usein ihan mukava lopputulos kaikkien kannalta. :slight_smile:

Pyydän omalta osaltani anteeksi sitä, että jos joskus olen tuottanut toisille jonkin sortin pahaa mieltä oli se sitten ärtymystä tai jotain pahaa mieltä. Toiseksi kiitän hyvistä viesteistä, mitä on tullut tänne - ehkä tänään sai alkuunsa yksi kehitysprojekti hyvistä viesteistä. Kolmanneksi toivotan kaikille hyvää yötä! :slight_smile:

18 tykkäystä

Kysymykset olivat retorisia. Koska säännöt “eksyy aiheesta” ja “ei tuo uutta sisältöä” ovat kauhean epämääräisiä, nämä säännöt mahdollistavat mielivaltaisen liputtamisen ja mielivaltaisen poistamisen. Eikö vain, että kun katsoo jotain viestiä niin varmaan siinä on jotain mikä eksyy aiheesta tai jokin sisältö on jo jossain mainittuna tuhat viestiä sisältävässä ketjussa, eikä enää ole uutta tietoa? Sääntö on huono jos on mitään epäselvyyttä mitä se merkitsee.

Case in point: Tuo nimimerkki hra47 vastaan nostettu hyökkäys on kyllä koominen. Herra jakaa kolmen rivin tilaston ketjussa ja saa liputtajat kimppuunsa.

Tätä meinaan, että eri ihmisillä on vähän eri kriteerit kiinnostavalle tiedolle. Nuo sinun kriteerisi ovat tosi tiukat. Yksi suosituimpia tapoja käyttää foorumia on pitää sitä uutispalstana, eli käyttäjä linkittää viestiinsä vain jonkun toisella sivustolla kirjoitetun kommentin tai uutisen (ilman omaa kommenttia) ja saa valtavat suosionosoitukset jos uutisesta pidettiin. Tämä näkyy noissa hypeketjuissa. Moderointilinjan pitäisi olla johdonmukainen. Jos yhdentyyppinen tapa viestiä on kielletty, sen pitäisi olla kielletty kaikilta ja kaikki sen kaltaiset viestit pitäisi poistaa. Ketjuihin muodostuu kuitenkin käytännössä omia kulttuurejaan. Ymmärrän hyvin hra47 ihmetyksen, kun hänen viestinsä poikkesi palstan muusta viestinnästä vain siinä että kirjoitti itse nuo datapisteet linkin antamisen sijaan.

On hyvä asia että liputtajat kertovat täällä miksi ovat liputtaneet viestin. Ylläpito voisi kommentoida tällaisissa tapauksissa miksi poisto oli aiheellinen, jotta niistä voisi syntyä ennakkotapauksia.

Johdonmukaisuutta, sitä minä kaipaan. Sanoit muuten tuossa viestissäsi että minä esitän tyhmää. Viestiäsi ei suinkaan liputettu palstan ensimmäisen säännön perusteella, vaan peräti kaksi ylläpitäjää tykkäsivät siitä.

4 tykkäystä

Osaatko antaa minkä tahansa esimerkin jostain säännöstä, missä ei ole mitään tulkinnanvaraisuutta, mutta se on kuitenkin sen verran joustava, että sitä pystyy soveltamaan näinkin monimutkaisessa kohteessa kuin keskustelupalsta (ja että se olisi vielä järkevä sääntö)?

Ei kai hra47 vastaan ole missään tapauksessa hyökätty? Hänen viesti liputettiin, hän tuli asiallisesti kysymään että miksiköhän näin on käynyt ja hänelle vastattiin siihen asiallisesti ja hyvin perustellen? Liputuksia ei välttämättä kannata nähdä henkilökohtaisena hyökkäyksenä.

Näinhän se käytännössä menee ja muistaakseni tämä on myös hyväksytty linja, liputtamalla hype-ketjujen “nollaviestejä” millä on 100 tykkäystä voi yrittää tätä muuttaa. Harvia ketjussa TV-kuva missä näkyy harvian sponssilogo saattaa olla tälläinen, kun taas sampo ketjussa se tuskin menee läpi. Kannattaa myös muistaa, että liputus/viestin poisto-prosessi lähtee yleensä jostain käyttäjästä liikkeelle, eikä esim moderaattorista - jos kukaan ei liputa jonkin ketjun satunnaisia nollapostauksia, tuskin niitä kukaan tulee poistamaankaan. Joten eikun lippua heilumaan vastaisuudessa, kun semmoisia tulee vastaan.

Hra47 teki vastaavan, mutta paljon kattavamman postauksen 2 viikkoa aiemmin joka sai reilusti tykkäyksiä, mutta senkin jälkeen käytiin keskustelua että hra47 johtopäätökset asiasta ovat vähän liian isoja. Ja koska julkaiseman tilaston vaikutukset ifiin tai sampoon ovat marginaalisia, ei se välttämättä ole sellaista dataa mitä pitää kerran kuussa jakaa.

6 tykkäystä

Olisin vieläkin sitä mieltä, että omien viestien julkaistun tekstin editointi pitäisi poistaa. Joku lyhyt aikaraja siinä voisi olla, mutta tosi lyhyt, koska vastauksia alkaa tulla jo minuutin parin päästä julkaisusta. Viestin lisäksi näkee ruudun oikeasta reunasta “as build”-muodossa.
Näin joutuisi ajattelemaan enemmän kirjoituksensa sisältöä. Ainakin muutaman kerran jälkeen, kun on tullut katumapäälle mitä on kirjoittanut.
Viestin jatkaminen/korjaaminen olisi mahdollista tekstin perään. Korjaamisessa tulisi samalla anteeksipyyntö/katumuksen osoitus tuosta aiemmin kirjoittamastaan.
Vastausviesteissä pitäisi muistaa, että ei ammu viestin tuojaa vaan viestin asiasisällön. Lapsien kasvamisen ohjaamisessa (josta en sano tietäväni mitään) ei saa sanoa “olet tyhmä, kun teit noin” vaan “tuo oli tyhmä teko, koska …”.

2 tykkäystä

Uskoisin, että useimmiten viestejä muokataan siksi, että sisältöä halutaan täsmentää, lisätä jotain tai korjata kirjoitus- tai kiireessä tulleita ajatusvirheitä.
Ja mitäpä oikeastaan haittaa, jos joku haluaa ottaa pikaistuksissaan kirjoittamans ikävät sanat takaisin. Mielestäni tällainen itsesensuuri on jopa toivottavaa.

10 tykkäystä

Tuossa edellä jossain oli huomio siitä miten monimutkainen kokonaisuus tällaisen keskustelupalstan ylläpitäminen on. Siihen kun lisää huomion siitä, miten toimivalle keskustelupalstalle muodostuu itselleen johdonmukainen kulttuuri. Enimmäkseen liputukset ja viestien poistot ovat edistäneet tämän palstan kulttuurin kehittymistä sellaiseksi kuin se on. Häröjä tapahtuu. Niitä on rakentavaa käsitellä. Todellisuus pakenee täydellisyyttä. Tämä on hyvä palsta.

8 tykkäystä

Jos kaikki palaute piilotetaan YV:n taakse, ei muut opi mikä on sallittua ja mikä ei.
Mä itse uskon siihen että paras tapa moderoida mitä tahansa palstaa on täysi avoimuus. Toki se vaatii moderaattoreilta selkeitä ja julkisesti saatavilla olevia - yksinkertaisia - sääntöjä joita on helppo noudattaa.
Ja jos joku “uskova” hairahtuu kaidalta tieltä, niin palautteen tulisi olla julkista, jotta muutkin näkevät missä raja menee. Myös silloin kun kirjoittelu johtaa jäähyyn (tällaiset viestit voi silti poistaa), mutta niin että moden palaute näkyisi.
Ja käytöstä poistettujen emojien vuoksi :poop:

2 tykkäystä

Sain ensimmäisen liputetun viestini :grinning: Olen monesti tätä ketjua lukiessa miettinyt, että mistä sen huomaa. Nyt tiedän.

Ei siis ole valitus ja täysin perusteltu liputus, koska viestini ei liity yhtiöön mitenkään. On hyvä, että @timontti parempi viesti aiheesta jäi näkyviin, koska RedEyn toimintaa on syytä tarkastella pienellä varauksella.

https://keskustelut.inderes.fi/t/carasent-asa-nordic-saas/3000/267?u=mistakesweremade

15 tykkäystä

@Mistakesweremade
Onpa hyväntuulinen viesti. :+1::blush: Tässä hyvä esimerkki siitä, miten liputukseen tulisi suhtautua. :heart:
Edit. En ollut the liputtaja.

8 tykkäystä
Klikkaa minua

Tässä viestissä on nyt aistittavissa samanlaista korkealentoista draamaa, mitä moni liputettu tuntuu kokevan. Puhutaan metaforisista aseista ja syyttömyysolettamista vaikka kyseessä on vain Internet-keskustelupalstan yksittäisen viestin piilotus (tai poisto). Nautin tavallisesti erilaisista filosofista ja oikeusjuridisista keskusteluista, mutta tässä on kyseessä ihmiselon kannalta niin vähäpätöinen asia ettei sääntöjen ja liputuskäytäntöjen edes tarvitse olla absoluuttisen vedenpitäviä ja yhteneväisiä. Riittää että ne ovat täyspäisiä, ymmärrettäviä ja toteutettavissa olevia.

Eri ketjuissa pyörivät erilaiset sijoittajat ja ketjujen keskustelukulttuuri eroaa siksi välillä huomattavasti toisistaan. Esimerkiksi Harvia-ketjussa tykätään kirjoitella jos joku julkkis on käynyt saunassa, Kamux-ketjussa jaetaan usein omia kokemuksia yhtiön palvelun toimivuudesta ja Stockmann-ketjussa panostetaan viestien keskipituuteen. Jossain kohtaa käyttäjien välille tulee väistämättä yhteentörmäyksiä ja erimielisyyksiä siitä mikä on keskustelupalstalle kuulumaton “turha viesti” ja tällöin asia ratkaistaan liputuksin ja moderaattorin mielipiteen perusteella. Joskus tässä prosessissa tapahtuu tietysti virheitä, mutta aiheutettu vahinko ei ole kovinkaan vakavaa, joten virheiden ehkäisyyn ei kannata erityisemmin panostaa.

Loppupeleissä yhteisö päättää kollektiivisesti mitkä viestit liputetaan ja mitä viestejä ei liputeta. Olkaahan ihmisiksi ja kirjoittakaa hyvätasoisia viestejä, niin ei teidän mietteitänne kukaan liputa!

43 tykkäystä

Hello @KaakeliKytta ja @historic-65 !

Tervetuloa foorumille. Tässä heads-up, että viestinne Kempower ketjusta liputetaan (ja mahdollisesti poistetaan) hyvin pian, sillä yhtiöketjuihin toivotaan pääasiassa viestejä, joissa on jotain uutta, yritykseen oleellisesti liittyvää faktaa / asiaa / pohdintaa.

Viesteihinne paremmin sopiva ketju olisi esimerkiksi Kahvihuone joissa monet meistä jo samaa asiaa puivatkin.

13 tykkäystä

Moro ja tervetuloa foorumille. Kuten ylläolevienkin osalta, avausviestisi liittyi ymmärrettävään harmitukseen, mutta yritysketju tukkeutuu, mikäli tuosta asiasta alkaa kymmenien tai satojen viestien tulva. Kahvihuoneessa tuosta hieman jo avaudutaankin.

Joten ei muuta kuin jatkakaa kirjoittelua, mutta yrityskohtaisissa ketjuissa keskitytään oleellisesti yritykseen ja sen liiketoimintaan keskittyvään tietoon.

10 tykkäystä

https://keskustelut.inderes.fi/t/kempower-porssiin/24068/202?u=geologiopiskelija

Miksihän poikkeuksellisen suuri antiin osallistuneiden määrän kertominen liputetaan :thinking:. Ilmeisesti joku päätti painaa lippua jokaiselle viestille listautumistulosviestin jälkeen :smiley:

3 tykkäystä

" Älä kommentoi, jos et pysty tuomaan keskusteluun uutta sisältöä."

En liputtanut, mutta viestisi ei tuonut keskusteluun mitään uutta. Jos viestisi olisi esim. syvällisemmin pohtinut laajemman yksityisomistajapohjan vaikutusta kurssikehitykseen tulevaisuudessa, niin lippu ei välttämättä olisi heilunut.

10 tykkäystä